Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kto pierwszy wstał miał założyć wątek dziewczyny ;)
ale widze,że nkt nie jest chętny także założyłam :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=446910&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stokrotka, czekamy na wieści z wizyty.

Ja też mam usg co każdą wizytę, ale oprócz tych 2 szczególowych które były nieco dłuższe, te pozostałe są raczej dość krótkie. Wydaje mi, ze lekarz wie, co robi. Oczywiście zdrowy rozsądek wskazany przy każdej czynności.
Mój Maluch, też kopie, fajnie, bo jestem spokojna, że ma się dobrze. Dziś też mam wizytę, ale pewnie USG będzie krótkie, bo tydzień temu byłam na połówkowym. Idę z wynikami morfologii i moczu i pewnie dostanę skierowanie na glukozę. Nie mogę się doczekać :) No i najważniejsze, żeby sprawdził, czy wszystko "pozamykane" :)

Pościcie dziś? Ja nie mogłam się opanować i kupiłam drożdzówkę- tak smakowicie wyglądała... niedługo ją zjem
haemka - najwazniejsze,ze maluszki zdrowe:-)) ja mam 173cm wzrostu a widzialas moj mega brzuch? wyobraz sobie,ze teraz jest jeszcze wiekszy..

co do usg.. moja siostra miala ciaze zagrozona i badanie usg miala co tydzien..a czasami i 2 w tyg..i maly jest zdrowy..raczej spokojny..
mysle,ze jesli usg jest potrzebne to lekarze wiedza co jest dobre i czy nieszkodliwe..

ja mam wykonywane usg co 2 tyg i nie zastanawialam sie do tej pory czy to szkodliwe czy nie..jesli lekarz chce je wykonac wyszlam z zalozenia ze jest obowiazkowe..

dzisiaj mialam pobudke o 4.37 - maluszki mnie pokopaly..one chyba lubia pobudke po 4 rano:P

dzisiaj wizyta..juz nie moge sie doczekac:-))
Generalnie USG nie powinno się nadużywać i badanie trzeba przeprowadzać szybko i sprawnie. Nie za bardzo wierzę, że 3D jest bardziej szkodliwe. Położna z poprzedniej szkoły rodzenia mówiła nam, że jak się często robi USG to dzieci po urodzeniu są bardziej niespokojne. Ale nie wiem czy to był jej pogląd czy czytała jakieś badania naukowe. Za granicą jednak ograniczają się do 3-4 badań więc może coś w tym jest. Trzeba zachować zdrowy rozsądek i tyle.
ja też byłam u Brzóski, bez nagrania płaciłam 200zł w 3D miałam na pewno, dostałam zdjęcia ale one były czarno-białe.
Dziewczyny wróciłam z połówkowego,dziecko zdrowiutkie,waży 444g.Kiepsko się układało i to co pani doktor dała radę dojrzeć,to nie zobaczyła nic między nogami i według niej wszystko wskazuje na dziewczynkę,ale ręki nie da sobie uciąć,także jeszcze nie wpisuję płci.Jutro mam wizytę u mojej pani doktor,ale już nie dam sobie zrobić usg,może za 4 tygodnie coś zobaczymy.
haemka, ja też jestem wysoka, ale brzuch mam wieeeeelki :) No ale wiadomo, u każdego inaczej się rozkłada.

ZielonaCytryna, wracaj tu do nas, bo nikogo nie ma z takim wczesnym terminem :) Mi też drętwieją ręce, prawie od początku ciąży, w poprzedniej miałam to samo.

Z tym USG to chyba przesada, my też na każdej wizycie mamy 3D, w poprzedniej ciąży miałam tak samo i nic się nigdy nie działo. Gdyby to było takie niebezpieczne to przede wszystkim byłoby znacznie więcej takich przypadków.
h_and_m najważniejsze,że wszystko OK! :)
my po wizycie :)
i niestety oba ułożyły się w poprzek i niesetty nie wiadomo co tam w brzuszku piszczy :P

maluchy ważą ponad 0,5kg , serduszka w porządku :)
mały brzuszek u nas dlatego, że macica jest praktycznie w środku i też to, że jestem wysoka robi swoje. Lekarz powiedział, że maluchy mają się gdzie chować :)

Idę chyba spać bo strasznie boli mnie brzusio :(
Jejku, ale dzień za mną, muszę trochę ponarzekać. Do bólu w pachwinach zdarzyłam się już przyzwyczaić, to samo miałam z còrą na tym etapie. Ale od wczoraj doszło mi mega bolesne wzdęcie, pierwszy raz coś takiego miałam. Dopiero teraz przechodzi, po 2 nospach i ciachach owsianych. I na to wszystko jeszcze ból w krzyżu, nie wiem sama jak przetrwałam ten dzień w pracy. Męża wcześniej ściągnęłam do domu żeby zajął się po południu małą a ja odpoczywałam.

Co do wózka, my mamy Navington Cadet, gondolę błękitną a spacerówkę granatową. I rzeczywiście na lato polecam coś jaśniejszego, a spacerówka z kolei u nas sprawdziła się ciemniejsza, bo się tak nie brudzi, a maluch już w niej je, siedzi w butach, więc okazji co niemiara.
dzwonilam do szkoly rodzenia i pani polozna,ktora to prowadzi ma oddzwonic bo akurat miala jakies zajecia.. ciekawe kiedy my zaczniemy:-)

dzisiaj mam bardzo intensywny dzien poniewaz dzieci mnie podkopuja - co jest cudowne..banana mam na twarzy od rana:-))

wyniki mi sie ladnie poprawily wiec nic tylko sie cieszyc..a jutro usg i wizytka u gin to sobie podejrzymy skarbusie:-)
jakoś nie mogę przestać z sentymentu was podczytywać :)wszystko u was się dzieje tak jak u mnie rok temu :)

co do 3/4d to przecież jest takie samo USG jak 2d tyle tylko, że w maszynie się inaczej nakładają obrazy, tz nakłada się ich zamiast 2 trzy albo 4 i stąd pochodzi taki obraz, ale jest on stworzony sztucznie, w samych falach nie ma żadnej różnicy. Ogólnie to 4d to taki bajer który jako tako nie wnosi nic do samego badani tylko rodzice się cieszą, że widać buźkę

a co do wózków to ja mam taki:
http://www.dzieciecawyspa.pl/index.php?action=showitem&podkategoria=TAKO Acoustic,TAKO&id=162
tylko bez ichniego fotelika, ale ten wozek ma adaptery do maxi cosi fotelików
i mogę wam ten wózek z czystym sumieniem polecić, jest boski, super się go prowadzi nawet w głębokim śniegu, jest dobrze wykonany, strannie wykończony, gondola jest bardzo długa a to ważne bo lepiej jest żeby maluchy jeszcze zimę przejeździły w gondoli, no jak dla mnie same plusy :) kupiłam go na promocji w akpolu za 1350 zł :)

dobra, nie zaśmiecam wam wątlu ale nie mogę obiecać, że się nie powstrzymam przed podczytywaniem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oho ale mam zaległości..
dziewczyny nie wiem czy 3d to takie straszne ryzyko - u nas na każdej wizycie oglądamy małą w 2d i 3d, gin przełącza sprawdzić ile widać ;)
ja muszę zalec znów na fotelu, bo miał być dzień lenia, a wyszedł spacer a później ciocia przywiozła mi 8kg mięsa i stałam przez prawie 2h w kuchni i porcjowałam :/ (ma jakiegoś swojego dostawcę, ceny fajne niskie, ale trzeba brać w dużych ilościach, więc biorąc schab i łopatkę wyszło całe 8kg :/ ) i brzuch mnie rozbolał :( czas na odpoczynek, zwłaszcza że pobolewa w dole brzucha od rana :/
super Hexusia :) dajcie znak jak wasze wrażenia po pierwszym spotkaniu ;)
czekam na informacje Happy a tymczasem zbieram się na szkołę rodzenia;-)
Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak- SYNEK
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia
nie mam pojęcia, przekazuję tylko to, czego się dowiedziałam na szkole rodzenia :)
Hexusia ja idę w czwartek to dam ci znak czy dostałam :)
Witamy ponownie ZielonaCytryno.
Bardzo długo się nie odzywałaś,super że będziesz miał synka.

Może teraz odezwą się kolejne dziewczyny z początku maja,bo ostatnio się zastanawiałyśmy,co z nimi.
ZielonaCytryno zaglądaj częściej i pisz co u Ciebie.
mogę się zgodzić tylko z tym,że fale są mocniejsze w 3/4d niż w zwykłym 2d. Ale jakoś nie wierze,że to było przyczyną ... ciekawe co sekcja na to jeśli dziecko zmarło po usg czy też co w opiniach szpitalnych czy przedwczesny poród po usg.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry