Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 26

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przyszłe Mamusie:

26.05 *emi - Milenka, Kliniczna
26.05 sophia, córeczka Julka, szpital Zaspa
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
melduje sie i ponawiam pytanie odnosnie chusty z poprzedniego watku :))
My też się meldujemy :)

Idziemy dzis do pediatry. mala ciagle płacze nawet przez sen, pręzy się, zwija a brzuszek miękki i jest to całkiem inny płacz niż przy kolkach, taki jakby skórcz ja jakis łapał. jedyna metoda zeby pospała to połozenie jej na moim brzuchu, tylko w takij pozycji spi w miare spokojnie.chce zeby lekarka dała nam skierowanie na posiew moczu i najlepiej usg brzuszka - mam jjuz dość faszerowania jej lekami, chce jej zrobić badania. Kupki robi teraz tylko raz dziennie i to rano po nocy, a przedtem było ich 2-3 dziennie. Jestem ciekawa co mi lekarka powie i cz powie cos na to ze daje jej niemiecki sab simplex.
Natalia a jak wasze badanie bbioderek?
hej dziewczyny :) my sie tez meldujemy nie bylo nas dluzszy czas :) my tez juz po wszytskich badaniach. maluszek jest zdrrowy, mielismy tez usg bioderek i wszystko ok :)
przyzwyczailam byc sie juz mama. maly nam fajnie w nocy spi :) przespi nam juz 6 godzin takze mozna sie wyspac :)

pozdrawiamy :)
Agnieszka ja też smarowałąm na początku sudocremem i widziałam że same krostki nie znikały, ale znikał ten stan zapalny wokół. I pediatra i dermatolog powiedzieli, żeby nie smarować... No i my mamy bardzo dużo na twarzy właśnie i boję się, że ona tą maść wetrze sobie w oczka i pozjada, bo bez przerwy mizia łapkami po buźce. Nie wiem tez czy w tym upale sudocrem nie wejdzie w jakąś reakcję ze skórą z powodu ciepła i potu... Bądź tu mądry i pisz wiersze...
dziewczyny moze wy moglybyscie oddac nam glosik na tej stornie?

http://www.familie.de/baby/babyfoto-wettbewerb/bewertung/?no_cache=1&tx_cpsphotocompetition_pi1=11&tx_cpsphotocompetition_pi1=14211

z gory dziekujemy :)
Słonko badanie usg bioderek u nas wyszlo wszystko w porzadku :) chociaz cos :P z calego zamieszania jakie tam bylo nie zaplacilicmy za badanie :)
Do dziewczyn, które karmią piersią, co ile karmicie swoje maluszki? I czy budzicie dzieciaczki jak się nie budzą same na jedzenie?
my tez sie meldujemy w nowym wątku, chociaz poki co zadko zagladamy :)
mi karmienie wychodzi srednio co 2,5h a w nocy co 3. jesli chodzi o budzenie to polozna mowila ze w dzien jesli mijaja 3 godz to budzic dziecko natomiast w nocy nie budzic.
Moja malutaka w dzien co ma chyba zegarek w brzuszku :) w dzien co 2,5-3 godz a w nocy juz teraz trocke czas sie wydluza 4-6godz
Ja juz tak nie liczę... Żądaja :p średnio co 3 h w dzien, chociaż teraz jak ciepło to nawet co 1,5 h. W nocy rzadko już karmię. Wczoraj się obudziły o 2.00 i druga o 3.00 a tak śpią ok. 6 h od 23.00 do 5.00 lub 24.00 do 6.00.

U nas bioderka średnio. Małgosia w porządku dostała 1A a Marysia na granicy normy i oczywiście zalecenie leżenia na brzuszku, noszenia na biodrze moim i z przodu okrakiem. Chyba wyciągnę chustę po Marcie i się pochustujemy z Mańką :)
Następne USG za 8 tyg.
Dziewczyny co tak cicho :)
Ale upał będzie............
To juz jest upał ... a ja korzystam sobie troche ze sloneczka :)
upał straszny. poszłysmy na spacer juz o 8.30 bo teraz to juz za ciepło, a po południu pójdziemy jeszcze raz :)

byłysmy wczoraj u pani dr i mała dostała skierowanie na posiew moczu i jak bedziemy szły na usg bioderek to od razu robimy usg brzuszka. dalej mam podawac sab simplex i debridat bo wg pani dr to od kolek ale w razie czego mamy zrobic badania zeby wykluczyc wszystko inne.
a mi dr kazala odstawic debridat skoro uzywal innego srodka na kolki
A my byliśmy dziś na wizycie kontrolnej u pediatry i Mały przybrał od poniedziałku 320g, więc się cieszę, że mimo wczesniejszych problemów z karmieniem piersią (w szpitalu synek dostał butle i potem nie chciał ssać piersi), jednak dajemy radę:))

Upał taki, że Maciuś leży w wózku przy otwartych drzwiach balkonowych w body i nakryty pieluszką. Nawet w domu termometr wskazuje 26 stopni! Mam nadzieję, że jutro będzie ładnie i wyjdziemy na spacer, bo byliśmy wczoraj na 30 min, a dziś przegapiliśmy ładną pogodę:(

Może się orientujecie, doświadczone Mamy, na ile powinno się wychodzić na początku z Maluszkiem?
Mojej Malenkiej pogorszylo sie na buzcie i juz bardziej wyglada na to atopowe zapalenie skory niewiem czy to od pogody ze sie spocila czy jak ale przemywam jej buzke przygotowana woda :( Szkoda mi jej
My juz po szczepieniu, wybralam jednak 6w1 aby bylo mniej klucia i dobrze zrobilam.

Maly bardzo plakal przy wkluciu w raczke, nie wyobrazam sobie aby byl wtedy jeszcze kluty w obie nozki. Ledwo go uspokoilam.
Sama pielegniarka mowila, ze chyba lepiej, ze wybralam 6w1.

Natomiast wieczorem maly byl bardzo niespokojny, ciagle u mnie na rekach, co prawda spal ale wybudzal sie co jakis czas i tak przerazliwie plakal jak przy szczepieniu. Ja go utulilam i znowu spal. I tak przez kilka godzin. Potem zaczal strasznie "smierdziec" lekami, pewnie zaczal juz wydalac to co bylo w tej szczepionce. Pieluszka mokra to byly same leki. Kolo 23 udalo sie odlozyc malca do lozeczka, ale sie budzic co 1,5 godziny i choc przeszlismy na butelke to wczoraj i dzis daje mu cycusia aby czul mamusie i byl spokojniejszy.
Dzis juz jest lepiej, powracamy do normalnosci.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (111 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry