Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na 20 ale polozna cos mi zle wyliczyla bo ja sobie licze to tak na 13-15
izulucha dzięki, chyba będę musiała se je kupić, położna była 2 razy u nas w domku, widziała,że mam spuchnięte nogi to mówiła,że mam odpoczywam, o tych skarpetach nic nie mówiła. A miałam podwyższone ciśnienie i byłam w gp jeszcze raz sprawdzić to mi powiedziała babka,że muszę schudnąć dlatego mam nogi spuchnięte i ciśnienie podwyższone:/

dziewczyny moja waga prawie cały czas stoi w miejscu, mam nadzieję,że niedługo coś się ruszy bo nie wyobrażam sobie tak wyglądać:/
madziakin waga spadnie nie martw sie odpoczywaj,pozniej zaczna sie spacerki wiec waga bedzie spadac nie martw sie na zapas.
Ja po kolejnym ktg.Zjadlam przed troche czekolady,wszystko dobrze.Dzis byly niemile s...,ze tak wyraze sie brzydko.O 9.30 chyba podlaczyla mnie,a lekarz zbadal dopiero o 11.15 ,a bylam tam juz od 9.Zrobiono mi kolejne usg jakos chyba dokladniejsze jak wczoraj.Mała wazy 2930,myslam ,ze przekroczy juz 3kg.Cala dzis jestem spuchnieta,nogi,nawet dlonie.....czekajac napatrzylam sie...a to pacjentka z pogotowia...a to babki czekajace na ustalenie daty przyjecia na oddzial.....to robotnicy przechodzacy co minute przez izbe przyjec na ginekologie,a to ciezarna ze skurczami do porodu...
a i łozysko mam 2stopnia.wiec pewnie doczekam terminu :)
Madziakin - bedzie dobrze, w konncu waga preciez musi zaczac schodzic...
U mnie zostalo 10 na plusie, nie jest zle, bo w tydzien od powrotu ze szpitala spadlo 4... mam tylko nadzieje,ze bedzie dalej szlo w dol, a nie stanie na tych 10;/ Dzis sprobowalam wbic sie w rurki sprzed ciazy, no niestety, nogi wlazly, ale tylek juz nie:)

Moja zmorą są wielkie ogromne pryszcze ktore zaczely mi po porpodzie wyskakiwac na twarzy i okolicach. nie mam pojecia co z tym zrobic...

My dzis po sredniej nocce, do 24 mala budzila mi sie co 15 min i co chwile chciala wisiec na cycku, po ktoryms razie z rzedu kapnelam sie,ze jeden cycek juz pusty a drugi tez zaraz bedzie i tak ryczalam i ja i ona. cale szczescie,ze udalo jej sie zasnac na 3h, w tym czasie ja podespalam i mleko juz bylo. Nie mniej jednak masakra, zmeczona jestem jak jasna cholera, a ona dzis znowu kiepsko spi... i jeszcze maz mi wroci pozniej z pracy;/
Jest 13.30 a ja zdazylam poscielic lozko i wziasc prysznic;/
Moniki, ja mam ten sam problem. Byłam wczoraj u lekarza i w karcie wpisał mi 34 tydzień. Termin mam na 16 lutego.
Madziakin - kladziesz już Julkę w leżaczku?czy tak tylko do zdjęcia?
Dostalismy taki sam w prezencie i sie zastanawiam czy to aby nie za szybko...

Testujemy dzis Dady z Biedronki, ciekawe jak bedzie:) Wizualnie i dotykowo prawie jak Pampersy:)
Poki co Pampersy Premium Care i te żółte super, testowałam tez jedną Happy - porazka totalna, cale szczescie,ze w nie nie zainwestowalam...
Marti30 - podziwiam Cię. Też chciałabym być tak nieskrępowaną w tym czasie, bo to, jak wyglądamy i co się z nami dzieje powinno być sprawą drugorzędną. Najważniejsze jest rodzące się dziecko. Ja już teraz staram się walczyć ze wstydem i skrępowaniem. U ginekologa staram się nie zwracać uwagi na to, że jestem pół nago przed, jakby nie patrzeć, obcym facetem.
Byłam dziś na pobraniu krwi. Babka mi tak dziwnie igłę wyjęła, że zabolało jak cholera. Pierwszy raz tak miałam. A potem jeszcze z tekstami, że co ja na porodzie zrobię? Skoro to mnie zabolało.
Widziałam też dziewczynę, która męczyła się z glukozą. Ale coś mi się wydaje, że wynik będzie do powtórki. Mnie poinstruowano, że trzeba to wypić szybko. Ona siedziała z tym kubeczkiem kiedy przyszłam, a gdy wychodziła wciąż z niego piła, a i popijała wodą mineralną.
aniulka no wlasnie to ci zle wyliczyl nie wiem jak oni to licza nie mam pojecia wyjdzie na to ze my wczesniej urodzimy jak oni nam tak licza te tygodnie.mam wizyte 24 to zapytam zeby mi sam gin sprawdzil co i jak.
Aniulka- uwierz mi,ze jak bedziesz miala skurcze co 5 min ,a juz wogole te co 2-3 min to juz bedzie ci totalnie wisialo co sie z toba dzieje, byle by to sie juz tylko skonczylo:)
O, dobrze słyszeć, Brygida. My też kupiliśmy dla małego Pampers Premium Care. Jestem ciekawa, jak z Dadą u Was wyjdzie. Kuzynka ich używa już 3 miesiąc i bardzo chwali.
Brygida, też tak myślę :)
Precyzując, lekarz wyliczył mi na 20, USG na pierwszym badaniu pokazało 16.
Brygida kładę ją w leżaczku tylko na chwilkę czasem, ona i tak ciągle jeszcze śpi, kładę ją jak np. jestem w dużym pokoju z nią i po coś muszę sięgnąć to ją kładę na chwilkę tam, myślę,że jeszcze za wcześnie żeby tak długo zostawiać w leżaczku bo ta pozycja nie jest za dobra, poza tym mała i tak śpi więc bez sensu ją tam trzymać, ale już niedługo pewnie będzie miej spała więc będzie można z niego korzystać.
Fajnie masz,że waga Ci spada, ja bym pewnie nawet nóg nie wcisnęła w moje stare spodnie;)))

Mała też dziś w nocy nie spała.. od 24 do 5 rano z nią bojowałam... spałam tylko 3 h bo rano musiałam jechać ją zarejestrować... W dzień malutka śpi jak zabita aż trudno ją dobudzić za to w nocy jakoś ostatnio nie za bardzo.

Dziś w nocy pozbyliśmy się kikutka:) Tak się tego bałam a wcale nie było tak źle:)))
A nam sie wczoraj ten cholerny kilkut naderwal i polecialo troche krwi;/
Mąż trzymal ja sobie na brzuchu i mala troche sie wspinala, najwyrazniej musialo sie o cos zachaczyc i o;/
Mam nadzieje,ze nie zacznie sie przez to babrac, bo widze juz ze coraz bardziej odchodzi...

Madziakin - super,ze Wam juz odpadl:) czyscilas octeniseptem?

No wlasnie tak tez myslalam z tym lezaczkiem:)

Mam ooogromna nadzieje,ze Dady wypalą, bo na Pampersach to my chyba z torbami pojdziemy..
A wogole nie polecam chusteczek Pampers Sensitive - srednio pachna i wogole jakies takie chemiczne sa. Cleanic Kindii Dzidzius o niebo lepsze i ładnie pachną:)
Marti30 - dzięki za opis, tak naprawdę to myślę że brakuje osób które by się nie bały i nie wstydziły o tym mówić, dobrze że Wy o tym mówicie Dziewczyny, bo dzięki temu nam będzie na pewno o wiele łatwiej przez to przejść! Dzięki stokrotne!!

Jeszcze tylko Cię Marti podpytam jeśli mogę, bo mi cały czas o tą nieszczęsną lewatywę chodzi: robią ją jak tylko przyjedziesz do szpitala czy czekają na jakiś moment (np. aż będzie rozwarcie na 4 palce albo jak skurcze są co 5 min)? Napisz proszę jeśli możesz. Niby drobnostka, a jednak wydaje mi się że im więcej wiem tym mniej się boję.

Brygida - mam te chusteczki Cleanic Kindii, wypróbowałam na sobie;p i są fajniutkie. Przetestowane więc dzidzi mogę dać;)

A dziś jadę do apteki po żelazo i zamierzam przy okazji kupić jakiś szampon dla dzieci - strasznie mi się ostatnio włosy przetłuszczają (pewnie hormony wariują), i słyszałam że szampony dla dzieci są na to dobre. Zobaczymy;)
Brygida daj koniecznie znac czy te pieluchy z biedronki sie sprawdza, rzeczywiscie pampki mega drogie :(

przewijacie przed czy po karmieniu? ile razy dziennie tak mniej wiecej przewijacie?

ja kupilam ostatnio w rossmanie w promocji chuteczki nawilzane nivea 4pak za 19,90... zobaczymy czy beda ok, jak nie to sama zuzyje, bo bambino juz zuzylam ;)

ja cos czuje ze urodze przed terminem, w szpitalu wszyscy sie dziwili ze taaaki wielki brzuch mam a ja taka mala (160), az mi sie glupio zrobilo.
dobrze ze poki co (i niech tak zostanie) waga stoi w miejscu...
~Pauline85 ja sie pytalam lekarza co jak ten paciorkowiec jest to on ze to nic zlego, ze ty dostaniesz antybiotyk zeby dzieciatka nie zarazic.
Gdybys sie na cc uparla z tego powodu pewnie by ci zrobili....
Też zainwestowałam w ten czteropak :)
ale z tego co zrozumialam to dziecku nic nie daja

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry