Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ.9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Zapraszam do nowego wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak tak czytałam o ciepłej kąpieli to się skusiłam na cieplutki prysznic. Na szczęście mogę sobie posiedzieć pod prysznicem więc był on dość dłuuuugi :))
Stasiowi i weronce też się spodobało...

to już nie mam wyrzutów sumienia hehe uspokoiłyście mnie :)

Tak mi się przypomniałao apropos wody - niedawno zadzwoniła do mnie moja 80-letnia babcia, że słyszała w telewizji (ogląda tylko TV TRWAM) ze jakieś dzieciątko utopiło się w łonie matki i obym za dużo nie piła bo też moge utopić malucha. Ledwo się powstrzymałam od wybuchu śmiechu :)
o kurde! dobre:D Ja pije 3-4 litry dziennie, ale ze mnie wyrodna matka!!!;)
Dzisiaj moja babcia sprzedała mi sposób na zdrowe dziecko - codziennie 10 zdrowasiek :)))
To mi utopienie małej nie grozi. Ogólnie nie piję dużo, pewnie przydałoby się więcej. Tak odnośnie tego co wcześniej pisałyście, ja na razie nie mam ani jednego rozstępu. Nie używam żadnego kremu przeciwko, położna poradziła mi, żebym używała jak najmniej chemii do smarowania skoro jestem alergikiem i powiedziała, żebym używała do kąpieli płyn dla dzieci z oliwką z nivea. Jak na razie super się sprawdza.
Dobre, nie ma to jak rady babci. Moja na wieść o ciąży powiedziała, oj biedna Ty jesteś, nie masz szczęścia w życiu..taki kłopot..
hehe dobre.. oj Ty biedna nieszczęśliwa.. w ciąży jesteś hahhaha
wyczytałam, że i po gorącej wodzie mogą się pojawić skurcze i że łożysko może się oderwać.
Jak dla mnie oszczędniej jest się kąpać w wannie, bo pod prysznicem bym stała i stała :) Też uwielbiałam prawie że we wrzątku kąpać, teraz daję chłodniejszą wodę, ale często zastanawiam się, czy i tak nie przesadzam z tym ciepłem. Wyczytałam, że jak jest ciepła woda, to ciało się tak szybko nie nagrzewa jak ramiona nie są zanurzone w wodzie, więc tak właśnie się kąpię :>
Mi babcia żadnych mądrości jeszcze nie sprzedała.
Ja usg 4D mam w środę i też już całe dnie o tym myślę. Idą ze mną obie mamy hahah (mąż wyjeżdża w delegację)
mialam miec usg 4d juz dziś... ale niestety lekarz przelozyl na przyszly tydzien.. i znow czekania tyle...a juz myslalam ze bede widziala kto siedzi w brzuszku ;)
Witam Dziewczyny. Jaka u Was pogoda? U mnie mrozi.
mrozi i lekko śnieży :)

zaraz zabieram się za sprzątanie a potem na zakupki
U nas ani mrozu specjalnego, ani śniegu... tylko trochę słoneczka mało... ale pocieszam się, ze z każdym dniem jesteśmy bliżej wiosny!!!!

A co do usg to ja 4d mam za 2 tygodnie dokładnie ale jutro idę kontrolnie do lekarza (bo mnie niepokoi ten napinający się brzuszek) to może jakieś małe usg mi dr zrobi... tak bym chciała już znowu zobaczyć moją kruszynkę!!!
ja też mam napinający sie brzuszek...gin powiedział, ze mam sobie brać Nospę albo luteinę pod język
Niezłe są te babcie. Moja mi wczoraj jeszcze powiedziała takie coś:
"Mówiłam, żebyś mu (mężowi) się nie dała! Widzisz co on z tobą zrobił!!! Ale teraz to już trudno...."

Znalazłam jeszcze jedną szkołę rodzenia. Tym razem w Gdyni, na Karwinach, ul. Staffa 10. Kurs obejmuje 8 spotkań. Z tego co piszą na stronie kosztuje 200 zł. Nazywa się "Super Mama". Wysłałam maila, zobaczymy co odpiszą.

Ale mnie to dziwi, że w niektórych szkołach cykl obejmuje 18-19 spotkań (np. Macierzyństwo w Redłowie, albo przy szpitalu na Zaspie), a w niektórych 8-10 (np. w Wejherowie, Dobry Początek we Wrzeszczu albo Super Mama).

może zajęcia są duższe...

ja miałam np 10 spotkań a ustawiłam sobie na 5 bo zamiast 1,5 h miałam np jednym ciągiem 3 lub 4

z tym że szkoła rodzenia (położna) przychodziła do mnie ;) do domciu
ale nie miałam problemu ze zwalnianiem się z pracy czy z moimi czestymi wyjazdami, żadne zajęcia mi nie przepadły

taka przyjemność kosztowała 400 zł ale warto było
fajnie tak w domu indywidualnie. a ja dzwoniłam do szkoły na klinicznej i dowiedziałam się, że nie jest na nfz. już się zakręciłam - czy można chodzić do jakiejkolwiek szkoły rodzenia bezpłatnie? położna powiedziała mi, że nie...

czytam Wasze wypowiedzi i widzę, że sporo decyduje się na usg 4d. nie wiem czy też zrobić. w zasadzie mamy mnóstwo zdjęć usg i nie wiem czy warto płacić tyle kasy na film 4d. wizytę mam w piątek

nie wiem jak w Trójmieście ale u nas szpital organizuje bezpłatną szkołę rodzenia...bardzo fajne zajęcia
apropo tego usg 4d czy 3d to ja bym specjalnie nie robila, bo po co? w sumie to kwestia indywidualna....
ja mialam zrobione "przy okazji-dodatkowo" ale za samą wizytę słono zapłaciłam wiec chyba mi sie nalezało :)
Daria daj znac jak odpiszą ze szkoły z Karwin! podobno to te same babeczki co z Mama i Ja, czyli szpital wojewódzki.
Ja na Staffa chodzę na basen, mam bliźiutko wiec chyba wolałabym też tam chodzić.

Lestek, jak zależy Ci tylko na samym filmiku 4d bez dokładnej analizy to można znaleźć za 100zł, trzeba po prostu podzwonić
Cześć brzuchatki!
Chciałam Wam tylko życzyć miłego popołudnia dzisiaj :):):)
Ja chodzę do Invicty i tam połówkowe usg robią tylko na sprzęcie 3d, a płaci się dodatkowo za płytkę cd. Ale koszt faktycznie nie mały - samo usg 200 zł + 80 zł, jeśli chce się płytę.

Też się zastanawiałam czy warto, ale doszłam do wniosku, ze to będzie super pamiątka dla nas i naszej dzidzi jak podrośnie, a w zasadzie dorośnie ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry