Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 7*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam w nowym wątku :-)

Majowe:
07.05 - czarnula
10.05 - Akamara
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - bala_katarzynka
15.06 - pyszotka
16.06 - Madziuska2
17.06 - Jolaa
20.06- agusia85
23.06 - minika86
23.06 - jonka6

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-3-t279313,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-5-t284768,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-6-t286619,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do nowego wątku :)
Jolaa ja nie słyszałam żeby w państwowym można było zapłacić za cesarkę. W Swissmedzie owszem.

Jeśli chodzi o ćwiczenia, to moze sie zapisze na basen... ale nie mam stroju jednoczesciowego i jakos tak... hmmm... chyba odpuszcze ;) ruch mam w domu plus spacery z psem :)

Na CC nie zgodziłabym sie za zadne skarby, oczywiscie nie mówie tu o przymuszeniu jesli chodziłoby o zdrowie malucha lub moje.. widziałam na zywo jak to wygląda, słyszałam opinie roznych osob po CC i serdecznie podziękuje :)

Jeśli któras z Was mieszka w okolic Oruni Górnej( lub zaspy, ale nie wiem czy maja ten sam asortyment ) , to polecam Lumpeks gdzie są NOWE ciuszki ciążowe, ja sie dzis zaopatrze w super spodnie materiałowe za 45zł :) różne rozmiary, materiały a ceny tez konkurencyjne...
http://www.odziez.zafriko.pl/str/kontakt to jest ich strona
Ja gdybym miała możliwość CC to bym sie zgodziła.
Rodziłam SN owszem było ciężko, ale jeśli chodzi o gojenie sie rany to jakaś masakra, i problemy z sexem poziej nic fajnego.
Powinno wietrzyć sie rane ale srednio leżeć z rozwalonymi nogami skoro dalej sie z ciebie cos leje ;/
Moglam chodzić i isc pod prysznic ale nie dziedzialam na pupie przez 2 tygodnie!!

Na zajecia żadne sie nie wybieram w pierwszej ciąży też nie chodziłam, mialam w planie basen ale jakos czasu nie bylo;]
A szkola rodzenia? hmmm ogladalam zajecia internetowe i w sumie jedyne co pomoglo to oddychanie, cala reszta to ŻYCIE ;]
ja mimo, że poród SN bolał jak cholera, to w życiu nie dała bym się pokroić na własne życzenie- chyba, że była by taka konieczność
Patrząc na lokatorkę w pokoju, która miała cesarkę, było mi jej naprawdę szkoda, nie mogła się ruszyć, nie miała pokarmu, podawałyśmy jej dziecko i miała straszny problem, żeby je przewinąć no i mówiła, że rana boli jak cholera. Ja dwie godziny po porodzie poszłam pod prysznic i prócz hemoroida, który wylazł podczas porodu nic mnie nie bolało.
hej babeczki, Skoro tak odradzacie wojewodzki to dam se spokoj nawet ze znajoma polozna, pojde na Kliniczna gdzie mam lekarza lub do Wejherowa jesli bedzie mi sie spieszyc. Wiem tylko ze przy pierwszym porodzie raczej nie ma sie co spieszyc bo dziecko samo nie wypadnie ot tak, zdaze dojechac z Rumi do Gdanska a porod bedzie jeszcze w pierwszych stadiach. Jakos to bedzie.
Ktoras pytala o cwiczenia w ciazy. Na nic nie chodze. Wystarczy mi gimnastyki w domu w postaci sprzatania, prania i gotowania. Na aerobik chodzilam przed ciaza - specjalnie zeby sie wtedy wyrzyc i miec dosc na dluuuugo :-)
A tak na marginesie to obecnie wogole nie czuje sie jak w ciazy. Jest mi lekko, zwiewnie i powabnie, nic mnie nie boli ani ciagnie. Wizyta u gina 5 grudnia :-)
O matko dziewczyny ale pędzicie :) Chyba pół godziny nadganiałam :)

Już piszę co u nas:
-jak wiecie jestem na zwolnieniu, torbiel pojawiła mi się dopiero przy ciąży, także nie wiem jak będzie z nią dalej, mam nadzieję że sama się wchłonie gdy łożysko zacznie samo produkować potrzebne hormony (na razie robią to jajniki). Na razie dobrze się czuję, chociaż czasme pobolewa mnie brzusio raz z prawej, raz z lewej strony. Zobaczymy na kolejnej wizycie jak to wszystko będzie wyglądało czyli 7 grudnia.

-w weekend powiedzieliśmy rodzicom o ciąży i bardzo sie wszyscy ucieszyli, ale jakoś wielkiej niespodzianki nie było bo jakoś dziwnym trafem wszyscy się już sami domyślali :)

-co do świąt- w tym roku pojedziemy na chwilę do moich rodziców, potem do teściów- na szczęście obie rodzinki mieszkają w tej samej miejscowości także nie będzie większego problemu :)

-co do wieku- ja jak urodzę to będę miała 27 lat i 3 miesiące, a co do szpitala to raczej jestem zdecydowana na Wejherowo- mój lekarz prowadzący tam przyjmuje więc będę się czuła lepiej. Chyba że akcja porodowa będzie bardzo szybka to najbliżej jest nam do Redłowa- ale to w ostateczności.

:)
wiem, że jest coś takiego jak "zapłacenie" i ma się cesarkę w szpitalu państwowym.
ja nie myślę o cesarce na życzenie, co ma być to będzie, miałam jedną nie na życzenie i nie jest to coś co bym chciała znów przechodzić, chociaż nie wiem jak jest po SN, więc w sumie liczę że lekarze zdecydują za mnie :))

nie chodzę na zajęcia bo nie mam kiedy, poza tym za młodym biegam a to lepsze niż aerobik :)

do szkoły rodzenia też się nie wybieram:) byłam w pierwszej ciąży i całkiem fajnie wspominam :)

Witam!
ZAjecia są bezpłatne od 12 grudnia, po prostu sa to bardzo świeże ustalenia i jeszcze nie zdążyłyśmy zmienic na stronie - ale dziś to będzie uaktualnione. Zajęcia bedzie prowadzić położna, która od kilku lat prowadzi szkołę rodzenia równiez na Morenie. Zajecia od 30 tygodnia będą dwa razy w tygodniu, raz rano, raz po południu, w chwili obecnej przyjmujemy zapisy. Po porodzie również ta sama osoba będzie mogła przyjechac na wizyte domową i np. zdjąć szwy lub będzie można do niej - bo ma swój gabinet.
Zachęcam do kontaktu tel., bo jak pisałam, jeszcze nie ma akatulaności na stronie - pracujemy nad tym.

Justyna
Cesarki na życzenie - odpwoieadajac na jendo z pytań powyżej- nie ma w państwowych szpitalach.
Może zadzwonic trzeba zapytać bo może to jakas promocja na rozkręcenie biznesu??
No i jeszcze ponawiam pytanie,czy chodzicie na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży,albo myślicie o tym???Może macie jakieś sprawdzone miejsce w Gdańsku?
Hej Dziewczynki :-)

Super,że piszecie swoje doświadczenia i wrażenia po pierwszym porodzie to bardzo przydatne informacje... :-)

Jak masz lekarza z wybranego do porodu szpitala to raczej Cię przyjmą.Wiem,że na Klinicznej często odsyłają,ale dla pacjentki lekarza pracującego tam zawsze jest miejsce...

A jak wspominacie ogólnie poród na Klinicznej?Czy macie traumę?Położne pomagały,były cały czas z Wami?A może jakieś studentki,które się uczą,bo nie raz mogą zrobić krzywdę?Czyli na Klinicznej są pokoje do rodzenia,a nie jak na Zaspie boksy oddzielone płachtą?No i czy po porodzie,gdy Cię zszywają dają jakieś znieczulenie,czy na żywca to robią?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :-))))
Dzięki dziewczyny, bynajmniej teraz mam jakieś pojęcie. Czy któraś z was myślała o CC na tzw. życzenie?? Wiadome odpłatnie. Słyszałam, że coraz więcej kobiet się na to decyduje.
mam pytanko co do szkoły rodzenia TENDY MAMA ....piszesz że bezpłatnie a na stronie cena jest 250 zł to jak to jest naprawde...?
ja miałam skierowanie bo byłam po terminie, wybrałam woj. i najpierw leżałam na patologi- miałam dostać oksytocynę ale nie zdążyli mi jej podać bo akcja zaczęła się sama, no i z patologi po schodach (winda była zepsuta) z walizą i ze skurczami co minutę na górę na porodówkę:)
jak zaczynasz rodzić to jedziesz tam gdzie chcesz lub tam gdzie najbliżej :-) i jezeli nie rodzisz w czasie wyżu demograficznego i normalnie sa miejsca to muszą cię przyjąć
Ja rodziłam jak było bardzo dużo rodzących i bałam sie że mnie odeślą do innego szpitala ale na szczęście zostawili mnie tam gdzie przyjechałam :-)
Ja nie rodziłam ;) , ale z tego co wiem, wybierasz sama sobie szpital, niczego wczesniej nie musisz podpisywać, ale z kolei szpital nie ma obowiązku Cie przyjac, bo moze np nie byc miejsc i Cie odeśla do innego...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry