Widok

Hity barów mlecznych :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zaglądacie do barów mlecznych ?

ja przyznam sie że uwielbiam takie miejsca i jak dla mnie ulubiony zestaw to ziemniaki, kotlet mielony i marchewka z groszkiem na ciepło :)

a wam co najbardziej smakuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aleksandra27- kotlet mielony ? -odważna jesteś :-D
Za czasów studenckich to naleśniki z serem, albo takie pączki (przepis na szybkie pączki w wątku "pączki")
Mój M. zawsze wspomina pyszny kotlet jajeczny, ale ja wogóle nie wiem o co mu chodzi, bo nigdy takiego nie jadłam :)
Ja najbardziej lubiłam pierogi i makaron z truskawkami
Jednak ostatni raz w barze mlecznym jadłam jakieś 6 lat temu i wydaje mi sie, że teraz juz nie ma tych prawdziwych barów mlecznych i jedzenie duzo gorsze i już nie takie domowe, ale może się mylę :)
Ja mieszkam blisko baru mlecznego wiec jak czasem nie chce mi sie gotowac to biore cos na wynos)Bardzo lubie placek po cygansku,maja tez pyszne pierogi
"kotlet mielony ? -odważna jesteś :-D"

Noo... różne rzeczy można zmielic:)))

Ja do takich barów nie chodzę ale często robię taki zestaw obiadowy w domku:)
myślisz że do tych kotletów jakieś hm.... smieci dodają? może dlatego jest taki dobry :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jeszcze pamietam jak bylam mała to chodziłam z mama na leniwe z bułką tartą :)
Baaaa- leniwe to podstawa :-)
Bardzo dobre kotlety jajeczne można dostać w sklepie garmażeryjnym w Kirkorze na ul.Słowackiego w Gdańsku.
aleksandra - ja do tej pory zajadam leniwe z bulka tarta i nalesniki z kapusta - a chodze do baru w brzeznie (ale dosyc rzadko, bo moj maz nie lubi takiego jedzonka) , jest czysto i jedzenie bardzo dobre

aha a co do jajecznego tez juz slyszalam pozytywne opinie, chyba musze wyprobowac :-)
"może dlatego jest taki dobry "

Diabeł tkwi w szczegółach:)))
hahaha pewnie tak :)

kotlet jajeczny pycha w domu robię przynajmniej 3 razyw tygodniu jest pyszny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mozesz zdradzic przepis? mój synek uwielbia mielone kotlety więc może go oszukam jajecznym :)
uwielbiam Bary mleczne !
prawie zawsze biorę kotlet jajeczny i pieczarki w śmietanie do ziemniaków, aha no i naleśniki :)
moi znajomi stołują się w barach mlecznych i bardzo polecają, ja osobiście ostatnio co jadłam to neleśniki z jagodami,
Byliśmy w 4 osoby i zjedliśmy śniadanie łącznie za 20 kilka złotych:)

A co do kotletów mielonych - ja uwielbiam bajaderki- to też taki "przegląd tygodnia" a jaki pyszny;)
tak,tak :d ziemniaczki, mielone i marchewka z groszkiem lub mizeria albo buraczki zasmażane :P (w domu też często robię takie obiadki, ale w barze to co innego ;))

lubię też naleśniki z serem :) (w domu nigdy takie nie wychodzą)

dewolaja :P

ostatnio w barze mlecznym na Żabiance zamówiłam sobie pierś z kurczaka w sosie koperkowym + ziemniaczki + buraczki ;) mięska było dużo więcej niż kartofelków ;P

Ola - świetne są kotlety z marchewki ;) reeeeeewelacja :D i fajny wybieg jeśli dziecko nie chce jeść warzyw ;) jeśli nie zobaczy jak robisz - to nie zgadnie z czego są :) u mnie wszyscy się zajadają - włącznie z Teściami i ich znajomymi ;P pojedynczą porcję wg przepisu robiłam tylko raz ;P
AgusiaGda- proszę, podaj przepis na kotlety z marchewki dla przebiegłych mam :-)
tak tak ja równiez poprosze o przepis.

gosiaczek no ja bajaderki tez lubie :) niestety dla mojej figury ;)
podrzuce Wam przepis na kotlety jajeczne zawsze mi super wychodzą:)

gotujecie jajka ja gotuje ok.10 bo robię większą ilosć(na twardo rzecz jasna:) potem,jak już zdejmiecie skorupki to trzeba je pokroić w kostkę,do tego wbić 2 jajka-2 najlepiej bo wtedy się nie rozwalają kotlety na patelni,nastepnie wsypać 1/3 albo 1/2 szklanki bułki tartej,solić dość sporo i wrzucam zawsze pokrojony szczypiorek lub koper swieży,wymieszać łyżką i formować kotleciki,obtoczyć w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu:)
no to mam już obiad na jutro :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry