Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aniulka87 ja na badania chodzę do luxmedu, bo mam tam pakiet z pracy- szczerze to ostatnio jestem bardzo rozczarowana podejściem mojego lekarza prowadzącego.
do szpitala spakowałam już torbę- ledwo co się zamyka ;) dla małej zabieram pieluszki, chusteczki i płyn do kąpieli.
olcia_ nie dziękuje, na pewno sie przyda:)

ciekawa jestem jak sprawdzi Ci sie waga maluszka, bo mi nasz lekarz w dzień porodu stwierdził,ze Zuzia wązy 4100 i "mniej tu nie będzie" :)

nie wiem jak na Klinicznej, ale na Zaspie dla malucha nie potrzeba niczego procz pampersow i chusteczek, reszta jest zapewniana przez szpital, codziennie rano przychodza babeczki kąpać dzieciaczki i one wszystko maja, krem do pupy jest w tym wózeczku, a pępki czyszcza rano i wieczorem octeniseptem.
Ja spakowałam chusteczki nawilżane, sudocrem i mydełko dla niemowląt.
Hej dziewczyny, ja dzisiaj rano miałam kolejną standardową wizytę z ktg w mojej przychodni i pani doktor nie spodobał się zapis ktg- określiła go mianem 'mało reaktywny' i kazała powtórzyć w szpitalu. Pierwsze co, to rozryczałam się z przerażenia, ale nie, że coś może być nie tak, o tym nawet nie myślałam, ale dotarło do mnie, że w każdej chwili już praktycznie mogę urodzić i się tym przeraziłam. Pierwszy raz bliskość porodu stała się tak realna ;) Zebrałam się, spakowałam, bo istniała taka obawa, że zostanę na patologii (i tu odkryłam, że wcześniej pakując się nie wzięłam takiej sytuacji pod uwagę- była torba na porodówkę i na położnictwo- więc musiałam się trochę przepakować), pojechałam po męża do pracy- pech chciał, ze akurat dzisiaj nie pojechał samochodem, tylko z kolegą :P i pojechaliśmy na kliniczną. Tam był już jedna dziewczyna z podobnym problemem i mega wkurzony lekarz, bo na klinicznej nie było miejsc ani na patologii, ani na porodówce i ddo tego przy nas zadzwonił na Zaspę i do Wojewódzkiego i żaden szpital też nie miał miejsc... Generalnie nam chodziło tylko o powtórkę ktg, ale on twierdził, że szpital to nie przychodnia i jak trafiamy na izbę przyjęć, to musi nam zapewnić kompleksową opiekę, badania i musi mieć dla nas miejsce, a jak nie ma, to musi nas odesłać... Powiedział, że mam dwa wyjścia: wracam do swojej przychodni i niech 'se sami powtórzą ktg' lub siedzę i czekam, aż znajdą gdzieś szpital z miejscami. Na IP straszyli, że w takich sytuacjach to zdarza się odsyłać pacjentki do Kartuz i do Wejherowa... Po chwili nie wiem co się stało, przyszła bardzo miła pani z IP, zmierzyła mi ciśnienie i podłączyła do ktg- czyli generalnie to, o co mi od początku chodziło. Na ktg wyszło wszystko ok, przyszedł wtedy już inny lekarz- mój poprzedni prowadzący, którego musiałam zmienić bo zwolnili go z mojej przychodni, pamiętał mnie, więc zupełnie inaczej mi się z nim rozmawiało :) Na koniec zażartował, żebym się jeszcze z tydzień wstrzymała z porodem, bo rzeczywiście nie wiedzą co mają robić, bo wszędzie jest pełno i nie ma już gdzie odsyłać rodzących... Także dzień był pełen wrazeń :) A wczoraj jeszcze narzekałam mężowi, że mi się nudzi :P
Fizzy, to może się spotkamy :) Ja wg lekarza mam na 20 lutego, wg USG na 16. A gdzie chodzisz na badania?
Brygida podziwiam Cię że dasz radę jeszcze na egzaminy jechać. trzymam kciuki żebyś pozaliczała:)

Dziewczyny które urodziły zazdrosze wam, że macie maleństwa już przy sobie. Chciałabym mieć poród i pobyt w szpitalu już za sobą. Nie chce przenosić ciąży bo przeraża mnie wizja porodu "dużego" dziecka

Jestem po wizycie u lekarza. Mały waży niecałe 3200, lekarz mówił że nie wróży mi żebym szybko urodziła

Jakie kosmetyki zabieracie do szpitala dla dziecka?
Ja wzięłam maść pośladkową, chusteczki nawilżane, waciki jałowe i sól fizjologiczną do oczek. Zastanawiam się czy wziąć płyn do kąpania?
No ja waże 66 kg - spadło ponad 10,ale i dokładnie 10 zostało.
Wydaje mi sie,ze to troche za wczesnie na ćwiczenia, ja chyba zaczekam do końca połogu, chociazby z racji tego,ze licze na to,ze jednak samo jeszcze troche spadnie:) Jednak jem duuuuzo mniej niz wczesniej, zadnych fast foodow, ze slodyczy tylko jakies takie "sucharki" no i ogolnie mniejsze porcje niz wczesniej, wiec jest nadzieja:)
Jak z waszą wagą dziewczyny po porodzie?
Moja stoi w miejscu waże 70 kg . Zgubiłam 9 kg, do wago sprzed ciazy zostało aż 7 kg. Może zaczynac już cwiczenia???? Szwy mnie jednak ciągną... sama nie wiem...
Madziakin - moja ma tak samo ze skórką na stopach i dłoniach. Kremuje jej kremem ziajki dla niemowląt, ale pomaga na kilka godzin, potem znowu suchary.
W dodatku zaczęło jej sie babrać cos pod paszką, najpierw myslalam,ze to tylko suche i kremowalam jej kremem (dostac sie do paszki to istny horror!) ale teraz widze,ze zaczyna byc coraz gorzej i posmarowalam jej linomagiem - oby pomoglo..

Co do rozmiaru pieluch, to nie wyobrazam sobie uzywac od razu rozm. 2 chociaz Zuza do maluchów nie nalezy. Skonczylam mala paczkę Dady i doszlam do wniosku,ze sie na nie przerzucamy. Praktycznie nie roznia sie od Pampersow, a mam wrazenie,ze maja lepsze zapiecie - no i ta cena:)

A ja mam w ten weekend egzaminy i juz boli mnie brzuch na sama mysl. Teoretycznie powinnam zostawic gdzies mala od 7.30 do 13! (studiujemy razem z mezem, wiec on z nia nie zostanie) Nie mam pojecia skad ja wezme dla niej tyle mleka, bo to bylyby gdzies z 3 karmienia... No nie naściągam aż tyle, bo teraz mam tak na styk.
Pomijajac fakt,ze musze nauczyc ja w tym tyg. pic z butelki...
Jak nie urok to sr....
22 luty, córeczka Roma, Wejherowo

już się nie możemy doczekać. wczoraj był pierwszy fałszywy alarm- nieregularne skurcze... na szczęście po kąpieli przeszło. nadmienię, że to nasze pierwsze dziecko i jak czytam Wasze posty to widzę, że przeżywam to samo- co jest dla mnie bardzo pocieszające :) ktoś mnie rozumie :)
Witamy!
napisz na kiedy masz termin i gdzie chcesz rodzić, uzupełnimy listę :)
cześć dziewczyny! jeżeli pozwolicie to dołączę do Was, bo niedawno odkryłam ten wątek :) jestem w 35 tygodniu i czekam na córeczkę
Madziukin, dzieciom schodzi jeszcze poporodowe, wlasnie na nadgarstkach itp i stopach, w 1 miesiacu, stosuj oilatum, ale uwazaj moje 2 kremy zepsuly mi sie,dostaly specyf.zapachuhihi, i wyrzucilam...no i przy kapieli myj te miejsca, teraz stosuje serie z waitrose i sa boskie, wszystko...dla moich dwoch corek...
Mi też coś gęstszego wypływa ale to chyba nie czop.
madziakin dzieki za odp. ja tez mam cala ciaze dosc silne uplawy i wlasnie sie boje ze przegapie wypadanie tego czopa ;/ cos tam bardziej gestego czasem sie pojawi, ale nie jest podbarwione krwia....

mnie bolalo spojenie 2 razy w tym raz mocniej 3 dni temu, uczucie jakby maly glowka walil do wyjscia i bylo to uczucie klucia i jakby prad przechodzil przez cala pochwe. Chodze juz jak kaczka lub pingwin, kompletnie nie nadaje sie na dlugie spacery, zaraz dysze i mnie kregoslup boli, kurde ale morze przed porodem chcialabym zobaczyc ;/
Brzuch mi caly czas rosnie, na wage nie wchodze, zeby sie nie zalamywac ;)
Kola - pewnie w tym tygodniu urodzisz:) Czytałam że od odejścia czopu rodzi się w ciągu maksymalnie 2 tygodni:)

Jutro albo pojutrze zabieram się za mycie okien i niech mnie tylko mąż spróbuje powstrzymać;) W piątek jak jeszcze nie urodzę to wybieram się na dłuuugie zakupy wyprzedażowe i zgłaszam się na ochotnika do smażenia naleśników na obiad dla 7 osób i mam nadzieję że to podziała.

Wczoraj wybraliśmy się z mężem i siostrą na spacer po plaży a potem po lesie. Łaziłam i łaziłam, a tu nic, żadnych bóli. Chciałam jeszcze więcej połazić ale oni już wymiękli;) Zimno im było, no a mnie wiadomo - grzeje mały grzejniczek w brzuszku:)
Ja też mam bóle spojenia łonowego. Monika20 - ból spojenia łonowego w nodze? To możliwe? Może to ból stawów biodrowych albo rwa kulszowa?
Ja ból spojenia łonowego czuję, że się tak brzydko wyrażę, tuż nad łechtaczką, przepraszam za obcesowość;) I też się bałam tego rozejścia się spojenia łonowego, bo wyczułam w tym miejscu lekką przerwę, ale podobno to normalne. Po prostu kości i chrząstki miednicy się rozszerzają i będzie to bolało jeszcze bardziej niż teraz, im będzie bliżej porodu. To znak że główka dziecka się obniża i wstawia do kanału rodnego.

Co do oznak zbliżającego się porodu to miałam je jakieś 2 tygodnie temu. Były bóle jak na miesiączkę, częste skurcze, częste twardnienie brzucha, ból spojenia, uderzenia gorąca, kołatanie serca, biegunka, spadek wagi o ponad kilogram mimo normalnego jedzenia - i nagle wszystko ucichło. Teraz czuję się jakbym miała urodzić za 2 lata:(
Marti30 ja buźkę smaruję tylko oliwką, ale chyba kupię jakiś kremik, usta mała ma jakieś suche i do tego wczoraj zauważyłam,że jej skóra schodzi przy nadgarstkach i przy stópkach chyba skóra jej się wysuszyła, nie wiem czy to od tej oliwki J&J czy od czego, dziś położna oczywiście powiedziała,że to normalne u dzieci i nic więcej. Będę musiała zastosować to Oilatum.
Ja dziś pomyłam wszystkie okna, odkurzyłam, poprałam i ogólne porządki zrobione. Tak patrze, ze już nie mam co sprzątać w domu:/

Nie mam żadnych bóli, czop nie odszedł gdyby nie brzuch nie wiedziałabym że jestem w ciąży hihi

Raz miałam lekkie plamienie ale to po wizycie u gin...więc ja chyba długo tak jeszcze pochodzę

Kola85 mi też zaczyna się dłużyć ale nie ukrywam, że z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą i mieć przy sobie synka a z drugiej ogarnia mnie straszliwy lęk
Do Wejherowa idziecie na dół na prawo na SOR i do położnej odrazu na prawo- czyli jeszcze na tej górce.
Mój mały dość czesto ulewa, ale pediatra mówi, że ok i nawet jak uleje mam karmić dalej. Czkawkę ma bardzo często i nic z nią nie robię-sama mija a odbijać też nie zawsze chce , więc go kłade do spania i tyle:) W czwartek wizyt,a bo dalej jest zółty jak nic.
Smarujecie czymś buzki? Mój ma dziś jakieś czerwone plamki i suchą skórę na oczkach....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry