Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też nie mam żadnych objawów które mogłyby wskazywać na zbliżający poród. I tak sie zastanawiam, kiedy to sie zacznie. Moze przyjdzie nagle i wtedy bedzie strach i popłoch??

Coś Agatka nie daje znaku. . .
Hej. A czujecie albo czułyście (jeśli ktoś już urodził) taki ból, jak mówiła Aniulka87 w okolicy spojenia łonowego albo nawet niżej. Ja mam tak dosyć często a do porodu mi jeszcze dużo czasu zostało. Lekarz powiedział, że to co czuje to znaczy tyle tylko, że miednica przygotowuję się do porodu. A jak mu powiedziałam, że czytałam o rozejściu spojenia przed porodem to mnie pocieszył, że przez 20 lat pracy 2 razy zdarzył mu się taki przypadek i że to boli o wiele bardziej. Dlatego zastanawiam się czy tylko mnie tak boli czy was też?
Witajcie
moniii1985 ja w prawej nodze w spojeniu lonowym czuje straszny bol tak jak by mi ktoś coś gorącego przykładał i nie moge chodzić gorzej niż kaleka:(ból nie do przyjecia niesie sie aż do kręgosłupa gin mówi że to też moge mieć problemy z kregosłupem wiec nie wiem czy będe rodzić naturalnie.
Co do pampersow to mam 2 duże paczki r1 premium care i te zwykłe zółte pampers i 2 paczki r2 z rosmanna i bella moj synek ich teraz uzywa na noc tylko ze r6 i sa bd.
Ja jeszcze chora ale mniej po mału zdrowieje ale za to Kuba teraz od 2 dni chory koszmar zawsze coś.Za tydz wizyta zobaczymy co gin powie .
Aniulka87 no może Twój poród tuż tuz ale w sumie został Ci jeszcze miesiąc:) Ale u mnie te bóle takie mocne zaczęły się ok. 2 tyg. przed porodem a urodziłam 2 tyg. przed terminem. Jak mi wody odeszły to bardzo się zaskoczyłam, bo w ogóle się nie spodziewałam ale nie wpadłam w panikę tak jak myślałam...Byłam bardzo spokojna ale już w szpitalu miałam takie bóle,że ten spokój szybko minął;)

mnie spojenie łonowe czasem pobolewało ale to dużo szybciej.

Monika20 wracaj do zdrówka szybko!!!

ja używam pompersów 1, i tak były za duże na Julkę bo tylko 2.5 kg ważyła, nadal są troszkę duże... więc jeszcze pewnie trochę ich poużywam:)
Cześć dziewczyny.

Ja zabieram się za porządki. Zdjęłam firanki, zabieram się za pranie a jutro po badaniach zaczynam myć okna :D

Mam pytanko do mamusiek które rodziły naturalnie. Wybrałyście jakąś inną pozycję czy standardowo na leżąco?
Dziś od rana boli mnie brzuch, ale kompletnie nie czuję, że coś się "zadzieje" w tym tygodniu.
I tak jak wczoraj Staś był mało aktywny, to dziś cały czas się wierci i kręci.
Bólu przy spojeniu łonowym nie miałam ani razu.
Ja takie bóle jak na okres czuję już od kilku dni, dziś w nocy pojawiały się wyjątkowo często. Już myślałam, że coś się zacznie a tu niestety spokój. Poza tym już ponad tydzień temu wypadł mi czop (tzn. wypada z przerwami cały czas) Termin mam pojutrze i strasznie się dłuży to czekanie...
Do Wejherowa idziecie na dół na prawo na SOR i do położnej odrazu na prawo- czyli jeszcze na tej górce.
Mój mały dość czesto ulewa, ale pediatra mówi, że ok i nawet jak uleje mam karmić dalej. Czkawkę ma bardzo często i nic z nią nie robię-sama mija a odbijać też nie zawsze chce , więc go kłade do spania i tyle:) W czwartek wizyt,a bo dalej jest zółty jak nic.
Smarujecie czymś buzki? Mój ma dziś jakieś czerwone plamki i suchą skórę na oczkach....
Ja dziś pomyłam wszystkie okna, odkurzyłam, poprałam i ogólne porządki zrobione. Tak patrze, ze już nie mam co sprzątać w domu:/

Nie mam żadnych bóli, czop nie odszedł gdyby nie brzuch nie wiedziałabym że jestem w ciąży hihi

Raz miałam lekkie plamienie ale to po wizycie u gin...więc ja chyba długo tak jeszcze pochodzę

Kola85 mi też zaczyna się dłużyć ale nie ukrywam, że z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą i mieć przy sobie synka a z drugiej ogarnia mnie straszliwy lęk
Marti30 ja buźkę smaruję tylko oliwką, ale chyba kupię jakiś kremik, usta mała ma jakieś suche i do tego wczoraj zauważyłam,że jej skóra schodzi przy nadgarstkach i przy stópkach chyba skóra jej się wysuszyła, nie wiem czy to od tej oliwki J&J czy od czego, dziś położna oczywiście powiedziała,że to normalne u dzieci i nic więcej. Będę musiała zastosować to Oilatum.
Ja też mam bóle spojenia łonowego. Monika20 - ból spojenia łonowego w nodze? To możliwe? Może to ból stawów biodrowych albo rwa kulszowa?
Ja ból spojenia łonowego czuję, że się tak brzydko wyrażę, tuż nad łechtaczką, przepraszam za obcesowość;) I też się bałam tego rozejścia się spojenia łonowego, bo wyczułam w tym miejscu lekką przerwę, ale podobno to normalne. Po prostu kości i chrząstki miednicy się rozszerzają i będzie to bolało jeszcze bardziej niż teraz, im będzie bliżej porodu. To znak że główka dziecka się obniża i wstawia do kanału rodnego.

Co do oznak zbliżającego się porodu to miałam je jakieś 2 tygodnie temu. Były bóle jak na miesiączkę, częste skurcze, częste twardnienie brzucha, ból spojenia, uderzenia gorąca, kołatanie serca, biegunka, spadek wagi o ponad kilogram mimo normalnego jedzenia - i nagle wszystko ucichło. Teraz czuję się jakbym miała urodzić za 2 lata:(
Kola - pewnie w tym tygodniu urodzisz:) Czytałam że od odejścia czopu rodzi się w ciągu maksymalnie 2 tygodni:)

Jutro albo pojutrze zabieram się za mycie okien i niech mnie tylko mąż spróbuje powstrzymać;) W piątek jak jeszcze nie urodzę to wybieram się na dłuuugie zakupy wyprzedażowe i zgłaszam się na ochotnika do smażenia naleśników na obiad dla 7 osób i mam nadzieję że to podziała.

Wczoraj wybraliśmy się z mężem i siostrą na spacer po plaży a potem po lesie. Łaziłam i łaziłam, a tu nic, żadnych bóli. Chciałam jeszcze więcej połazić ale oni już wymiękli;) Zimno im było, no a mnie wiadomo - grzeje mały grzejniczek w brzuszku:)
madziakin dzieki za odp. ja tez mam cala ciaze dosc silne uplawy i wlasnie sie boje ze przegapie wypadanie tego czopa ;/ cos tam bardziej gestego czasem sie pojawi, ale nie jest podbarwione krwia....

mnie bolalo spojenie 2 razy w tym raz mocniej 3 dni temu, uczucie jakby maly glowka walil do wyjscia i bylo to uczucie klucia i jakby prad przechodzil przez cala pochwe. Chodze juz jak kaczka lub pingwin, kompletnie nie nadaje sie na dlugie spacery, zaraz dysze i mnie kregoslup boli, kurde ale morze przed porodem chcialabym zobaczyc ;/
Brzuch mi caly czas rosnie, na wage nie wchodze, zeby sie nie zalamywac ;)
Mi też coś gęstszego wypływa ale to chyba nie czop.
Madziukin, dzieciom schodzi jeszcze poporodowe, wlasnie na nadgarstkach itp i stopach, w 1 miesiacu, stosuj oilatum, ale uwazaj moje 2 kremy zepsuly mi sie,dostaly specyf.zapachuhihi, i wyrzucilam...no i przy kapieli myj te miejsca, teraz stosuje serie z waitrose i sa boskie, wszystko...dla moich dwoch corek...
cześć dziewczyny! jeżeli pozwolicie to dołączę do Was, bo niedawno odkryłam ten wątek :) jestem w 35 tygodniu i czekam na córeczkę
Witamy!
napisz na kiedy masz termin i gdzie chcesz rodzić, uzupełnimy listę :)
22 luty, córeczka Roma, Wejherowo

już się nie możemy doczekać. wczoraj był pierwszy fałszywy alarm- nieregularne skurcze... na szczęście po kąpieli przeszło. nadmienię, że to nasze pierwsze dziecko i jak czytam Wasze posty to widzę, że przeżywam to samo- co jest dla mnie bardzo pocieszające :) ktoś mnie rozumie :)
Madziakin - moja ma tak samo ze skórką na stopach i dłoniach. Kremuje jej kremem ziajki dla niemowląt, ale pomaga na kilka godzin, potem znowu suchary.
W dodatku zaczęło jej sie babrać cos pod paszką, najpierw myslalam,ze to tylko suche i kremowalam jej kremem (dostac sie do paszki to istny horror!) ale teraz widze,ze zaczyna byc coraz gorzej i posmarowalam jej linomagiem - oby pomoglo..

Co do rozmiaru pieluch, to nie wyobrazam sobie uzywac od razu rozm. 2 chociaz Zuza do maluchów nie nalezy. Skonczylam mala paczkę Dady i doszlam do wniosku,ze sie na nie przerzucamy. Praktycznie nie roznia sie od Pampersow, a mam wrazenie,ze maja lepsze zapiecie - no i ta cena:)

A ja mam w ten weekend egzaminy i juz boli mnie brzuch na sama mysl. Teoretycznie powinnam zostawic gdzies mala od 7.30 do 13! (studiujemy razem z mezem, wiec on z nia nie zostanie) Nie mam pojecia skad ja wezme dla niej tyle mleka, bo to bylyby gdzies z 3 karmienia... No nie naściągam aż tyle, bo teraz mam tak na styk.
Pomijajac fakt,ze musze nauczyc ja w tym tyg. pic z butelki...
Jak nie urok to sr....
Jak z waszą wagą dziewczyny po porodzie?
Moja stoi w miejscu waże 70 kg . Zgubiłam 9 kg, do wago sprzed ciazy zostało aż 7 kg. Może zaczynac już cwiczenia???? Szwy mnie jednak ciągną... sama nie wiem...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry