Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pierwsze porządniejsze ruchy (takie stukanie, a nie pływanie czy przelewanie) poczułam już w 15tc, natomiast wyczuwalne ręką dla mnie stały się z końcem 16tc. W 17tc czułam już wyraźne kopniaki, a teraz... wczoraj kopniak nawet zabolał, a dziś jeden był widoczny gołym okiem (21tc).
A ja juz jestem po polowkowym i znam płeć:-)) bede miala córeczkę!! Ogolnie dzidzka zdrowa, ze wszystkimi narzadami jest ok.
Martwi mnie tylko prawa stopka malej. Mianowicie jest tak wygieta, lekarz mowil ze dziecko moze miec zle ulozona stopke, albo szpotawosc. Martwie sie zeby tylko nie to drugie. No nic... bedziemy obserwowac.
Graszka, gratuluję córci. Ja niestety nie znam płci. Nie mogę się już doczekać następnego badania. Z tego co słyszałam, często nóżki maleństw są dziwnie powyginane i jak sie rodzą jest ok. Na pewno u Ciebie też tak będzie. Ciesz się tym okresem i myśl pozytywnie, tym bardziej, że dzidzia jest zdrowa. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie będzie dobrze, gratuluję córeczki. Ja też juz po wizycie co prawda nie połówkowego ale po zwykłym usg. Wszystko wygląda ok znów to chyba jeszcze nie ten lekarz ale dało się przeżyć. Na 80% mam drugą córeczkę :) Bardzo się ciesze ale gdzieś w środku mi tak dziwnie bo.mam wrażenie, że jednak mąż miał nadzieje na synka. Mówi, że nie że szczęśliwy bo zdrowe ale wiecie jak to jest.
lidkaJ - a Ty masz już córę?

mysle, ze faceci najpierw licza na syna, ale w glebi duszy jednak sie ciesza z corek ;)

ale Wam zazdroszcze dziewczyny tego, ze znacie plec!!!! (i córek także ;) )
ja tez chce.....

a czemu na 80% ? kurde - niby to duzo, ale wg mnie 20% niepewnosci to tez jest sporo.....
Dziewczyny, a ja zauwazylam, ze bardzo duzo brzuchatek ma dziewczynki.
Ostatnio w kolejce do gina na 4 ciezarne, tylko jedna spodziewala:) sie chlopca.
Kobiety góra! hurra! Luna, a kiedy masz polowkowe?
Lekarz powiedziala mi na wejscie ze w 16 tygodniu to sie standardowo wlasciwie usg nie robi no ale jak mi zalezy to moze mi zrobic. Zapytalam o plec i akurat nóżki byly tak ze sie dalo zajrzec to powoedziala ze nie chce mowic ze ma 80% pewności... poprosilam zeby powiedziala no i powiedziala ze dziewczynka ale mam sie nie prrzywiazywac do tej mysli bo na polowkowym sie plec okresla. Ogolnie jakas dziwna wizyta. Dla mniejest normalne ze jak chodze prywatnie to nie po to zeby te usg miec w ciazy tylko trzy... W poprzedniej ciazy mialam na kazdym badaniu. Tak ja a mam juz corke w domu:-) a co do tych 80% to mpim zdaniem bylo wyraznie widac ze dziewczynka wiec chyba sie tylko tak ginka zabezpieczyla. Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonu.
haha, faktycznie same dziewuszki:)

ja to jednak dziwak jestem, zawsze marzyłam o córce, mężowi powiedziałam, ze lepiej zeby to byla ona....bo zle skonczy:p a jak sie dowiedzielismy wczoraj ze córka, to tak jakos dziwnie ze nie chłopczyk:/ chyba ze wzgledu na synka:) dzisiaj sie pytal jak dziewczynka bedzie miec na imie, a potem spytał: a kiedy mamo w twoim brzuszku bedzie braciszek? :)))
Oj tam LidkaJ, powiem ci szczerze, ze plec okreslana w 16 tygodniu na 80% nalezy traktowac troche z przymruzeniem oka.
Moj synek mowil ze u nas bedzie Ola- no i tak damy na imie.
Moze i twoja córcia ma racje ze bedzie braciszek? Tego narazie niewiemy. Czekamy na polowkowe.
Naprawde najwazniejsze jest zdrowie dziecka, zeby nie sprawialo zmartwien rodzicom.
hehe aśku to nie pozostaje Ci nic innego jak zaraz robić braciszka :P
nie....to juz ostatnia ciąża....druga o mało życia mnie nie kosztowała- pozamaciczna, a trzecia od poczatku bardzo problemowa.....jak widac zreszta:/// cały czas sie stresuję ta szyjką jak cholera.

obiecałam mu kuzyna:p
no pozamaciczna to dziadostwo :/

a szyjką się nie stresuj, bo stres dużo gorzej wpływa na dzieciaczka niż inne czynniki. po prostu staraj się jak najwięcej wypoczywać. wiem że przy dziecku to ciężko, ale z drugiej strony on już aż taki malutki nie jest, więc jak mu wytłumaczycie, że mama teraz nie będzie mogła tyle się z nim bawić, nosić itd. to zapewne zrozumie. mój bardzo szybko zaskoczył, że pewnych rzeczy nie mogę teraz z nim robić (a jeszcze nie ma 3 lat) i obiecałam mu, że potem nadrobimy z nawiązką ;)
aśku85 moj synek caly czas powtarzza ze jak teraz bedzie siostrzyczka to później będzie braciszek Wojtuś, a ja brat to otem Alusia...upiera sie ze ma byc i brat i siostra heheh, nawet już tak w przedszkolu opowiada!!! wczoraj Pani M. pokazała mi pracę z plasteliny Mateusza, na której wylepił mamę, tatę, siebie, Wojtka i Ale:) Nawet już przedszkolanka znala imiona:)

a my jutro mamy wizytę, już sie nie mogę doczekać:)
Szał zakupów ciążowych już powoli się na forum zaczyna :), za parę tygodni będziemy pewnie tylko o tym pisały.

Zazdroszczę tym co znają już płeć, mi został tydzień czekania do połówkowego, zrobimy sobie przy okazji 4d i wszystko będzie ładnie widać :)
U mnie znowu nastąpił spadek formy, jeśli tak to mogę określić, wróciły silne wymioty, choć myślałam, że teraz raz w tygodniu będą mnie tylko męczyły i w efekcie schudłam polowe tego co ostatnio przybrałam na wadze, ale nie zamartwiam się póki co i jem ile się da.
Witam dziewczyny my po badaniu na 100 procent chłopak :) i nawet maż już imię wymyślił. Z małym wszystko o.k a połówkowe mamy za 2 tygodnie .
Co do plci dziecka, to my sie cieszymy oczywiscie z drugiego chlopca i wkurza mnie, jak niektorzy reaguja jak sie dowiaduja, ze bedziemy mieli drugiego chlopca, z takim rozczarowaniem.

Ja dzis 24-ty tydzien zaczynam, cieszy mnie to ogromnie, bo to moment, kiedy dziecko ma juz szanse na przezycie w razie przedwczesnego porodu.
Cześć dziewczyny, rzadko tu zaglądam, bo przy moim 2-latku jest trudno czytać wszystko na bieżąco- bardzo dużo piszecie ;) Ale teraz z wielką radością się z Wami podzielę, że będziemy mieli drugiego chłopca! :) Ja też obserwuję w swoim otoczeniu, ze rodzą się same dziewczynki- na 7 koleżanek tylko jedna ma chłopca, więc mąż tym bardziej się cieszy :)
Z jednej strony chciałam córeczkę- kręcą mnie te różowe sukieneczki itp., ominie mnie też teraz kupowanie ubranek , a z drugiej strony fajnie, że będzie między dwoma braćmi taka mała różnica wieku (2 lata) i tak na razie będą mieli jeden pokój, łatwiej też ogarnąć ciuchy i zabawki.

Pozdrawiam :)
A ja jutro rano idę na Aqua zumbe :)
Od początku ciąży nie ćwiczyłam ale jako, ze to w wodzie to dam radę :)))
Ja chyba będę wyjątkiem, bo jak myślę o małych dzieciach to widzę przed oczami małego chłopca:) , a wszyscy obstawiają u mnie dziewczynkę i ja też zaczynam już w to wierzyć, w końcu czuję się i wyglądam źle :)

Dziewczyny proszę o rady- rozkłada mnie choroba, głowa mi pęka, gardło piecze, migdałki mam wyraźnie powiększone i ewidentnie łamie mnie w kościach. Dwa dni temu odwiedziła mnie rodzina, podobno byli zdrowi... :( Wypiłam już mleko z miodem i czosnkiem, zaraz będę robiła syrop z cebuli macie jakieś inne dobre rady. Od mojej gin mam zakaz brania jakichkolwiek lekarstw poza tymi wskazanymi na podtrzymanie ciąży itd., także będę się leczyć czym się da byle by nie zaszkodziło maluszkowi.
aqua zumby zazdroszcze :D choć pewnie po 10 min ćwiczeń wynieśli by mnie na noszach ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry