Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
2.9 wiec krotka....za 2 tygodnie kontrola i decyzja co dalej...poki co magnez, no spa i luteina
A jaką masz przeczytałam że 4 cm to taka srednia jak powinna byc moja jest długa lekarz powiedział ze takiej długiej to jeszcze nie widział.
no, to rzeczywiście mam krótką....lece do wyra...
Nie wiem ile dokładnie powinna mieć ale moja ma 6,5 cm oszczędzaj sie dużo leż.
a tak....pokazał sie....ta skracajaca sie szyjka zabrała mi całą radość:) bedzie dziewczynka! Także moj Marcel musi zapomnieć o Szymonie:)
asku - ja o szyjce nic nie wiem, ale powiedz czy maluch się pokazał?!
dziewczyny, ktore są po połówkowym, wiecie moze ile cm ma szyjka, pytam bo niewiem ile powinna miec prawidłowo...tak mnie dzis nastraszyla dr szpitalem i szwem ze z nerwow nie spytalam:/
trzydziestka - dzięki za info.. troche mnie to martwi jednak. póki co dużo siedzę w łóżku, bo jak sie nie ruszam, to jest wszystko ok. ale od polowy stycznia jak bede mogla to chce wrocic jeszcze na troche do pracy.

mam nadzieje, że lekarka mi powie co to może być, a nie zbagatelizuje sprawy ;)
Luna u mnie od poczucia pierwszych ruchów do takich co to je widać i czuć ręką minęło ok 7-8 tyg.

a co do bólu kości tam na dole to może masz to co ja - ból spojenia łonowego. miałam go pół pierwszej ciąży i mam tez teraz. z tygodnia na tydzien się nasila - w ostatnich tygodniach nie mogłam stanąć na jednej nodze zeby sobie buta czy spodnie nałożyć. trzeba sprawdzić czy spojenie się nie zozchodzi bo to kwalifikuje się do cesarki - podczas naturalnego spojenie może pęknąć. u mnie się nie rozchodziło, ale bół pozostał nawet 3 miesiace po urodzeniu
Ha ha super, juz sie nie moge doczekac jutra:)) przy pierwszym dziecku tez wspominam USG polowkowe jako cos wspanialego.
Graszka ja do niego chodze prowadzi moją ciąże.Jest rzeczowy i to bardzo wszystko dokładnie bada jak byłam w 12 tyg i mały sie nie chciał pokazac to kazał iść na spacer i zjeść batonika i przyjść za 30 min.Połówkowe też trwało i trwało płytke nagrał nie pytał sie tylko wsadził do usg i tyle.My sie usmialismy na wizycie bo mały język nam pokazał a inne dzieciaki wkładają paluszki we wszystkie otworki.
ja tam chodze do dr roznowskiej...genetyczne mialam u zielinskiej. maja dobry sprzet
Ja ide do dr. Zabula, ponoc rzeczowy i mily, a ty asku 85? Bylas juz tam moze?
graszka,

ja tez mam w evi medzie:)

czemu zawsze przed wizyta sie tak stresuje? tez tak macie?
ewwa jeśli chodzi o szkołę rodzenia na zaspie to nie jestem teraz w 100% pewna ale wydaje mi się, że ja się zapisywałam w 27 tyg. Wcześniej nie można było się zapisywać. I w sumie od razu szłam na wykłady (chyba nawet tego samego dnia - jakoś tak to było) Aha... ale jak ja chodziłam to trzeba było mieć skierowanie od lekarza - dowiedz się czy dalej tak jest czy coś się zmieniło, ale znając życie skoro to jest na NFZ to pewnie będzie potrzebne.

a jeśli chodzi o ruchy to u mnie od czasu jak ja zaczęłam czuć do czasu wyczuwania ruchów pod ręką mijały +/- 2 tygodnie (i w poprzedniej ciąży i teraz)

i nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać :P
Ja mam jutro badanie polowkowe w evi- medzie, ciagle chodze jeszcze w spodniach z przed ciazy, ewentualniew leginsach, wlasnie przymierzam sie do zakupu spodni ciazowych, bo moje stare sie porwaly w kroku hi hi:) Ciekawe czy jutro dowiem sie jakiej plci jest dzidzka, a przede wszystkim czy wszysto jes w porzadku
Dziewczyny, a obczajałyście już szkołę rodzenia?
Wybiera się któraś do tej w szpitalu na Zaspie?
Od którego tygodnia tam się chodzi?
W swissmed na stronie piszą, że od około 24tc, ale z racji bliskości będę chyba chodziła na Zaspę i zastanawiam się jak tam jest...
a co do brzucha - to moja mama mi mowi, ze mam mega wielki :P

juz od dluzszego czasuc hodze tylko w ciazowych spodniach, teraz zakupilam sobie legginsy na alle (wygodne niesamowicie!)
i chodze w tunikach glownie.

no nie liczac tego ze w domu to w ogole chodze ciagle w szlafroku w zasadzie :P

wczoraj zaczelam natomiast czytac troche o diecie w ciazy, bo ponoc w 2 i zwlaszcza 3 trymestrze to wazne, a ja sie odzywiam niesamowicie niezdrowo :( wiec musze sobie jakies posilki rozpisac, bedzie to ciezkie bo malo co lubie jesc...
ja3 - ja zaczełam 20 tydzień i też nie czuje ruchów, co mnie martwi....

:(

ale czytałam w książce, że tak 18-22 tc najczesciej sie zaczyna czuc, a czasem do 26 nawet.

A dziewczyny te co czuja ruchy - ile mija od poczucia pierwszych ruchow do takich ruchow, ktore da sie wyczuc reką?

co do twardnienia brzucha- mi twardnial, juz 3 tygodnie remu - dostalam z powrotem d*phaston i jest troche lepiej. twardy sie robi jak sie czyms zdenerwuje... tez zazwyczaj wieczory.

ale za to boli mnie niesamowicie jak wstaje i chodze mega niskie podbrzusze, jakby kosci... nie wiem sama - tez tak macie? nie pachwiny, tylko centralnie po srodku....

ja dzis byłam na pobraniu krwi, mam nadzieje, ze morfologia sie nie popsula zbytnio ;)
i odebrałam krew karte - dziewczyny orientujecie sie, czy moze byc ona zamiast oryginalu grupy krwi do porodu? niby Pani w rejestracji mowila, ze tak, ale wole sie upewnic :P

poza tym czekam na polowkowe - licze ze za tydzien dowiemy sie plci! asku - daj znac, czy maluch sie pokazał!
ja tam zawsze mówiłam, że forum to kopalnia wiedzy:-)

dzis mam połówkowe, może dzidz się ujawni wreszcie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry