Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ.9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Zapraszam do nowego wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Także zastanawiam się nad szkołą rodzenia na Klinicznej i porodem u nich też coraz bardziej.
Mimii witam, witam,
Jeśli przypadkiem się już coś dowiadywałaś daj info, czy wiesz coś na temat tej szkoły rodzenia ? Cena, od którego tc preferują zapisy (bo jak widać w różnych SR jest różnie), kiedy zaczyna się kurs, ile spotkań, godzin itp.
aha- napiszcie mi proszę czy duzo wczesniej trzeba sie zapisywac na szkołę rodzenia?
hej, o... Mimii milo Cię "widzieć" z powrotem :) gdzie Cie wywiało?
apropo żłobka-my jestesmy zapisani juz od grudnia i pani powiedziala ze na kwiecien przyszlego roku powinnismy sie dostac-takze super!
Mimii ile placisz za szkołę rodzenia na klinicznej?
pozdrawiam.
Daria, a Ty zastanawiasz się tez nad Wejherowem o ile dobrze pamietam, ten szpital ma bardzo dobre opinie chyba!
gdybym obecnie była w Gdyni rodziłabym w REDŁOWIE :)

miałabym 5 minutek od domku
O tej zaliczce też mi pisali, ale to nawet dobrze, 100 zł zapłacę teraz, a 120 zł w kwietniu. Takiego wydatku się nawet nie zauważy.

Niech mnie kule biją, a może rodzić w Redłowie? Jakby człowiek nie miał wyboru to by było, kurcze łatwiej. A tak kilka miesięcy sie zastanawiam gdzie lepiej.
Daria, dostałam maila:

"Na pierwszych zajęciach 1.04.2010. rozdane zostaną harmonogramy zajęć z zaproponowanym wstępnym grafikiem (zajęcia 2 razy w tygodniu o godz 19:00). Tego dnia uczestnicy będą mogli zadecydować czy wszystkim dany grafik pasuje czy może ktoś chciałby jakiś dzień czy godzinę zmienić. Po ustaleniu grafiku satysfakcjonującego całą grupę trzymamy się go już do końca kursu.
Z założenia tworzymy kameralne grupy (od 5 do 10 par)
Aby zarezerwować sobie miejsce należy wpłacić zaliczkę w wysokości 100zł na konto "Szkoły Rodzenia Super Mama":
Anna Bartkowska
Volkswagen Bank Direct
61 2130 0004 3001 0309 9710 0001
W tytule przelewu proszę podać Imię i Nazwisko oraz o który kurs chodzi
(np. Imię i Nazwisko; Kurs kwiecień; Gdynia)."

Mimii, miło znowu Cię czytać, wogóle dziś rano o Tobie myślałam i zastanawiałam się czy nic sie nie stało....No ale widze że podróżnik z Ciebie :)

Byłam wczoraj u koleżanki, która rodziła w Redłowie we wrześniu 2009, wyrażała sie w samych superlatywach. Równiez uczą "do bólu" przystawiania do piersi, babeczka siedzi z mamusią nawet po 2 godziny az opanuje o co chodzi.

do żłobka tak...jak ktoś zamierza oddać dziecko to trzeba wcześniej zapisać
Moja kuzynka tak zrobiła, zaraz po zrobieniu testu ciążowego. Za to inna koleżanka zapisała córkę do żłobka tuż po urodzeniu, córcia ma już ponad roczek i nadal ok 40 pozycja na liście oczekujących.
Więc nie zaszkodzi zapisać jak najwcześniej.
przedszkola nie można tak zarezerwować...nabór zawsze jest w roku kiedy dziecko kończy 3 lata

czyli ja będę mogła zapisać Miśkę dopiero w marcu 2011 i czekać na decuzje czy sie dostała
Słyszałam, że niektóre babki rezerwują żłobek i przedszkole jak tylko dowiadują się, że są w ciąży. Wy też tak macie? Słyszałyście o czymś takim? Może my też już powinniśmy o tym pomyśleć?
Hej!!!
Jestem wkońcu po dłuuugaśnej przerwie. Byłam na woyażach ale już wróciłam i bedę na bieżąco.
Widzę, że temat szkoły rodzenia się przewija w naszym wątku. Ja niedługo się juz wybieram bo maj za pasem :)Zdecydowałam się na kliniczną bo tam chcę rodzić wiec zobacze jak i co :)
OIdę spac bo zmęczona jestem po podróży.
Pozdrowionka:)
my też mamy sporo zdjęć z usg. te z przychodni są mało wyraźne, ale dr G robi super, więc chyba na tym poprzestaniemy.
co do szkoły rodzenia to niestety nadal nie wiem, na którą sie zdecydować. najpierw myślałam o tej na klinicznej, bo chciałabym tam rodzić, ale skoro tam też się płaci, to może jednak inna, bardziej polecana przez dziewczyny z forum...
3 oko, daj znać co Ci odpiszą. Po rozmowie mężem chyba jednak zdecydujemy się na te Karwiny, bo najbliżej i tanio.
mozliwość chyba ma kazdy :) ja ewentualnie wybralabym tą bezplatną na zaspie....a rodzic bede albo na zaspie albo na klinicznej.... Jakaś niezdecydowana jestem :)
okruszek...jak masz możliwość to idź do szkoły rodzenia...

warto, naprawdę
ja tez zastanawiam sie nad szkołą rodzenia ale bardziej ze względu na mężusia anizeli na mnie... :) ale jeszcze nie zdecydowałam czy skorzystamy :)
Jak sie okaże ze samochód kończy kariere to pewnie sie spotkamy w "Super Mamie" w kwietniu :)
Daria, dzieki za info!
Napisalam do nich maila z zapytaniem w jakie konkretnie dni odbywają sie zajęcia i jak nie bedzie to kolidować z pracą męża to tam sie chyba zapisze (jak nie to w Mama i Ja). Kwiecien to dobry termin bo bedzie sie na bieżąco i mało sie zapomni.

Co do 4d to tez chce miec pamiatke, bo mam tylko 1 fajne zdjecie maluszka w brzuszku + przy okazji chcę żeby zobaczył mnie świeżym okiem inny lekarz (taka konsultacja)
W Gdyni jest jeszcze szkoła "Bobas" na Chylonii, "Macierzyństwo" w Redłowie i w Evi-medzie na Świętojańskiej (na Wzgórzu), ale są niestety cholernie drogie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry