Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny,ja od wczoraj mam stopy spuchniete,a skora na nogach swieci mi sie jak nawoskowana :/.nie zeszla po nocy opuchlizna....czekam juz na to rowiazanie juz.W poniedz znowu lekarz,badanie...najgorszy dojazd i sciaganie butow ;/
agatka88,jakie mozna kupic laktatory na oddziele??Bo własnie w wojewodzkim na tablicy wyczytalam,ze mozna kupic na oddziale.
Gratulacje Agatka.. . na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale aż ciarki przechodzą jak sobie tak pomyślę, że przez 9 miesięcy uważamy na siebie a tu na sam koniec mogłoby stać się coś złego...

Mam pytanie do mam które już mają swoje maleństwa, może głupie ale zamówiłam pościel do łóżeczka, taką standardową i wydaje mi się ta kołderka taka strasznie duża jak na noworodka. Pod czym śpią wasze małe dzieci?
Agatka gratuluje i współczuję przykrych doświadczeń. Ale teraz będą same dobre :) Jesteście obie zdrowe, ślicznie Ci mała rośnie i to najważniejsze.

U mnie wczoraj była lekka panika bo mała nic się nie ruszała wiec jak tylko M. wrócił z pracy pojechaliśmy na kliniczną na ktg. Oczywiście wszystko dobrze i serduszko biło mocno i równo i przez cale badanie ruszyła się dwa razy wiec uznali ze wszystko OK. Ale mała do tej pory strasznie mało się rusza :/ jakoś się tak ułożyła że prawię jej nie czuje. Lekarz kazał mi trzy razy dziennie liczyć ruchy a jak będzie gorzej mam wracać do szpitala :/
Luciolla - moja mała też mniej się rusza... ale czuję ruchy, tylko czasem muszę się w nie wsłuchać. Mam nadzieję że to kolejny objaw zbliżającego się porodu, podobno tak się często dzieje:)

Moja kołderka dla dzidzi też jest olbrzymia. Kupiłam od razu tą większą, która posłuży kilka lat. Jej wymiary to chyba 130/100 czy jakoś tak. Przymierzyłam do łóżeczka, podwinęłam tu i tam, i stwierdziłam że Zuzka będzie w tej pościeli wyglądać jak księżniczka na ziarnku grochu;) Ale chyba jej to nie powinno przeszkadzać, gorzej jak by jej miało zabraknąć kołderki.
Tekla - ściąganie butów jest hardcorowe:D Hihih mąż i znajomi się czasem pytają czy mi pomóc, a ja mówię że dla mnie to sprawa honoru i że muszę sama je ubrać i zdjąć choćby nie wiem co hihih:D

Ogólnie z tymi butami nie jest tak strasznie źle. Kupiłam jesienią takie o rozmiar za duże, z marszczoną cholewką, i mimo że zawsze miałam "kobiece" łydki;) to się w nie mieszczę:) tylko cholewki nie podciągnę do samego kolana, jest tak 2-3cm niżej. Ale ponieważ jest marszczona to wygląda to dobrze. Jedynie po imprezkach jak wracamy z mężem późno wieczorem albo w nocy i mam nogi spuchnięte i do tego boli mnie w spojeniu łonowym to go proszę żeby mi ściągnął.
laktator kupiłam w szpitalu firmy medela, jest fajny bo ma regulację sly ssania. Mam jeszcze aventa ale niestety na początki nie nadaje sie bo strasznie mocno ssie.

co do kołderki ja mam standardową i jak dla mnie to ona jest ogromna. Zosia puki co śpi w beciku lub pod kocykiem, jakoś boje się ją taką malutką wkładać pod tak wielką kołdre.

Agatka88 gratuluje i życzę powodzenia. Dobrze, że wszystko ok z Maleństwem.
Mam jeszcze pytanie di dziewczyn po cesarskim cięciu. jak długo bolała was rana??

Agatka88 - gratulacje, dobrze,ze wszystko tak sie skonczylo,ale nie zazdroszcze przeżyć... i w dodatku tyle dni w szpitalu..

Moja mała śpi zawinięta w kocyki albo w becik. Mam wrażenie,że ona jeszcze lubi jak jej ciasno:)

Czuje sie jak przewrazliwiona mamuśka, już dzisiaj mam nerwowke przed zostawieniem jej na tyle czasu jutro:(
Agatka88 dziś mijają dwa tygodnie od cięcia już mogę powiedzieć, że bardzo mało boli:) pierwszy tydzień masakra, nie mogłam się ruszać w ogóle, później z dnia na dzień coraz mniejszy ból, aczkolwiek jeszcze do końca nie przestało boleć ale jest już dużo lepiej. A jak Ty się czujesz?? dostałaś jakieś lekarstwa przeciwbólowe?? ja dostałam ze szpitala, gdyby nie one chyba bym nie wytrzymała.
a jaka jest cena w szpitalu tego laktatora??W poniedz zapytam sie mej poloznej,wkoncu pracuje tez w wojewodzkim.nie zakupilam jeszcze,ale zastanawiam sie nad tym.Nie chce kupic mega drogiego,obserwuje ogloszenia i widze,ze bardzo duzo kobietek sprzedaje pozniej twierdzac ,ze uzyty 3razy.
Ja mam kozaki wysokie na zamek..nie wpadłam by zakupic wieksze he he.ale tylko teraz tak powaznie nogi mi puchna,na sam koniec to nie tak zle. :)
Agatka, gratulacje maluszka :) i cieszę się, że jesteście już w domku całe i zdrowe, obie. To najważniejsze, wierzę, że przeżyłaś ciężkie chwile, ale ważne, że wszystko skończyło się dobrze.
Ciekawe czy Twoja Zosia też będzie taka samosia jak moja ;)

Ja po wizycie, no i nic się nie dzieje, rozwarcia nie ma (a tydz.temu było na 1 palec hehe), wody w tej samej ilości, szyjka bez zmian, czyli czekać. No i powiedział, że jeśli pierwszy poród był po terminie to możliwe, że i drugi, więc się nastawiam teraz, że jeszcze z 3 tygodnie co najmniej albo i więcej.. :)

I cały czas wcinam słodycze, robię ciasta (na to jedno mam jeszcze siłę i chęci), jutro zrobię brownie i może muffinki bananowe z nutellą :D
Dla mnie mogło by nic nie istnieć poza słodyczami. Co chwilę coś innego ostatnio były muffinki, tiramisu, sernik krówkowy a wczoraj robiłam blok czekoladowy:) Kolej będzie na deser pana cota widziałam dzis reklamę w TV i wyglądało cudownie.

Mój brzdąc w brzuchu robi sobie istną dyskotekę, ale to pewnie przez to, że tyle słodkiego jem i ma dużo energii
Dziewczyny zazdroszczę jedzenia tego słodkiego:( Ja też mam wielką ochotę ale sobie odmawiam. Wczoraj skusiłam się na drożdżówkę na śniadanie i na wafelka po obiedzie i to była rozpusta... Ale tak to już tylko chuda wędlinka, twarożek, ser itp.

Cieszę się że już nie tyję w 9 miesiącu. Zastanawiam się dlaczego tyłam tyle przez 8 miechów a w 9 nic a nic, skoro jem cały czas tak samo? Czyżbym tyła przez hormony? A teraz hormony się skończyły bo już blisko do porodu więc koniec tycia? I czy po porodzie szybko schudnę jeśli hormony się zmienią?
ja nie moge sie oprzeć słodyczom :) ale nie tyję jakoś specjalnie od nadmiaru :) jem póki mogę. współczuję Wam z tymi nogami... ja niestety nie wiem co to znaczy mieć opuchnięte bo mnie to zjawisko nie dotyczy ;) nogi w ogóle mi nie puchną, jedynie potrafią w nocy zdrętwieć albo mam lekkie kurcze przy przeciąganiu się.

już doczekać się nie mogę tydzień po terminie a tu nic :(
Serdeczne gratulacje dla rozpakowanych :-)
MamaO - a Ty się na porodówkę nie wybierasz?;)
Jakoś mam problem z zalogowaniem się.

Jestem po wizycie u lekarza. Termin za 2 tygodnie a moja szyjka dość twarda, rozwarcia nie ma, wód płodowych dużo ,a łożysko jak na 39 tydzien ciąży to starzeje sie w normie. Także pewnie przed terminem nie urodze, a tak bardzo juz bym chciała. Mała waży 3200 - 3300, takze nie jest jakaś mega duza z czego sie cieszę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry