Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja o łóżeczku bede myślała jak mała bedzie miala ok 3 miesiecy,ale podejrzewam,ze wezme takie z szuflada - zawsze jakies dodatkowe miejsce:)

Mi zawsze tylko sprawdzal na czuja ta szyjke...
madziakin, jakie oznaczenie z wydruku ma ta długość szyki?
image

My mamy zwykłe łóżeczko, obok komodę w którą miałam nadzieję się zmieścić ale plany planami a życie życiem :-) Mała ma chyba za dużo ubranek :-)
Ja tez biorę pod uwagę tylko łóżeczko z szufladą z uwagi na dodatkowe miejsce.

Mi też sprawdza szyjkę na czuja, a usg mam zawsze takie przez brzuszek a nie dopochwowe. Ciekawa jestem czy na takim usg jest w stanie ocenić długość szyjki sama jestem ciekawa bo nigdy nic nie mówił o długośći szyjki.

Mnie dziś w nocy obudził silny ból brzucha całego lewego boku łącznie z kręgosłupem. Myślałam, że jajko zniosę z bólu ale na szczęście po nospie przeszło.
image
Jedna babeczka ze szkoły rodzenia też miała podobne bóle i wylądowała w szpitalu na patologii - okazało się że to nerki. Na szczęście nie było to groźne dla dziecka. Podobno ból niesamowity, lekarze mówią że jak się przeżyje taki ból to potem poród to pikuś;)

Olcia mam nadzieję że u Ciebie to po prostu mocniejszy skurcz i już, i tego Ci życzę:)

My też chcieliśmy komodę i wtedy łóżeczko bez szuflady, ale tak patrzę teraz na komody i niewiele mi się podoba. Chyba więc zrobimy po prostu miejsce w naszej szafie na ciuszki Zuzi i kupimy łóżeczko z komodą.

Wczoraj sprawdzałam poczynione zakupy z listą wyprawkową i okazało się że większość już mamy. Pozostało do kupienia kilka pajacyków i śpioszków oraz kosmetyki. No i to nieszczęsne łóżeczko oczywiście;)
image
No i pupa. Byłam u gin. Muszę leżeć przez te skurcze:(
image
Marta-B - a co Ci dokładnie gin powiedział?
image

Brygida - że za bardzo szaleję. Gin powiedziała że mam leżeć. Nie gotować, nie prasować, nie stać i nie siedzieć za długo aż minie zagrożenie wcześniejszym porodem:(:( Nie kumam - szyjka jest długa, nie skraca się.
image
Kolejna osoba która powinna leżeć.... ja tak juz od miesiąca

Pytałam sie o ta szyjke macicy, bo ja mam długość 1.6 cm , z tego co czytałam to bardzo krótka jest, ale nic o szwie lekarz nie mówil.

Marta B- i jak z twoja pensja, wszystko w terminie czy miałas w koncu jakis przestój tak jak ja. Jestem nawet zadowolona bo z Zusu przyszło wiecej kasy niz miałam wypłate :). A co w koncu z tym ROMUa, bo jakis czas temu temat sie pojawil ale nic nie wiadomo. Gdzie sie to odbiera, nadal w pracy ????????????
Masssakra z tym leżeniem, niedługo wszystkie polegniemy:) chociaz oczywiscie zadnej wiecej nie zycze:)

co do RMUA to mam świeże info, bo ostatnio jak mnie moj gin przestraszyl z tym wczesniejszym porodem to od razu zostałam zmotywowana do telefonów do Zusu:) RMUA na zwolnieniu dalej wystawia pracodawca. tylko zerowe!
U mnie oczywiście nawalił pracodawca, ktory zbywal moje pytania o druki, a jak juz mialam potwierdzenie z Zusu, ze to oni mi je wystawiaja to nagle sie odnalazly i okazalo sie,ze caly czas lezaly tylko nikt mi ich nie przekazal:)
Wogole to jestem mega wsciekla, bo juz 17.10 powinnam dostac wyplate z Zusu, nie bylo jej, wczoraj zadzwonilam i okazalo sie,ze zrobili przekaz dopiero 31.10 - jako,ze kasa przychodzi mi poczta, jeszcze dzis jej nie ma:( Moj mąz dostaje kase dopiero 10 wiec praktycznie caly miesiac jestemy tylko o jego wypłacie i konto sie wyczyscilo...
Nie wiem od czego zaleza te wyplaty... Najlepsze jest to,ze 14.11 powinnam dostac juz kolejna wyplate. ciekawe co bedzie tym razem;/
image

ooolenka1 - a kase z Zusu dostałas za równy miesiąc? Bo mi pierwsza przyszła za 41 dni, potem za 35 a teraz juz przychodzi tak za 26-28 dni wiec różnica w ilości kasy jest znacząca:)
image

dzieki Brygida za informacje o tym RMUA. No ja własnie cały miesiac czekałam na pieniążki zZUSU i tez na jednej wypłacie bylismy. Ale teraz dostałam o czasie tzn 31.10, mam nadzieje ze zawsze juz tego dnia beda przychodzic. A obliczanie tego ile kasy zostanie nam naliczone to tez chyba jakas magia
Brygida-Ja dostałam z pracy 1 .09 wypłate, a nastepną 31.10 juz z ZUSU. Na zwolnieniu jestem od 28 sierpnia takze to pierwsza wyplata z ubezpieczenia. Ciekawa jestem czy co miesiac taka sama kase bede dostawac czy zaleznie od tego ile jest dni w miesiacu? Jak ty dostajesz?
aaaa, juz doczytałam. glupio tak wyplacaja co ile dni chca, ja bym wolała co 30 dni i koniec, ale zobaczymy
Witajcie mamusie mam skierowanie na ta cholerna glukoze ale nie mam kiedy isc:(
Dziś mam okropny dzień złapał mnie dołek i ryczałam czasem mam dość,nie wiem czemu i czym jest to spowodowane:(nie chce sie uzalac nad soba ale nigdy tak zle ze mna nie było naprawde.
imageimage
Ja dostaje kasy zależnie od tego na ile dni mam wystawione zwolnienie. Teraz tak dostaje,ale ta pierwsza wypłata z Zusu była inna (zwolnienie mialam 18.06-20.07 a Zus płacił mi 10.06-20.07) dlatego,ze skończyły się te 3 miesiące, za ktore płaci pracodawca.

A to ile kasy sie dostanie, wystarczy podzielic to ile wypłacil Zus za pierwszym razem przez liczbę dni. Pozniej to co nam wyjdzie wystarczy mnozyc przez liczbe dni z kolejnego zwolnienia. Mi przynajmniej tak sie zgadza:)
image

Monika20 ja dzis tez chodze i becze... caly dzien cos mi nie pasuje, a zeby sie dobic stanelam na wadze i mam 14 kg do przodu, kurde co ja mam zrobic zeby sie nie rozwalic jak maciora? jem malo i same zdrowe rzeczy raz na tydzien pozwalam sobe na cos slodkiego.... czy tak mi sie woda zatrzymuje czy co?

ja sie coraz gorzej psychicznie czuje, taka nieatrakcyjna i napuchnieta, z mega celulitem, nawet do fryzjera nie chce mi sie isc zeby odrosty zrobic :( kregoslup mnie napierdziela... ble, jak juz odliczam dni do konca...

tez mam skierowanie na glukoze, bede szla jakos 17/11
A myślałam, że tylko ja mam jakieś odchylenia. Wydawało mi się, że huśtawki nastrojów to w pierwszym trymestrze....

Ja fizycznie OK, ale mam ciągle wrażenie że jest coraz gorzej miedzy mną a moim M. i na każdym kroku szukam dowodów na to że jak się bąbel pokaże to już zupełnie czar pryśnie... i od razu ryczeć mi się chce....
image
Ja to sie wogóle nie waże,a jak ide do lekarza to mam zawsze stresa........ile tym razem waga pokaze. 2 tygodnie temu + 10 kg, wiec pewnie teraz to z 13 bedzie. Rozstepy i cellulit mam okropny na udach. masakra
Niewiem czemu sie tak z nami dzieje w 1 ciazy było gorzej ale nie chce znow tego powtarzac:(,nerwica i niedowartosciowanie sie pada na mnie coraz bardziej:(
imageimage
Brygida - dzieki za te wszystkie informacje. Za miesiac okaze sie jak mi beda wyplacac i za ile dni.

Mam pytanko do osób, ktore pracuja w budzetówce- czy bony na swieta tez nam sie należa ???? i jak to jest z 13 stką?????

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

do góry