Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurka dorcis dzięki :) Pocieszyłaś mnie. Obcykana jesteś :)
Skąd ty wiesz takie rzeczy?
no to Cie kochana rozczaruję, bo tam naprawdę nic nie ma :)
Jesli chodzi o mamę: z pościelą na zmianę krucho, raz jest raz nie ma, podpaski są-te ogromne :), papieru toalet. niet, także ja tam wole miec swoje wszystko-oprócz pościeli ;) ale podkłady jednorazowe biorę.
dla dzidzi: z pościelą krucho, ubranka raczej są, spirytus raz jest raz nie ma, gaziki są, kosmetyków niet, pampki zazwyczaj są ... wiec tak czy siak biorę wszystko swoje zeby miec pewniaka :)
witam:)
jak dzisiaj nie urodzę to znaczy, ze twarda ze mnie sztuka:)
Noc jak pisałam we wcześniejszym wątku była nieprzespana:( ale i tak miałam siły dzisiaj na robienie całej wyprawki:) kupiliśmy wszystko:) ehh nałaziłam się nieźle ale w takich zakupach nie czuje się zmęczenia:)
dodatkowo przyjechaliśmy do domu i tu przemeblowania część dalsza i tworzenie przez tatę i męża regału w kuchni:) wyszło super:) na koniec wszystko posprzątać.. mąż bardzo mi pomagał i mówił że sam zrobi ale chciałam mu pomóc:) zostało mi jeszcze prasowanie ale nie chce przedobrzyć i zrobię to jutro:) ehh jak takie zakupy cieszą:)
jeszcze byłam dzisiaj po ubranka do jednej z forumki, więc moja Zosia cała różowa:)
Melduję się w nowym wątku. Wróciłam ze szkoły i padam. Nogi mam opuchnięte. Też już powoli przymierzam się do pakowania.
Oczywiście wszystkiego naj z okazji urodzinek.
ja w sumie mam mało typowo dziewczęcych ciuszków - długo nie znaliśmy płci i wiekszość mam w neutralnych kolorach :) Teraz jak już coś kupuje to właśnie różowe - aby chociaż coś było dziewuchowego :)

Dziewczyny czy pierzecie rożki i ochraniacze na łózeczko?
Mnie mąż też się pyta kiedy torba będzie gotowa hehe a ja jakoś nie mam weny - nie wiem jak się za to zabrać ...
Jakiś czas temu, też się zastanawiałam, czy prać ochraniacz i rożki.
Stwierdziłam, że one "pachną" taką fabryczną wonią produkowanej tkaniny i wyprałam wszystko i kocyki też.
Sama kiedyś ubrałam pościel nową bez prania do naszego łóżka i myślałam, że rana nie dożyjemy, tak ona intensywnie pachniała ....

No ja też nie mam weny na torbę i dlatego pytałam, co do niej należy włożyć.
Od dwóch dni gorzej się czuję i mój Mąż to widzi, jak mi ciężko i martwi się, czy czasem nie urodzę wcześniej, dlatego mnie pogania i tłumaczy, że i tak będę musiała się spakować więc lepiej wcześniej mieć wszytko przygotowane. W sumie racja.
Aha, a to łóżeczko, co dziś kupiliśmy, to też mocno "wania" drewnem, zatem dobrze, że jest już w domu wcześniej i się wietrzy. Przynajmniej Młoda nie będzie wdychała tych różnych zapachów.
rożek wyprałam ale ochraniacza nie...ale ja miałam taki Ikeowy więc malusi i on nie waniał ;)
Jestem :)
Tak więc moja torba wyglada tak :) Tylko dziewczyny ja nie chce się wymądrzac, bo to mój pierwszy poród :D ale na podst podpowiedzi tak spakowałam się i mam nadzieję, że bedzie ok.
Spakowana jestem w plecak-na porodówkę i torbę- na położnictwo.
Plecak:
koszula do porodu, szlafrok, klapki, duzy ręcznik, mały ręczniczek- np do twarzy, skarpetki, 1 majtki poporodowe, 1podklad ginekologiczny(ta duza podpacha),stanik do karmienia,wkladki laktacyjne2 szt, komplet do ubrania mojego synka(body, pajac, niedrapki, czapeczka)wszystko ok rozmiaru 56, woda mineralnax2butelki, jakies wafle ryżowe, czekolada, koszula na zmianę po porodzie, aparat,baterie. Gdy wybije godzina W tel, ładowarka, 1 czopek glicerynowy(by ułatwić oddanie stolca), dokumenty, badania(gr krwi, karta ciaży, ost usg, WR, ost morfologia i mocz).

Torba:
pieluchy, podklady poporodowe, podklad ceratkowy (by nie poplamic przescieadła), wkladki laktacyjne,koszula do karmienia, 3komplety dla dzidzi(body, pajac badz śpiochy, niedrapi, czapeczka) WSZYSTKO SKOMPLETOWALAM BY UŁATWIĆ SOBIE UBIERANIE MSALEGO, kosmetyki dla dzidzi(oliwka, mydełko w mydelniczce, krem ochronny przeciw odparzeniom, krem na odparzenia), patyczki do czyszczenia pępka, płatki kosmetyczne do czyszczenia oczek, chusteczki nawilżające; kosmetyki dla mnie- łacznie z kremem na bolace brodawki- mam dostała od koleżanki ktorej się nie przydał, 1 fiolkę soli fizjologicznej, , sztućce, szklanka, ręcznik dla siebie, ręcznik dla Małego, czopki gliceryowe, papier toaletowy, reczniki papierowe.

Inne akcesoria jak będą potrzebne małż-niemałz dowiezie:)albo dokupi:) Spirytus i sol fizjol podobno są na oddziale.

Mam nadzieję,że pomogłam :)

Tak jestem spakowana i mam nadzieję, ze wsio:) Jak czegos brakuje wg juz doswiadczonych mamuś to podpowiedzcie:)

Dobrej i spokojnej nocki :*
A ja właśnie wróciłam z urodzinowych atrakcji;) Była i knajpa i spacer na starówce w Gdańsku ale że było zimno to się szybko odbył;)
A potem pojechałam do kumpeli, ktora urodziny miała tydzień temu i sobie same świętowałyśmy przy tiramisu :D

Jeszce raz dziekuję dziewczyny za życzenia:*

Ja się chyba nie będę w ogóle pakowac do szpitala - nie czuję weny:/ Zgarnę co będzie pod ręką a najwyżej mąz dowiezie. Na pewno nie będę brała za dużo dla maleństwa. Nie wiem jak jest teraz w szpitalach ale jak rodziłam to nie chceili zadnych kosmetyków dla małej, raz czy dwa ją umyli. Ja ograniczyłam się tylko do pielęgnacji od pasa w dół przy przewijaniu. I wsio. Pępuszkiem też pielęgniarki się zajmowały. W sumie to tylko niecałe 2 dni były.
Na pewno wezmę dla siebie Tantum Rosa i butelkę sprint, żeby móc sobie robić "polewki" na krocze, jesli dane mi bedzie urodzić naturalnie, boała przez całą ciąże, nie licząc kilku incydentów, lezy w poprzek a podobno dzieci układają się do porodu w pozycji tzw "zapamiętanej" i wychodzi na to, że moja sobie taką własnie pozycję zapamiętała:/ Może przed samym porodem dostanie sklerozy..
Mimii mam pytanie odnośnie torby: Czy na porodówke trzeba brać ciuszki dla dzidzi? Pytałam mamy marcowo/kwietniowe i podobno ubierają maluchy w swoje rzeczy więc te ciuszki wyjęłam. I czy na poporodowej można już wziąść prysznic "po" ?- bo koszuli na przebranie też nie brałam.
Dziewczyny zapomniałam dodać- dzięki mamamia- spakowany mam tez smoczek dla małego(choc krążą wieści ze nie należy za szybko go podawać, ale wzielam jakby chcial cały czs płakac ), tantum rosa do krocza, rożek ub kocyk,3 pieluszki tetrowe-1 do plecaka, 2 do torby, i jesli ktoras z was berze np. eutyrox to wezcie, ja spakowalam, bo moze sie okazac ze po porodzie nadal musisz go przyjmowac. Kupilam jeszcze podklady na sedes, ale równie dobrze można deskę w szpitalu wylozyc papierem toaletowym- bo na narciarza raczej nie da sie tych spraw załatwić.

Ja ubranka wzielam-duzo miejsca nie zajmują, bo są takie maleńkie. Położna na SR mowila,ze jak chcemy by ubrac dziecko w nasze ubranka trzeba powiedziec o tym poloznym wiec ja wziełam. I tak plecaka ani torby nie bede dzwigac ja:D a w co ubiorą, czas pokaże.

Skoro na klinicznej są sale z prysznicem wiec chyba bedzie mozna się umyć"po" bo tam sie zostaje przez jakies 2h po porodzie, ja wzielam zel pod rysznic takze to ez czas pokaże:)

Planuję jeszcze przygotować w domku to co ma tatus wziąć ze sobą jak będziemy już wychodzić. Sam swietnie by to zrobił, ale jak ma mi dzwonic i pytac gdzie co lezy wole to zrobic wczesniej:) On tylko wezmie nosidlo i niezbedne rzeczy i o nas przyjedzie:) Ot tak sobie to wymyśliłam :)

P.S.

Nie zapominajcie o szpilkach na porodówę i o sukni balowej :D Co by się ładnie prezentować :D
Dzis jakos zle spalam, wlasciwie bardzo zle... maakra jakas. Rano mialam bole typu miesiaczkowego, ale juz mineły. Chyba to po wczorajszym pastowaniu podłogi ;D

Troszke mi smutno dzis bo moja chrześnica ma dzis I Komunie Świętą i nie ma mnie na tej uroczystosci... No ale 300km w jedna strone to ja juz ryzykowac nie mogłam, za blisko do terminu... No ale moje dziecię jest ważniejsze...i nie mogłam jego i siebie narażać na taki wysiłek.

Zaraz zabieram sie do pieczenia szarlotki, bo spac mi sie nie chce:/ Potem sniadanko i jakis obiadek :)

Dla tych co mieszkają blisko Auchan- są Pampersy w promocji- 90szt za 42,50zl. Ja kupilam rozm.2 ale nie iwem czy nie będzie ich za duzo ;/ No nic potem się tym będę martwić. Przy okazji zakupu "podarowałam" 1 szczepionkę dla dziecka, bo wlasnie te pieluszki oznaczone są znaczkiem Unicefu :)

Udanej niedzielki :)
hello :-)
też dzisiaj źle spałam. o 4 obudziłam się na tabletke i zasnąć nie mogłam :-/
Mimii rozm. 2 na pewno poużywasz dłuższy czas. Fajnie, że mówisz o tej promocji. muszę męża wysłać.

co do torby to nadal nie mam spakowanej i nie chce mi się za to zabierać ;-)

Na Zaspę dla młodej zabieram pampki, chusteczki, czapeczkę, skarpetki, niedrapki. wzięłam tez bodziaka, kaftanik i pajacyk, ale raczej będę korzystać z ich ubranek. ciuchy na wyjście przywiezie mąż dzień wcześniej.
dla siebie nie biorę żadnych podpasek ani innych tego typu rzeczy, bo sa na miejscu. awaryjnie spakuje papier toaletowy. no i mam też gatki fizelinowe. jako, że czeka mnie na 90% cc, nie pakuję torby na porodówkę, bo i tak mi się nie przyda. mam nadzieję, że mój gin najpierw poda mi tam oksytocynę ale przed cc i tak nie pozwolą mi pić ani jeść także nie będę fisiować z dwiema torbami.

co to pościeli to prałam wszystko. i rożek i ochraniacze. ja mam lekkie zboczenie pod kątem alergii ze względu na młodego i to co przeszlismy, więc wszystko chcę mieć czyste.

u Was też taka mgła? do dupy z ta pogodą. młody jutro do przedszkola idzie ale martwię się, bo zdarza mu się nadal raz dziennie kaszleć. muszę iść do lekarza z nim i zastanawiam się czy to jakieś astmatyczne nie jest :-( kurna, martwię się tym strasznie

Kamila sto lat :-)

miłego dnia kobietki :-)
wow...Mimii...strasznie dużo rzeczy musicie brać

ja do szpitala potrzebuje w sumie tylko rzeczy dla siebie + pampki, chusteczki i rożek dla dzidzi, no i ewentualnie ciuszki
i nic więcej

u nas w szpitalu dzieci zawsze ubierają wpierw w szpitalne rzeczy wyjałowione itp. dopiero później można przebrać w swoje
jesteście niesamowite, idziecie z tematami strasznie szybko :)

ja już też się spakowałam, ale będę musiała parę rzeczy zmienić bo zabrakło miejsca. i słyszałam że dobrze mieć osobną torbę na porodówkę, a każdy włoży to co uważa za stosowne. jeśli chodzi o Wejherowo szpital to z kosmetyków chcą tylko maść do pupy, resztę oni mają. te wielkie pieluchy też dają, ale mogą się szybko skończyć, także warto mieć swoje. Wogle to szpital w Wejherowie ma na swojej stronce napisane co spakować.

http://www.ceynowahosp.com.pl/pl2014.html
no własnie...mój szpital też ma wykaz co trzeba zabrać i jest tego duuużooo mniej...i całe szczęście ;)

ja biorę jedną torbę...poprzednio też miałam jedną i stykneło
podczas porodu korzystałam w sumie tylko z wody, którą i tak mój Małż osobno przywiózł
haj :)

smerfne życzenia dla Kamilki!! :)

Na klinicznej nie ma sali poporodowej, jest taka salka "przejściowa" i tam będziemy leżeć (najprawdopodobniej :)). Prysznica można zażyć ale po 2h, jak juz bedziemy na położnictwie...Przez te 2h raczej się leży, karmi i odpoczywa...

a jedyne czego nie wyprałam to własnie ochraniacz :)
Dziewczyny które rodzą w Redłowie: wiecie co zabrać? Oni na stronie nie mają takiej listy jak Wejherowo. Bedą ubierali dzidzie w szpitalne ciuszki? Trzeba zabrać kosmetyki dla dzidzi?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry