Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 61***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To może mi, Risice i Majaki się poszczęści tym razem :)
Nówka sztuka :

***LISTOPAD***

2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1)Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Eee co do stroju na wyjście to na dresik właśnie liczę,bo na żadne spodnie nie liczę inne:DDD na plusie 12 kg brzusio pewnie będzie.
Pyvchota może jakieś mięsko albo kiełbaska,papryka cebulka??do makaronu,u mnie dziś brukselka i mięsko w curry.na ziemniaki ochoty nie mam no i znowu na tapete wrócił kompot z jabłek:DD
_m_g pytałaś się gdzie rodziłą Ania, rodziła na Klinicznej,opieka przy porodzie super ale po już nie,samemu trzeba wszytsko robić tak pisze.Na pewno napisze co i jak ,jak będzie z Jasiem w domu:))
ciekawe co u Risiki...
dodalam kielbaske i cukinie... bedzie ok:) makaron ugotowany jeszcze tylko m. brakuje i mozna jesc...:)

glaskam ten swoj brzuszek i tak sobie mysle jak to bedzie za jakis miesiac...:D:D:D
a powiedzcie mi prosze jeszcze jedno.. czy kupujecie do kąpieli maluchow Oilatum? jesli tak to gdzie sa najlepsze ceny?

dzieki!
Riska się nie odzywa więc moze ją zatrzymali. U mnie dzień choć trochę "chodzony" to jednak dobrze. skurczy brak:) Kupiłam aparat foto na allegro, musze tylko jeszcze przelew zrobić.
Nie moge się doczekać soboty bo jedziemy na zakupy dla malucha:)
ja mam kontakt z Risiką, jak tylko będę cosik wiedziec, to dam znać ...
o rety....znowu ledwo dotarlam do domu..Na ostatnich nogach doslownie i prawie wyłam z bólu...Ja niewiem jak to jest ze jak wychodzę,to ten czas tak leci,ze nie zdązę zrobic "obrót",to mija kilka godzin w ciagłym ruchu.
Szczerze przyznam,ze tez mam juz cholernie dosc.Te ostatnie tygodnie to katorga doslownie...:] W nocy przespalam jakies 2-3 godz na prawym boku i obudzilam sie z takim bólem prawej piersi,ze ruszyc sie nie moglam kompletnie.Jakby ktos nagle nóz w nia włożył....brrr....
ciekawe co u Risiki..........
Pychota na razie nie kupuje,mam serie Nivea,zobaczymy czy Natusia będzie miałą prblemy ze skóą czy nie to wtedy kupie.
cześć Dziewczyny!! niestety jestem z powrotem:(( u mnie zero objaswow. chcialam by mnie gin jutro wzial do szpitala ale nawet nie mam szyjki skroconej zero rozwarcia i nie moga wywolac:(( mam sie zglosic dopiero 12 do szpitala:(( ale poza tym paula ma sie dobrze i to chyba najważniejsze:)) ja też mam cała serie nutri sensitive nivei, ale do kapieli oilatum kupiłam:) za taką butelke emulsji 250 ml 37 zl zapalcilam.
Risika myślaąm ,że już na porodówce jesteś.Kurcze co za uparciuchy z dzieciaczkó,najpierw Ani Jaś,teraz Paula.Może się rozkręci do 12..
W poniedziałek mam wizytę zobaczymy czy się coś u mnie ruszyło,wątpie..zresztą na wczorjaszym usg wyszed termin 23 listopad!!ja już w te terminy nie wierze,najczęscije 18-19 wychodził.
Trzymam kciuki za Was
Już myślałam, że nasza kolejka pójdzie szybko, a tu - proszę, uparte dzieciaczki ;)

Kurczę, justi pisałaś, że ostatnie tygodnie są dla Ciebie męczące. Ja widzę po sobie, że też szybciej "padam"... Tak jakby mi się bateryjki wyczerpywały powoli. Właśnie skończyłam prasowanie pieluch i czuję się, jakby po mnie walec przejechał jakiś...

Idę chyba spać, a raczej oglądać "Lepiej późno niż później". Dobrej nocki wszystkim!!
nooo dokladnie tak sie czuję.wlasnie skonczylam 2,5 godzinne sprzątanie pokoju po remoncie(i tak tylko z wierzchu sprzatnelam)i tez sie czuje wlasnie jakby walec po mnie przejechał-bardzo dobrze to okresliłaś:P Nogi az mi pulsują ,a palce u stóp az pieką heh.Ech...jak dobrze,ze kazdy dzień przybliża nas do końca tego cięzkiego czasu..
hej mamusie,ale mnie małą skopała,od 6 rano rządzi rozrabiaka.Na razie 9 miesiąc nie jest dla mnie taki zły,poza tym,że wc odiwedzam częsciej o 100 % i czasem nogi bolą ale to jak się nałaże.Też mam dziś plan wyrwać się z domku:))bo siedzenie mnie dobija.Dostałam smsa od Ani dziś wychodzą z Jasiem do domu:)
Hej! To czekamy, aż Ania chwilkę ochłonie i napisze, jak było :)

Ja chcę dziś poszukać stanika do karmienia, ale nie wiem jeszcze, czy chce mi się z domku wychodzić :P Zapowiada się biegany weekend, więc może powinnam odpocząć na zapas?

Bociany, no, właśnie - ja myślałam wcześniej, że w ostatnich tygodniach maluchy mają tak ciasno w brzuchu, że ruszają się mniej - a tu i Natka, i nasz Jasiek też skaczą jak cyrkowcy jacyś :)
Finka też myślała,że spokojniejsza będzie a tu wręcz przeciwnie.Mało miejsca mają to myślą,że jak mamie nogi powyciągają to brzusio większy się zrobi:]
Z domu dziś wychodzę na bank,na zapas to chyba nie da się odpocząc i wyspać a szkoda!!Męczy mnie siedzenie w domu,wczoraj to mąż się ze mnie śmiał,że deprechy dostanę:)
hej dziewczyny, też mam kosmetyki Nivea dla małego zwykłą serię, bo na Nutri sesitive płyn do kąpieli z oliwką wyczytałam, ze od 1 m-ca życia można używać (reszta kosmetyków od chwil narodzin) no i jeszcze słyszałam taką opinię, ze najlepiej używać jednej serii, bo jak sie używa różnych marek to nie wiadomo która uczula maluszka - jakby miało coś wyskoczyć, czy podraznić, ale podobno Nivea jest super i nieuczula - tak mówią - zobaczymy ;-)

Risika nie martw się, mi tez doktorek kazał na wizyte dopiero w poniedziałek przyjść, no chyba, ze synek w niedziele każe mamie jechać na porodówkę :-)
hej Majaki,dobrze ,że napisałąś o tym płynie nutri sensitive ,mam go,dokupie zwykły.
Risika może w weekend Paula się urodzi,mi mąz powiedział,że od niedzieli mogę rodzić dopiero,bo wtedy skończy samochód naprawiać:]
Widzę, że póki co dzieciaczki czekają i ani myślą pokazywać się, trzeba cerpliwie czekać. Ja nareszcie mialam porządną noc, wyspałam się bez sensacji skurczowych, poza bieganiem do wc było ok.
Wczoraj skończyliśmy zajęcia na SR, pozostało dokończyć zakupy (a sporo jeszcze brakuje) i czekać. No i jeszcze za dwa tygodnie powtórka wymazu na paciorkowca - mam nadzieje, że to dziadostwo już się wyniosło.
bociany też myślałam, ze en Nutri sensitive będzie "lepszy" kupiłam całą serię, przyszłam do domu i zaczęłam czytać i wyczytałam na opakowaniu, dziwne, ze resztę z tej serii można używać od razu, aaa i jeszcze nie wiem czy kupiłaś - jest taki spray do noska - to od 3 m-ca dopiero można

Amelka no nie chcą wychodzić, wynikami nie martw się na zapas - na pewno wszystko będzie ok

dobija mnie to czekanie na skurcze.. niby mam jeszcze czas, jeśli patrzeć na 13 listopada, ale mój "pierwszy" termin był na 29 października...
ech, witam i ja z rana wciąż w dwupaku :/ Zjadlam z mezykiem sniadanko, bo ma dzis wolne, a potem on leci na Polibude.I wieczorek pod kocykiem mnie czeka, po poludniu goscie i tak dzionek zleci. Wczoraj bolał mnie brzunio, juz myslalam, ze moze cosik sie zacznie...eh, nie pisane mi urodzic przed terminem 3 dni... Milego piąteczku zycze wszystkim mamusiom :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry