Widok

'DZIKIE WINO' restauracja w Redzie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos wie kiedy otwieraja naprawde ta restauracje? i jak mozna sie skontaktowac z wlascicielem? to pilne bo chcialabym zorganizowac slub tam w 2009r wiec czasu nie za wiele, a te dwa nr co podali na wiszacej reklamie-nikt nie odbiera :( niemal wszystkie sale sa zrezerwowane juz od dawna w okolicach Wejherowa i nie mam za bardzo wyboru :( DZIKIE WINO wyglada bardzo adnie, ale jak mam tam zrobic wesele skoro nie da sie z nimi skontaktowac? :( prosze o pomoc jesli ktos znimi rozmawial, ma do nich kontakt, albo cos o tej restauracji slyszal :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iga
moglabys podac swojego maila?? Napisalas ze mialas tam wesele. Napisalabym jezeli moge z zapytaniem o wesele tam, bo mam spore watpliwosci teraz. Jezeli mozesz to prosze napisz kontakt jakis. Pozdrawiam
igadabkowska@wp.pl
Podpiszę się pod tym hasłem - podjąłem próbę kontaktu biznesowego z tą firmą, wysoko zadarta głowa i niestety... słoma z butów. Warto pouczyć kultury i nauczyć właścicieli lokalu, że dzisiaj warto liczyć się z klientem i ze słowami.
rozmawiałem z właścicielem kilka razy i nie zauważyłem zadzierania głowy raczej wręcz odwrotnie ale przecież jeśli nie masz ochoty wyprawiać tam imprezy to tego nie rób zawsze jest wolne miejsce w wikingu kilkaset metrów dalej :)
Iga, czy mogłabyś napisać mi na maila coś więcej o waszym weselu, głównie chodzi mi o zorganizowanie wesela - jak wyglądało, może jakieś fotki, mam tam wesele 18 lipca br (również na górnej sali) a po opiniach które czytam na tym forum mam wiele watpliwości, więc może ty pomożesz mi je rozwiać. Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje :) Mój mail to: afil8@wp.pl
byliśmy tam na walentynki,
uważam, że przerosła ich ilość gości,
brak organizacji,
na stołach szwedzkich brakowała zakąsek, problemy z zamówieniami u kelnerów.
Natomiast wystrój lokal bardzo nam się podobał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Droga Igo, wprawdzie za pierwszym razem próba udana - inny adres IP, ale już maila znowu podałaś z pracy - firmowy adres IP.
Zawsze wiedziałem, że rankigni w Trójmiasto.pl i wypowiedzi na forach są narażone na kryptoreklamę ale to już mega przegięcie.
Masakra
Do Dzikiego wina wpadłem przejazdem w połowie marca. Z dwóch powodów byłem zachwycony:
- architektura drewnianego budynku
- poziom cenowy win i dbałość o warunki jego przechowywania,
O budynku sporo tu pisano, natomiast to co mnie mile zaskoczyło to specjalne pomieszczenie do przechowywania wina (wine humidor).
Niestety to jeszcze żadkość w nasztch restauracjach i sklepach.
Także poziom cen wina jak na restaurację bardzo przystępny. Przeleciałem kartę win i tylko kilka tańszych pozycji odbiegało od cen jakie widuję w sklepach i delikatesach. Naprawdę warto tam wpaść, żeby w pięknym wnętrzu napić się wina nie płacąc za nie astronomicznej ceny.
Ponieważ moim zdaniem, niektóre wina są do picia, a niektóre do jedzenia warto też zamówić coś z menu. Polecam pikantną zupę rybną (z dwóch gatunków ryby: łosoś i chyba dorsz), a także karkówkę z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek (rewelacja cenowa 14,60 za całe danie!). Na pewno malkontenci znajdą jakieś szczegóły do których się uczepią, ale myślę że z każdym dniem w Dzikim Winie będzie ich coraz mniej. Będę zaglądał tam częściej i coś jeszcze napiszę. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam tam z chłopakiem na obiedzie wczoraj. W sumie zamówiliśmy 4 dania: 2 zupy i 2 dania główne. Posiłki podane były dosyć szybko i były ciepłe, natomiast jeśli chodzi o smak, to potrawy pozostawiały wiele do życzenia. Żurek był wodnisty, kapuśniak słodkawy. Żeberka w sosie nie miały żadnego smaku, a zraz był bardzo mały. No cóż - jaka cena, taka jakość. Oprócz tego było bardzo zimno. Nie polecamy.
Byłam w Dzikim Winie 2 tyg. temu na obiadku z rodzinką i byliśmy zachwyceni. Jedzonko szybko podane, gorące i bardzo smaczne!!!! Każdy z nas wziął inne danie i do żadnego nie mogliśmy się przyczepić :) Porcje dosyć spore więc nie wiem skąd te różne opinie - czyżby każdego traktowali inaczej, aż nie chce mi się wierzyć :/
Poza tym nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że na tym forum toczy się jakaś dziwna wojna między niezadowolonymi pracownikami, a właścicielami! Szkoda tylko, że przez to każdy wyrabia sobie złą opinię o tym lokalu. Będę mieć tam wesele 18.07. więc mam nadzieję, że po tym dniu zdementuję wszystkie krążące tu plotki.

Z tego co wiem to wesela, które jak na razie tam się odbyły były rewelacyjne, zresztą byłam na jednym z nich i mam jak najlepszą opinię :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byliśmy tam z mężem w zeszłą niedzielę.Wystrój przepiękny..powalił nas od razu,dania w karcie wyglądały bardzo zachęcająco,ceny przyzwoite..Niestety nie wiem,jak smakowały potrawy,bo kelner od razu nas uprzedził,że na dania obiadowe trzeba będzie czekać co najmniej godzinę.Było tam jednocześnie wesele,chrzciny i jakieś urodziny..więc tamci goście mieli pierwszeństwo:)Zjedliśmy więc po deserku(dobry:)) i pojechaliśmy dalej..Raczej tam nie wrócimy,bo czas na wspólne wypady mamy tylko w weekendy a tam jest wtedy kooocioł:)
Moje pierwsze wrazenie jakie wywarl ten lokal na mnie bylo bardzo pozytywne!! Bede sie powtarzac ale warto to podkreslic,ze wystroj lokalu jest rewelacyjny, jakis swietny architekt odwalil tu kawal dobrej roboty Co do jedzenia, to moja opinia nie jest juz jednoznaczna i niekoniecznie pozytywna Coprawda jedzenie jest smaczne, porcje duze i ceny nie sa zbyt wysokie, ale czas obslugi nie dokonca zadawalajacy Gdy bylam tam na niedzielnym obiedzie z rodzina to dopiero po 15 min otrzymalismy wino (zreszta kieliszki byly oblapane paluchami) po 25 min zupe a po około 35 II danie Chyba zdeczka dlugo :/
Ze wzgledu na wystroj i okolice, przymierzalismy sie by zorganizowac tam wesele ale poki co przeszla nam ochota...(ale chetnie wyslucham opini kogos kto zdecydowal sie na organizacje wesela w dzikim winie)
Sadze ze bede wpadac tam kontrolnie
Pełna lipa!!! co to ma byc? Lunch za 12 zeta?? albo restauracja albo bar! byłem tam i nie wiem o co chodzi. wyglada to na wielka improwizacje i szukanie zlotego środka. Niby restauracja z sezroka kartą win,ale jakośc jedzenia predysponuje to miejsca do miana jadłodajni. Wystroj jest ok ale bez szału.
P.S. wiekszosc pozytywnych opinii jest z tego samego nr IP !!!!!!! lol
masz wesele w dzikim winie w tym terminie ? pytam bo ja mam tego dnia w dolnej sali - kryształowej.
"DZIKIE WINO" MASAKRA!!!
NIE POLECAM!!!

Byliśmy z mężem i dziećmi tam dwukrotnie i dwukrotnie wyszliśmy niezadowoleni.
Za pierwszym razem posiłek mój i męża podano godzine po zupie, syna po kolejnej pół, a starszy nie dostała wcale - kelener skomentował to "Przepraszam zapomniałem". Mało tego prosilśmy zamias kapusty kiszonej , marchewkę dla dziecka - co dostaliśmy kapustę. Na koniec musieliśmy ponownie podać co zamawialiśmy bo kelner zgubił kartkę i niemógł wystawić rachunku!!
No ale stwierdziliśmy że należy nie zrażać sie, ze to początek, roskręcają się. Więc pojechaliśmy po pewnym czasie ponownie, tym razem otrzymaliśmy oba dania w przeciagu 20 minut! Ledwo zjedliśmy zupę a tu podali łososia i kotlety jednocześnie! Trochę szybko upiekli rybę - pewnie jakaś specjalna! Łosoś miał być na grilu był odgrzany na patelni, kotlet dzieci tez nie wygladał za świerzo, Brzegi obeschniete a środek twardy- moim zdaniem odgrzany. Jedno ani drugie danie nie wyglądało na apetyczne i byle jak podane. Oddaliśmy talerze z łososiami-w tym jeden nietkniety, a z drugiego ja skusiłam się posmakowałm - później żałowałam suchy i przsiakniety lodówka. Kelner tylko napomknał że wszystko jest świerzutkie. Oczywisci skasowano nas za wszystko, my cóż wyszliśmy głodni. Na koniec muszę dodać że często niedzielne obiady jadamy w restauracji, ale pierwszy raz spotkaliśmy się z taką sytuacją.
Wszystkim odradzam!
tak z ciekawości, gdzie jest to 'dzikie wino?
pytam bo pierwszy raz słyszę....
Jadąc z Wejherowa po prawej stronie, kawałek za salonem Skody.
To już jest Reda, po prawej stronie jak jedziesz z wejherowa w stronę gdyni
Bylam tam na weselu, nie polecam :( Zimne niedoprawione jedzenie, , powolna obsluga, cieply szampan itd.
11.07.2009 w Dzikim Winie odbyło sie nasze wesele.Mysle ,ze zapewnilismy naszym gosciom naprawde udaną i dobrze zorganizowaną zabawę.Jedzonko bardzo dobre ,super doprawione,odpowiednio udekorowane,smaczne i zawsze pełno na stole.Bardzo miłe kelnerki wykonały swoja prace na 5 .Miło było popatrzec ,ze nie sa tam za karę,uwijały sie sprawnie i pilnowały porządku na stołach.Elastyczne w kwestii organizacyjnej .Sala śliczna ,przytulna i elegancka.Ogródek na zewnatrz z ławeczkami i stolikami ktory znajduje sie za przeszklonymi drzwiami dał mozliwosc swobodnego wypalenia papierosa i nawiazania nowych znajomosci;) .No i 70% udanej zabawy to orkiestra -to juz z polecenia naszej organizatorki wesela p.Sylwii.Tak przyjaznej ,otawrtej ProfesjonalneJ i przemiłej orkiestry jeszcze nie widziałam.Zabawiali nas zmieniajac stroje i fryzury w zaleznosci od wykonywanych utworów:)) -tygryski -lata 70-te,kropeczki -lata 60-te ,wianki -biesiadne itp.:)))Bardzo jestem szczęsliwa ,ze tak pięknie wszystko wyszło .
Poprawiny to nastepna mega udana zabawa ,odwazni goscie mogli ukazac nam swoje walory wokalne i pospiewac przy akompaniamencie zespołu:) .
wszystkim bardzo ,bardzo dziekuje i gorąco polecam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry