Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 26

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja mam Chrzciny 27 maja na godzine 11 w kościele NMP Wspomożenia Wiernych
Tak. Oficjalnie nam powiedzial ksiadz . Nawet wrecz namawial bysmy wzieli slub koscielny skromny ze po co biala suknia i wytworne wesele ze to mozemy zrobic pozniej na ktoras rocznice no kurde nik mnie do slubu nie bedzie zmuszal .I to wlasnie w Krzyzu Monika
o matko....Natalia serio??
Mialam chrzciny w Krzyżu mojej starszej córy kilka lat temu i normalnie w niedziele o 15.00 był chrzest... Jestes pewna ze to z powodu nieformalnego związku?
Mamusie jak to wyglada u Was z chrzcinami?
Jestem troche rozczarowana ze bede miala chrzciny w sobote po wieczornej mszy tylko dlatego ze nie mam slubu koscielnego a czym ten dzieciaczek zawinil by nie byc ochrzczonym z wszystkimi w niedziele :(
Jak jest u Was ???
mam elastyczna
i własnie spojzałam jeszcze raz na ten link... wiazałam ja dzis w ta zwykła kiszonke, a nie jestem pewna czy elastyczna nie ma tylko 1 prawidłowego sposobu wiązania
tfuuuu ;)chyba juz spie elastyczna, tkana i kolkowa ;P?
agag agag a jaka macie chuste?
elastyczna, tkana czy wiazana?
U nas trądzik się utrzymuje już ponad 2 tygodnie...
Dermatolog zapisała niby jakąś maść podobną do pośladkowej i wbrew jej zaleceniom robie eksperyment: buźke smaruję bardzo cieniutko sudocremem a dekold tą jej maścią.. W rywalizacji znacznie lepiej wypada sudocrem, chociaż bardzo się obawiam żeby mała nie wtarła go do oczek albo nie zjadła.. Krostki po sudo ciągle są, ale znacznie mniejsze, raczej już nie ropne i nie czerwone - czyli wygląda tak jakby się goiło :)

Co do spania w nocy, to my mamy problem z samym zasypianiem - czasem męczymy się nawet kilka godzin zanim zaśnie, ale jak juz śpi to nawet od 22 do 4-5 rano :) Ja wtedy wstaję tak 1-2 w nocy i ściągam mleczko z tego przegapionego karmienia i zamrażam, bo dokarmiać jej juz nie muszę :)

I dziękuję za link do wiązań chust :) Dzis próbowaliśmy - mała świetnie się czuje w chuście - wszystko oglądała i się pięknie przytulała, a po chwili zasypiała
Madzia_Mika mój Borys tez je co 15-2h w nocy :( ale ciesze sie ze je ze przybiera na wadze. Powiem szczerze ze to cieżkie ale to dla jego dobra,moze niedlugo czas jego snu sie nieco wydłuży :)
Moj trądziku ni ma,ale pojawily mu sie jakies3 krostki na policzku podobno to wynik porodu i ze noworodkom czesto wychodza jakies krostki poporodowe.
jesli o suwaczki chodzi to nawet nie mam czasu nowego stworzyc a wlasciwie to juz zapomnialam gdzie te suwaczki sie tworzy;/
Dziewczyny macie jakies sposoby na polepszenie laktacji?? Mój Mały je jak szalony i nie wiem czy mu wystarcza mleka;/ w nocy ściągam i podaję mu butelką ale nie zawsze mi wystarcza i dokarmiam w razie co mieszanką.

Pozdrawiamy cieplo z Boryskiem :)
Jak przy suwaczku dodać zdjecie dziecka??
Hej dziewczyny!

Zazdroszcze Wam że Wasze dzieciaczki śpią tak dlugo w nocy..
Moja Nastka budzi się co 1.5, 2 godziny a zanim zaśnie to czasem mina kolejne 2 godz:( w dzień też jest marudna i malo śpi najlepiej to czuje się na rękach i przy cycusiu:)

Ktoś pytal w tym wątku czy już wszystkie majówki urodzily więc powiem Wam że Emi też ma już swoją Milenkę przy sobie urodzila w poniedzialek:)

Trądzik dalej utrzymuje się na bużce córci już prawie dwa tygodnie to trwa i zastanawiam sie czy to napewno ten niegrożny trądzik poporodowy:( Krostki zrobily sie też zaczerwienione..
U Was też tak dlugo dzieciaczki to mają??
Demi Jak nie trzymała sie jeszcze w miarę prosto sama to na leżaka nosiłam, jak już była stabilniejsza to nosiłam na biodrze pionowo :) Da się ale teraz to kupiłabym elastyczną i nauczyła się wiązać. To naprawdę proste :)
włąśnie miałam zapytać czy juz nosicie maleństwa w chustach :)
A macie może na podorędziu link jak wiązać chustę elastyczną tak na kołyskę? Ja znam tylko to jedno podstawowe krzyżowe wiązanie, ale myślę, żę mała jest na nie jeszcze za mała troszkę, a brak mi czasu na szperanie w necie...
ostatnio u mnie na osiedlu widzialam mame z trojaczkami :D potrojny wozek wygladal imponujaco :D ale i tak Cie podziwiam za logistyke przy blizniakach :D jedno dziecko to czasem wyzwanie ;))

a przydatna byla ta chusta?tez mysle o kółkowej ale w niej chyba jest bardziej ograniczona mozliwosc noszenia malca. Głownie na lezaco a w pozycji pionowej juz chyba trudniej?
Przy starszej córce używałam kółkowej. Teraz nie mam jak dwóch nosić bo dla bliźniaków jeszcze nie wymyslili :)
Dzięki Mamo Marty :)Co prawda mieszkam w Gdansku ale mam przyjaciolke w Rumii takze poprosze o zakup :)

Postanowilam zakupic chuste do noszenia mojego szkraba :)i mam dylemat czy warto kupić kółkową czy elastyczną, wiązaną. Używacie takich chust?Polecam strone http://www.chusta.pl
Moje też miały głowki, brzuszka, sprawdzone nerki teraz bioderka i za 2 miesiące powtórka bioderek.
moja miała w szpiialu robione usg główki i brzuszka, ze wzgledu na to ze ja miałam bolerioze w ciazy, wszystko wyszło ok wiec teraz sie juz nie wybieram
my tez sie zgłaszamy w nowym watku :)

dziewczyny wybieracie sie z Maluchami na usg glówki i brzuszka?
nie wiem czy nalezy to robic "dla sprawdzenia" czy tylko gdy sa jakies wskazania?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry