Widok

Mamina wyprawka do szpitala ;-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się ile podkładów na łóżko powinnam kupić?

http://www.allegro.pl/item705911619_podklad_na_lozko_najwiekszy_90x170.html

Ile par majtek wielorazowych siateczkowych?

http://www.allegro.pl/item705916288_wielorazowe_majtki_hartmann_poporodowe_najtaniej.html

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koniecznie maść na brodawki, ja też ratowałam się malantanem. Teraz jakbym szykowała się do porodu to wzięłabym na w razie w osłonki na brodawki, tylko z nich potem trzeba jak najszybciej zejść. Możesz też wziąć octanisept to przemywania pępka dla maleństwa.
Co do pampersów to przez pierwszych parę miesięcy używałam te oryginalne pampersa, dostałam duży zapas i od mamy i sióstr potem córka dostawała od nich jakieś wysypki więc testowałam różne i z Lidla, i z Rossmana i z superpharm i najlepsze okazały się dady z biedronki. Ale moja znajoma z dzieckiem trzy dni starszym od mojej córki dad nie może używać bo uczulają a lupilu są świetne więc to zależy od dziecka.
Poza tym liczy się równeiż wygoda chodzenia, u mnie świwetnie sprawdziły się Birkenstock klapki damskie: https://www.butomaniak.pl/pol_m_Marki_-B-_Birkenstock-853.html
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majka - mi odeszły wody w szpitalu :P na łóżku ;) po teście oxy ;) położne dały mi podkłady(swoje miałam u siebie w sali) :P mi tak leciało, że wkładałam po dwa :P (nie pamiętam ile to trwało - bo część leżałam, później chodziłam, w tym czasie Mąż przyjechał do szpitala - może z godzinę?)

rodziłam w wielkiej koszulce :) ale nie dotrwałam do końca porodu SN - po cesarce nie dostałam Młodego do przytulenia - tylko pokazali mi Go dosłownie kilka sekund :)

specjalnie teraz obejrzałam zdjęcia z Jego pierwszego mycia, ubierania itd. - leżał na szpitalnej kolorowej flanelowej pieluszce, później był ubrany w szpitalne ubranko i zawinięty w coś a'la prześcieradełko :P bo becik to chyba nie był :)

image

image

image

dopiero następnego dnia rano przyszła pielęgniarka od noworodków po nasze ubranka i becik :) i później przyniosła mi Gabrysia już w naszych ciuszkach :)
(rodziłam w nocy, Młodego przynieśli mi po ok 12 godzinach)

ale np. na Zaspie koleżanki córcia prawie do końca pobytu w szpitalu(1,5 tyg.) była w szpitalnych ubrankach i tylko w kaftaniku, pieluszce i zawinięta w becik :P nie chcieli prywatnych ubranek i nie ubierali nic na nóżki...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a i jeszcze jedno!! czesc poloznych radzi rodzic w duzej koszulce meza, ale potem jak chca ci juz polozyc dziecko przy piersiach to trzeba sie rozebrac do golaska z tej koszuli co??
jeszcze takie pytania techniczne 1) czy jak odejda nam wody w domu to zalozyc sobie jeden podklad zeby nie zamoczyc ewentualnie samochodu, izby przyjec... 2) jak szpital wymaga wziac rozek dla maluszka to nie po to zeby go zawinac juz od razu takiego prosto z brzuszka co? bo by sie pobrudzil od razu. ale mam nadzieje ze potem jak juz dzidzia bedzie umyta i wogole to zawijamy w swoj rozek tak? bo nie wiem czy wziac ten lepszy czy gorszy...
Dziekuje szminka za odpowiedz :)
Ja miałam cc w Wejherowie - podkłady przyniosły położne, na łóżku również "coś" było - nie pamiętam, czy to były podkłady.
Dobrze mieć swój kubek, herbatkę, wodę i coś do przekąszenia. Ja używałam własnych podpasek i miałam jednorazowe majtki poporodowe - super są.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytanie to niech pisze na maila ;)
A moze ktoś się wypowie co rodził w Wejherowie....
ma ktoś może liste z Redłowa?
rzeczywiscie, dzieki :)
maja je w aptekach np. sieci dbam o zdrowie

http://www.doz.pl/apteka/p6918-Podklady_ginekologiczne_34_cm_x_9_cm_10_szt
a gdzie mozna dostac te biale podlkady? o ile patrze po sklepach to tylko na allegro...
takie :)

image

i takie :)

image
o wlasnie, moze ktos zna aktualna wyprawke do szpitala wojewodzkiego z ich ogloszen?
ja używalam tych niebieskich belli. Zużylam prawie 2 opakowania przez 3 dni pobuty w szpitalu. W domu uzywalam juz dużych podpasek.
rety rety, ale rozumiem ze chodzi o te niebieskie Bella, na ktorych jest napisane: pieluszki higieniczne dla dzieci i niemowlat tak?
Czy w Wojewódzkim trzeba mieć swoje podkłady na łóżko??
Majka - zależy jak długo i ile będzie z Ciebie leciało po porodzie :P

miałam i takie i takie podkłady :) później kupowałam tylko Bella :)

sama zużyłam kilkanaście(może i więcej?) opakowań - przez chyba 4-5 tygodni, później strasznie obfite miesiączki - że normalne(nawet nocne) podpaski wysiadały :/ nosiłam po 2 podkłady jednocześnie(lub duża podpaska + podkład) :P normalnie encyklopedia w gaciach ;)
ja polecam MoliMed Hartmana - drogie, ale przy tym najtrudniejszym czasie czułam się w nich naprawdę konfortowo (o ile można się czuć komfortowo z wielgachną pieluchą między nogami);

o takie:
http://www.allegro.pl/item951103239_wkladki_anatomiczne_molimed_classic_maxi_30szt.html
dla doswiadczynych: jakie wklady poporodowe sa dobre? te niebieskie bella 10 szt (to wlasciwie jest napisane ze to pieluchy dzieciece ale rowniez stosowane jako podklady moga byc) czy takie biale Absorgyn - one to chyba na allegro tylko do kupienia, w akpolu, mama i ja, aptekach nie spotkalam... wystarcza 4 paki po 10 szt?
dziękuje bardzo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry