Widok
Ja niestety też w robocie :( i nie bardzop mogę siedzieć na necie - i tak przeginam... Ale jeszcze tylko jutro i weekend :)
Co do świąt, to je uwielbiam i nie mogę się już ich doczekać. Jak byłam na zwolnieniu z małym, to trochę popichciłam i pomroziłam, żeby nie robić wszystkiego w tym samym czasie. Wydatki się trochę przy tym rozłożyły i część prezentów też już zakupiona. Mieszkamy z rodzicami i święta będą u nas. Przyjedzie siostra z rodzinką, teściowa i szwagier i jeszcze dwie znajome. W sumie będzie nas 15 osób, w tym troje dzieciaczków i nasz maluszek w brzuszku :)
Aktualizuję też listę, bo mam przecież termin na 1 lipca :)
15.05 - Nataluś
19.05 - Mimii
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - trojaczki :)
16.06 - czerwcoweczka
12.06 - inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
27.06 - Liluś
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
01.07 - cecha
~maja
~aniuko
Co do świąt, to je uwielbiam i nie mogę się już ich doczekać. Jak byłam na zwolnieniu z małym, to trochę popichciłam i pomroziłam, żeby nie robić wszystkiego w tym samym czasie. Wydatki się trochę przy tym rozłożyły i część prezentów też już zakupiona. Mieszkamy z rodzicami i święta będą u nas. Przyjedzie siostra z rodzinką, teściowa i szwagier i jeszcze dwie znajome. W sumie będzie nas 15 osób, w tym troje dzieciaczków i nasz maluszek w brzuszku :)
Aktualizuję też listę, bo mam przecież termin na 1 lipca :)
15.05 - Nataluś
19.05 - Mimii
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
12.06 - inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
27.06 - Liluś
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
01.07 - cecha
~maja
~aniuko
ja w sumie wstałam dzis przed 7 ale tylko po to aby po chałkę skoczyć do sklepu :) taka mnie ochota i głód naszło :) A po 8 juz z powrotem spałam :) Obudził mnie teraz kurier bo przywiózł mi Fruzię z TVN'u - jest prześliczna!!!!
3oko, daj sobie spokój z tą pracą, no chyba że ją bardzo lubisz... ale potem nie bedziesz miała ani chwili na odpoczynek to chociaz teraz poleniuchuj!!!!! i to za takie same pieniądze! a co Wy na to jak Wam powiem że ja teraz dostaje więcej kasy anizeli jak pracowałam?! (u mnie co miesiąc wypłata jest inna bo mam podstawe do której naliczane są różne dodatki i premie)
Witam kolejną nową czerwcówkę :)
3oko, daj sobie spokój z tą pracą, no chyba że ją bardzo lubisz... ale potem nie bedziesz miała ani chwili na odpoczynek to chociaz teraz poleniuchuj!!!!! i to za takie same pieniądze! a co Wy na to jak Wam powiem że ja teraz dostaje więcej kasy anizeli jak pracowałam?! (u mnie co miesiąc wypłata jest inna bo mam podstawe do której naliczane są różne dodatki i premie)
Witam kolejną nową czerwcówkę :)
No okruszek wczoraj jeszce po północy sprawdzałam czy napisałac jak poszło i nic - az się zaczęłam denerwować, ale na szczeście bez powodu:) Super! Wielkie emocje i wielkie szczęście, co?:)
Chyba nadszedł czas bym powiedziała o ciąży znajomym, bo na razie tylko rodzina wie.
Co do świąt to je uwielbiam, juz teraz zapalam sobie bombkę ze świeczką w środku i przezywam rodzinne spotkania jakie mnie czekają:) Baardzo lubię spędzac czas z moimi rodzicami i rodzeństwem, ich dziećmi i bardzo tez lubię rodzinę męża także nie mogę się doczekać. Jak co roku jedziemy na wigilię najpierw do teściów - pobędziemy z nimi kilka godzin i potem na bardzo późną kolację jedziemy do moich i tam zostajemy na noc i pierwsze święto a w drugie znów do teściów:):) 70 km w jedną stronę, ale co tam;)
Mam 15 potraw do zrobienia na całe święta, ale tylko 2 ciasta na szczęście bo nie lubię ich robić :p W przyszłym tygodniu narobię pierogów i je zamrożę, więc zostanie mi już tylko 14 hihih
Chyba nadszedł czas bym powiedziała o ciąży znajomym, bo na razie tylko rodzina wie.
Co do świąt to je uwielbiam, juz teraz zapalam sobie bombkę ze świeczką w środku i przezywam rodzinne spotkania jakie mnie czekają:) Baardzo lubię spędzac czas z moimi rodzicami i rodzeństwem, ich dziećmi i bardzo tez lubię rodzinę męża także nie mogę się doczekać. Jak co roku jedziemy na wigilię najpierw do teściów - pobędziemy z nimi kilka godzin i potem na bardzo późną kolację jedziemy do moich i tam zostajemy na noc i pierwsze święto a w drugie znów do teściów:):) 70 km w jedną stronę, ale co tam;)
Mam 15 potraw do zrobienia na całe święta, ale tylko 2 ciasta na szczęście bo nie lubię ich robić :p W przyszłym tygodniu narobię pierogów i je zamrożę, więc zostanie mi już tylko 14 hihih
Witam "nowe" Mamusie:) Fajnie że jest nas więcej:)
Gratuluję pomyślnych badań widzicie nie potrzebnie się martwimy ciągle o coś a i tak się okazuje że wszystko jest w najlepszym porządku:) No ale to dobrze że się przejmujemy naszymi Maleństwami:)
Święta... hmm nie przepadam za świętami. Prezenty już od miesiąca leżą gotowe w szafie:) Na wigilię idziemy do moich rodziców, na obiad w któreś święto też. Także ja zrobię bigosik i jakąś sałatkę, do tego kopiec kreta i karpatkę i wsio. Pewnie jak co roku mama nawpycha nam tyle jedzenia ze i tak lodówka będzie pełna:)
Szukałam w necie ofert sylwestrowych dla rodzin z dzieckiem, mój ma już 3,5 latek więc nudno będzie w domu... No ale nikt nic ciekawego nie wymyślił, widocznie jak ma się dzieci to należy siedzieć w domu... :/ Chcieliśmy jechać na Mazury w jakąś przytulną chatkę i kulig żeby był i ognicho, ale to wszystko dla dorosłych a ja tam nie chcę by komuś przeszkadzało moje dziecko i nie miało się z kim bawić. Więc jednak zostajemy w domu.
A tak w ogóle to dopiero wstałam z łóżka:)) Współczuję tym mamusiom które tak rano mają pobudkę.
Miłego dzionka dziewczyny:*
Gratuluję pomyślnych badań widzicie nie potrzebnie się martwimy ciągle o coś a i tak się okazuje że wszystko jest w najlepszym porządku:) No ale to dobrze że się przejmujemy naszymi Maleństwami:)
Święta... hmm nie przepadam za świętami. Prezenty już od miesiąca leżą gotowe w szafie:) Na wigilię idziemy do moich rodziców, na obiad w któreś święto też. Także ja zrobię bigosik i jakąś sałatkę, do tego kopiec kreta i karpatkę i wsio. Pewnie jak co roku mama nawpycha nam tyle jedzenia ze i tak lodówka będzie pełna:)
Szukałam w necie ofert sylwestrowych dla rodzin z dzieckiem, mój ma już 3,5 latek więc nudno będzie w domu... No ale nikt nic ciekawego nie wymyślił, widocznie jak ma się dzieci to należy siedzieć w domu... :/ Chcieliśmy jechać na Mazury w jakąś przytulną chatkę i kulig żeby był i ognicho, ale to wszystko dla dorosłych a ja tam nie chcę by komuś przeszkadzało moje dziecko i nie miało się z kim bawić. Więc jednak zostajemy w domu.
A tak w ogóle to dopiero wstałam z łóżka:)) Współczuję tym mamusiom które tak rano mają pobudkę.
Miłego dzionka dziewczyny:*
15.05 - Nataluś
19.05 - Mimii
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
12.06 - inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
27.06 - Liluś
28.06 - cecha
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
~aniuko
19.05 - Mimii
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
12.06 - inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
27.06 - Liluś
28.06 - cecha
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
~aniuko
kurcze, chyba od lutego wezme juz zwolnienie, dobrze sie czuje, ale jak i tak mi będą płacić to po co mam chodzić:)
co do świąt to trochę smutne bede miała, bo moj mąż pracuje w święta do 22 :( Ja robie tylko z 2 sałatki i ide do rodziców na gotowca ;)
Za to za rok będziemy mieli naprawde magiczne święta z 7-mio miesięczym bobo pod choinką :):):)
co do świąt to trochę smutne bede miała, bo moj mąż pracuje w święta do 22 :( Ja robie tylko z 2 sałatki i ide do rodziców na gotowca ;)
Za to za rok będziemy mieli naprawde magiczne święta z 7-mio miesięczym bobo pod choinką :):):)
dołączam do Was z 7,5 cm fasolką w brzuchu. wg OM dziś rozpoczęłam 14 tydz. Termin na 10.06. W ub. piatek byłam na usg u dr Puzio. dzidzia, a był to 13t 1dz, miała wówczas 7,5 cm. zmartwił mnie tylko pomiar przezierności. wiem, ze panikuję, ze wynik jest w normie Nt=1,9. no, ale jakos tak nie moge sie po tym badaniu uspokoic. mysle, ze te matczyne rozterki i obawa o zdrowie malenstwa bedzie nam juz towarzyszyc zawsze. pozdrawiam Was serdecznie :))
Hej Dziewczyny!!!
Gratuluję pozytywnych badań i zdrowych bobasków :) Ja nadal zalatana, ach te remonty i przeprowadzki ;/ Ale wspieram Was telepatycznie:)
Ja na szczęście na zwolnieniu jestem, dobrze mam z tym moim dr :) a Wam współczuję ze musicie pracować :( No ale jak trza to trza :)
U mnie już zaczyna się 18 tc i mam nadzieję, że już niebawem bedę czuc ruchy mojego chłopaczka:)
Kupujecie już jakieś ubranka?? Ja chyba zaczne os stycznia kompletować wyposażenie by w maju nie wydać fortuny ":na raz" bo tak ziarenko do ziarenka i sie skompletuje mam nadzieję :)
A jak u Was przygotowania do świąt?? Co robicie , jakie potrawy?? Spędzacie je w domku czy idziecie do rodziców na gotowe??
Ja robię w domku u siebie, przyjdzie teściowa bedziemy zajadać sie świątecznymi potrawami. Planuję upiec dwa ciasta- makowce (rolady) i keks, mniam, pycha :) Pomyslcie sobie, że nastepne swieta już spędzać będziemy w szerszym gronie :) Ach.... :))
Gratuluję pozytywnych badań i zdrowych bobasków :) Ja nadal zalatana, ach te remonty i przeprowadzki ;/ Ale wspieram Was telepatycznie:)
Ja na szczęście na zwolnieniu jestem, dobrze mam z tym moim dr :) a Wam współczuję ze musicie pracować :( No ale jak trza to trza :)
U mnie już zaczyna się 18 tc i mam nadzieję, że już niebawem bedę czuc ruchy mojego chłopaczka:)
Kupujecie już jakieś ubranka?? Ja chyba zaczne os stycznia kompletować wyposażenie by w maju nie wydać fortuny ":na raz" bo tak ziarenko do ziarenka i sie skompletuje mam nadzieję :)
A jak u Was przygotowania do świąt?? Co robicie , jakie potrawy?? Spędzacie je w domku czy idziecie do rodziców na gotowe??
Ja robię w domku u siebie, przyjdzie teściowa bedziemy zajadać sie świątecznymi potrawami. Planuję upiec dwa ciasta- makowce (rolady) i keks, mniam, pycha :) Pomyslcie sobie, że nastepne swieta już spędzać będziemy w szerszym gronie :) Ach.... :))
ANIUKO nie wiem na kiedy masz termin-z moich obliczeń na 2lipca :)
15.05 - Nataluś
19.05 - Mimii
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
16.06- czerwcoweczka
12.06- inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
27.06 - Liluś
28.06 - cecha
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
~aniuko
15.05 - Nataluś
19.05 - Mimii
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
16.06- czerwcoweczka
12.06- inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
27.06 - Liluś
28.06 - cecha
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
~aniuko
jechałam na to usg jak na egzamin, serce mi waliło... Mam płytkę z nagraniem :D Dzidziuś jest zdrowy, żadnych wad, i jest "kompletny" jak to nazwał mój mąż :D w sensie że ma wszystkie narządy i kończyny hehe. Jestem przeszczęśliwa!!!!!!!! Dziękuję Wam za wczorajsze wsparcie, bo na męża raczej nie mam co liczyć... On się bardzo dziwi czemu ja to wszystko tak przeżywam... etam, nieważne. Bardzo się cieszę, że mam zdrowe dziecko :D
ps co do płci to doktor stwierdziła że nie ma szans oceny w tym tc ... zatem czekam cierpliwie na usg połówkowe :)
ps co do płci to doktor stwierdziła że nie ma szans oceny w tym tc ... zatem czekam cierpliwie na usg połówkowe :)