Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi wychodzi synek z chińskiego kalendarza. No ja nie wiem od wczoraj co mam myśleć o tym moim usg. Czy przywiązywać się do tych 80% czy jednak nie. Mam fotkę na której widać, takie 3 malutkie punkciki i niby to ma być znak, że dziewczynka:) Fajnie ogólnie się cieszę ale jakoś czułam intuicyjnie, że to chłopczyk.
Ja przeszłam ostre przeziębienie. Ja uwielbiam sposób cebulowy. Kroję z dwie cebule w plasterki i wkładam do miseczki i śpię przy głowie z tym. Do tego otwarty słoiczek vicks maści rozgrzewającej i śpi się super zaraz katar i kaszel się wycisza i można spać. Do tego w dzień zrobiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej i mąż mi kupił ten prenalen. Czuję się o niebo lepiej. A gorączkę zbija czosnek. Można zgnieść pare ząbków i obłożyć stopy na to skarpetki i do wyrka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O, i mi sprawdzaja sie plcie dwukrotnie, choc to oczywiscie wrozenie z fusow :-)

A na bol gardla/ kaszel polecam pastylki Isla. Pierwszy raz skusilam sie na cos w tej ciazy, bo bylismy caly dzien w trasie i za bardzo nie mialam jak popijac syropu z cebuli i po dniu kaszel ustapil. Sa to pastylki, ktore polecila mojej kolezance lekarka jak byla wlasnie w ciazy i miala angine, no i dzieki nim obylo sie bez antybiotyku. Lek na bazie porostu islandzkiego, na ulotce jest info, ze mozna brac w ciazy i podczas karmienia piersia.
Poza tym inhalacje z soli morskiej polecam na kaszel/ katar.

No i nie pochwalilam sie wczoraj, ze zaliczylam pierwsze dzidziusiowe zakupy :-)
trzydziestka - teraz wychodzi mi dziewczynka z kalendarza chińskiego... zaś moja córka powinna być chłopcem...

Jeśli znowu będziemy mieli dziewczynkę to większość zakupów mi odpada - i tak dużo mam zachowangeo po córce więc w tej ciąży nakupowałam sobie pełno ciuchów ciążowych - w poprzedniej kupiłam tylko kilka bo wolałam kase na wyprawkę przeznaczyć...

ja też chora... w nocy myślałam, że płuca wypluje... aż zwymiotowałam od nadmiaru kaszlu ;/

a jeszcze co do płci to wśród moich znajomych teraz sami chłopcy się rodzą... na drugim forum, którym byłam (nadamir kłótni spowodował, że przestałam już tam zaglądać) praktycznie same chłopaki...

LidkaJ - moja Hania też twierdzi, że w brzuszku jest braciszek ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny zautualizowałam liste o płcie waszych maluchów, bo się ociągałyście ;)

mam nadzieję, że większość wpisałam :)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec)

- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 Graszka - córeczka
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
13.06 mimmossa
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
dziewczyny które nie znacie jeszcze płci - zapraszam do zabawy w Chiński Kalendarz Płci. U mnie sprawdziło się dwukrotnie więc może coś w tym jest ;)

uwaga: u mnie to działało jak wpisałam datę poczęcia a nie przewidywana datę porodu wiec radze skorzystać z "conception date"

http://www.babycenter.com/chinese-gender-predictor
graszka, ja połówkowe mam 13 stycznia

justyna - jakei imie wybraliście?

ewwa - a gdzie jest aqua zumba?

czerwcowa - pij tez herbate z sokiem z czarnego bzu lub ewentualnie z malin
ja też polecam świeży imbir - ma rewelacyjne właściwości odkażające i szybko zwalcza infekcję gardła. poza tym tantuum verde.
ja do tego jestem fanką Amolu - smaruję sobie głowę jak mnie boli czy klatkę piersiową jak czuję, że mnie bierze coś w obrębie dróg oddechowych, robię z niego inhalacje - w pierwszej ciązy zapalenie ztok wyleczyłam tylko amolem :)
Ja polecam jeszcze świeży imbir do herbaty
... a na gardło płukanki z soli - obrzydliwe, ale skuteczne. Ja też się męczę z chorobą, niby było już lepiej, ale gardło znów boli tak, że nie mogę spać. :(
Obawiam się, że skończę z antybiotykiem, mimo walki domowymi metodami :(
Wg mnie bez sensu, Czerwcowa, że lekarka z góry zabrania leków bo trzeba pamiętać, że bakterie anginowe są niebezpieczne (potrafią uszkodzić np serce, wiec mozna sobie wyobrazić, jakie to zagrożenie też dla malucha) więc mniejszym złem jest wzięcie leków...
Czerwcowa życzę Ci zdrówka. Mi na silne przeziębienie pomogły tabletki i syrop Prenalen, grzanki z czosnkiem i aromaterapia z olejku miętowego, który kupiłam w aptece. Teraz jak czuję, że "coś mnie bierze" od razu robię aromaterapię z tego olejku, fajnie orzeźwia i dodaje również energii. A jak masz temperaturę nie osłabiaj organizmu tylko sięgaj po apap, jest bezpieczny dla Ciebie i dziecka. A na opryszczkę pomaga smarowanie jej czerwonym winem, albo olejkiem arganowym. Lubię medycynę alternatywną to wypróbowałam w/w sposoby i naprawdę pomogły :)
chlopcow przybywa...sily sie rozkladaja w watku;-)
dziękuję za rady, jutro męża wysyłam do apteki jeśli ten syrop to maliny i czosnek to spełnia on wymogi.

Sądzę, że zakaz spowodowany jest silnym osłabieniem organizmu, ostatnio tzn. tydzień temu pojawiła mi się na ustach opryszczka i tak moja gin. podsumowała na podstawie wyników i dolegliwości, że nastąpiło znaczne osłabienie organizmu. Obym tylko nie miała gorączki powyżej 38
Tak można jeszcze tantum verde.
A prenalen kup, bo to wyciąg z malin i czosnku głownie. Mi pomagał.
Dlaczego gin zabronił brać cokolwiek?
tabletki i syrop prenalen i tabletki sinupret na gardlo i zatkany nos- za listek ok 20 zl, chyba recepty nie trzeba, a sa skuteczne.
aqua zumby zazdroszcze :D choć pewnie po 10 min ćwiczeń wynieśli by mnie na noszach ;)
Ja chyba będę wyjątkiem, bo jak myślę o małych dzieciach to widzę przed oczami małego chłopca:) , a wszyscy obstawiają u mnie dziewczynkę i ja też zaczynam już w to wierzyć, w końcu czuję się i wyglądam źle :)

Dziewczyny proszę o rady- rozkłada mnie choroba, głowa mi pęka, gardło piecze, migdałki mam wyraźnie powiększone i ewidentnie łamie mnie w kościach. Dwa dni temu odwiedziła mnie rodzina, podobno byli zdrowi... :( Wypiłam już mleko z miodem i czosnkiem, zaraz będę robiła syrop z cebuli macie jakieś inne dobre rady. Od mojej gin mam zakaz brania jakichkolwiek lekarstw poza tymi wskazanymi na podtrzymanie ciąży itd., także będę się leczyć czym się da byle by nie zaszkodziło maluszkowi.
A ja jutro rano idę na Aqua zumbe :)
Od początku ciąży nie ćwiczyłam ale jako, ze to w wodzie to dam radę :)))
Cześć dziewczyny, rzadko tu zaglądam, bo przy moim 2-latku jest trudno czytać wszystko na bieżąco- bardzo dużo piszecie ;) Ale teraz z wielką radością się z Wami podzielę, że będziemy mieli drugiego chłopca! :) Ja też obserwuję w swoim otoczeniu, ze rodzą się same dziewczynki- na 7 koleżanek tylko jedna ma chłopca, więc mąż tym bardziej się cieszy :)
Z jednej strony chciałam córeczkę- kręcą mnie te różowe sukieneczki itp., ominie mnie też teraz kupowanie ubranek , a z drugiej strony fajnie, że będzie między dwoma braćmi taka mała różnica wieku (2 lata) i tak na razie będą mieli jeden pokój, łatwiej też ogarnąć ciuchy i zabawki.

Pozdrawiam :)
Co do plci dziecka, to my sie cieszymy oczywiscie z drugiego chlopca i wkurza mnie, jak niektorzy reaguja jak sie dowiaduja, ze bedziemy mieli drugiego chlopca, z takim rozczarowaniem.

Ja dzis 24-ty tydzien zaczynam, cieszy mnie to ogromnie, bo to moment, kiedy dziecko ma juz szanse na przezycie w razie przedwczesnego porodu.
Witam dziewczyny my po badaniu na 100 procent chłopak :) i nawet maż już imię wymyślił. Z małym wszystko o.k a połówkowe mamy za 2 tygodnie .
Szał zakupów ciążowych już powoli się na forum zaczyna :), za parę tygodni będziemy pewnie tylko o tym pisały.

Zazdroszczę tym co znają już płeć, mi został tydzień czekania do połówkowego, zrobimy sobie przy okazji 4d i wszystko będzie ładnie widać :)
U mnie znowu nastąpił spadek formy, jeśli tak to mogę określić, wróciły silne wymioty, choć myślałam, że teraz raz w tygodniu będą mnie tylko męczyły i w efekcie schudłam polowe tego co ostatnio przybrałam na wadze, ale nie zamartwiam się póki co i jem ile się da.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry