Widok

***Majowe i Czerwcowe Mamy 2009***9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zaczynamy nowy:
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
na.cia 5-11.05 - dziewczynka?
araga (geoida) 07.05 - chłopiec
wesolka 20.05 - dziewczynka / Wiktoria
blanca 21.05 - chłopiec
gosia_dim_ 23.05 - dziewczynka / Hanna
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Ssylwia 26.05 - dziewczynka
sabinaub 26.05 - dziewczynka / Agatka
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper
neneczka 28.05 - dziewczynka Julia / Wejherowo
dorota.dorota 31.05 - chłopiec
bemaz 31.05 - dziewczynka / Lena

CZERWIEC:
Maciek i Ola 01.06 - chłopiec
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
minia 08.06 - chłopiec
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06 - dziewczynka
misia83 16.06
julka80 19.06 - chłopiec
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor
helen 25.06
bigbeat 27.06 - dziewczynka
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia

Jeśli którąś pominęłam to poprawcie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie też obrączka lezy na połce :) Nogi mam jak Fiona ze Shreka no ale mam nadzieje ze jescze tylko trzy togodnie i bedzie po krzyku :) Miłego poniedziałku.
Co do zatrucia to mi lekarz kazał codziennie adać ciśnienie jak nogi puchną i jak bedzie koło 150 to jechać do szpitala :( Buziaki
Maleństwa jeszcze muszą posiedzieć w naszych brzuszkach :) My już po śniadaniu, wybieramy się na spacer - może pojedziemy do ZOO, bo dziś otwarte, a chodzenie po parkach może się skończyć prysznicem.
Poświąteczne CZEŚĆ!!

Widzę, że nie tylko ja puchnę... Z jednej strony pocieszające - z drugiej współczuję nam wszystkim :(
Powoli muszę się zabrać do pakowania torby do szpitala - Wy już spakowane? No i została mi ostatnia partia ciuszków do prania. Oby pogoda wciąż była fajna - wiosenna, to szybko na balkonie poschnie:)

Miłego dnia
Ja mam już wszystko kupione do szpitala, ale w osobnych reklamówkach, muszę wrzucić do jednej torby. A pranie... jeszcze trochę muszę poprać, bo mam wyprane ubranka i kocyk, ale jeszcze pościel, ochraniacz na łóżko itp.
witam przyszłe mamusie, ja dopiero w tym tygodniu zabiorę się za pranie i prasowanie, co do rzeczy do szpitala to cześc już mam, a coś tam jeszcze musze kupic, wczoraj zdjełam obrączke, ale z wielkim trudem- palce i stopy zaczynają przybierac inne kształty....a do porodu dobry miesiąc
hej :)
ja tez na szczescie jeszcze nie puchne ale mam straszliwe bolace kurcze lydek ;/ ja jeszcze ciuszkow dla malego nie popralam,dopiero niedawno kupilam wozek i jak narazie niemam dla niego nic ;/ mam nadzieje,ze pod koniec kwietnia lub na poczatku maja wezme sie za maluszkowe zakupy i przemoblowanie w pokoju.na pakowanie tobry do szpitala to chyba mam jeszcze troszke czasu bo termin mija Nam dopiero w czerwcu
Mi też termin mija w czerwcu pokoik już robię kupiliśmy 2 komody a łóżeczko w maju do szpitala nic nie mam ciuszki dla małego mam ale niepoprane i niewyprasowane mam nadzieje że zdąże lekarz powiedział że nie przewiduje wcześniejszego porodu szyjka długa zamknięta więc myślę że zdąże he pozdrawiam miłego dnia a i mam dylemat czy zapisać się do szkoły rodzenia czy warto hmm...

Joanna26j, ja myślę że warto się zapisać, zawsze to jakaś dodatkowa wiedza i możliwość zadania pytań (no i kontakt z innymi ludźmi, czego mi brakuje bo jestem na zwolnieniu). My chodzimy i jest fajnie. Oprócz wykładów mamy zawsze ćwiczenia przygotowujące do porodu - na piłkach i materacach. Oprócz tego jest gimnastyka, ale nie mogę w niej uczestniczyć :/
Czy warto się zapisać do SR ?
Idź jeden raz i skończą się wątpliwości. Będziesz się za to zastanawiać jak można rodzić bez SR...
Nie radzę słuchać rad mam i cioć. Możesz zrobić krzywdę sobie i dziecku. Zalecenia są zupełnie inne niż kiedyś. :D
Poza tym SR jest za darmo, można iść raz i więcej się nie pojawić.
Dzięki dziewczyny za radę zapisałam się pierwsze zajęcia w sobotę obawiam się trochę ćwiczeń bo też jestem na zwolnieniu ale lekarz sam mi poradził zapisać się do szkoły nic nie mówił o ćwiczeniach jak zobacze że są za trudne to poprostu nie bede ich robic nikt chyba krzywo na mnie nie spojrzy hehe pozdrawiam

Zależy z jakiego powodu masz zwolnienie. Mi się skraca szyjka i biorę na to leki, więc nie mogę ryzykować. Tzn. lekarz powiedział że mogę ćwiczyć ale bardzo ostrożnie, ale panie z SR doradziły żeby jednak zrezygnować z gimnastyki. Lekarz powinien dać Ci zaświadczenie, że możesz uczestniczyć w SR i ewentualnie zaznaczyć że możesz / nie możesz ćwiczyć. W większości szkół proszą o zaświadczenie. A co do ćwiczeń, zawsze można przerwać - to nie lekcja WFu, żeby zmuszali ;-) My nawet na tych przygotowujących do porodu robimy tyle ile możemy, nie więcej. Np. przygotowanie do parcia jest wyczerpujące, niektóre koleżanki wytrzymują krócej niż inne.
Witam poświątecznie:-) Byłam dzisaj u lekarza i wszystko oki, małej wali serduszko jak dzwon.
Torbę do szpitala mam spakowaną w połowie tz. tylko narazie dla mnie. Dla małej mam już wszystko, muszę tylko jeszcze dokupić jedną paczkę pampersów, do szpitala. Łóżeczko złożone czeka na gościa:-)Wszystko poprane i poprasowane. Zostało mi już tylko czekanie.
Ja, jak zwykle jestem wyluzowana :P Nic nie poprane, torba nieprzygotowna, wyprawka nie zrobiona, remont nie zrobiony :P Ale się nie przejmuje. Zdąże :P
Nasz remont skończył się pomalowaniem jednego pokoju i zapyleniem reszty mieszkania :/ Jeszcze sprzątamy. A jakby - odpukać - małej zdarzyło się wyjść wcześniej - mąż będzie ekspresowo wszystko robił, jeśli wcześniej zawalił sprawę :P
oj tam,wyrobicie sie ze wszystkim dziewczyny :)

ja mam mniej czasu a torba spakowana do połowy, brak wanienki i ewentualnie laktatora i jeszcze paru drobiazgów ;)
My nie mamy wózka, bo chcieliśmy zamówić, ale skoczyły ceny euro i wyszło o wiele drożej za to co szacowaliśm miesiąc temu - więc teraz znowu dzwonimy i jeździmy po sklepach i hurtowniach i porównujemy. Na szczęście podobno w tydzień nam sprowadzą...
dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, że Wy już tak bliziutko macie.
Chciałabym sie Was zapytać w co zamierzacie spakowac się do szpitala??? ja w głowę zachodze i nie wiem. Czy może to być jakaś torba sportowa?? muszę jakąś kupić a nie zabardzo wiem o jakich rozmiarach mam myśleć
apropo wózków...ponieważ wszystkie jesteśmy w temacie ;) bartatina czy roan marita? :) dzisiaj byłam w sklepie i dylemat powrócił ;)
Z tymi wózkami to rzeczywiście kłopot jeśli chodzi o wybór my kupiliśmy
Coneco Toledo i myślę że będę zadowolona miała go przyjaciółka i też była bardzo zadowolona. Wczoraj sobie uświadomiłam że już coraz bliżej porodu praktycznie od maja mam być czujna. Na dodatek mam sny o moim porodzie tak o tym myślę ciekawe czy też tak macie?
Pozdrawiam serdecznie
ja jeszcze nic nie prałam, zacznę po dlugim weekendzie.
Wczoraj byłam na wizycie wszystko ok. Lenka waży 2 kg.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry