Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
okruszku zapraszamy kolejnej części :)
wiperku a przepraszam gdzie zdjęcie Miski? Słodkie było...
a moje ciuszki uprane i wyprasowane (nienawidzę prasowania) leżą sobie w wielkiej foliowej torbie i czekają na przeprowadzkę :) I ja też prasuję tylko to co naprawdę trzeba-jakąś koszulę, sukienkę itp

Ejjj, dorcis, za wymaz na paciorka zapłaciłaś tylko 12zł?????????? Przepraszam - gdzie????????????? Ja za badanie zapłaciłam 50zł!!!!!!!!!
I właśnie doszłam do wniosku że nie będę robić jutro badania toxo bo nie ma takiej potrzeby, skoro poprzednie wyniki były ok, zrobię te hormony tarczycy i morf z moczem.

ale wątek zapitala :)
laski założyłam nowy watek, bo ten już niewygodnie dłuuuuuugiiiii
Magda...ja układam ubranka rodzajami...czyli bluzeczki, spodenki itp. ale w dwóch rozmiarach tylko max.

ale powiem Ci że doszłam do tego metodą prób i błędów...przy MIśce co chwilę zmieniałam sposób układania

teraz mam tak, ze pierwsza szuflada to ciuszki w rozmiarze aktualnie uzywanym pogrupowane rodzajami, jakies elegantsze wiszą w szafie
druga szuflada to mniej używane i nieco większe też rodzajami
trzecia szuflada ciuszki letnie-jeszcze niuzywane
czwarta-skarpetki, rajstopki, czapeczki itp.

to tak na przykładzie komody

Młodego ciuszki tak samo będe układać
teraz mam dostępne ciuszki do rozmiaru 68 a rozmiary większe na razie odłożone w pudle

welurkowe rzeczy też prasuje, po lewej stronie zwykle, ale te dobrej jakości mogą być po prawej tez prasowane i nic się nie dzieje, mam jednego welurkowego pajacyka z Mothercare-Miśka w nim chodziła często i wyglada jak nowy mimo częstego prania i prasowania

a dzisiaj też mnie miła niespodzianka spotkała...stanęłam do kasy w Tesco i przyszła pani i poprosiła mnie od razu do kasy pierwszeństwa bo specjalnie ją otwierała dla mnie...szok
ja układam rozmiarami. np body56, obok pajace56 itp, na nastepnej półce body 62, pajace62 ....
Aniouka właśnie napisałam że najlepiej same kaftaniki :-)) a co do porodu to dam Ci znać kiedy będę szła. Na maila wyślę Tobie mój numer tel i Ty też proszę wyślij do mnie swój to się skontaktujemy.
Jem, jem i niestety siedzę pod kibelkiem. Teraz już rzadziej, ale jeszcze się zdarza.
dorcis - szok, że tylko 12kg :P
Tak prasuje te wszystkie ubranka i przyszło mi jeszcze jedno pytanie do łepetyny:
jak układacie ubranka:
1) rozmiarami (np.pajace, body itd roz 56, osobno 68 itd)
2) wg rodzaju (np. body do body, pajace do pajaców)
?
dorcis szacun za te Twoje 12kg przy blixniakach! głodziłaś się? ;-)
Dziś robiłam badanie na paciorkowca - koszt 12 zł

Ogólnie przybyło mi 12 kg. Moje maluszki mają już po ok 2600 i 2700 czyli raze ponad 5 kg :)
Najpóźniej za dwa tygodnie na oddział i wg mojego lekarza tylko cc (chyba że inni postanowią inaczej) - zobaczymy.

Ja też staram się wszystko prasować.

Parę dni temu stałam w długiej kolejce do kasy w Biedronce. W pewnym momencie ekspedientka podeszła do mnie i poprosiła bym przeszła do kasy obok, bo idzie ją otworzyć, a ja jakoś tak dobrze wyglądam :))))

Na liście do szpitala do Wejherowa nie zauważyłam rożka, a dziś mi powiedziano, że dobrze mieć swój rożek lub jakiś kocyk.
Dziewczyny, nie pamiętam która z Was, ale pisałyście o tantum rosa, ja kupiłam saszetki + irygator, ale podobno ten irygator po porodzie się nie nadaje i lepiej mieć jakiś spryskiwacz. Jest jakaś różnica?

Ja na toxo miałam dwa razy badania, ale drugi raz z racji mocno poszerzonej komory mózgowej córki i musieli wykluczyć, czy to nie przez zakażenie.

Dzisiaj moja mama kupiła sobie komplet: cienka piżamka plus szlafroczek, więc mam problem z głowy, po prostu szlafrok sobie od niej pożyczę :))

Pojutrze się już pakuję do szpitala, ale się zestresowałam, bo napisałyście, że osobno rzeczy na porodówkę a osobno na salę poporodową.
Kamila101, czyli nie muszę brać kaftaników na Zaspę? To super, nie będę musiała brać zbyt wielu rzeczy dla córki. W ogóle to ciekawe, czy się nie spotkamy na sali już z dzieciaczkami :))
A tego ginekologa Murawskiego nie znacie?
Kurcze, ja rzadko kiedy coś wyprasuję. Tak wieszam, zeby się nie gniotło. Jakieś koszule albo tego typu rzeczy co z szafy pogniecione wyciągam to prasuje. Nie mam za bardzo gdzie prasować, muszę sobie deske do prasowania kupić żeby dla dzidzi prasować. Podziwiam Was, ja jestem zbyt leniwa żeby wszystko prasować, nie wyobrażam sobie tego!
Magda ja pisałam, że welurkowych nie prasuję ;-) i na pewno nie będę cały czas każdej jednej rzeczy prasować, bo musiałbym ze snu zrezygnować ;-)
Ale się naczytałam. Musiałam nadrobić zaległości. Dzisiaj byłam z mamą i kupiłyśmy wózek, już wcześniej sobie z mężem ustaliłam co i jak, a mama chciała koniecznie dla wnusi kupić, więc już mamy. Tako jumper x zielony. Podobał mi się i fajnie się prowadził. Zostawiłam na razie w sklepie bo w domku będziemy jeszcze malować ściany i wtedy wszystko skompletujemy, poskładamy itd. Co do prasowania to ja prasuję wszystko dla nas, nawet bieliznę typu skarpetki, pościel, ręczniki również, więc oczywiście dla małej też wszystko prasowałam. Ostatnio coraz ciężej mi chodzić, nogi puchną, w pachwinach boli tak, że ciężko wstać czy się przemieszczać. Jak się rozchodzę to jest ok. Ach, musiałam sobie ponarzekać, lepiej mi się troszkę zrobiło :)
Teraz wyszłam na wyrodną matke, której nie chce się prasować :((( Ja też piore wszystko co mi wpadnie w ręce. Tylko zastanawiam sie czy np welurkowe ubranka nie zniszczy się prasując. Będe prasować na lewej stronie wszystko bo ona dotyka ciałko maluszka.
a ja prasuję na bieżąco. z reszta nie zawsze muszę prasować, bo staram sie tak wieszać pranie, by się nie gniotło. a tak poza tym nienawidzę prasowania ;-)

Nowe ciuszki faktycznie prać trzeba.
ja piorę wszystko (kocyki, ręczniki) i też to wszystko prasuję. Ja przynajmniej mam tyle wolnego czasu, że mi to sprawia przyjemność i zawsze czas jakoś leci ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry