Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 26

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168335&c=1&k=16
Ja mam "Ciemieniuszke" ze Skarbu Matki.
Też pomogło :)
Natalia kremik mustelli jest dobry na ciemieniuchę,kosztuje ok 30zl ale naprawde mojej kolezance coreczce bardzo pomógł. Chcesz to soie sprbuj może Twojej niuni pomoże :)
Hej.
Buzka Malutkiej coraz lepiej wyglada juz nie ma takiej czerwonej wysypki a taka kaszka szorstka zostala .
Dzis mi ladnie pospala i dala sie wyspac 21-3 :)
Mecze sie z ciemieniucha i konca nie widac a jeszcze tej jej dlugie wloski az mi rece opadaja :(
A Emilka też od kilku ndi ma kolki i chce byc noszona - a nawet i to w sumie nie pomaga...
A w 1 dniu 6 tygodnia ważyła 4940 - cały czas na cycku
czy któraś z Was dizewczyny jest może z moreny?
czy orientujecie się jaka jest różnica w cenie szczepionek 5w1 i 6w1?
Mi pediatra polecał tą 6, ale nie jestem do końca przekonana...
Jak bylam u pediatry to maly przybral na wadze, ale karmię go systemem mieszanym-w zien cyc w nocy mieszanka:)

Ja nie wiem co z tym szczepieniami, chyba wezme 5w1 sa u nas po 140zl i nie bede szczepic na te co nie sa w kalearzu szczepien-tak doradzala mi pediatra i zaznajomiona polozna w szpitalu:)Jeszcze troszke czasu wiec sie zastaowie jeszze:)

Cos te nasze majowe dzieci wymagające uwagi, neissi moj tez jest chętny na rękach non stp i problem z zasypianiem to norma;/ wlasnie placze:(No nic uciekam:)

Buzka
Hey!!!

Ja ide na szczepionke w poniedziałek i szczepie lika razy. Mój olbrzym waży 5350 :) ma apetyt.
Także ma taka skórke sucha i pomógł mu Oilatum soft normalnie łuszczy mu sie,jest podejrzenie ze jest alergikiem za mama...
No na chwile wpadłam i na spacerek biegne :) około 10-11 wychodze 3 godzinki spacerku i około 16 na drugi spacerek

Miłego dnia
Iza no i wyslij fotkę pierwszej stroy albumiku :)
Iza przy mojej dwójeczce + pięciolatka to ja mam/muszę mieć cierpliwości na trójkę dzieci :)
Jasne że poczekam :)

Moje dziewczynki na szczęście przeszły szczepienie bezobjawowo :)
Hej dziewczyny, my tez sie dopiero co ogarniamy w domku. Powoli zaczynam ukladac sobie dzien i nawet uda mi sie cos zrobic jak synek pozwoli. Ostatnio nawet zrobilam pierwsza strone do albumiku dla dziewczynek MamyMarty. Kochana czy ty masz jeszcze cierpliwosc czekac na ten albumik? Bo widze, ze szybko sie z nim nie wyrobie, ale za to mam fajniutkie papiery, takie bardzo dziewczece.

Ja wybralam szczepionke 6w1, kilka dni temu zaszlam do pediatry malego i rozmawialam z pielegniarka, ktora szczepila malego, opowiedzialam jej jak mlody sie zachowyywal po szczepionce.
Powiedziala, ze raczej malo dzieci odczuwa efekt szczepienia po hexie. Raczej dobrze znosza a u nas dosc ciezko. No i powiedziala, ze nie wiadomo jakby zareagowal jakbym go szczepila tym normalnym trybem z 3 ukluciami. Mozliwe, ze goraczka bylaby wieksza i jeszcze wieksza histeria w domu.
To moja tylko taki klopsik jak miala miesiac wazyla 4800
Ja szczepię normalnym trybem czyli niestety po trzy ukłucia... Ale jako wczesniaki dostają oczyszczone szczepionki. Dodatkowo tylko wejdą pneumokoki.

Byłam juz na szczepieniu z obiema w 9 tygodniu. Ważą 4100 g i 4600 g
nasz maluszek w 6 tygodniuu rowniez 4700 wazyl :)
Dzis bylismy na usg bioderek wszystko ok! następna kontrola za 10tyg

Mimii jak będziesz na pierwszej wizycie u pediatry to porowna on wage urodzeniowa z terazniejsza i wg tego stwierdzi czy maluszek najada sie Twoim pokarmem czy nie.

Dziewczyny nie moge sie zdecydowac... szczepionka 5 w 1 czy 6 w 1???
ja teraz juz całkiem nie mam na nic czasu,bo mąż wyjechał na 2 tygodnie i próbuję tu jakoś przetrwać :-) wyjątkowo chłopaki śpią na raz więc mam chwilkę relaksu przed kompem (bo na nic innego nie mam siły :-) mój jest tylko na piersi i je mniej więcej co 2h,ale czasami lubi sobie dojeść nawet po pół godzinie,czasem co godzinę,bardzo różnie...ja daję na żądanie i martwię się że często żąda (jest ciepło,więc na pewno też jemu się chce bardziej pić) aha i dziewczyny zapamiętajcie nie ma czegoś takiego jak mało wartościowy pokarm! mleko mamy (jeśli nie jest jakoś skrajnie niedożywiona itp) zawsze jest idealne;skład się zmienia tak zeby w danym momencie było idealne dla potrzeb dziecka,więc nie dajcie sobie przypadkiem wmówić,że coś jest z waszym pokarmem nie tak i trzeba dać mieszankę.
i mam pytanko do dziewczyn których maluchy przy urodzeniu miały ok.3100g; napiszcie ile ważyły przy pierwszy szczepieniu po 6 tyg,mój wojtuś ważył 4700g
trzymajcie się mamusie i maluszki :-)
MOJ MAŁY w ciągu dnia je co ok 2 godz a w nocy co 3. Mimii nie martw sie o swoj pokarm poprostu Borysek ma taka potrzebe jedzenia, tak powiedziala pediatra jak kolezanka w szpitalu tez sie martwila o to ze jej synek je co 1,5h.
Hej:)
I ja ogarniam jeszcze to wszytsko: ( Mały co 1,5h je z cyca w ciagu dnia, wnocy podaję mu mieszanke lub sciagniete moje mleczko. Nie wiem czemutak czaesto:( Jakas sucha skorka zrobila sie na czole mojemu synkowi nie wiem czy to uczulenie czy poprotu po porodzie zmiany skórne:(
Moj chyba tez kolki ma:( tzn nie mozę zrobić kupki... :( wczoraj zasypial i po 10 min budzil sie z takim placzem ze ewidentnie widac bylo ze boli go brzunio:( Ceple kompresy pomogly,gazy ust apily ale kupki brak :(
Dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak czesto cyca ciagną?? Zastanawiam się z emoze mam malo wartosciowy pokarm i dlatego tak szybko on glod czuje:(

Całuski:*
czesc dziewczyny, ja tu malo zagladam bo caly czas sie ogarniamy w domciu. Powiem wam ze ja tez juz przeszlam pierwsze kolki i nawet raz bylismy w szpitalu bo pojawila sie krewka w kupie ale naszczescie po calym szeregu badan wyszlo ze jest wszystko wporzadku a kolki ustapily w momencie jak ja odstawilam zelazo ktore bralam...
od wczoraj boli mnie bardzo rana po cieciu cesarskim i nawet momentami ciezko mi sie ruszyc, nie wiem czy to normalne ale jeszcze troche poczekam i jak nie przejdzie to pojde do lekarza.
Tego nie próbowałam, ale dałam mu przedwczoraj herbatkę koperkową i raczej było gorzej, niż lepiej :/ A Sab Simplex jest dozwolony w Polsce, bo sprzedają go w aptekach, ale jakiś podejrzanie tani jest w porównaniu z tym niemieckim. Pewnie dlatego, że różni się jakością tak, jak aspiryna.

Wiecie, on ma zaklejoną w tej chwili przepuklinę pępkową, ale nie sądzę żeby to to mu przeszkadzało, bo wcześniej też miał plasterek. Poza tym nie przy każdym karmieniu się tak zachowuje.

Ściągnęłam pokarm i dam mu dla odmiany z butelki. Chociaż wcześniej jadł z butelki antykolkowej i i tak miał kolki.

UI jeszcze jedno. Czy Wasze dzieci też się tak strasznie ślinią? On ma 2 miesiące 8 dni. Czy to nie za wcześnie na takie ślinienie się?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry