Widok

Dentysta dziecięcy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie w Gdańsku najlepiej udać się do dentysty z dwulatkiem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam przy akademii medycznej jest przychodnia i tam przyjmuja studenci i dzieci i dorosłych byłm tam z synem juz 5 razy i sie nie zraził podoba mu sie tam maja super podejście to jest chyba na Orzeszkowej jak sie nie myle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
widocznie zależy na kogo trafisz ;)

mój był na pierwszej w życiu wizycie właśnie u studentów, trafił na studenta bez podejścia do dzieci i zraził się strasznie. (płacz chyba słyszalny w całej przychodni)

A rejestrując Go telefonicznie zaznaczałam, że to pierwsza wizyta dziecka.

byliśmy tam raz i więcej nie pójdziemy :]

w zeszłym m-cu byliśmy u bardzo fajnej Pani Dr w Dentusie na Zaspie - niestety od marca przyjmuje tylko prywatnie u siebie w Baninie :) Ale podejście super, wizyta trwała jakieś 5 minut ;) ząbki sprawdzone, pomalowane "miodkiem z witaminkami" ;) naklejka wybrana, dziecko szczęśliwe, wyszedł z gabinetu z uśmiechem od ucha do ucha czym mocno zadziwił Tatę :] 1,5 tygodnia bawił się w dentystę (dzień w dzień, po wizycie) ;)

http://forum.trojmiasto.pl/stomatolog-dzieciecy-t523819,1,16.html

tu Dziewczyny polecały jeszcze Miladent i przychodnię na Wassowskiego

albo PrimaDent prywatnie + w Pruszczu (Asmi polecała)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia dzięki :) Nie myślałam, że już tyle wątków na ten temat było
nie ma za co :) było duuuużo więcej ;) wybrałam tylko kilka ;)
A ja polecam Karolinę Mikołajczak - co prawda w Rumii ale warto.Wspaniałe,cudowne podejście do dzieci, mój synek chętnie chodzi i daje bez kłopotu wyleczyć ząbki.

Najważniejszy to ten pierwszy raz u dentysty - żeby dziecko się nie zraziło.
Wiem po sobie - do końca życia będę pamiętać swoje pierwsze leczenie...do dziś mam mega traumę...

Dlatego jak patrzę na mojego syna, który z uśmiechem idzie i WRACA OD DENTYSTY......wiem, że wybrałam dla niego najlepszego stomatologa na świecie;-)

sorry za odkopanie tematu ale wlasnie wczoraj bylem z synem u stomatologa dr. Marty Sielskiej w Klince Sielskiej i jestem zawiedziony. Dziecko nei dostalo najmniejszego znieczulenia i samo leczenie bylo bardzo bolesne gdy mowilem by robic to delikatniej dr. arogancko odpowiadala ze to ona jest profesjonalistka nie ja syn mowil ze bardzo go bolalo.... nie polecam tego miejsca
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takich lekarzy stomatologów którzy nie mają podejscia do dzieci, nie powinno być w ogole, bo dziecko stresować od maleńkości do fotela dentystycznego, to potem trudniej jest go oswoić a w konsekwencji są protezy.

Ja bym tą łajzę pozwał do sądu i oskarzył o stworzenie traumy psychicznej dla dziecka. Nie ma się co dziwić że Polacy będą szczerbaci jak takie mendy w stylu Marty Sielskiej będą obsługiwać pacjentów małych i dużych

my chodzimy z dziećmi do Platinum Dent. Mają tam super podejście do dzieciaków, a przy tym normalne ceny :) Tak dentysta tak zagada dziecko i odwróci uwagę, że dzieciaki nawet nie jękną, serio :) wreszcie wizyty u stomatologów nie jest stresujące!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra też jest klinika CSgrunwaldzka w Pruszczu Gdańskim. Mają bardzo fajne podejście do dzieci.

ja zawsze ze swoim dzieckiem chodzę do seamed. mają super podejście do dzieci. przeprowadzają zabieg w miłej atmosferze, polecam

Dentysta kontra dwulatek. Mamy problem z próchnicą. Problem w tym ze wizyta u dentysty polegała na tym ze dziecko usiadło na fotel i nawet nie otworzyło buzi. Pan dentysta stwierdził ze nie będzie nic robił na sile. Pytanie co dalej? Nie wiemy czy zmienić dentystę?
https://baby-shower.pl/stomatologia-dziecieca-jak-wybrac-dentyste-dla-malucha/
Co doradzicie ze swojego doświadczenia?

Ja leczę zęby swoje i dzieci w NovumDent Dental Clinic. Polecam, to świetny gabinet.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

do góry