Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
okruszku nic sie nie martw. Moje dziecko jest tak spokojne, że jak się poruszy to dla mnie jest jak błogosławieństwo :) Teściowa mi mówi, żebym zaczęła liczyć ruchy dziecka, ale chyba bym ocipiała i wyrwałabym sobie wszystkie włosy ze stresu, bo jak już napisałam moje dziecko nie należy do aktywnych.. ja rozumiem, że i ja i małż jesteśmy leniami, ale nasza córka to my do kwadratu :)
Okruszku, tak jak i my mamy gorsze dni tak i nasze bejbiki je miewają i skoro jest weekend to Twoja dziecina postanowiła sobie odpocząć.. w końcu ile tak można skakać w brzuszku mamuni? :D
A ja się martwię, bo mała się nie rusza, a wczoraj moze z jednego kopniaka dała. zaraz sobie wyobrazam ze okreciła sie pępowiną i ... :( heh...sama sie nakręcam :(

a drugi dzień z rzędu po wstaniu z łóżka okropnie bolą mnie plecy-na wysokości ponizej linii biustu... nie wiem od czego to :/
u nas z seksem raczej bez zmian, choć brzuch jest dużym utrudnieniem :) Ale jakoś sobie dajemy radę. Na pewno nie mam mega chcicy, jak to w niektórych czasopismach piszą :p

ja też się podłączam do pytania odnośnie komisu z dzieciowymi rzeczami
Miłego dnia dziewczyny. Ja uciekam do szkoły.
U nas z seksem kiepsko. Pierwszy trymestr był zakaz ze względu na wcześniejszą ciążę obumarłą, teraz brak ochoty. Mąż mówi, że małej nie będzie trącał po brzuszku, bo akurat tak jest ułożona i bardzo nisko kopie mąż to czuje i traci ochotę, ja podobnie :)
Znacie jakieś komisy rzeczy używanych dla dzieci, mebelków, wózków, itp? Kiedyś był w Gdyni na Pogórzu, na Żółkiewskiego, ale już zlikwidowany :(
Mi gin też powiedziała, że laktacja jest normalna i mam się nie przejmować
to tak na dobranoc Wam powiem, jak mozecie się odblokować podczas uprawiania miłości - mój mężuś zawsze mówi "Ania zamknij oczka, bo tatuś przytula mamusię" :)

Askomcio, no właśnie - wyczytałam teraz w "mądrej książce" że mleko nie powinno wyciekać, bo estrogeny powinny powstrzymywac laktację.. więc już sama nie wiem :( Zapytam na wizycie.

My dziś łaziliśmy po sklepach bo szukamy wszystkiego do naszego nowego mieszkanka-wczoraj wieczorkiem dowiedzieliśmy się o pozytywnej decyzji z banku apropo kredytu :D Jestem przeszczęśliwa!!!!!!!!!!!! Lada moment będziemy się urządzać na nowych 3-pokojach :D :D :D a kawalerkę wynajmiemy....

Buziaki :*
Dobrze, że nie jestem odosobniona ;)
Hej!
u mnie z sekserm tez srednio, juz dawno nic :( i moj partner nie chce bo jest tam Borys i ja bo jakos tak się blokuję... Ale to chyba dlatego,że to pierwsza i długowyczekiwana ciąza :) Zgadzamy się jeśli chodzi o tą kwestię, no ale pieszczot mu nie szczędzę :D
Dzis srednio sie czuje, brzuch zrobił sie twardy, na szczescie no-spa zadziałała i było ok. Teraz ide odpoczywac.
pozdrawiam,
M.
Okruszku,
wiem, ze siara nie powinna cieknąć. Ale nie martw się, najlepiej spytać sie gina, bo organizm każdej kobietki jest inny :)

Moja mała sobie dziś odpuściła ale za to mam napięty brzuchol na maxa - dopiero po wsmarowaniu 5 dawki kremu jest lepiej - jednym słowm chodzę z klejącym brzucholem.

Buziaczki dla brzuchatek :)
A teraz, jak już PIT z glowy surfowanie po necie za agregatami do kuchni :) klamotami do salonu (znalazlam super producenta mebli skorzanych - robi tez dla RBW, ale w innej cenie - o połowę taniej - byłam u niego, jak odwiedziłam mamę pod Wrocławiem - bardzo solidny) :)
No to do ataku !!!
Ja dołączam do tych którym się nie chce teges szmeges...

Siara się u mnie też pojawiła, ale sama nie wyleci, jedynie jak nacisnę. Nawet nie wiedziałam, że to może tak samo wyciekać.

A mój mały nie ma lenia, cały brzuch mi skacze tak się wierci, aż się we flakach przewraca.
Ja tam na seksik i zachcianki z tym związane nie narzekam :)

Ale Askomcio jakoś zasmuciło mnie to co napisałaś o tym mleku...tak mi się w sumie wydawało że nie powinno mi tak mocno lecieć ale nie zgłosiłam tego lekarce bo wszędzie było napisane ze to zjawisko prawidłowe :/ Teraz co prawda leci mi troszku mniej niz na początku (w ok 20tc), ale leci.... :/ chyba sie poradze na nastepnej wizycie...

3oko, moja mała dzis tez ma lenia, gadam do niej od rana a ona zaledwie kilka kopnięć i po wszystkim :( Tez tak nie lubie, wolę jak mnie nawet budzi w nocy niz jak jest tak cicho.

Idę odpocząć bo dzis znowu za duzo łażenia po sklepach...

Daria, mi sie tez nie chce, jakoś tak nie mogę wiedząc ze mam w sobie dzidzie. Mąż myśli podobnie wiec nie mamy z tym problemu :)
Magda, ja czytałam o tym smarowaniu olejkiem migdałowym i chce to robić, podobno zaleca sie od 34 tygodnia.
Ja bede rodzic pierwszy raz a takie to pewnie traktują rutynowo i zawsze nacinają, no ale warto spróbować :)
Ja naprawdę bym chciała żeby mi się chciało!!!!
Mammamia popieram !!!
ja na początku ciąży też musiałam się baaardzo oszczędzać, bo łożysko było przodujące, wiec z seksem wtedy było wielkie zero. Potem gin mnie zbadał i dał zielone światło na "fikołki" - a nawet zalecił, żeby się teraz cieszyć seksem bardziej niż zwykle :) i maleństwo w środku też się cieszy, gdy mama jest szczęśliwa, krążenie lepsze i trochę ruchu jest :)

Ostatnio brzusio jest większy, ruchy wyraźniej odczuwalne i faktycznie trzeba poświęcić więcej czasu na wyłączenie głowy ;).

Ale to fakt, że zacieśnia się więź mamusi i tatusia, a gdy tatuś jeszcze przed snem wymasuje odcinek krzyżowy kęgosłupa i oliwką posmaruje brzuszek, to już wogóle odjazd :)

A co do ruchów, to moja mała też ma swoje różne dni. Wczoraj robiła mi cały dzień przemeblowanie w brzuchu i bardzo się rozpychała. Dziś spokojniej, i noc spokojna dla mnie. Ale też miewam kilka dni jeden po drugim, gdy mała rusza się jak "zdechła mucha w smole" ;)

Ze mną jest tak, że nie boje się o malucha ale jakoś spadło mi libido w porównaniu do okresu przed ciążą :( Ale to i tak nam nie przeszkadza i od czasu do czasu poprzeszkadzamy troche maluchowi i jest cudownie :)))

Dziewczyny a słyszałyście coś o wmasowywaniu w krocze olejku migdałowego aby uelastycznić krocze i pochwe - co ma później pomóc przy porodzie.
Moja znajoma to stosowała i niby dzięki temu uniknęła nacięcia i nie pękła :)
Właśnie to nie idzie tak po prostu się odblokować. Cały czas myślę o tym, że dzidzia jest w środku. Nie mogę się w ogóle skupić na seksie, nie sprawia mi to takiej przyjemności jak kiedyś :( Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy....
Daria weź się "odblokuj"! :) Nie ma nic lepszego niż seks w ciązy, potem to bedzie przez jakiś czas przerąbane dla Was obojga:) Jesli jesteś zdrowa i ciąża ok to naprawdę nie masz co się stresować! A dziecko tez uwielbia kiedy mu dostarczysz trochę endorfin:):):)
W poprzedniej ciązy "szaleliśmy" do ostatniej godziny przed wyjazdem na porodówkę, może własnie dzięki takiej "zaprawie" urodziłam w 4 godziny od pierwszego skurczu;)

3oko nie bój się i nie nakręcaj, naprawdę z Twoim bobaskiem wszystko dobrze! Moja potrafi nawet 2 dni się nie odzywac (tzn na pewno się odzywa, ale ja akurat wtedy albo się ruszam i nie czuję, albo śpię jak suseł). Wiem, że prawie każda mama wkręca sobie filmy, ale niech one nam nie przeszkodzą cieszyć się kazdym dniem z tego wyjątkowego czasu :):)
Pozdrawiam cieplutko! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry