Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 26

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
agag_agag dawaj :)
Hehe Natalia 27 czerwca pomyliło mi sie :)

Ja byłam w Ars Medice u Mikulskiej i Hladny...niewiem coś nie tak z tymi lekarzami w tych czasach chyba jest...A na Usg jade do Wejherowa tak jak Natalia.
Dziewczyny czy wam też wypadały te rozpuszczalne szwy? w weekend dwa mi wypadły i teraz wszystko znów mnie bardziej boli i mam takie głupie uczucie że wszystko mi wypadnie.
neissi ja tez chodze do dr Budzinskiej . Nie moge Ci powiedziec czy jest dobra bo mi na kolki kazala kupic Esputicon i herbatke Plantex. Gdy to nie pomagalo to zmienilismy mleczko na Nutromigen i debridat . Mleczko dlatego ze byly podejrzenia skazy bialkowej i nietolerancji laktozy no a teraz z wyszlo ze to atopowe zapalenie skory. Niewiem co mam o niej myslec za kazdym razem co jestem to inna diagnoza jest. A przyznam ze mila to ona jest.
MamoMarty, nasz Ty doradco laktacyjny :) czy masz gdzies recepte na masaż piersi stymulujący laktację?

Mogę do Ciebie napisać priv?
Ja wszystkie dzieci prowadzam do dr. Budzińskiej. Zawsze prawidłowo stawia diagnozy. W przypadku kolek to tez ciężko stwierdzić i lekarz drogą eliminacji czasami działa....
Ja jestem zadowolona. Jest miła dla dzieci, moja starsza córa ją uwielbia :)

Przyjmuje w przychodni przy ul. Derdowskiego.

Natalia chyba ogólny tylko. Nigdy nie byłam z dziećmi u dermatologa dzięki bogu :) Pzzynajmniej narazie. Musisz się przejść albo zadzwonić.

Dziewczyny broń boże szałwia na przeziębienie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szałwia hamuje laktację !!! Przez płukanie zapaleń w jamie ustnej już dwie moje kumpele przez niewiedzę straciły pokarm na kilka tygodni- trzeba było rozpracować piersi na nowo...

Polecam Oscillococcinum. Mi przechodzi po dwóch dniach. Mogą brać ciężarne i karmiace. Maść majerankowa pod nos i bedzie ok :) Jakieś 2 tyg. temu też to przeszłam razem z córkami moimi i jest ok :)
A Wy do kogo chodzicie w Rumi? Pytam o pediatrę. I czy radzą coś na kolkę czy mają to w głębokim poważaniu?

Jak narzekałam, że dziecko przecież cierpi i wcale się już nie uśmiecha przez te kolki to nasza pediatra w Sierakowicach powiedziała mi, że to moje jedno dziecko więc mogę nawet cały dzień poświęcić na noszenie go. A ta małpa z Ars Medica powiedziała, że "mama musi porządzić" jak mówiłam, że nie da się go położyć do wózka jak ma kolkę, a to trwa czasem pół dnia.
MamoMarty nie pamiętam u kogo byłam, a jej nazwisko wyprałam w pralce, bo zapomniałam opróżnić kieszeń. Przyjmuje w Ars Medica w poniedziałki rano. Teraz idę też tam, ale do Kosznickiej. Rozmawiałam z nią przez telefon. Wydała mi się serdeczna i posiadająca wiedzę z tej epoki w porównaniu do tamtej lekarki z piekła rodem.
Mamo Marty u nas na przychodni jest dermatolog dzieciecy ??? czy tylko ogolny ?
W sumie to lekkie przezibienie i nie wiem czy iść do lekarza, sama bym się wyleczyla tylko co można w czsie laktacji na gardlo?? tamtum verde jak w ciąży?? Czy lepiej szalwia plukać??
Mamomarty a Ty co bralaś na przeziębienie??
Tak naprawdę to powinno się karmic w czasie choroby. Dziecko się uodparnia.

Dzieciom polecam dawać Juvit C albo Cebion po 2-3 kropelki i chodzić w maseczce jednorazowej :)

Możeszi maluszka nie uchronić. Moje maluchy juz mają pierwsze katary za sobą od mojego przeziębienia :)
Dziewczyny mnie coś bierze.. tzn boli mnie gardlo, glowa, czuje sie oslabiona.. Co w takim przypadku mam zrobić żeby nie zarazić corci??
Nie wiem też czy jakby rzeczywiście rozwinelo mi sie jakies powazniejsze chorobsko to mogę karmić piersia??
sama wizyta 100zl z usg 150zl Babka sympatyczna.
Fizjoterapeuty to ja nie kojarze
Natalia to się świetnie składa, bo ja akurat mieszkam dwa kroki od poczty :) Widziałam szyld, że jest tam ginekolog, ale nie wiedziałam kto to i czy dobry :) Skoro jesteś zadowolona to ja też tam pójdę :D A ile bierze? Wiecie głupia sytuacja, bo ja jeszcze nie byłam na kontroli po porodzie. Nie dostałam się do mojego gina przed wyjazdem do Rumi, a teraz podróż do Żukowa to trochę przesada dla mnie samej z Małym. Szukam więc tutaj.

A wiesz może czy jest tu jakiś fizjoterapeuta? Jakieś masaże kręgosłupa? Kiedyś widziałam tu taki szyld i teraz nie mogę go znaleźć, a kręgosłup mam już w tragicznym stanie i długo nie pociągnę bez łamania.
Jesli chodzi o ginekologa to ja chodze do Jowity Hrycyna urzeduje w Rumi na Starowiejskiej w budynku poczty lecz od tylu.
neissi Ja jestem z Rumi :)
A co do usg bioderek to Wejherowo T. Damaszke ul Sobieskego 227
poniedzialek 16-19
sroda 16-19
sobota 8-14 506076818
Neissi u kogo byłas?- chodzi mi o pediatre.
Usg mozesz zrobic w Rumi w przychodnu na Derdowskiego. Na NFZ. Maja fajny sprzet i lekarz ktory robi usg tez normalny :) 50 zł kosztuje
Hej Dziewczyny! Gratulacje wszystkim, które rozpakowały się w czasie mojej nieobecności! :)

Ja jestem w Rumi i nie mam tu dostępu do netu, więc dużo opuściłam. Czasu też za wiele nie mam, ale jak któraś jest z Rumi i spaceruje po Korei to chętnie się spotkamy, bo całymi dniami sami jesteśmy i fajnie byłoby z kimś pogadać na spacerku :)

Dajcie mi proszę ponownie namiary gdzie robiłyście USG bioderek w Wejherowie, bo nie mam czasu szukać po wątkach gdzie to było. To było prywatnie czy na nfz?

Możecie polecić mi dobrego pediatrę i ginekologa w Rumi? Byłam u jednej pediatry i okazała się totalną porażką. Jutro idę do drugiej i może będzie lepiej.

Pozdrówka - jeszcze się odezwę :)
A ja jeszcze nic nie zalatwialam co do chrztu, fajnie by bylo na swieta zrobić chrzest ale mala by miala juz pol roku i nie wiem czy nie za póżno..
Agnieszko Maja????? mamy juz czerwiec

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry