Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny zainwestowałąm w poduszkę - kojec...
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

będzie służyła jeszcze duuużo czasu bo i mi i dziecku. Nie sypiam juz prawie wcale przez syndrom niespokojnych nóg i bóle kości ogonowej a co za tym idzie tez miednicy, bioder i kręgosłupa. Zawsze po dłuższej chwili lezenia.. Kupiłam wczoraj - spałąm dziś na niej 5 godzin !!! co juz nie pamiętam kiedy mi się zdarzyło :) jeśli macie problemy - polecam ten zakup - jest rewelacyjna :)
hej effcia witamy u nas:) Assegai wspolczuje wszelkich boli,oby sie teraz zbyt szybko nie pojawily,ja do toalety tez juz biegam coraz czesciej i czasem jest tak,ze dopiero co wyjde a juz musze tam wracac:) no i juz widze swoj brzuszek:) w piatek wizyta,nie moge sie juz doczekac,moze pani doktor potwierdzi mi mojego chlopaka, moj kaszel juz troche lepiej ale nadal jak kaszle to czasami ciagnie mi brzuch,a wiem ze to niedobrze,mam nadzieje,ze jeszcze pare dni i wszystko mi przejdzie,milego dnia!!!
Witam wszystkie mamusie,
dopiero dojrzałam że jest wątek majowo-czerwcowy
Mam na imię Ewa mieszkamy sobie w Gdańsku z synkiem Adaśkiem i jego na 90% siostrą.
W sumie niedawno rodziłam, więc prawie nic mnie w tej ciąży nie zaskakuje :)
Pisałyście o siarze, ja ją miałam w pierwszej ciąży od 17 tc do końca, a na skurcze w tym okresie ciąży trzeba mocno uważać, bo to jeszcze troszkę za wcześnie na B-H. Mi się w tej ciąży stawia brzuch i niestety na razie jestem na no-spie forte i końskiej dawce magnezu(plus częste sprawdzanie szyjki czy zamknięta).

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
ja sie wczoraj też kiepsko czułam... Wieczorem w pracy dopadło mnie twardnienie brzuszka (czyt. ze zaczynają się te skórcze braxtona-hicksa i jak się nie powtarzają częśto to jest niegroźne), maly caly czas skakal na pęcherzu i prawie co 5 min latalam do wc,potem zaczął boleć brzuch a na koniec krzyż.. no myślałąm że padne ;-) już myślalam żeby jechać do mojej lekarki... dzis jest już ok, dobrze że w pn mam wizytę.... chyba nie będzie tak różowo jak się wydawało ;-)
Też kupiłam ciuchy od forumek jak Fasolek i jestem bardzo zadowolona.
Robiłam dziś rano badania, wyniki raczej ok, w środę do lekarza, ostatni raz w tym roku.

Moja biedna maluszka zaliczyła dziś pierwszy raz dentystę po tym upadku. Polecam bardzo mamom już dzieciatym - Wiewiórka na Hallera w Gdańsku. Super klimaty dla dzieci.
Lalinek zbadaj serduszko i sie nie martw,szkodzi maluszkowi,zreszta wiesz,moja kolezanka tez tak miala,ale okazalo sie,ze wszystko jest dobrze,wiec sie zbadaj i nie denerwuj,Grosik a moze warto byloby umowic sie z ktoras forumka sprzedajaca tu ubrania,ja juz pare kupilam i jestem baaardzo zadowolona,a cena przy tym przystepna
Hej Dziewczyny, też właśnie zaczęłam rozglądać się za ciążowymi ciuchami, bo spodnie się nie dopinają, a wiele bluzek zrobiło się zbyt opinających :) Sporo tego na allegro, trudno się na coś zdecydować, zawsze lepiej byłoby wcześniej przymierzyć... Z drugiej strony, cechy takiej odzieży w sklepach typowo ciążowych są troszkę wysokie. Wiecie może, czy w lumpkach są szanse na takie ciuszki? Może macie namiary na taki second hand, gdzie można dostać ciążowe rzeczy?
cześć dziewczyny, jakos nie ma czasu ostatnio aby usiąść do kompa. Byliśmy na usg w 12 tyg - z maluchem wszystko oki, a ja jak zwykle musiałam sie wnerwić - po 30 min czekania na wizycie w inviccie i 250 zł zapłaconych lekarz powiedział mi, że tak wczesnej ciązy 3d to oni nie robia! gdzie w recepcji umawiałam się na 3d. mam takie zdjecie z tego okresu z pierwszej ciązy i chcialam dla drugiego bobasa też mieć pamiątkę i klops. jakieś to wszystko koślawe. teraz wizyta w inviccie w lutym na połówkowym - zobaczymy co wymyślą tym razem.
hej :)
no i wróciłąm od lekarza - nie udało sie niestety określić płci dziecka... szkoda :( poza tym wszystko okej z dzidziusiem :)
gorzej z mamą... mam skierowanie na badania i na ekg.. coś mi serduszko puka za mocno :((
poza tym po zaszłym upadku ze schodów na kość ogonową 2 lata temu - ból zaczyna wracać... i promieniuje do kręgosłupa :( więc syndrom niespokojnych nóg, do tego ból przy leżeniu i mamy mieszankę snu po 3-4 godziny na dobę.. a potem gorączkę ze zmęczenia :( ciężko jest ojjjj ciężko..
mamuśka u mnie najgrubsze rajty to 60-tki z microfibry i kosztuja 17,90 ;)
hej dziewczyny,ja zamawialam legginsy na allegro w zeszlym tygodniu i juz mam i jestem bardzo zadowolona,zamawialam od tego uzytkownika
http://allegro.onet.pl/legginsy-getry-ciazowe-wiskoza-dlugie-s-i1334394173.html
ja mam legginsy ciążowe, ale takie najzwyklejsze, kupione u Marciochy 21,99 kosztowały, grubość 100 DEN, fajnie na brzuchu leżą,wyglądają jak grubsze rajstpy
Mamuśka na pewno dobrze :) zresztą to Ty masz się w nich dobrze czuć. Ja się tak własnie zastanawiam bo jak kiedyś przeglądałam allegro to były jeszcze inne. Mi zależałoby na tym, zebym mogła na nie włożyć jakis sweterek i iśc do pracy czyli takie grubsze.

Tylko nie wiem czy się opłaca w ogóle zamawiać
Dziewczyny kupowała któras legginsy ciązowe jeśli tak to po ile i gdzie?
Marciocha- jeszcze do Ciebie mam pytanko, ile kosztują rajstopy ciążowe u Ciebie? i jak grube są one?

bo dziś zaczełam przymierzać rajstopy pod sukienkę i wygląda to fatalnie :(
mrowka- co do legginsów, bardzo mi się podobają te pierwsze, ale sama nie wiem czy moje nogi by w nich dobrze wygladaly?
Ma moze któraś z Was właśnie takie legginsy?
Kiki- strasznie mi przykro, jeśli by Ci to pomogło , wyżalić się bądź cokolwiek to pisz, po to tu jesteśmy !
kiki0- trzymaj sie ciepło, będzie dobrze...
Smutno się nam zrobiło w wątku...
Bardzo mi przykro Kiki :(, trzymaj się ciepło!
Kiki mi również bardzo przykro... Tym bardziej że między nami był niecały tydzień różnicy. Trzymacj się Dziewczyno.
kiki..... :( nie wiem co powiedzieć... popłakałam się... :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry