Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 61***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To może mi, Risice i Majaki się poszczęści tym razem :)
Nówka sztuka :

***LISTOPAD***

2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1)Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie męczy ten stan, nie chcę się tak zachowywać bo później mnie głowa boli, wczoraj ryczałam z byle gów...przez 2 h, efekt opuchnięte dzis oczy, mega ból głowy, ogólnie porażka... kurcze ale narzekam
juz wspominala o tym jakis czas temu...-od miesiaca mam cos takiego ze rozplakac sie na zawolanie to dla mnie zaden problem hehe.tak wiec to chyba normalne:)
hej Mamusie.
Powiedzcie mi czy tylko ja jestem taka płaczliwa czy to taki już urok ciąży, normalnie popłakałam się dziś jak M wychodził do pracy, jakoś smutno mi się zrobiło, to tylko przykład rycze prawie na zawołanie. Ktoś coś powie ja źle zinterpretuje i w ryk, normalnie nie wiem co się dzieje, chyba jakas depresja mnie dopadła...
Mam zamiar wyjść do fryziera, może trochę odereguje bo na serio jestem niedowytrzymania:(

Ania czekamy na wieści
hej:)) ale dziś psia pogoda:/ ja sie pogodzilam ze do srody to zapewne nie urodze:(( a od dzis nie odbieram telefonow bo mnie wszyscy mega wkurzaja:/ wczoraj w totka 3 ustrzelilam:D akurat mi sie kasa co na kupon wydałam zwroci :p
Justi ty się zachwycasz murzynkiem, a ja jak przeczytałam o twoich śledziach to prawie mi w brzuchu zaburczało... muszę o tym pomyśleć, dawno nie jadlam śledzikow.
Idę robić obiad bo dzis coś od rana ciagle głodna chodzę, taki dzień.
Majaki dzieki, zaraz zabieram sie za nauke:)

murzynek..mniaaaaam:D Ja wlasnie umylam podłogi i ledwo dycham...
Ach niedlugo obiadek-dzis sledziki w smietanie:D
Upiekłam murzynka bo dziś koleżanki z pracy wpadają na ploteczki, ah dowiem się co słychać. Tak człowiek zamknięty w domu siedziedzi to ciekawy każdej wiadomości:)

_m_g wysłałam Ci info na nk
w gimpie na pewno jest taka opcja, tyle, z nie powiem Ci gdzie bo nie ma tego programu, zobacz do pomocy w programie, na pewno znajdziesz
wlasnie nie mam tu na kompie photoshopa tylko gimp'a i szukam w opcjach i lipa, nie widze nic, a chcialabym od razu kadrowac do danego rozmiaru np 10x15 tak zeby pozniej jak wysle przez interenet fotki wyszly takie jak wykadrowalam a nie obciete
to kwestia wiekszej ilosci fotek...i tak w ogole na przyszlosc, dzieki za pomoc

w każdym razie mam nadzieje, ze zima to tylko na święta do nas zawita i dla dzieci na ferie, bo nie przepadam za mrozem, zimnem i pluchą, pożyjemy zobaczymy
no ja tez im z reguly nie wierze.w kwietniu straszyli nas latem typu tropiki hehe a co bylo? tego nie mozna bylo nazwac nawet normalnym latem:] no nic...pozyjemy zobaczymy jak zawsze:)
justi pod koniec sierpnia mówili, ze wrzesień ma być ładny i słoneczny, też się nie sprawdziło, ja im tam nie wierzę, przez nich plenery sierpniowe i wrześniowe robiłam pod koniec września i w październiku a brzuch podtrzymywał mi aparaty ;-)
_m_g kadrować najlepiej w photoshopie, ale ostatecznie jakikolwiek program który ma taką funkcję może się nadać, jeśli to kwestia kilku zdjęc to moge Ci wykadrować, tylko podeślij na maila

co do nivea - jeśli używacie płynu do kąpieli z oliwką to oliwka po kąpieli nie jest już konieczna i wtedy można maluszka posmarować balsamem/kemem, tylko trzeba pamiętać, ze płyn z oliwką Nivea używamy od 1 m-ca życia

jeśli do kąpieli nie używamy oliwki ani płynu z oliwką to wtedy po kąpieli możemy posmarować oliwką (na lekko wilgotne ciałko - wtedy więcej wilgoci zatrzymuje w skórze) albo smarujemy balsamem/kremem

jeszcze taka ciekawostka - a propos "kremu na każdą pogodę" najlepiej posmarować maluszkowi buźkę i rączki przynajmniej 15 minut przed wyjściem na spacer, aby dobrze się wchłonął i zaczął działać :-)
i ja witam.Dzis dzien w domku,nigdzie nie wyłaże,bo do od poniedzialku ciagle gdzies biegalam ,wiec dzis odpoczynek sie nelzy.Zreszta,po poludniu na weekendzik dowiozą bratanka-ech jak ja uwielbiam tego szkraba:)))
Pychota-coś tam wspomnialas o dżemie jagodowym.Ja wczoraj zakupilam dwa sloiczki z czarnej porzeczki i jednego sloiczka juz nie ma :P Ostatnio też pożeram wszystko co slodkie:D Chyba nadrabiam zaległości pierwszych 6 miesiecy kiedy nie moglam patrzec na slodkie.
Apropo-slyszałyście jak nas strasza w pogodzie ze za 2 tyg ma byc zima i pierwszy śnieg....? Bleee....liczylam na to ze zima przyjdzie w styczniu najwczesniej...:]
Majaki, znasz moze jakis program do kadrowania zdjec? bo ja zawsze kadrowalam zdjecia na stronie empiku a teraz mi ta usluga nie dziala...

skonczylam 38tc...chyba juz cos sie powinno dziac u mnie a tu nic:)))

Na Zaspie. Mam nadzieję, że jak już troszkę ochłonie, napisze mi, jak wrażenia :)
Finka no to pogratuluj kolezance:) gdzie ona w konc rodzila? na Zaspie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry