Widok

***Majowe i Czerwcowe Mamy 2009***9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zaczynamy nowy:
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
na.cia 5-11.05 - dziewczynka?
araga (geoida) 07.05 - chłopiec
wesolka 20.05 - dziewczynka / Wiktoria
blanca 21.05 - chłopiec
gosia_dim_ 23.05 - dziewczynka / Hanna
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Ssylwia 26.05 - dziewczynka
sabinaub 26.05 - dziewczynka / Agatka
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper
neneczka 28.05 - dziewczynka Julia / Wejherowo
dorota.dorota 31.05 - chłopiec
bemaz 31.05 - dziewczynka / Lena

CZERWIEC:
Maciek i Ola 01.06 - chłopiec
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
minia 08.06 - chłopiec
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06 - dziewczynka
misia83 16.06
julka80 19.06 - chłopiec
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor
helen 25.06
bigbeat 27.06 - dziewczynka
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia

Jeśli którąś pominęłam to poprawcie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w sumie macie racje. Nie bedę już niczego dokupywać i zobaczymy za 2 miesiace co będzie dodatkowo potrzebne. Jest w końcu masa innych wydatków ;)
Lista dla Agsss :)

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
Magda 04.05 - dziewczynka
na.cia 5-11.05 - dziewczynka?
araga (geoida) 07.05 - chłopiec
wesolka 20.05 - dziewczynka / Wiktoria
blanca 21.05 - chłopiec / Błażej
gosia_dim_ 23.05 - dziewczynka / Hanna
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Ssylwia 26.05 - dziewczynka
sabinaub 26.05 - dziewczynka / Agatka
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper
neneczka 28.05 - dziewczynka Julia / Wejherowo
dorota.dorota 31.05 - chłopiec
bemaz 31.05 - dziewczynka / Lena

CZERWIEC:
Maciek i Ola 01.06 - chłopiec
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
minia 08.06 - chłopiec
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06 - dziewczynka
Joanna26j 15.06 - chłopiec
misia83 16.06
julka80 19.06 - chłopiec
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor
helen 25.06 - chłopiec
Agsss 25.06 - dziewczynka / Natasza
bigbeat 27.06 - dziewczynka / Zosia
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia
Znam kilka przypadków, gdzie dziecko urodziło się ze wzrostem 62cm ;-)
Zgadzam się, nie wiem w jakim szpitalu będziesz rodziła ale np mój mały przez pierwsze 2 dni miał ciuszki szpitalne a mąż dokupił to czego nam brakowało. Zawsze ktoś z rodziny może dokupić w razie jakby się okazało że te które masz są za duże. Rozmiar 56 używaliśmy przez max 2 tygodnie i przeskoczyliśmy na 62 (a część 62 od razu). 50 nie użyliśmy ani razu !
Wiesz co, trudno stwierdzić czy dzidzia zapowiada się mała czy duża, USG nie jest wyrocznią. Lepiej chyba się za bardzo nie obkupować albo kupić tańsze, żeby potem nie żałować że są takie śliczne i się nie przydadzą - w razie czego można wszystko dokupić (hurtownie dziecięce i markety są przecież pootwierane bardzo długo, nawet w weekendy). My mamy o tyle fajnie, że dostaliśmy dużo ubranek od rozmiaru 56 wzwyż, a jak sama dokupowałam to głównie na 62/68. Może warto mieć awaryjnie kilka małych ubranek, ale u nas pewnie 50 w ogóle nie będzie użyte ;-)
mi już został materac do kupienia i kosmetyki dla Małej, zastanawiam się jeszcze nad kilkoma małymi ciuszkami. Moja chyba będzie kruszynką więc takie 50...chyba po 3 sztuki wystarczy? 3x body dł. rekaw, 3 x krotki, 2x spodenki :/to pewnie na 2 tygdnie i wyrosnie ;)
Cześć dziewczyny, można sie dopisać?

termin - 25 czerwca, dziewczynka - Natasza

Kilka doświadczeń po moim synku
- łóżeczko mieliśmy turystycze, wiec na początku zdemontowaliśmy ramę naszego łóżka i mieliśmy materac na podłodze a obok materac synka. Później pojawiła się na 2 mce pożyczona kołyska (bajka - usypiałam Filipa w ciągu 2 minut), a łóżeczka turystycznego zaczeliśmy używać jak Filip zaczął spełzać z materaca i nie miałam nad nim kontroli :) Przewijak stał na komodzie lub na biurku. Pomysł z koszem wydaje się fajny. Teraz szukam łóżeczka ktore będzie miało płozy (kołyska) i opuszczany jeden bok żeby przystawić je obok łóżka
- kołderke zaczeliśmy używać jak Filip miał około roku. Przedtem był rożek i śpiworek - taki jakby worek na grubych szelkach - śpiworki są świetne, maluch sie nie rozkopie ani nie zakryje buzi
a co do ubierania maluszkow na wyjscie ze szpitala to nie przeginajcie tzn nie za duzo! wystarczy wziac kocyk na wszelki wypadek i bedzie ok. Przeciez to tylko koilkadziesiat,a czasem tylko kilkanascie metrow do samochodu,a dzieci z cukru nie sa :)
ja mam lozeczko turystyczne z mozliwoscia powieszenia materaca na dwoch wysokosciach jesli o taki problem chodzi... "do ziemi" tez bym sie nie schylila... Baby Design-polecam w komplecie byl tez przewijak na nie...
My wózek już też kupiliśmy tzn zamówiliśmy przez Bobowózki bo najtaniej. Zdecydowaliśmy się na Jedo Vedi. Reszta już gotowa. Tzn torba spakowana, wszystko poprane. I wszystko wskazuje na to, że zamiast 7 maja tak jak jestem wpisana na liście będzie to 28 kwietnia - więc może będę pierwsza... muszę mieć cesarkę (dla mnie niestety). Zastanawiam się tylko jakie rzeczy przygotować dla maluszka na wyjście ze szpitala bo dziś niby słońce ale zimno..
gosia - nie słyszałam o łóżeczkach 50x100 tzn...nigdzie takiego nie widziałam. A może zdecydujecie się na jakiś kosz/kołyskę ...
Sama jestem wysoka i na początek nie polecałabym turystycznego - schylania co niemiara :/
A my mamy zagwozdkę z łóżeczkiem. Dostaliśmy od znajomych mało używane łóżeczko 140x70, dokupiliśmy materac. Chcemy je wstawić na początku do naszego pokoju, a potem już dzidzia będzie spać w drugim pokoju. Nie wiem jak wcześniej mierzyliśmy, ale wychodziło nam że się zmieści - a teraz jakby nie kombinować, to jest za wielkie. Jest opcja, żeby kupić najtańsze 120x60 i używać przewijaka który mamy dopasowany do tego większego łózeczka. Albo kupić turystyczne z przewijakiem, tyle że ja jestem za wysoka do turystycznych... Nie wiem co robić :/
Czytałam gdzieś w necie o łóżeczkach 50x100, ale to czysta teoria, nie mogłam znaleźć takiego w sklepie.
My kupujemy wózek TAKO, na początku maja.
Łóżeczko już jest, dziś dostałam ochraniacze z allegro.

Zostało mi parę drobiazgów oraz pranie i prasowanie.
Jeszcze się nie pakowałam. Mąż wyjeżdza na tydzień na długi weekend, więc czekam z ewentualnym porodem jak wróci :-)
A to nie jest tak, że lekarz prowadzący ciążę wypisuje skierowanie? I umieszcza odpowiedni zapis w karcie ciąży??
no ja bede miała cesarke ze względu na dużą wade wzroku, dlatego sie pytam jak to jest z umawianiem sie na CC w redłowie
~minia CC jest tylko jak jestes zagrozona TY lub Twoje malenstwo inaczej nie robia cesarki
he ja tez zazdroszcze ale zobaczysz małgosia jak szybko minie przynajmiej mamy czas na ostatnie przygotowania pozdrawiam

ja jestem już w 35 tygodniu, już prawie wszystko kupione, czekamy na łożeczko ale to dostaniemy w prezencie poprasowane tez juz jest, moja kondycja w miarę dobra, troche sie zezłościłam bo miałam wyznaczona wizyte u gin na 24.04 i zadzwonili ze lekarka przełozyła urlop i ide dopiero 8.05 - to prawie miesiąc czasu od oststniej wizyty, a słyszałam ze bedziemy sie w tym okresie ciązy czesciej spotykac, taaa - niezłe bajki...
aha dziewczyny wiecie możę jak to jest z CC w szpitalu w redłowie, tzn z umawianiem sie na cesarke?
Jak ja wam zazdroszcze! majówkom w sensie. Ja jeszcze musze 8 tygodni noscić moj brzuch...a mam wrazenie ze codziennie jest ciezy ;)
ja zdecydowałam się na mutsy 4 rider a nie na x landera bo chciałam mieć możliwość przekładanej rączki lub chociaż siedziska zamówię chyba w bobowózkach bo najtaniej gdzieś w maju ale ten czas leci trzymam kciuki za dziewczyny które mają ropakować się w maju :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry