Widok
betrisa, co kraj to obyczaj... w moim szpitalu znieczulenie podaje sie od 4 cm do 7 cm i dziala na cala reszte akcji porodowej, caly czas ma sie cewnik (czy jak to sie nazywa) w kregoslupie i znieczulenie jest uzupelniane. Czucie w dolnej partii ciala wraca w pelni dopiero po 3h. Cale szcescie znieczulenie przy porodzie jest tu stosowane w polowie wszystkich porodow, wiec lekarze sa doswiadczeni i powiklania zwiazane z aplikacja znieczulenia praktycznie sie niee zdarzaja...
Ja ciagle mam nadzieje rodzic bez, ale poki co marnie to wyglada, bo mala jest uparta (prawie jak jej mama) i nie chce sie przekrecic...
Ja ciagle mam nadzieje rodzic bez, ale poki co marnie to wyglada, bo mala jest uparta (prawie jak jej mama) i nie chce sie przekrecic...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
nam na szkole rodzenia mowiono, zeby poprosic o znieczulenie okolo 5 cm bo juz wtedy wiadomo czy da sie rade z bolem czy nie... Jak sie wytrzyma do 7 to powinno dac sie rade do konca...
Ja tam ciagle wierze ze tylko kichne i mala bedzie na swiecie, wiec nastawiam sie na rodzenie bez znieczulenia. No ale poki co w perspektywie cesarka.. Ale chocbym miala przez ostatnie tygodnie stac na glowie to juz ja ja przekrece. Cwicze joge codziennie - mam nadzieje, ze pomoze... JUtro USG to zobaczymy co i jak.... ale czuje, ze ciagle nie jest odwrocona..
Ja tam ciagle wierze ze tylko kichne i mala bedzie na swiecie, wiec nastawiam sie na rodzenie bez znieczulenia. No ale poki co w perspektywie cesarka.. Ale chocbym miala przez ostatnie tygodnie stac na glowie to juz ja ja przekrece. Cwicze joge codziennie - mam nadzieje, ze pomoze... JUtro USG to zobaczymy co i jak.... ale czuje, ze ciagle nie jest odwrocona..
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ja przyszłam na porodówkę z rozwarciem 5 cm i gdyby nie skurcze co 4,5 minuty (nie aż tak bolesne), to nie czułabym, że rodzę. Nawet staliśmy z mężem przed IP i zastanawialiśmy się, czy wchodzić, czy nie :D Zaczepiłam położną i zapytałam się, czy mam wejść czy czekać, kazała mi wejść, zbadali i powiedzieli, że poród w toku, a ja nie mogłam w to uwierzyć :) Położna aż się ze mnie śmiała ;)
Już niedługo będzie po wszystkim i każda z nas będzie wspominała poród jako coś wcale nie tak strasznego, jak się podczas porodu wydawało :) Te wspomnienia naprawdę się zacierają- dobrze, że tak nasza psychika jest skonstruowana, bo inaczej byśmy na kolejne dzieciaczki się nie decydowały i gatunek ludzki by wymarł :):)
Już niedługo będzie po wszystkim i każda z nas będzie wspominała poród jako coś wcale nie tak strasznego, jak się podczas porodu wydawało :) Te wspomnienia naprawdę się zacierają- dobrze, że tak nasza psychika jest skonstruowana, bo inaczej byśmy na kolejne dzieciaczki się nie decydowały i gatunek ludzki by wymarł :):)
hej ;) pogoda dziś super przynajmniej nie pada i można gdzieś wyjśc, ale tak ja czytałam będziec powrót tropików w sierpniu :((((
a co do golenia ja jak narazie daje sobie rade z lusterkiem i do porodu też mam zamiar się ogolić - jakoś tam średnio komfortowo bym sie czuła ;/ choc na SR mówili że nie wymagają golenia jedynie przed nacieciem ogola krocze
a co do golenia ja jak narazie daje sobie rade z lusterkiem i do porodu też mam zamiar się ogolić - jakoś tam średnio komfortowo bym sie czuła ;/ choc na SR mówili że nie wymagają golenia jedynie przed nacieciem ogola krocze
pogodynka, na której prognoza nigdy się nie sprawdza :P - nie zapowiada upałów, więc może będą :)
http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale zimno będzie 6 sierpnia w nocy :P
http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale zimno będzie 6 sierpnia w nocy :P