Widok

Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-8-t450389,1,16.html

To jest link do najnowszego wątku:)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej Mamusie:) widze ze nowy watek.
to i ja dolacze do tych szczesliwych osob:) moja Królewna urodzi sie 1.06:))
image
Mu od początku używamy Rossmanowych pieluch i jesteśmy zadowoleni. Teraz idzie średnio jedna paczka tygodniowo (22zł) - 4 pieluchy na dobę, ale wcześniej szło zdecydowanie więcej - 6-8 pieluch. Używaliśmy też Huggisów, biedronkowych (nie lubimy ich), Lidlowych (koszmarne) i dwóch rodzajów Pampersów. Jak Pampersy w promocji wychodzą ok. 65gr sztuka to czasem kupujemy, ale to wielkie kartony, więc musisz już sama pomnożyć, ile wychodzi miesiędznie :)

Chłopców widać wcześniej, bo siusiaka łatwiej zauważyć :) A jak siusiaka nie widać to się lekarze wstrzymują aż będą pewni.

inka, jeszcze czosnku się najedz (np. na kanapce), ja jak byłam chora to w dwa dni stanęłam na nogi, a wiele więcej poza tym czosnkiem nie brałam :)

Mojego męża ruchy dziecka nie rozpraszają :D No a po porodzie różnie bywa, akurat u nas jest lepiej, ale to niestety nie reguła.

Ja jestem z Moreny.
zapraszam do nowego w takim razie :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=441869&c=1&k=160
image

image
Gratulacje dla mam po wizytach USG. Fajnie, że już w większości wiecie, co się urodzi:) U mnie już niecałe 2 tygodnie do wizyty, więc też zleci. Nie mogę się doczekać!
U nas wczoraj na USG potwierdziło się moje przeczucie i też chłopiec! ale jeszcze nie wpisuję na listę bo na 100% nie jestem pewna:)
image

image

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
image

Moja dr jest spec. ultrasonografii, więc nie widzę powodu, żeby na te badania chodzić do kogoś innego.
No nic, pogadam z nią na kolejnej wizycie (20tc).. U nas każda wizyta to 15-20min samo usg, więc jest dość dokładna, ogląda malca z każdej strony :)
image
Właśnie, usg połòwkowe jest dużo bardziej szczegółowe, badane są m.in. przepływy, narządy wewnętrzne maluszka itd. Przez to też dość długo trwa. Tam, gdzie prowadzę ciążę, regułą jest, że genetyczne i połówkowe wykonuje inny gin, nie ten, który prowadzi ciążę.

A ja mam spadek formy po tym wyjazdowym weekendzie, który nota bene był świetny.Za to od wczoraj walczę z wyjątkowym zmęczeniem :(

Rzeczywiście, na razie więcej chłopców, ale może szybciej się ujawniają? Tak było w moim poprzednim wątku, a potem się jakoś wyrównały proporcje.
Moseka, mi lekarz powiedział,że jest to jedne z ważniejszych jak i nie najważniejsze usg podczas całej ciąży.
Poczytaj w necie co tam badają bo sporo tego.
image

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama - SYNEK
16.06 stokrotka24s
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

poki co widze, ze wiekszosc chlopcow w naszym watku i tylko 3 dziewczynki jak narazie :)

co do mojego prasowania to nic nie wyszlo :/ za to poukladalam w schowku (taki bardzo maly pokoik) wygrzebalam stamtad ubranka dla noworoda, a mialam je pomieszane ze wszytkimi innymi mozliwymi rozmarami i zrobilo mi sie tyle miejsca, ze schowalam stelaz od nowego wozka, materacyk od lozeczka, mate edu. planuje jeszcze schowac fotelik no i wtedy pokoj chlopakow bedzie prawie gotowy do malowania i ustawiania :) wtedy zostanie nam tylko czekanie na nowego lokatora :)
image

image
ja dzisiaj zakupiłam trzy koszule do karmienia ;)))) na allegro oczywiście.

ja mam to połówkowe i to drugie genetyczne. pierwsze miałam w 12 tc a teraz kolejne 22 tc.
image
no i gratulacje dla tych które już wiedzą co w brzuszkach się kryje!
Ja już bym chciała wiedzieć... mam nadzieję że w połowie lutego będzie już wiadomo :)
image
Dziewczyny, co to jest to połówkowe? To jakieś "inne" badanie usg? Tak jak przy genetycznym coś się sprawdza?
Ja mam wizyty co 4tyg i zawsze mam robione usg, więc moja gin nie używa takich terminów, o tym że mam badania genetyczne usg nie dowiedziałabym się gdyby nie to że kazała mi koniecznie przyjść i prosiła żebym tej wizyty nie przekładała, bo to ważne żeby zrobić konkretnie w tym terminie...

Z mężem zastanawiamy się nad pieluchami wielorazowymi, ale żeby sobie to wszystko policzyć musimy mieć porównanie do pieluch wielorazowych (chodzi nam tylko o to O ILE taniej to wychodzi, bo jednak jednorazówki to wygoda...)
Jakie pieluchy jednorazowe polecacie? (tu głównie do "doświadczonych" mam ;) ) Pamiętacie mniej więcej jak to wygląda cenowo miesięcznie?
image
U nas będzie chłopiec. Bardzo się przed nami chował i nie mogliśmy dojrzeć twarzyczki, ale za to pisiaka pokazał :)
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
HandM fajna sytuacja z tymi twoimi dzieciaczkami :) az sie usmiechnelam szczerze :D w kazdym razie gratuluje coreczki i odrazu dopisuje

jesli kogos pominelam z dopisaniem plci to dajcie znac, zeby w nowym watku bylo juz jak nalezy :)

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama - SYNEK
16.06 stokrotka24s
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
image

image
My tez juz po wizycie. Malutka dala ladnie wszystko zbadac i wszystko jest super, takze jestesmy mega szczesliwi:) a no i wazy 460gr.
my właśnie po wizycie :) mamy jedną DZIEWCZYNKĘ a drugie się nóżką zakryło i nic nie było widać.. no i od razu jechaliśmy po różowe buciki takie malutkie hehe ;p trzeba było dziadkom pokazać :D
kolejna wizyta za 12 lutego i wtedy myślę, że już będziemy wiedzieć co ten drugi dzieciaczek ukrywa między nóżkami..

wczoraj i dzisiaj mam taki dziwnie twardy brzuch i mówiłam o tym lekarzowi i mam brać nospę i gdyby nic się nie zmieniło mam dzwonić i do szpitala mnie położy ;/ nie uśmiecha mi się to za bardzo..
image
Ja chustę nauczyłam się wiązać z rysunkowej instrukcji ściągniętej z neta, potem ulepszyłam to trochę w oparciu o filmik na tej stronie:
http://www.szkolachustonoszenia.pl/
Na SR tyle tylko, że pani pokazała, jak ciasno trzeba wiązać - wcześniej wiązałam trochę za lekko. Ale gdybym wcześniej nie umiała sama zawiązać to po tych zajęciach też bym nie wiedziała, jak to zrobić.
Pierwszy raz zawiązałam synka jak miał 2 tygodnie i nosiłam bardzo często - rewelacyjnie w niej zasypiał, jak był mały i dużo płakał często nam chusta ratowała życie. A poza tym uwielbiam chustę, w żadnej innej sytuacji dziecko nie jest takie przytulone, a jeszcze do tego słodziak śpi... :)
Mamy też nosidło, ale kupiliśmy je dopiero koło roczku - ono od 7kg jest, a w chuście właściwie tylko ja nosiłam, więc kupiliśmy, żeby inni też mogli. Jedno i drugie fajne, ja wolę chustę, ale np. nosidło zakłada się szybciej i łatwiej na grubą warstwę ubrania.

Ja prawie teraz nie prasuję, mój mąż mówi, że i tak bluzy w ogóle nie zdejmuje przez cały dzień, to szkoda roboty, jak będzie cieplej to mu zacznę znów koszulki prasować ;) Synkowi już rok nie prasuję, a sama mam większość niegniotących się rzeczy :) Więc tylko od czasu do czasu kilka rzeczy się uzbiera.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcialam zalozyc nowy watek, bo ten sie jzu dlugi troche zrobil, ale skoro mamy dzisiaj jakies usg i dowiemy sie co za maluszki sie kryja w brzuszkach, to poczekam do wieczora, ukatualnie liste i zrobie nowy watek :)

tym czasem zabieram sie za prasowanie :/ dobrze, ze nareszcie mam nowe zelazko, to troche lepiej sie prasuje no i szybciej przede wszytkim :D
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

do góry