Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ.9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Zapraszam do nowego wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyczytałam, że w 23 tygodniu dziecko powinno ważyć ok 400-500 g, czy to znaczy że moje dziecię ważące 600g, wg usg, będzie wielką babą? :P dodam, że my z B nie należymy do wysokich osób
a moim zdaniem tak czy inaczej jest źle i niedobrze, bo z jednej strony jak wiesz, to może z czasem już się nastawisz i przygotujesz do takiej sytuacji i będziesz mądrzejsza a z drugiej strony tak i tak do końca ciąży tylko będziesz się martwiła
Łatwo mówić, żeby się nie stresować, ale to wcale nie jest takie łatwe!

Gdyby coś było nie tak, to chyba wolałabym o tym nie wiedzieć. Nic nie mogłabym na to poradzić a tylko bym się stresowała i na pewno ani mnie ani dzidziusiowi na dobre by to nie wyszło.

Trzymamy za Was kciuki :)
haha, ja też nie zwróciłam uwagi :>
okruszku, uaktualnij zatem listę:>
proszę o wybaczenie. nie wiedziałam :-)
raczej ostatnio średnio szybka jestem hehe, ale musze czymś sie zajac żeby nie myślec o głupotach
Ktoś tu wkleja nieaktualną listę... :p
szybka jesteś :) i suwaczek już gotowy..
28.05- Iza~ córcia Pola
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia :>
06.06 - 3oko~chłopczyk
10.06 - goniau
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
24.06 - Myszka
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
to witamy Cię, Iza :>
i tak, doczytałam, że nawet 12mm to jeszcze może być ok, ale to i tak nie ucisza mojego niepokoju .. niestety :(

dopisz się do listy naszej .. i jeśli możesz to u mnie dopisz, że dziewczynka :) dzięki
i nawet zarejestrowałam ;-)
28.05- Iza~ córcia Pola
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
10.06 - goniau
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
24.06 - Myszka
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha

dopisałam się :-)
poczytałm jeszcze i juz też zaczynam panikować. staram sie myśleć rozsądnie, ale sama wiesz... zapewne doczytałaś,ze dopiero wynik 15 wzwyż jest oznaka wodogłowia. póki co żadnych badań mam nie powtarzać. kazał tylko za 2tyg znów zrobic usg. u nas też poza tym cholerstwem wszystko ok.
ilość ciąz nie zmniejsza paniki ;-) to moja druga, ale pierwsza przebiegła gładko a teraz od początku jestem na podtrzymaniu i ciagle coś sie dzieje. jestem już strasznie zmęczona psychicznie tą ciaża i chcę juz mieć moją zdrową Polunie na zewn!!!!
A tak przy okazji to sie może przedstawie.Mam na imie Iza, mam już synka, który we wrześniu skończy 6lat a z Pola mam termin na 28maja
A tak poza tym "głowa do góry" dołącz do nas i wpisz się listę :)
głowa do góry- to koniecznie daj znać co i jak u Was. Ja niestety, żeby nie zwariować, jak tylko mi się uda to albo dziś albo jutro pójde do innego gina, żeby zobaczyć jak on to wymierzy (wczoraj mi ginka najpierw powiedziała, że 9,9, a później jak drugi raz patrzyła powiedziała równo 10mm).
Już nawet siostra męża mi szukała na forum (ja google nie umiem jakoś właściwie pytać :P) coś na ten temat i mówiła, że praktycznie wszystkie kobiety, które się wypowiadały o swoich dzieciach, które miały takie problemy oczywiście, mówiły, że ich dzieciaki miały często albo asymetrię komór, albo miały między 10 a 12 mm i dzieci rosną zdrowo. Poza tym sama znalazłam, że u 97 proc. przypadków dzieci oprócz niewłaściwej wielkości tej komory mózgowej towarzyszą inne wady wrodzone, a u mojej Małej reszta była w porządku.
Ale, tak czy inaczej, weź tu nie panikuj.. Mam nadzieję, że przy drugim dziecku już nie będę się przejmowała takimi rzeczami

aha, głowa do góry, czy Tobie też kazali powtórzyć badania na toksoplazmozę, CMV IgM i CRP?
znalazłam ten artykuł. mi pomógł się uspokoić /względnie/. tak jak dziewczyny poniżej napisały nie można panikować http://www.poradnia.pl/zdrowie-rodziny/dzieci/822-wodoglowie-u-plodu-diagnostyka-rokowanie-i-postepowanie
Wiper ma racje - na razie się nie stresujcie bo to na pewno nie pomoże a Wasze maleństwa na pewno to odczują. Zobaczycie,ze inny lekarz nie będzie widział problemu i wszystko skończy się szczęśliwie. Trzymam kciuki !!!!!!

Ja za 40 min wychodze na usg i teraz też zaczynam się bać...
dziewczyny nie martwcie się na zapas...to moze być równie dobrze błąd pomiaru :)
poczekajcie do następnego badania, na tym etapie jeszcze wszystko może się zmienić...

trzymajcie się
hej. pierwszy raz piszę, ale podczytuje Was od jakiegoś czasu.
wczoraj również miałam usg /24tc/ i równiez mamy ten sam problem z mózgowiem. u nas ma 9,7. za 2tyg powtarzamy usg. lekarz kazał się tym nie przejmować póki co, bo wszystko zmienić sie może. kiedys jak sprzet był mniej czuły to nawet nie zwracali na to uwagi.
Aniouka nie panikuj będzie dobrze :-) i u Twojej córci i u mojej ;-)
jestem po usg 4D. Będzie CÓRCIA!!! :D Ginka powiedziała, że wg ostatniej miesiączki to 5 czerwca, ale wg usg wygląda na 9 czerwca termin.. zobaczymy, czy się coś jeszcze zmieni.
Maleńka waży 600g

po drugie jest mi bardzo smutno.. gin powiedziała, że niepokoi ją komora mózgowa- ma 10mm, czyli równo na granicy. Może w takim razie być zagrożenie wodogłowiem czy zespołem downa :(((((((( Kazała mi powtórzyć badania na toksoplazmoze, CRP, ImG, żeby zobaczyć, czy nie mam jakiegoś zakażenia. Jestem załamana. Jutro, tzn. dziś lub jutro pójdę do innego lekarza, by sprawdzić, czy tak samo wymierzy.. Stres, ból głowy i wielka nadzieja. Trzymajcie kciuki
Dziewczyny, moze któraś z Was bedzie tym zainteresowana: 4 marca w Gdyni jest spotkanie "Diagnostyka dla Twojej ciąży", ja chyba sie tam wybiorę po "upominek i poczęstunek" ;)
http://nauka.trojmiasto.pl/info_imp.php?id_imp=145370

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry