Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My dziś byliśmy na badaniu polowkowym, dziecko jest zdrowe, dobrze się rozwija i co najważniejsze poznaliśmy płeć. Będzie chłopak, oboje bardzo się cieszymy, bo bardzo chcieliśmy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spoznione zyczenia dziewczyny :)

jak tam po świętach?

ja dziś byłam na małych zakupach.. nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 bodziaki i spodenki w uniwersalnych kolorach :)

aczkolwiek zastanawiam się czy nie zakupić zestawu typowych dziewczęcych ubranek i chłopięcych, i oddac zbędny zestaw jak poznamy płeć :P (bo liczę, że w styczniu poznamy :P)
hej, hej po Swietach:)

ja już nie mogę patrzeć na swiateczne zarcie....na szczęście nic już nie zostało:) najchętniej to bym big maca zjadla:)

dzisiaj mam objazd po marketach...bo odebraliśmy klucze do mieszkanka i w pon. wchodzi majster robic...a tu nic nie wybrane...no oprócz paneli:)

wizyte mam dopiero 7.01. i jak nie poznam plci to chyba zwariuje...przy Marcelu w 12 tc już widzieliśmy siusiaka...a tu w 15 nic nie powiedzieli nam...może na polowkowym cos wyjdzie więcej..
no ja dzisiaj wpadłam do smyka (bardzo fajne przeceny - co prawda większości rzeczy jeszcze neiprzemetkowali ale min 30% na wszystkei ciuszki :P)
i wyszlam z pełną siatą :) zakupiłam 14 bodziaków, 4 pajace, kilak kaftaników, spodenki i jedną kamizeleczkę (jak się okaże że dziewczynka to ją zwrócę ;) )

co do płci - my mamy wizyte w połowie stycznia, mam nadzieje, że sie maluch pokaże, bo w 17 tc nie było nic widać niestety :(

co do jedzenia - ja dziś wciągnęłam bigos :P ale tez bym zjadła coś "syfiastego" ;)

poza tym w sklepie widziałam wózek nad którego firmą się zastanawiamy (hartan) - opinii na necie ma mało więc się o wszytsko wypytałam babeczki :)
Mi też pozostaje życzyć wszystkiego najlepszego po świętach :)

Luna- na prawdę zaszalałaś, trzeba cieszyć się ciążą i szaleć na zakupach jeśli jest możliwość. Ja kupiłam oliwkową czapeczkę cars dla chłopca :), a płci jeszcze nie znam, w każdym razie jak będzie dziewczynka to pewnie i tak pokocha oliwkowy kolor:)

Dziewczyny udało wam się przybrać na wadze?, ja zaczęłam 18 tydzień, skończyłam 17, i jedyna zmiana wagi to póki co minus z początkowych tygodni, trochę się tym martwię, chciałabym mieć chociaż 0,5kg na plusie, w końcu wody płodowe etc. trochę ważą.

Ja za toi pochwalę się zakupem kompletu pościel dziecięcej, w sumie mąż kupił, ale dzwonił i konsultował. także mamy już kemowego kubusia. Jest taki ładny, że mogę go też komuś sprezentować.
ja to przytyłam chyba z 4 kg od czasu założenia karty ciąży :P

ogólnie mdliło mnie na poczatku non stop (teraz sporadycznie), ale nei wymiotowałam zbytnio i apetyt odóglnie mam niezły ;) wolę się nie ważyć po świetach.

czerwcowa - nie martw się - gdyby coś było nie tak, to na pewno lekarz by Ci na to zwrocił uwagę - tak mi się przynajmniej wydaje.

pościel - super. tez bym już z checia kupila, ale jeszcze nie wiem jakiej wielkości kupimy łóżeczko i w końcu na jaki kolor pomaluję pokój - zobaczymy :)
fajnie, fajnie...ja w pierwszej ciąży bylam owladnieta...powiedziałabym nawet ...euforia...a teraz jakos tak....ciesze się ale nic po za tym...

większość mam po synku rzeczy typu lozko, wozki dwa, wanienka itp...wiec nie mam co szalec:p za to szaleje z wyborem plytek, paneli i kolorow scian:p
witam po świętach :)
ja z zakupowym szaleństwem czekam na to aż posegreguję to, co mam po synku ;) a kiedy to będzie to nie wiem :P obiecuję sobie, że po Nowym Roku, ale.... :P

czerwcowa spokojnie - jeszcze zdążysz przybrać :D niedługo średnio 2 kg na miesiąc :P ja z Bartkiem byłam niby tylko 3 kg na minusie ale do swojej wyjściowej wagi wróciłam dopiero w 26 tyg. także naprawdę na spokojnie ;) teraz też już się kończy 22 tydz. a ja jeszcze poniżej swojej wagi (bo też na początku mi spadła), chociaż teraz po świętach jak stanę na wagę to mogę się zdziwić :P
mam nadzieje, że przytyje i problem zniknie, na ostatniej wizycie Pani dr zwróciła uwagę na to, że znacznie schudłam i nic nie przybrałam na wadze przez 3 tygodnie, pomimo tego, że wymioty nie były już tak intensywne. Oczywiście wyczytałam, że teraz powinnam tyć minimum 0,5kg tygodniowo, za tydzień mam wizytę i trochę się martwię tym, że waga nie pokarze nic na plusie.
Ogólnie mdłości mam jeszcze straszne, ale jem maksymalnie co 2h, ciągle jestem głodna i jak jem nie czuję mdłości tzn. jak mam coś w ustach :)

My właśnie nie mamy nic dla maluszka, więc pewnie stąd nasze zaangażowanie w oglądanie i kupowanie rzeczy, przy drugim maluszku pewnie jest odrobinę inaczej, choć radość pewnie taka sama :)

Pokój będzie w kremie i czekoladzie, łóżeczko w transparentnej bieli, podobnie jak komoda, także celuje z tonacją w kremy, beże i delikatne brązy, później ożywimy wszystko dodatkami.
Witam poświątecznie dziewczyny :)
Myślę, że jak dzidziuś rozwija się prawidłowo to nie ma co się wagą martwić. Jak kobieta jest zdrowa, dobrze się odżywia to przez całą ciążę może przytyć 6-7 kg i też jest ok. Ja w pierwszej ciąży zaczęłam przybierać na wadze dopiero w szóstym miesiącu i ogólnie przytyłam 14 kg. Teraz jestem w 19 tyg. i mam wagę na minusie, ale dzidziuś zdrowy i rozwija się dobrze więc to chyba najważniejsze. Mam pytanko do Was... zapisali mnie na połówkowe na 23 tydzień. Wydaje mi się, że to trochę późno, a Wy co sądzicie?
to chyba zalezy od lekarza i tego jak wyglada maluch - tak mi sie przynajmniej zdaje.

teoretycznie robi sie polowkowe do 24 tygodnia.

ja bylam u preisa to napisal na kartce ze mam przyjsc 20-21 tydzien, natomiats moja siostra tez u niego robila genetyczne i polowkowe to przy jednym dziecku jej napisal 21-22, a przy drugim 23-24 (moze dlatego, ze druga byla wybitnie malutka?)
Mi powiedziano, że połówkowe mam zrobić pomiędzy 20 a 23 tygodniem, ważne, żeby był ukończony 20 tydzień i nie później niż do ukończenia 23 tygodnia, bo maluch może być już później za duży na badanie.
Ja co prawda się jeszcze nie zapisałam, ale planuję zrobić badanie w ukończonym 21-22 tygodniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja robiłam w 19 tyg. 3 dzień, lekarz powiedział, że to idealny termin, więc to zależy od lekarza.
Witam Was poświątecznie:) wreszcie skończyły się Swieta, za duzo odwiedzin, gościn, jedzenia....beee, wreszcie trzeba wrócic do normalności:)

A tak apropo, dziewczyny, miałabym do Was prośbę:) ponieważ od niedawna zajmuję sie fotografią dziecięcą, załozyłam swoją stronkę na FB. Bardzo Was proszę o polubienie stronki, zawsze przyda się więcej lajków:):) Z góry dziękuję:):)
https://www.facebook.com/KatarzynaRutkowskaPhotography
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja na usg polowkowe zapisalam se na 19t 1d wg terminu porodu z om
a 20t i 1d wg terminu z usg w 12 tygodniu.

Mam nadzieję, że będzie ok ;)
Hej dziewczyny.My po wizycie i młody waży 528 gr rośnie idealnie.Łożysko sie dzięki bogu przesówa.Jak sie pytałam o moją cesarke to lekarz powiedział że między 39-40 tyg będe szła do szpitala.Co do połówkowego to robi sie między 20 a 22 i pare dni bo później jak dzidzia duża to już gorzej sie bada tak lekarz mówił.ŻYCZE WSZYSTKIM MAMĄ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU I BY MAM MALUSZKI ZDROWO ROSŁY :)
Ale tu cisza ostatnio:)
Dziewczyny, Wszystkego Najlepszego w Nowym Roku 2014 i żebyśmy wszystkie szybko i bezboleśnie się rozapkowały:):):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny, życzę Wam do siego roku :) Wszystkiego najlepszego dla Was, Waszych rodzin i Maluszków, które są w brzuszkach.
Miłej, szampańskiej zabawy :)
Wszystkiego najlepszego w nowym roku! Zdrówka dla Was i maluszków oraz szybkich i bezproblemowych porodów :)
Wszystkiego dobrego w nowym roku. My 30 mieliśmy połówkowe. Z maluszkiem wszystko ok.waży ok. 350 g . I jak chcieliśmy będzie dziewczynka -druga do kompletu. Termin z USG na 12 .05 ale pierwszą córke tez miałam urodzić przed czasem a rozpakowałam się12 dni po terminie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry