Widok

***Majowe i Czerwcowe Mamy 2009***9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zaczynamy nowy:
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
na.cia 5-11.05 - dziewczynka?
araga (geoida) 07.05 - chłopiec
wesolka 20.05 - dziewczynka / Wiktoria
blanca 21.05 - chłopiec
gosia_dim_ 23.05 - dziewczynka / Hanna
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Ssylwia 26.05 - dziewczynka
sabinaub 26.05 - dziewczynka / Agatka
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper
neneczka 28.05 - dziewczynka Julia / Wejherowo
dorota.dorota 31.05 - chłopiec
bemaz 31.05 - dziewczynka / Lena

CZERWIEC:
Maciek i Ola 01.06 - chłopiec
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
minia 08.06 - chłopiec
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06 - dziewczynka
misia83 16.06
julka80 19.06 - chłopiec
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor
helen 25.06
bigbeat 27.06 - dziewczynka
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia

Jeśli którąś pominęłam to poprawcie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, czy planujecie rodzić ze "swoją" położną?
Ja waham się znowu między Zaspą a Kliniczną, ale mam jeszcze sporo czasu na podjęcie decyzji.

Pozdrawiam Was słonecznie :o)
ja stwierdziłam, że nie będę płacić za coś co mi się należy, myslę ze mąż bedzie wołał położną w każdej potrzebie.
Do Małgochy lista rzeczy podyktowanych na SR potrzebne na Zaspe:
- dokumenty - dowód, jakiś dowód ubezpieczenia RUMUA np, karta ciązy , ksiązeczka )
- wyniki badan , usg,
- szlafrok, klapki pod prysznic
- koszulka na sale porodowa najlepiej rozpinana ( bo od razu ci kłada dzieciaczka na ciałko )
- na oddział druga koszula, 2 reczniki , majtki przepuszczające powietrze ( bawełniane), stanik do karnienia, wkładki laktacyjne, podpaski można miec swoje ale oni dają, 8-10 pampersów
- kocyk dla dziecka,ubranka można miec dla dziecka nie trzeba,
- skarpetki dla siebie i dla dziecka, czapeczka, i rekawiczki niedrapki
- przybory toaletowe
- kubek sztućce
- woda coś do jedzenia np biszkopty lub sucharki
Dzieki Ela : zapisałam sobie :)

ja też postanowiłam nie brać własnej położnej, ale przyznam, że zadecydowały pieniądze....fortuna poszła już na lekarza, badania, szkoła rodzenia, ciuszki (pierwsze małe dziecko w rodzinie) itp. A dopuszczam myśle o znieczuleniu więc jeszcze 600zł trzeba mieć w zapasie....a ta położna nie wydaje mi się być niezbędna...w końcu i tak jakaś przy porodzie musi być a z tego co się naczytałam raczej dziewczyny narzekają na opiekę po porodzie a nie w czasie porodu więc: skoro to i tak nie ma takiego znaczenia to szkoda mi tych 500zl minimum.
babeczki a co trzeba miec ze sobą do Szpitala w redłowie?szczególnie co jest przydatne jak sie bedzie miało CC
Podbijam watek bo spadzđmz na 4 strone
Ela a jak Ty się czujesz? W sumie jesteś pierwsza na naszej liście hehehe
Masz jakieś przeczucia że może wcześniej się rozdwoisz? Ja czasami mam takie myśli, że to już lada dzień...choć to 36/37 tydz
Kubę rodziłam na początku 39 tyg - więc w sumie może te przeczucia wcale nie są takie bezpodstawne ;)

Dziś piękna pogoda więc pewnie wszystkie spacerowały :D Gdzie się nie obejrzałam tam ciężarówki :D :D :D i to wszystkie takie zaawansowane - mam nadzieję, że wszystkie nie zechcą jednego dnia rodzić na Zaspie ;)
No ja już czekam ciekawa pierwszych relacji majówek z porodu ;)
Jak znosicie te upały? dzisiaj normalnie jak w środku lata....
Ogólnie czuję się dobrze tylko strasznie puchnę, dał mi lekarz tabletki na krażenie ale średnio pomagaja. Jutro ide do gin. to zobaczymy co tam u młodego :) Jeśli mam być szczera to już nie moge się doczekac bo już mi ciężko się poruszać dosyć dużo przytyłam w ciąży 20 kg, i do tego ta opuchlizna normalnie nie poznaje się w lusterku :) Trzymajcie kciuki :)
Cześć Mamuśki!
My też dziś spacerowaliśmy i wokoło widać było dzieciaczki albo brzuszki :-) Ela, mi też się ciężko chodzi, a przybrałam do tej pory około 9kg. Jutro też idę do lekarza, ciekawe jak się wdrapię na fotel i jak zejdę ;-)
ja mam na plusie już 15-16kg :/ na szczęście nie mam dużego lustra w mieszkaniu ;)

Chodzicie jeszcze do pracy/na uczelnie ? nie wypytuje o wiek ;) tylko zastanawiam się czy już jesteście na zwolnieniu czy planujecie pracować do końca...bo ja już troszkę mam dosyć :)
gosia_dim dopiero zauwazylam, byłaś tu o 3 w nocy??? ja padam o 23 :D
no to ja już jestem w 36 tygodniu :), czuję ze maluszek zszedł niżej, termin mam przewidziany na 29 maja, w tym tygodniu mam w planie pakowac torbę do szpitala, popra i porasowa reszte rzeczy, wiekszosc już jest zrobiona...
dziewczyny powiedzcie, czy wy też tak macie, że boicie sie w tym ostatnim okresie byc same w domu, mój mąż wprawdzie ma zaplnowany urlop od ok 20 maja, ale wczesniej bedzie cały czas w pracy, a ja boje sie ze mi może sie coś przytrafic wczesniej, także planujemy, ze ktoś bedzie miał mnie na oku od maja jak mężusia nie bedzie przy mnie :)jak jest u Was?
ja mam na plusie 6 kilo ale tez już się nie moge doczekać

czy to mozliwe, że ja nie przybieram na wadzę? Przecież dziecko teraz w tygodniu rośnie ok. 250 g a ja nic?

Mój mąż leci dziś do Egiptu ( na tydzień) , a ja na kilka dni do teściów, żeby nie być samej.

Mam koleżanke w bloku z terminem na 20 maj więc się wspieramy :-)
Bemaz,
Nie martw się nietyciem! Po prostu to, co masz wystarcza dzieciątku. :-) Gdyby cokolwiek było nie tak, lekarz na pewno porozmawiałby z Tobą.
My z Zosią na plusie ok. 12 kg. Nie wiem jak to możliwe. ;-D
Stopy puchną mi tak bardzo, że na wesele znajomych musiałam kupić sobie rozmiar większe buty i jeszcze muszę je rozchodzić. (Wszystkie moje standardowe są na wysokich obcasach).

Generalnie - im bliżej, tym ciężej.

Cieszcie się małym przyrostem wagi bo na lato to żadna rewelacja (zimą przynajmniej cieplej:)). Ale oczywiście damy radę, później wspólne zrzucanie zbędnych kilogramów i przechwałki ile która ma już na minusie... Nie wspominając o małych pociechach. ;-)))

Pozdrawiam słońecznie ;o)
joanna + 6 kg - w szoku jestem 8)
gosia 9kg..tez pięknie :)

ja podobnie jak Ela - mam juz ponad 20 kg... ale w pierwszej przytyłam prawie 30 więc teraz i tak uważam mój wynik za sukces ;) Może troche inaczej się spodziewałam, bo w 4 miesiącu miałam -2 kg ale potem pooooleciało, że ho, ho.

Ja też padam max o 22.30 ale nie rzadko zasypiam zaraz po uśpieniu Kubańczyka czyli koło 20.30 hehehe

małgocha - ja nie pracuje od listopada, ale w moim zawodzie to naturalne ;)
minia - mój Błażej nie był nigdy wysoko. Z Kubą od 7 miesiąca ciąży mogłam postawić sobie kubek na brzuchu (miałam taką półkę na górze brzucha) i przed porodem wcale się nie obniżył :/ Teraz cały czas brzuch jest nisko...hmmm każda ciąża inna ;)
Ja mam termin na 21 maja a mąż wraca z zagranicy dopiero 12 maja -mam nadzieję że zdąży. Na razie cały czas jestem sama i w sumie pogodziłam się z ewentualną samotną "wycieczką" na porodówkę :)
no to wygląda na to, że ja naprawdę będę pierwsza z majówek :) a właściwie to kwietniówką zostanę - jutro idę do szpitala. Po piątkowej wizycie u lekarza zostało postanowione, że cesarka i to właśnie jutro. Mały według usg waży już ponad 4 kg i dodatkowo się okręcił pępowiną więc nie ma na co czekać. Prawdziwy termin to 7 maja. No i już jutro szkrab będzie na świecie. Nie mogłam się tak jak Wy doczekać a jak pomyślę, że to już jutro to trochę mnie stresik dopada..... Jak już będę po i "wrócę" do forum to na pewno opiszę jak było - Majówki może zdążę jeszcze Wam zdać relację :) TRZYMAJCIE KCIUKI!
araga - JUTRO???????????????
ojej - niby stresik, ale w sumie Ci zazdroszczę - będziesz juz po wszystkim :) Trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem a mały (w sumie nie taki mały ;) - ponad 4 kg ) i Ty szybko wrócili do domku

Czekamy na relacje oczywiście ;)
Powodzenia :)
Właściwie, od 38 tygodnia to już termin :)

Też zazdroszczę - że już niedługo po i że dotarłaś do terminu :)

U mnie jakieś +10kg ale jeszcze 2 mce przede mna wiec jak wyrobie sie w 13 to bede zadowolona, szczególnie że leże...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry