Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-20-t167038,1,16.html

Dzien dobry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
racja, ale przyznam ostola ze bałam sie tego linka otwierać...własnie tego hardkoru...darcia sie, prężenia itd. takie porody można oglądać...zastanawiam sie tylko nad pozycja tej laski...na boku?

image
My kupujemy przewijak z komoda z szufladami, w sumie pewnie troche ciasno bedzie w sypialni, ale jakos sobie nie wyobrazam bez niego, no chyba ze po zlozeniu okaze sie, ze jednak za malo miejsca mamy to go odwieziemy, ale tak jak sobie miniej wiecej mierzylam to wychodzi, ze bedzie ok. Wreszcie bedziemy mieli gdzie ciuszki pochowac, bo juz w naszej szafie sie nie mieszcza. W sumie, to juz wczoraj mielismy sie wybrac na zakupy, ale jakos czasu braklo, mam nadzieje, ze dzis nic nam nie pokrzyzuje planow
Morela my robiliśmy remont pod kontem dziecka już w styczniu i też zaszalałam z zamówieniem mebli a potem jak już wszystko poustawialiśmy jak chcieliśmy okazało się że to co zamówiłam się nie zmieści:)) I musiałam odwołać zamówienie jednej komody.

Ja mam osobną szafę dla młodej i te ciuszki są tak małe że cała się tam spokojnie zmieści.

Ale na szczęście mam jeszcze strych gdzie trzymam te rzeczy których nie będę używała na początku. Inaczej byśmy się nie pomieścili.
Hej dziewczyny:)
Widzę, że u Was przygotowania do przyjścia dziecka idą pełną parą:)
Ja dzisiaj mam jeszcze wizytę u mojego gin. i mamy już rozmawiać na temat porodu i daty zdjęcia szwu okrężnego. Tak bym chciała, żeby już w przyszłym tygodniu mi je zdjął, może szybciej urodzę:) według USG wynika iż planowany termin porodu to 25 czerwca.........zobaczymy co się dziś okaże.:)
Pozdrawiam
Hej piekny dzis dzien przyszla mamo mam nadzieje ze to nic powaznego. Siedzialam dzis na sloncu z bratem az milo bylo posiedziec. Troche tych rzeczy jest niepowiem mam maly pokoik zrobiona w nim duza szafe(maz jest stolarzem:):)) a mimo to niemiescimy sie a ja w dodatku mam manie ukladania wszystkiego w tej szafie. (ale nie jestem pedantka)Co jakis czas ukladam w szafie. Musze zabrac od mamy komode co mi maz zrobil kiedys dawno temu i w niej chce dodatkowo ulozyc rzeczy dziecka. Ciesze sie ze taki zdolny to o meble sie martwic nie musze. Zreszta myslal juz zeby jakies dodatkowe szafki zrobic w tym pokoiku ale narazie nie ma czasu. znajdzie zima oczywiscie jesli niebedzie wyjerzdzal na delegacje. Niemoge sie doczekac kiedy zamieszkamy w naszym wymarzonym domku no ale do tego jeszcze daleka droga. Ostatnio widzialam juz taki zbudowany niemoglam sie oderwac od okna samochodu. Ach fajnie byloby sie juz urzadac. Marzenia marzeniami zejdzmy na ziemie. Najwazniejsze ze spotkam niedlugo swojego maluszka wy zreszta swoje maluszki. Mysl o tym powoduje ze jak narazie nieczuje jakiegos strachu. Bynajmniej narazie. Czasem sobie mysle ze jak tak piszemy i to jest w archiwum to kiedys jak nam czas pozwoli przeczytamy sobie to i wroca wspomnienia. To chyba troche jak pamietnik:). Nasze dzieciaczki tez beda mogly przeczytac kiedys co ich mamusie robily przezywaly itd.:)
image
gwiazduś - masz termin na 25? No to został tydzień! W takim razie możesz być pierwszą po Atcie rozpakowaną mamusią :) (nie wiadomo jeszcze jak tam przyszła mama..)
Nieźle, szybciutko to wszystko leci ;)

weronikka - fajnie jest mieć męża stolarza :))
No to ja wlasnie zamowilam juz chusty dla mojej malej. Wzielam jedna z kolkiem i jedna elastyczna wiazana. Kumpela ktora byla na szkoleniu z chustoszenia u Kingi Cherek ma mi pokazac jak sie nimi obslugiwac jak bede w wrzyszlym tygodniu w Polsce... No i mam tez sobie zamiar zrobic sesje zdjeciowa - brzuszkowa. Plany na moj przyjazd do domciu juz sie robia napiete ;-) No ale to dobrze...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Mi sie tez wydawal to długi czas oczekiwania ,a tu prosze jeszcze rowne 4tygodnie i Mały bedzie z Nami:)
Szczerze to sie nie moge doczekac,ale z drugiej str boje sie jaka bedzie moja reakcja na Maluszka i jak sbie poradze z Jego opieka...
Inne mamy mnie uspakajaja ze to 'przychodzi samo' jak sie urodzi itd.mam nadzieje ze tak bedzie:D
Ale dziś popisałyście ;D

Ja właśnie znalazłam chwilę by poczytać co u was...'

ja dziś na zmianę uczyłam się i spałam jestem taka wymęczona przez to moje przeziębienie a weekend egzaminy i wesele przyjaciółki nie wiem jak się z tym wszystkim wyrobie.....
Gdynianki - przypomina tylko, że spotkanie jutro, o 11.00 w Mindze.
Mam nadzieję, że uda się nam spotkać w jak największym gronie :))
Dzien dobry :)

Przyszla mamo mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko dobrze...

Mnie dzis obudzil megasilny skurcz lydki, pierwszy raz taki mialam, moj biedny maz sie przestraszyl, bo wstalam z lozka w sekundzie, ech jeszcze czuje jego skutki...

Wczoraj zgodnie z planem kupilismy przewijak, ale tak pechowo trafilo, ze 2 elementy byly wadliwe i musielismy jezdzic wymieniac, no i jak wrocilismy do domu ok.21 to stwierdzilismy, ze skladanie odkladamy na dzisiaj..., a pozniej jak jeszcze zdazymy to wyruszymy po lozeczko :)
Morela - chyba zaczęłaś składać przewijak z samego rana ;) najwcześniej z nas dziś napisałaś.
Nie wiem, co z tą pogodą - pełne słońce, a tak zimno... Jak w Norwegii %3
:) a ja dziś ide do kina z moimi boysami :)
Przewijaka nie składam bo na początku będziemy przez 3-4 mce uzywa kosza - kołyski wiec na kosz nie położe dopiero pozniej na lozeczko.
A z tym co pisała osotola na temat pobytu na sali przy cc to sie nei zgodze cc to operacja a nie zabieg i nawet przy porodzie naturalnym ojciec nie jest od strony nog tylko od glowy i nie widzi wszystkiego wiec nie dziwie sie ze u nas nie pozwalaja na obecnosc przy cc.
ja tez juz niespie chocbym pospala jeszcze ale co to za spanie jak ktos odemnie co chwile cos chce;/. Zastepuje rodzicow sa na wakacjach a jak sie prowadzi wlasny biznes to tak juz jest. Niespie juz od 5.30 lezalam troche teraz ale co to za lezenie co chwile mnie wolaja;/. Dobrze ze brat jechal po towar a moze i moglam z nim jechac mialabym wiecej spokoju. Ogolnie niespokojna jestem czy to mozliwe ze rozwarcie zrobi sie jeszcze przed porodem chodzi mi o to czy np. na 2 tygodnie przed mogloby?? Troche glupie pytanie wiem ale tak sie zastanawiam. Niedlugo wracam do domu no i musze musowo spakowac ta torbe bo to mi sie sni juz po nocach. Snilo mi sie ze jechalam z bratem po towar i po drodze wjechalismy do apteki i kupilam brakujace rzeczy. Maz to juz stwierdzil ze za duzo za duzo o tym mysle. Trzeba sie zrelaksowac. Fajne mam tu klimaty z rana kukulka kuka.
image
mozesz chodzic z rozwarciem 2 tyg zalezy jako ono jest i jak wyglada szyjka macicy ;)
Hej dziewczyny! Ja wczoraj bylam na tym usg 4D, nasza mała jest sliczna:) Nie moge oczu oderwac od tych zdjec:) A mam pytanie, pamietacie ile Wasze maluszki wazyly w 27tc? Nasza mała wazy 1070g i Pani doktor mowi zeby raczej nie kupowac malych ciuszkow bo bedzie duza:)
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam z rozwarciem 2 cm, bez czopa śluzowego, równy tydzień. Tego się tak nie czuje, nie boli :)

Co do dzisiejszego spotkanka, to niestety odpadam :(
Tośka dzisiaj dała nam nieźle w kość, obudziła się ok. 4 nad ranem, wzięliśmy ją do nas do wyrka, ale ani myślała spać, tylko nas cały czas zaczepiała, zasnęła w końcu ok. 6 i dalej śpi... A ja jestem ledwo żywa, bo i tak pół nocy nie przespałam przez regularne latanie na siku...
Buuu, szkoda, bardzo chciałam Was poznać.

A nie macie ochoty wpaść do Luzina? Upiekę ciacho, zrobię sałatkę i możemy na działce posiedzieć :) :) :) Zapraszam, jeśli ktoś chętny :)

Mjakmama, mój mąż przy porodzie sn widział wszystko, nawet dotknął główki Tosi, gdy się "wysunęła" na świat, także mąż nie musi być od strony głowy, może wszystko widzieć i aktywnie uczestniczyć w porodzie- wszystko zależy od rodzącej i jej męża :) no i pewnie od położnych, czy na to pozwolą.
Ania, ja sprawdziłam w karcie ciąży i mój synek wtedy ważył 1400 g.
I zdaje się, że tego rozwarcia wcale się nie czuje, więc nie masz się co martwić ~weronikka ;)
moj Filipek wazyl w 26tyg 914g

O kurcze juz leci 36tydzien jejku nie czuje sie ze to juz tak pozno. Nawet chyba duzo sil mam:P

Co do spotkania to nadal nie wiem czy bede bo musze jeszcze pare rzeczy zalatwic a otwieraja dopiero "chyba" od 10. Mam do zrobienia zdjecia dyplomowe wydrukowac prace w 3 egzeplarzach i oprawic i jeszcze tam gdzie mialam praktyki podejsc bo dwoch podpisow brakuje :(

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry