Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziakin GRATULACJE!!! Wasza córcia jest po prostu jak z obrazka, prześliczna i taka słodziutka:) ach zaraz po urodzeniu biorę się za robienie córeczki hihii:)

Tekla28 nawet jak na L4 napisane by było, że masz leżeć i i tak za przeproszeniem mogą Cię "pocałować" bo równie dobrze mogłaś spać. Szkoda tylko tego czasu i wyjaśniania.

Ja mam tak samo z uwagi na pracę niestety muszę jeździć po sądach na rozprawy. Stwierdziłam, ze od stycznia juz daje sobie spokój ale na każde wezwanie muszę odpisywać i extra jeździć do pracy żeby przesłać faxem;/

Luciolla a gdzie dokładnie znajdują się te położne w Pruszczu?

Brygida a u Ciebie była położna?? może ona by coś doradziła odnośnie laktacji
He he namierzyli własnie :),kobieta przez tele mi mowila,ze to w celu sprawdzania czy "chory"nie pracuje.no gdzie kobieta bedac na zwolnieniu z pracy pojdzie do innej??Czlowiek juz patrzy by kto ci buty zalozyl i skarpetki a tu praca??:)wczoraj ucielam drzemke pod wieczor i o dziwo spałam cala noc.Tylko czasem te sny mecza,takie dziwne,czasem straszne sny....wczoraj po poludniu czułam taki bol podbrzusza jak na okres,balam sie,ze znow bede je miec w nocy-na szczescie nie.Macica pewnie obniza sie.Ma juz prawo:).W sobote chyba jeszczce ostatnie zakupy,nie mam osłonek laktacyjnych,butelki do herbatki dla malucha.
Wow, kontrol z Zusu. Jeśli nie miałaś wpisane na zwolnieniu, że masz leżeć w łóżku ,to i tak nic Tobie zrobić nie mogą. Tylko wkurza to, że i tak trzeba iść i się tłumaczyć. Przecież normalne, że w ciąży idziesz na badania, do lekarza, na spacer czy gdzieś jeszcze. Ale sobie Ciebie namierzyli.
Misia fajnie że maluch rośnie. Przy takim maleństwie jeszcze bardziej bym panikowała ze to takie drobniutkie :)

Jeszcze dopowiem że żeby maleństwo było ubezpieczone trzeba do swojego zakładu pracy donieść PESEL dziecka kiedy je wydadzą. Ja mam o tyle wygodnie że mój M. w tej samej firmie co ja pracuje i wszystko załatwia za mnie :) Mam latanie z głowy.

A u mnie w pruszczu położne środowiskowe mają swój office w centrum. Zajrzałam już do nich żeby pogadać co i jak. Przesympatyczne babeczki (jedna nawet po nazwisku skojarzyła gdzie moi rodzice mieszkają bo kiedyś tam była z wizytą szok :) i podała po nazwisku wszystkich ich sąsiadów). Założyły mi kartę i podały telefon i kazały tylko dzwonić żeby się umówić na wizyte.
Ale dziwne,ze się zus doczepił, bez sensu musiałaś się nameczyć.
A Filipek waży już prawie 2 700, co do długości to jeszcze nie mierzyliśmy.
Madziakin gratulacje :)))))))) Mała podobna do Ciebie ;)
no byłam zdziwiona bardzo,ze ciezarne kontroluja.Jestem od 1 listopada na zwolnieniu,tak jak kazda z oznaczeniem na zwolnieniu B. Nie mam lezacego :),wykonałam tele do zus-mila pani mowi,bym wtedy nie wychodzila i poczta wyslala wyjasnienie-na poczte tez musze zapierdzielac kawał,wiec na 1 wychodzi,czy na poczte czy do nich.dobrze,ze blisko mam do zusu na chlebnicka.ale i tak jak dla mnie to juz wyprawa zycia :).Juz nie zamierzam chodzic w glab miasta tak daleko.Na moje pytanie w zusie-czy jesli znowu bede miec kontrol,czy bede sie tłumaczyc-odp byla tak!Napisala,ze jestem (wtedy)37tydz ciazy,ze z tego powodu mam czeste wizyty u lekarza. Malam ochote dodac,by mnie pocałowali w tylek :)
o kurde tekla zartujesz chyba...
jakas przeginka z tym zusem.
a powiedz mi masz L4 lezace?
Dziewczyny,a miala ktoras z was kantrol z Zusu??Wyobrazcie sobie,ze ja mialam 2 stycznia,a dowiedzialam sie 5 stycznia po otrzymaniu pisma z urzedu.Oczywiscie nie bylo mnie w domu,bo byłam akurat w laboratorium.Zaraz tego samego dnia lecialam do urzedu z pismem wyjasniajacym.zenada by z brzuchem latac i tlumaczyc sie....
Misia - dzięki:) Nie, wyjaśnienie nie jest mętne;) Wydaje mi się że zakumałam;)
Fajnie że Filipek dobrze się rozwija:) Ile już przybrał? Jaki jest długi?:)
A mój Filipek już pięć tygodni ma, ten czas szybko leci.Zaczyna coraz więcej czuwać( w dzień i w nocy), zaczyna tez dostrzegać karuzelkę swoją. Ładnie przybiera na wadze mój krasnoludek, mam nadzieję,że szybko nadgoni.
Szpital wysyła zawiadomienie o narodzinach dziecka do urzędu miasta w którym się rodziło, trzeba tylko tam pojechać w ciągu dwóch tyg z dwoma dowodami osobistymi rodziców i odebrać akt urodzenia i wystąpić o pesel. Pesel przesyłają do urzędu miasta zamieszkania, no chyba że sie mieszka i rodziło w tym samym mieście:)
Potem do swojego urzedu miasta złożyć podanie o becikowe. Meldunek malucha jest automatyczny,nie trzeba nic składac.
A jeżeli chodzi o położną to trzeba po wyjściu ze szpitala pójśc z karta szczepień, którą dają w szpitalu podejść do swojej przychodni, oni przysyłaja położną.
Mam nadzieję,że moje wyjasnienie nie jest mętne;)
Będzie więc okazja, żeby zdobyć choćby szczątkową "instrukcję" :)
Do położnej trzeba się samemu zgłosić, że się urodziło, czy jak? :)
Dziewczyny które już urodziły - czy mogłybyście napisać jakie formalności trzeba załatwić po urodzeniu dziecka i jak? Kto musi iść do urzędu, czy jakiś papierek się dostaje ze szpitala itp? Kurczę zielona jestem w tych tematach... Czy dziecko jest jakoś ubezpieczone od razu dzięki zwykłemu ubezpieczeniu matki np. z pracy, czy może trzeba dziecko ubezpieczyć osobno?
Marta-B - o kurde jaki sen:) haha wyobrazilam sobie jak komicznie musialo to wygladac:)

Luciolla - baby blues z pewnoscia wszystko potęguje, ale inni tez mogliby troche pomyslec...
Oczywiscie teściówka od dwóch dni obrazona i nie dzwoni po tym jak odebralam telefon z pytaniem "co sie stalo". Nie brakuje mi tego i w sumie dobrze,ale po cholere te wszystkie fochy teraz? Naprawde, baaardzo tym pomagaja!

Niewiem - ściągam i robie oklady z kapuchy,ale jakiejs wielkiej poprawy nie ma. Sprobuje dzis nakarmic mała z tego cycka przez kapturek,moze chwyci...

My po ponad 4 godzinnej przeprawie z mała,jak obudziła sie po 10 tak do 14.30 nie spała. zero placzu,tylko oczy jak 5 zl i lekkie marudzenie. nie wiem teraz,czy takie dlugie okresy czuwania to juz??
Kurde,w moim zestawie do Zuzki nie dali instrukcji obsługi:)

Ha,jutro polozna przyjedzie mi do domu zdjac szwy i przy okazji obejrzy mala:)
Wolę tego nie sprawdzać na sobie :D
Aniulka - na pewno napiszę jak tylko mi się cokolwiek przypomni:) Sorki, sama bym dała ciała ze swoją wyprawką gdybyś nie zapytała;) Swoją drogą ciekawe co by się stało gdyby któraś rodząca przyjechała na porodówkę kompletnie nieprzygotowana (bo np. skurcze złapały ją w najmniej spodziewanym momencie, torba daleko, daleko od domu) - ciekawe jak w szpitalu by się nią zajęli;)
Aaaa widzisz :) Rzadko bywam w szpitalach, wiec jestem słabo zorientowana. A z Gdyni do Wejherowa to kawałek jest, zwłaszcza w godzinach szczytu :) jak sobie coś jeszcze przypomnisz to napisz :)
Ja właśnie dzisiaj wzięłam się za sprawdzanie czy pościel pasuje na kołderkę do łóżeczka i jak to wszystko wygląda. Jednak poszewkę zdjełam, bo nie chciałam by sie kurzyła( a urodzić moge nawet za 4 tygodnie). Ale zauważyłam ze mam kołderkę taka wiekszą troszkę, ze trzeba bedzie na poczatek powijać ją na końcu i z boku. I tak własnie wtedy pomyslałam ,ze moze lepszy byłby jakiś malutki kocyk zamiast tego- ale zobacze jak to bedzie juz po urodzeniu.

Tak mi sie wydaję, ze dzisiaj brzuch m sie lekko obnizył, ale pewna nie jestem
Aniulka - trzeba:D Zapomniałam... dobrze że o to pytasz bo inaczej sama bym nie zabrała:( I chyba jeszcze coś o kubku mówili.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry