Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mam:

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!
Ja też ważę 77 kg - zważyłam się jednak na swoeje wadze. Ale jeszcze sprawdzę w poniedziałek u lekarza.

Mi się dużo wody zatrzymuje...ale też duzo tłuszczu ;-), bo mam mega ochotę na słodkie - gdzie przed ciążą mogło to dla mnie nie istnieć.
to chyba ja jestem jedyna która schudła w ciązy 6 kg i od tego czasu jak schudlam przytylam dopiero 1 kilogram czyli w sumie w ciazy 5 kilogramow na minusie ,

ja sie akurat ciesze bo i tak mam tego ciałka duzo a lekarz powiedzial ze tak moze byc takze niczym sie nie martwie
dziewczyny a czy wy tez tak macie że na dole was boli szczególnie przy chodzeniu , to się pewnie wszystko rozrasta ale ja poporostu momentami nawet dobrze iść nie mogę , troche sie martwie
też tak mam normalnie łażę jak połamana.......
ja ostatni tydzień tak miałam...nie mogłam nawet kroku zrobić, a założenie skarpetek to była masakra...bolało jak cholera zwłaszcza po lewej stronie pachwiny - teraz się unormowało...ale nawet z przekręceniem się na drugi bok był problem bo bolało.... - w nagroszym dniu pomyslałam sobie, że dzieciak sie odwrócil i mi coś tam ponaciągał - no i moja intuicja mnie nie zawiodła, nasza mała jest już główką na dół.... a i na słodkie tez jak nigdy mam ochote- ale postanowiłam, że teraz tylko warzywa a cukier- i słodkie w postaci owoców i soków..ehh wczoraj nakupiłam 3 małe koski ciast z cukierni -jakby na pożegnanie słodyczy a wymówką był "dzień chłopaka" ;)
Hej,
ja na ostatniej wizycie ważyłam 66 kg. Na początku bardzo szybko mi przybywało kilogramów ale teraz to waga ledwo drgnie do góry, co wizyte mam + 1 kg czasami mniej. Najgorzej, że piersi przestały rosnąć i takie trochę flakowate się zrobiły :/ a nie piękne jędrne jak na początku. Jakby o rozmiar urosły to bym się nie pogniewała :D

Mnie też strasznie bolą pachwiny. Mój maluch też główką w dół wogóe bardzo nisko go czuję.

Muszelko mam nadzieję, że glukoza 75 wyjdzie Ci lepiej i nie będziesz musiała się kłuć kilka razy dziennie jak ja.
Oj dziewczyny ja mam to samo...czasem tak boli że nie moge majtek na pupe ubrac tzn nogi podniesc. No i jak podnosze cos ciezkiego, tzn nie dźwigam ale mieszkając samej cięzko zaniesc mi zakupy na górę.
Mam pytanko do Was.
Byłam dzisiaj w sklepie Smyk i kupilam dla małej śliczny komplecik, bluzeczka, spodenki i bluza w rozmiarze 62 i zastanawiam sie czy nie za duży ten komplecik będzie. Jest ogromna różnica pomiędzy rozmiarem 56 a 62 a na metce jest napisane od 0-3 miesiecy (na obu rozmiarach).
Kupowałyście może jakies ciuszki w Smyku? Jaki rozmiar?

Ciągle mam problem z tymi rozmiarami...Ciezko przewidziec jaka dzidzia mi sie urodzi, czy klopsik czy kruszynka :)
A te ciuszki takie ładne teraz są ze nie moge sie opanowac :)
Co do wagi czuje sie jakbym utyla 10 kilko albo i wiecej..
Na razie z 64 na starcie mam teraz prawie 71kg. Nie jest zle, tyle ze ciezko juz mi jest..brzucho troche ciąży i przeszkadza. Mała mocno wierci się w brzuchu od wczoraj, mam nadzieje ze próbuje sie przekręcić.
Jutro mój mężuś wraca! jupi!! :)
Mi się wydaje, że 62 będzie oki. Zawsze lepiej kupić ciut większe maluchy tak szybko rosną a tak to styknie na dłużej :)
Ja mam tylko kilka ciuszków w rozmairze 56, reszta w 62 i większe. Muszę tylko coś na zimę dokupić kombinezon i jakąś czapkę. I chyba też kupie w rozmiarze 62 mam nadzieje, że styknie.

Ja dziś się w końcu zmobilizowałam i złożyłam mega zamówienie na allegro począwszy od butelek kończąc na rzeczach potrzebnych do porodu :) Czas leci jak szalony a ja ciągle daleko w tyle :)
A ja mam dużo rzeczy na 56 a to dlatego, ze moja córka miała tylko 51 cm jak się urodziła, ciuszki na 62 zakładałam jej dopiero ok. 3-4 miesiąca. Teraz moja druga córeczka też nie zapowiada się, że będzie długa :)
Aniak, a u jakiego sprzedawcy w końcu zamówiłaś? Ja też muszę zrobić takie mega zamówienie ;-).

A Agusia, powiedz mi, jak doświadczona mama ;-), bardzo chcę karmić piersią i zastanawiam się ile butelek mam kupić w takiej sytuacji. Czy tylko w razie czego jedna wystarczy? W sumie zawsze mogę dokupić. I jakiej wielkości?
Michałowa zamówiłam wszystko u r_p77. Towar powinnam dostać we wtorem to napiszę czy wszystko oki.
Michałowa z mojego doświadczenia to butelki to nie taka łatwa sprawa, ze kupujesz i masz ;) Moje kochane dziecko było tak wybredne, że postanowiło trochę sobie pogrymasić i wybrać butelkę a w zasadzie kształt smoczka pod siebie. W końcu pod pasowała jej TT inne można było wyrzucić :) Teraz mam prawie z każdej firmy po jednej. Również nastawiam się na karmienie piersią ale zamierzam także wychodzić z domu bez małej i dlatego zakup butelek był dla mnie ważny. Jeśli chodzi o pojemność to mam dwie pojemności 150ml i 260ml większych nie kupuję.
dzieki dziewczyny... z Wami to jakos raźniej no i jak człowiek poczyta, ze w swych dolegliwościach nie jest sam to jakoś lżej na duszy... i za dużo nie mysli czy oby wszysko dobrze z dzidzią...;)

jesli chodzi o ubranka to faktycznie każdy mówi, żeby na 62 kupowac..ale ja kupiłam kilka na allegro na 56 - bo kurcze te 62 to duże i to sporo (kupiłam spodnie jeansowe, sweterek, dwie sukienki cieplejszą i jeansową, rajstopki na rozmiar 56)- pamietam, że moja chrześnica urodziła się ponad 3500kg a była kruszynką mimo wszystko i pływała w rozmiarach 62 - więc chciałam mieć pewnośc, że poza pajacykami mała będzie miała coś z normalnych ubranek by oko mamusi ucieszyć ;)

aaa jeszcze taki komplecik 0-3 rozmiar 62kupiłam - nie mogłam się oprzec...

http://allegro.pl/mothercare-3cz-bluzka-spodnie-body-0-3m-ssp-509-i1232554344.html

poluję jeszcze na cieplejsze spodnie,ogrodniczki i ocieplane jeansy...zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
resztę mam od szwagierki - ale i tak nie mogę się powstrzymać ok kupowania -ale na sam początek malej starczy...

aaa dziewczyny w Carrefour - mają być bodziaki za niecałe 4zł...i tanie rajstopki
słyszałam też o Tesco - że ubranka dobre gatunkowo i cenowo ale czy w tym na Chełmie są nie wiem - może któraś z Was była i widziała cos ciekawego....
W tesko maja super ubranka:) jakościowo wytrzymałe i bardzo ładne można trafić tez na fajne przeceny na pewno przed świętami będą także będzie można jeszcze coś dokupić:)
a co do bodziaków w cerfurze tych za 4 zl to bym sie wstrzymała bo znajoma kupiła juz takie zielony i po pierwszym praniu poszedł na szwach albo miała pecha albo szycie adekwatne do ceny hihi
A w tesko na chelmie maja duży dział z ubrankami dla maluszków:)

Ja dziś kupiłam proszek bobas w rosmanie 15,99 za 2kg promocja nie wiem czy to tanie ale jak promocja to wzięłam :) patrzyłam w H&M ubranka dla malutkiej i chyba sie wstrzymam poczekam na przeceny zimowe:)
muszelka: ten twój różowy komplecik jest piękny!!

Ale zwariowałam jak to zobaczyłam:P
http://allegro.pl/mini-mode-welurkowy-renifer-nb-ssp-819-i1243536755.html
ola ja mam 4 podobne na wizyty w święta u dziadków....rozkoszne są
A ja schudłam 8kg. Waga mi się waha o 2kg więc raz jestem 6 kg na minusie a raz 8 kg. Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na zmniejszenie bólu w okolicach lędźwi? Masakra jakaś... Najgorzej po całym dniu położyć się do łóżka, a rano podnieść...
misica3
ja mam termin na samą wigilię, i nie wiem czy zdarzyłabym to ubrać małemu:)
Chętnie bym przenosiła go na Nowy Rok.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry