Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja waże 66 kg - spadło ponad 10,ale i dokładnie 10 zostało.
Wydaje mi sie,ze to troche za wczesnie na ćwiczenia, ja chyba zaczekam do końca połogu, chociazby z racji tego,ze licze na to,ze jednak samo jeszcze troche spadnie:) Jednak jem duuuuzo mniej niz wczesniej, zadnych fast foodow, ze slodyczy tylko jakies takie "sucharki" no i ogolnie mniejsze porcje niz wczesniej, wiec jest nadzieja:)
Brygida podziwiam Cię że dasz radę jeszcze na egzaminy jechać. trzymam kciuki żebyś pozaliczała:)

Dziewczyny które urodziły zazdrosze wam, że macie maleństwa już przy sobie. Chciałabym mieć poród i pobyt w szpitalu już za sobą. Nie chce przenosić ciąży bo przeraża mnie wizja porodu "dużego" dziecka

Jestem po wizycie u lekarza. Mały waży niecałe 3200, lekarz mówił że nie wróży mi żebym szybko urodziła

Jakie kosmetyki zabieracie do szpitala dla dziecka?
Ja wzięłam maść pośladkową, chusteczki nawilżane, waciki jałowe i sól fizjologiczną do oczek. Zastanawiam się czy wziąć płyn do kąpania?
Fizzy, to może się spotkamy :) Ja wg lekarza mam na 20 lutego, wg USG na 16. A gdzie chodzisz na badania?
Hej dziewczyny, ja dzisiaj rano miałam kolejną standardową wizytę z ktg w mojej przychodni i pani doktor nie spodobał się zapis ktg- określiła go mianem 'mało reaktywny' i kazała powtórzyć w szpitalu. Pierwsze co, to rozryczałam się z przerażenia, ale nie, że coś może być nie tak, o tym nawet nie myślałam, ale dotarło do mnie, że w każdej chwili już praktycznie mogę urodzić i się tym przeraziłam. Pierwszy raz bliskość porodu stała się tak realna ;) Zebrałam się, spakowałam, bo istniała taka obawa, że zostanę na patologii (i tu odkryłam, że wcześniej pakując się nie wzięłam takiej sytuacji pod uwagę- była torba na porodówkę i na położnictwo- więc musiałam się trochę przepakować), pojechałam po męża do pracy- pech chciał, ze akurat dzisiaj nie pojechał samochodem, tylko z kolegą :P i pojechaliśmy na kliniczną. Tam był już jedna dziewczyna z podobnym problemem i mega wkurzony lekarz, bo na klinicznej nie było miejsc ani na patologii, ani na porodówce i ddo tego przy nas zadzwonił na Zaspę i do Wojewódzkiego i żaden szpital też nie miał miejsc... Generalnie nam chodziło tylko o powtórkę ktg, ale on twierdził, że szpital to nie przychodnia i jak trafiamy na izbę przyjęć, to musi nam zapewnić kompleksową opiekę, badania i musi mieć dla nas miejsce, a jak nie ma, to musi nas odesłać... Powiedział, że mam dwa wyjścia: wracam do swojej przychodni i niech 'se sami powtórzą ktg' lub siedzę i czekam, aż znajdą gdzieś szpital z miejscami. Na IP straszyli, że w takich sytuacjach to zdarza się odsyłać pacjentki do Kartuz i do Wejherowa... Po chwili nie wiem co się stało, przyszła bardzo miła pani z IP, zmierzyła mi ciśnienie i podłączyła do ktg- czyli generalnie to, o co mi od początku chodziło. Na ktg wyszło wszystko ok, przyszedł wtedy już inny lekarz- mój poprzedni prowadzący, którego musiałam zmienić bo zwolnili go z mojej przychodni, pamiętał mnie, więc zupełnie inaczej mi się z nim rozmawiało :) Na koniec zażartował, żebym się jeszcze z tydzień wstrzymała z porodem, bo rzeczywiście nie wiedzą co mają robić, bo wszędzie jest pełno i nie ma już gdzie odsyłać rodzących... Także dzień był pełen wrazeń :) A wczoraj jeszcze narzekałam mężowi, że mi się nudzi :P
Ja spakowałam chusteczki nawilżane, sudocrem i mydełko dla niemowląt.
olcia_ nie dziękuje, na pewno sie przyda:)

ciekawa jestem jak sprawdzi Ci sie waga maluszka, bo mi nasz lekarz w dzień porodu stwierdził,ze Zuzia wązy 4100 i "mniej tu nie będzie" :)

nie wiem jak na Klinicznej, ale na Zaspie dla malucha nie potrzeba niczego procz pampersow i chusteczek, reszta jest zapewniana przez szpital, codziennie rano przychodza babeczki kąpać dzieciaczki i one wszystko maja, krem do pupy jest w tym wózeczku, a pępki czyszcza rano i wieczorem octeniseptem.
Aniulka87 ja na badania chodzę do luxmedu, bo mam tam pakiet z pracy- szczerze to ostatnio jestem bardzo rozczarowana podejściem mojego lekarza prowadzącego.
do szpitala spakowałam już torbę- ledwo co się zamyka ;) dla małej zabieram pieluszki, chusteczki i płyn do kąpieli.
aniax - a o Redłowie nikt nie wspominał? Jakieś cuda się ostatnio dzieją z brakiem miejsc.
Ja biorę pod uwagę Redłowo, jak nie da rady na Klinicznej.

Dziś już miałam coraz silniejsze bóle jak na miesiączkę, dodatkowo jeden tak silny - że aż się zgięłam w pół. Rodzina mówi, że poród u mnie nastąpi w tym tygodniu. Jakoś teraz to do mnie nie dociera, nie czuję tego kompletnie.
Oj aniax to miałaś dzisiaj przeboje.Dobrze, że wszystko dobrze się zakończyło. Mam nadzieje, ze sytuacja w szpitalach się unormuję do czasu aż zechcemy rodzić:)
Ja dzisiaj dużo sprzątałam i myłam okna z myślą, że "coś" sie ruszy ale całe szczęście nic się nie dzieje bo ciekawe gdzie by mnie odesłali:/

Brygida sama jestem ciekawa. Lekarz mówił wagę ale powiedział, ze istnieje margines błędu i wtedy pomyślałam, że u Ciebie wyniósł ok 0,5 kg

Fizzy a co się dzieję, ze rozczarował Cię Twój lekarz?
Hej Fizzy:) Kto wie, może mnie też spotkasz na porodówce;) Śliczne imię - Roma!

Misia83 - zaglądasz tu może? Wiem że miałaś CC z uwagi na Twoje ciśnienie. Proszę powiedz czy było non stop wysokie, czy może były tylko takie skoki jak u mnie. Ja mam właśnie tylko takie skoki 167/95 a potem powrót do normy, 130/80.

Jutro mam pisać smsa do mojej gin i zameldować jakie miałam ciśnienie od czwartku i się zastanawiam czy mnie wyśle do szpitala jak się przyznam do tego wysokiego wyniku.
Aniax - ale miałaś przygodę! Nie zazdroszczę.

Olcia - ja też zabrałam dla Zuzi płyn do kąpieli, chusteczki, oliwkę i sudocrem.
No właśnie też się dziwiłam, że straszyli mnie Kartuzami, a o Redłowie nikt nie wspominał. Ale tak czy inaczej, jakoś tak wolałabym, aby moje dziecko miało miejsce urodzenia Gdańsk. Nie wiem czemu, może dlatego, że ja też jestem 'rodowitą gdańszczanką' ;)
jestem rozczarowana rutynowym podejściem lekarza i jakimiś dziwnymi humorami, nie czuję się komfortowo na wizycie. mam porównanie z evimedem gdzie byłam na usg 3d- lekarz przesympatyczny, odpowiadał na wszystkie wątpliwości, pytał męża czy może się wstydzi o coś zapytać, a być może go nurtuje. u swojego lekarza od początku ciąży nie miałam ani razu badania ginekologicznego- zawsze krew, mocz i usg... (może uważa, że kontrola nie jest konieczna- nie wiem...)
czwartego byliśmy kolejny raz w evimedzie na usg żeby nagrać płytkę i jak tylko powiedziałam lekarzowi, że bolało mnie w pachwinach zaraz mnie przebadał. zupełnie inne podejście do pacjentki.
dla mnie luxmed to totalna porażka :( mam jakiegoś pecha...
niestety jestem skazana na ten luxmed... mam nadzieję, że w szpitalu będziemy miały z małą więcej szczęścia i trafimy na personel z powołaniem :)
ojej to straszne że tak przeludnione szpitale.. ja już po terminie, dziś na ktg cisza i spokój na najbliższe dni podobno mam spokój. chyba zacznę dużo spacerować (taka ładna śnieżna pogoda) może coś wychodze. jak się nic nie będzie działo do przyszłego poniedziałku to mam sie zgłosić do IP (Zaspa) i spytać się "co robimy dalej?" ale domyślam się że mnie odeślą do domu ze względu na tłok.

chciałabym już mieć to za sobą.. ta niepewność to czekanie... kiedy? i te telefofny i maile "czy to już???" "a jak się czujesz??"
"personel z powołaniem" - takiego to ze świecą szukać!!!!! powodzenia wszystkim życzę (w tym sobie) aby nie trafić na "ten zły dzień" :)
fizzy to faktycznie dziwne bo badanie ginekologiczne powinno być robione bo przecież szyjka mogła się przedwcześnie skracać. Szkoda, że na takiego lekarza trafiłaś. Myślę, że nie ma lekarzy idealnych ale o kobietę w ciąży powinno się szczególnie dbać.

Dzisiaj w aptece starszy człowiek chał mnie puścić przed siebie w kolejce a później to samo spotkało mnie w tesco:) Co prawda podziekowałam i nie skorzystała ale aż miło mi się zrobiło
Co do badania ginekologicznego, to mój ginekolog też na początku mnie nie badał, twierdził, że szyjkę widzi na usg i jest ok, a czym mniej ingerencji tam na dole, tym mniej psucia flory bakteryjnej.
też uważam, że zasługujemy na szczególną uwagę i zainteresowanie :) przecież nie chodzi tylko o nas, ale szczególnie o maluchy. każdy może mieć zły dzień, ale powinni zdawać sobie sprawę, że dla nas każde usg, ktg czy wizyta w szpitalu to mega stres.
ja mam mały brzuszek i niestety nie chcą mnie ludzie nigdzie puszczać poza kolejką :)
Aniax ale fizzy napisała, że ani razu ginegolog podczas ciąży nie badał jej ginekologicznie. Rozumie, że na początku ciąży nie ma takiej potrzeby ale przez całą ciąże ani razu nie zbadać to chyba jest niewłaściwe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry