Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brygida ja mam tak samo z tymi upławami leca jak woda:(
imageimage
Brygida ja od poczatku ciazy mam mega wielke uplawy i lekarka mi powiedziala ze to normalne. Zmieniam wkladke 3 razy dziennie ;/

gin mnie bada za kazdym razem i mowi, ze nie ma zadnej infecji i wody sie nie sacza bo szyjka mocno trzyma.

tez sie naczytalam ze to moze byc saczenie wod i mnie to przestraszylo, jak sie niepokoisz mocno to jedz do lekarza, szkoda nerwow...
czy wybieracie sie jutro na szafing ?

http://www.trendymamy.pl/

ja nie dam rady mimo checi, przychodzi facet od remontu :(
Brygida ja pytałam sie jakieś 2 m-ce temu o upławy bo zwiększyła mi się wydzielina i lekarz po badaniu powiedział, że tak już jest w ciąży i dopóki nie zmienia koloru i nie piecze przy oddawaniu moczu to jest ok.

Ja mam inny problem. Ciągle myślałam, że to tylko upławy ale teraz wydaje mi się, że wydzielina bierze się też z cewki moczowej:/ Zrobiłam dziś posiew moczu i zobaczymy czy coś wyjdzie.

Swoją drogą ja w zeszłym miesiącu po skierowanie na badania na krew, cukier, mocz ogólny i tarczycę poszłam do lekarza rodzinnego i dostałam bez problemu. Lekarz powiedziała, że kobieta w ciąży to priorytet. Tak wszystko też robię prywatnie ale zeszły miesiąc był ciężki więc spróbowałam i dostałam skierowanie. A dzisiaj za posiew moczu zapłaciłam 50 zł te ceny mnie powalają:/
image
Moniii1985, dzieki za informacje o trzynastce :)
Brygida ja też od początku ma upławy a ostatnio są one bardziej obfite i też czasami czuję jak mi lecą... moja gin mówiła,że to normalne, także większość z nas przechodzi to samo:)
image
image
Jestem po wizycie gin.i wszystko jest w porządku.Wcześniej robiłam tą okropną glukozę i pech chciał że wszystko wylądowało w toalecie:( przez to muszę podjąć jeszcze jedną próbę,fuj...jak ja to przeżyję,już na samą myśl robi mi się niedobrze.A tak poza tym to też mam upławy,ale malutkie,problem ze znalezieniem sobie pozycji do snu to udręka,a gdzie jeszcze tyle czasu..Chciałabym już być po wszystkim,ale trzeba czekać nie da rady:)
czarnaaga to dobrze,że wszystko w porządku :) no ja już nie mogę się doczekać jak będę mogła się ułożyć na brzuszku do snu:))
image
image
Hej dziewczyny:)
Ja po wizycie. Kubus ma 1,5 kg i jeszcze jest głowką do góry. U mnie aż 13 kg na plusie i do tego cukier po obciążeniu glukozą 75 wysoki bo ponad 140. Mam teraz dietę:((((( i powtórka badań 18.11.
Mogę jeść na obiad warzywa, gotowaną pierś , ewent makaron i ryż i chude zupy..... do tego czarny chleb, pomidory, kefiry i jogurty naturalne. Nic słodkiego.....
Tak Was czytam i wszystkie macie to samo- też się czuje opuchnięta i gruba jakaś. Już 2 pary spodni ciążowych są mi za wąskie w udach!!!
Rozstępów nie mam ale cellulit na nogach widoczny bez ucisku !!! Nie wiem jak to będzie dalej. Mój m też zauważył te moje nogi-jakoś mi się " odzielają" -mam takie jakieś przerwy widoczne i nad kolanami takie "bułeczki".... , mówi, że zniknie po porodzie. Tylko jak zostanie??? To co wtedy:(
image
image
Witajcie :).Ja juz oficjalnie od 1 listopada na chorobowym,wkoncu.kiedys kiedys lat x temu myslalam,ze jak zajde to zaraz pojde na chorobowe i,ze bede wozona na wozku inwalidzkim :),a ja pracowlam do 7mies ciazy,a ostatnie 2 tyg byly mega meczace dla mnie.Nawał pracy,stanie po kilka godz na nogach na wysokich obrotach.Jakos ten tydz minał mi szybko,martwie sie o terminy platnosci,nie wiem jak to bedzie wygladac.Za te 33 dni zaplaci mi szef...a dalej??Moja firma w ktorej pracowalam to malutka,zatrudnia 3 osoby.Przeraza mnie czekanie na zus...... samopoczucie dobre,:)
Marti30 Twój synuś to też duży chłopczyk:))) moja mała też była ostatnio ułożona jeszcze główką do góry, ale nasze dzidzie mają jeszcze dużo czasu żeby się przekręcić...
Dasz radę z dietą, tylko na dobre Ci wyjdzie:) mi też by się taka przydała, bo wiem,że za dużo słodyczy jem...a one żądnych wartości odżywczych nie mają, tylko kalorie;(
ja też jeszcze rozstępów na brzuszku nie mam, za to moje nogi...nie wyglądają za pięknie... też widać cellulit ;(((

tekla28 no to super, w końcu masz wolne i to zasłużone:) ojj zazdroszczę Ci, mi jeszcze trochę zostało pracy... ale jeszcze trochę i też w końcu będę miała odpoczynek:)
image
image
mam nadzieje, ze nie bede miala rozstepow, smaruje sie od poczatlu 2x dziennie mustela, masuje skore i robie naprzemienne prysznice. Za to celulit na nogach - porazka, uda mi sie juz ocieraja o siebie, ramiona mam wielke o biuscie juz nie mowie, sa wielkie i ciezke - od poczatku spie w staniku, a juz chyba 3 raz siara mi leci z jednej piersi...

dzis najadlam sie slodyczy, jeden dzien rozpusty ;)
no mi też poszło w ramiona...:( a biust właśnie wcale nie aż tak duży, mało mi urósł jak na razie, a bym wolała żeby zamiast np. w ramiona poszło mi tam, no ale trudno... ojj czuję,że ciężka praca będzie mnie czekać po porodzie żeby powrócić do dawnej sylwetki, ale cóż, jakoś będzie:)
mi jeszcze żadna siara nie leciała.
a ja dziś pochłonęłam pół czekolady, zjadłabym całą,ale się powstrzymałam;)
image
image
Mnie też dopadł celullit nawet nad kolanami go widzę:/ niby dużo nie przytyłam ale brak ruchu też swoje robi.Nawet dresy w udach mi się ciasne robią. Ja smaruje się na noc oliwką a rano kremem gerber i jak na razie rozstępów nie ma.

Dostałam wyniki z posiewu moczu i wychodowali mi jakieś bakterie:/
Escherichia coli
Enterococcus faecalis

Mam nadzieje, że to nic poważnego. Jutro pójdę do rodzinnego bo do gina dopiero za 2 tyg jestem umówiona.

Madziakin a Ty spać nie możesz :)
image
olcia_ miejmy nadzieję,że to nic poważnego!!

hihi w weekendy to zawsze siedzę do nocy, bo mam wolne i czekam na męża jak przyjdzie z pracy:) oczywiście wcześniej se zrobiłam małą drzemkę bo oczka się same zamykały, bym nie wytrwała czekać do północy;)
image
image
Dziewczyny,dzieki, troche uspokoiłyście mnie,że nie tylko ja "upławuje" na maxa:)

A ja mam totalne wyrzuty sumienia,bo niby smaruje sie od poczatku ciąży kremem na rozstępy,ale robie to raz od wielkiego dzwonu,zwyczajnie mam skleroze i nie pamietam;/ takze jak mi niedlugo jakies wyleza, to bedzie tylko i wylacznie moja wina.
Celulitu wiecej jakos nie widze,ale moze znajduje sie teraz jakos poza zasiegiem mojego wzroku:)
Najbardziej denerwuje mnie ogromna ilosc fioletowych żyłek na piersiach.. wyglada to kozmarnie.

I chyba znowu zaczynam miec problemy ze spaniem:(
image

a mi widać strasznie żyły na piersiach i na dekolcie... widać, mamy podobnie - uroki ciąży:) ale już dużo nam nie zostało:)))
image
image
ja tez mam mega zyły na piersiach do tego jeszcze popekane naczynka na dekolcie...
Witajcie co do zył tez mam ich sporo i do tego lekkie rozstepy na piersiach ale to po 1 ciazy juz troche mialam:(
jutro glukoza:( i mocz,oby mi sie udalo to wypic i wyniki byly ok.
Dziś mam cały dzień skurcze boli ale czasem przestaje jak bedzie bolalo dalej to pojade do szpitala:(mała dziś prawie wcale sie nie rusza:(
imageimage
Monika20 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Daj znać czy z małą wszystko ok. Może ma dziś bardziej leniwy dzień
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (37 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

do góry