Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moniki, ja mam ten sam problem. Byłam wczoraj u lekarza i w karcie wpisał mi 34 tydzień. Termin mam na 16 lutego.
Madziakin - bedzie dobrze, w konncu waga preciez musi zaczac schodzic...
U mnie zostalo 10 na plusie, nie jest zle, bo w tydzien od powrotu ze szpitala spadlo 4... mam tylko nadzieje,ze bedzie dalej szlo w dol, a nie stanie na tych 10;/ Dzis sprobowalam wbic sie w rurki sprzed ciazy, no niestety, nogi wlazly, ale tylek juz nie:)

Moja zmorą są wielkie ogromne pryszcze ktore zaczely mi po porpodzie wyskakiwac na twarzy i okolicach. nie mam pojecia co z tym zrobic...

My dzis po sredniej nocce, do 24 mala budzila mi sie co 15 min i co chwile chciala wisiec na cycku, po ktoryms razie z rzedu kapnelam sie,ze jeden cycek juz pusty a drugi tez zaraz bedzie i tak ryczalam i ja i ona. cale szczescie,ze udalo jej sie zasnac na 3h, w tym czasie ja podespalam i mleko juz bylo. Nie mniej jednak masakra, zmeczona jestem jak jasna cholera, a ona dzis znowu kiepsko spi... i jeszcze maz mi wroci pozniej z pracy;/
Jest 13.30 a ja zdazylam poscielic lozko i wziasc prysznic;/
a i łozysko mam 2stopnia.wiec pewnie doczekam terminu :)
Ja po kolejnym ktg.Zjadlam przed troche czekolady,wszystko dobrze.Dzis byly niemile s...,ze tak wyraze sie brzydko.O 9.30 chyba podlaczyla mnie,a lekarz zbadal dopiero o 11.15 ,a bylam tam juz od 9.Zrobiono mi kolejne usg jakos chyba dokladniejsze jak wczoraj.Mała wazy 2930,myslam ,ze przekroczy juz 3kg.Cala dzis jestem spuchnieta,nogi,nawet dlonie.....czekajac napatrzylam sie...a to pacjentka z pogotowia...a to babki czekajace na ustalenie daty przyjecia na oddzial.....to robotnicy przechodzacy co minute przez izbe przyjec na ginekologie,a to ciezarna ze skurczami do porodu...
madziakin waga spadnie nie martw sie odpoczywaj,pozniej zaczna sie spacerki wiec waga bedzie spadac nie martw sie na zapas.
izulucha dzięki, chyba będę musiała se je kupić, położna była 2 razy u nas w domku, widziała,że mam spuchnięte nogi to mówiła,że mam odpoczywam, o tych skarpetach nic nie mówiła. A miałam podwyższone ciśnienie i byłam w gp jeszcze raz sprawdzić to mi powiedziała babka,że muszę schudnąć dlatego mam nogi spuchnięte i ciśnienie podwyższone:/

dziewczyny moja waga prawie cały czas stoi w miejscu, mam nadzieję,że niedługo coś się ruszy bo nie wyobrażam sobie tak wyglądać:/
na 20 ale polozna cos mi zle wyliczyla bo ja sobie licze to tak na 13-15
Czy robiłyście już wymazy na paciorkowce? Jakie macie wyniki?
U mnie niestety pozytywny - wiem, że w szpitalu dostanę na to dożylnie antybiotyk, a co z dzieckiem? Czy ono także dostanie zastrzyk po urodzeniu? Mam nadzieję, że poród siłami natury jest wtedy możliwy, a nie jest to przesłanką do cesarki....
Monika20 a na kiedy masz termin?
Monika1987-jak lezalam w szpitalu to kazdy tydzien zaczyna mi sie w poniedzialek wiec jestem w 35 i pare dni w ten pon zacznie mi sie 36 ale czy dobrze obliczyli nie wiem.
Marti30, dziękuję za informację
Ja wiem , że kiedys nie podawali znieczulenia naszym babcią itd, ale wiadomo kazdy inaczej znosi ból.Bede rodzić pierwszy raz i nie wiem jak to zniose i nie daje sobie głowy uciąć , że wytrzymam.Boje sie , że ja powiedzmy powiem , że nie dam już rady za bardzo boli itd, a jakiś kurcze lekarz będzie twierdzić co innego , tylko przecież to mnie będzie boleć a nie jego .Dlatego pytam o to znieczulenie
Agniuszka- znieczulenia nie podają, jest tylko gaz. Potem jak już leżałam z małym dziewczyny mówiły, że jak bardzo chcesz to niby mozna przed porodem iść do anestezjologa i pogadać o znieczuleniu-ale czy się godzą-nie wiem...
Jak ja zapytałam leząc jeszcze na patologi to usłyszałam, że jak będzie potrzeba to sami znieczulenie podają i nie mogę sobie chcieć.
Marta -B
Dla mnie poród nie był krępujący. Trafiłam na super położną(sala przy głownym wejsciu na prawo). Odrazu mi powiedziała, że mimo rozwarcia na 1 palec i słabych skurczy urodze za 4 godziny.Mąż był cały czas przy mnie. Na sali byliśmy tylko we dwoje, chodziłam po sali nago, bo miałam kroplówkę z oksytocyną i co chwilę położna sprawdzała rozwarcie a ja wchodziłam pod prysznic na piłkę. Rodziłam tez nago. Jest jakieś takie zawachanie jak leżysz i się męczysz a widzisz , że twój mąż nie wie co ma robić i patrzy na twój ból. Mój co chwile otwierał mi prysznic i patrzał na mnie co mnie wkurzało, ale nie mówiłam mu tego , bo wiem, że się bardzo martwił. Był pierwszy raz przy porodzie. Bardzo to przeżył. Łzy mu popłyneły jak urodziłam;) Przecinał pępowinę a lekarze i położne bardzo mili naprawdę:) Skurcze na początku są tak jak na okres-potem co 2 minuty już regularne, tak, że nie zdążałam odetchnąc a już następny skurcz szedł. Parte miałam 10 minut i one już nie bolą tzn. nie czujesz juz tego tak. Mnie bardzo bolało rodzenie łozyska a właściwie nieurodzenie bo byłam łyżeczkowana a do tego popękałam i byłam szyta. Szwy ciagną jak cholera:( Nie wiem jak to będzie potem-sexu sobie jakos po tych 6 tyg nie wyobrażałm...
Monika20 mam do ciebie pytanie w ktorym ty tygodniu ciazy jestes wydaje mi sie ze moja gin cos zle liczy jakby o tydzien za poznno a kiedy masz termin porodu na suwaczku wyszlo ci ze 35-36 tydz nawet a mi 34-35 tydz nie moge dojsc z tym do ladu a termin mam na 19l uty a ty wedlug listy 20 luty
Wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluję a tym jeszcze w dwupaku życzę dużo siły i powiodzenia:)))

Mamy pytanie do dziewczyn planujących bądź już rodzących w Wejherowie:
Jak to wygląda ze znieczuleniem w tym szpitalu? Czy trzeba coś płacić?czy robią jakies problemy z podaniem tego znieczulenia?
Ja nie wiem czy sie zdecyduje na taką opcję,chce się "zabezpieczyć "w razie W , a słyszałam ,że nie chętnie tam podają albo w ogóle .Czy wiecie coś na ten temat?
dirty little secret - co u Ciebie? Twój termin coraz bliżej, czy coś się u Ciebie ruszyło? :)

Ja wymaz oddałam w środę (brus w Gdańsku - 25 zł). Czekam na wynik.

U mnie szyjka miękka, ale żadnego rozwarcia nie ma. Na razie też nie odczuwam żadnych poważnych sygnałów, choć wczoraj wieczorem przez jakiś czas miałam ćmiący ból miesiączkowy.
Dziewczyny dzięki za to info, naprawdę! Ja się tym strasznie denerwowałam, ale skoro tak o tym mówicie to już się tak nie przejmuję:) Będzie co będzie, żeby tylko sprawnie urodzić co by Zuzik się długo nie męczyła i już:)
Też tak myślę, że one już niejedno widziały. Tylko wiadomo, że to krępujące, zwłaszcza dla kogoś, kto rodzi po raz pierwszy. Ale dobrze, że są tu też dziewczyny, które mają już poród za sobą, i mogą podzielić się swoją wiedzą z nami :)
Hej jutro pojade do lekarza.
Jeśli chodzi o lewatywe w 1 ciazy ja nie robilam i polozne tez nie jak rodzilam to i cos polecialo mowie do poloznej a ona powiedziala ze nie mam na to patrzec to normalne w tym momencie ze nawet jak ma sie lewatywe zrobiona to i tak moze cos poleciec wiec ja sie nie stresuje.
Paula81 mam nadzieje ze juz szybko sie zacznie, bo kolanami o brzuch juz kopie jak chodze po schodach ;/

moj ulozony jest tak ze po lewej stronie pepka, ale ciut wyzej ma pupe i ma nogi wyprostowane po mojej prawej stronie... czesto brzuszek, tzn juz mega brzuch ;) jest niesymetryczy i smiesznie to wyglada.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry