Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna a jest jakaś strona szkoły rodzenia przy szpitalu na klinicznej? bo ja nie mogę znaleźć :( a bardzo mi na tym zależy
Lidka- leż jak najwięcej możesz, lepiej dmuchać na zimne. Słyszałam o bólach w pachwinach, ale nie o aż tak silnych. Dziewczyny dobrze radzą z nospą, działa rozkurczowo i może pomóc, jeśli ból nie ustąpi jedz do szpitala, lepiej, żeby Ciebie zbadali.

Ja akurat mam lekarza na fundusz, odwiedziłam w życiu wielu gin. jeszcze zanim zaszłam w ciąże i ta Pani dr zawsze mnie poratowała i zajęła się mną jak należy. Chodziłam do niej zarówno prywatnie, jak i teraz na NFZ i tak samo się stara, o dziwo :)

U mnie niestety angina:(, rano czułam w gardle wielką "kluskę", kości bolą jak..., fatalnie się czuję i oczywiście bo długiej dyskusji w gabinecie dostałam augumentin, lekarka kilka razy zapewniła mnie, że jest całkowicie bezpieczny na tym etapie ciąży i że bardziej zaszkodzę sobie i maluchowi nie wykupując recept, które ona i tak musi wystawić, bo nic innego mi nie pomoże :( Mam nadzieję, że będzie dobrze, antybiotyk pomoże, maluszek będzie super zdrowy, a ja poczuję się lepiej, póki co mam wrażenie, że rozpadam się na kawałki.

Dla niewtajemniczonych dodam, że przy anginie może występować tylko stan podgorączkowy, nie musi być wcale wysokiej gorączki, tak jak w moim przypadku. Także sprawdzajcie migdałki jak gardło boli :)
Także to jedno mnie cieszy, temp. nie dochodzi do 38 stopni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ewwa - do papińskiej stachowiak. widziałam tez ze pojawiło się trochę nowych lekarzy, ale jeszcze nie przejrzałam opinii...

co do pakietów - ja uważam, że to zależy jak sie trafi, ale w większości na prywatnej praktyce, kiedy lekarz robi "na siebie", bardziej się jednak stara. nie mówię, że zawsze, ale w większości.
Np w medi słyszałam, jak lekarz mówił, że zapisują mu pacjentów co 5 min i nawet gdyby chciał to nie może się skupić tak jakby chciał i powinien.
fakt są tacy, którzy poświęcają pacjentowi tyle ile powinno, ale są i tacy którzy maja to gdzieś bylby dłużej nie siedzieć.

Lidka-spróboj w innych placówkach, albo u innego lekarza, któy ma dobre opinie na forum czy znanylekarz

Laguna - na razie patrzałam na szkoły rodzenia i tam na usługi "położna przy porodzie" - jednak żadna mi nie odpisała, czy pracuje normalnie na klinicznej i na kilkanaście innych pytań, które miałam ;)
ja nie wiem od czego to zależy...ja mam usg na każdej wizycie i badanie na fotelu...bez zadnej łachy
asku85 byłam w swissmedzie w Pruszczu u dr Paszkiewicz.
Luna do Ciebie było to pytanie ;)
zakręciłam się :)
lidkaj, gdzie bylas w srode? ja jestem mega zadowolona z opieki w evi medzie...lekarka super....chucha na zimne....jak byl problem przyjela mnie w szpitalu w redlowie...masz pakiet to umow sie do kogos innego zebys byla zadowolona.co do pachwin....to wiem o czym piszesz...tylko ze ja od 3 dni leze i jest jakby lepiej. na twardniejacy brzuch to lylaj no spe i magnez...ja przyjmuje je 3 razy dziennie.
Luna, do kogo zdecydowałas się chodzić w Medicover?
A co do opieki w pakiecie medycznym, to się nie zgodzę - leczę się w Medicover 5 rok, prowadzę tam drugą ciążę i jestem bardzo zadowolona.
Lidka a skąd miałaś namiary na takie położne? One pracują właśnie w szpitalu na klinicznej? Bo na takiej by mi zależało. Ale w internecie nie mogę znaleźć żadnego namiaru
LidkaJ - glowa do gory - duzo odpoczywaj! a jak maz wroci to pojedz do szpitala i daj znac!
mnie okrutnie boli kosc lonowa, ale mam nadzieje, ze czegos sie dowiem wiecej we wtorek u lekarki....

ja uwazam, ze lepiej zajmuje sie Toba prywatny lekarz (ktory ma prywatny gabinet) niz na pakiety medyczne w przychodniach prywatnych. chcoiaz takze mam pakiet w medicoverze i mialam tam super lekarza, ale niestety rozwiazali umowe. teraz sprawdzam nowa babke - bede u niej drugi raz.
Wydala sie na razie calkiem ok.

co do porodu na klinicznej - to ja bym chciala tam rodzic o ile sie dostaniemy ;) i takze mysle nad swoja polozna, ale na razie wszytskie do ktorych pisalam mnie olały :P

wiec zoabczymy jak to bedzie.

mysle tez nad swissmedem
hej dziewczyny, byłam w wczoraj u gin, z dzieckiem wszystko wporządku, wczoraj ciężko było potwierdzic płeć. Cały czas doktor potwierdza, że dzidzia wzrostowo jest o 2 tygodnie starsza, duże dziecko mi rośnie hehhe. Zmartwiłam się tylko moim tsh, ponieważ po miesiącu brania Eutyroxu tsh wyszło mi 5,7a ft4 16,2. Powinno raczej spadać tsh a nie rosnąć. Co najlepsze, nigdy w życiu nie miałam tak wysokiego tsh. Lekarz zwiększyła mi dawkę tylko do 50 codziennie.

Lidka bardzo Ci współczuję, ale nie wiem co Ci poradzić, może faktycznie jedź na tą izbę przyjęć. Moze trafisz na lepszego lekarza.
LidkaJ bardzo ci wspolczuje kochana, cierpisz niemilosiernie, a tu takie zainteresowanie ze strony lekarzy...
Wez no- spe, slyszalam ze dobry jest rowniez magnez, do powrotu meza, corcia bedzie musiala pobawic sie sama, lub poogladac bajki, poniewaz uwazam, ze powinnas duzo lezec. Mam nadzieje ze maz nie wraca zbyt pozno? Jak wroci to jedzcie do szpitala, bede o tobie dzis myslala, daj prosze znac o twoim samopoczuciu i zycze zeby juz przeszly te bole
Witam

Od jakiegoś czasu Was podglądam. Ale teraz postanowiłam napisać bo chciałam dziewczyny Was zapytać czy któraś z Was będzie rodziła w szpitalu na klinicznej i będzie miała przy porodzie prywatną położną?
Dziewczyny ratunku, nie wiem już co mam robić. Dzisiaj się aż popłakałam rano z bólu. Coraz bardziej myślę, że to jednak nie jest normalne, żeby aż tak bolało. Ja niemal nie mogę chodzić, jak chodzę ba jak siedzę i leżę też cały czas mnie bolą pachwiny. Wykupiłam ten pakiet miałam być pod dobrą opieką to nawet teraz mnie nie zbadano nie zainteresowano się. Chyba dziś pojadę na zaspę na izbę jak mąż wróci z pracy bo to jest straszne. Gdzie ja mam szukać pomocy. Nawet prywatnie zwykłego usg żałują, a już o badanie czy nic mi się nie skraca, nie za bardzo rozciąga nie było nawet mowy.
Ja mam bardzo skrzywiony kręgosłup może to dlatego ale boję się może się coś złego dzieje, od tego brzuch mi się robi twardy. Nie wiem czy od stresu czy od tego bólu. Z dzieckiem było ok w środę. Nie mogę spać nie mogę funkcjonować w dzień. I to wszystko jest nadal normalne?
Proszę doradźcie co byście zrobiły? Może macie lekarzy których polecicie,że na pewno się mną zajmą, zainteresują się. Mogę iść na tym pakiecie do wielu miejsc. Czuje się bezsilna. Mąż poszedł do pracy bo musi ale jak ja mam się opiekować córcią w takim stanie? Cały dzień bajki... Chyba mi pęknie serce, że jej to robię.
Dopisuje;)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec)

- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 Graszka - córeczka
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
12.06 Beata
13.06 mimmossa
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
Tylu dobrych rad się nie spodziewałam, będę próbowała wszystkiego po kolei byle tylko wyzdrowieć.

Jutro wybieram się do lekarza, moje migdałki nie wyglądają za dobrze, muszę upewnić się, że to nie angina za dobrze to nie wygląda, mam nadzieję, że stanowczo ją wykluczą i będę mogła leczyć się dalej naturalnymi metodami.

Widzę, że do usg 4d też są różne podejścia mi lekarz powiedział, że robi się je do 24 tygodnia, bo później maluszek jest za duży, także ja na połówkowe będę miała w opcji 4d, a po tygodniu kolejne u mojej lekarki prowadzącej na zwykłym usg.
Dzisiaj bylam o 17 tej u swojego ginekologa, powiedzialze dziecko ma pepowine miedzy nozkami, ale przez chwile udalo mu sie podejrzec ze to dziewczynka:)
Jezeli chodzi o stopke malej, to nie byla wykrzywiona wg niego, nie ma czym sie stresowac moim zdaniem:) dziewczyny zycze wam duuzo zdrowia, dlugich i zamknietych szyjek, no i dobrego samopoczucia:)
Kurcze troche przez Swieta i sylwestra sobie przedobrzylam, od ostatniej wizyty z 5 kg przytylam:((
Dzisiaj bylam o 17 tej u swojego ginekologa, powiedzialze dziecko ma pepowine miedzy nozkami, ale przez chwile udalo mu sie podejrzec ze to dziewczynka:)
Jezeli chodzi o stopke malej, to nie byla wykrzywiona wg niego, nie ma czym sie stresowac moim zdaniem:) dziewczyny zycze wam duuzo zdrowia, dlugich i zamknietych szyjek, no i dobrego samopoczucia:)
Kurcze troche przez Swieta i sylwestra sobie przedobrzylam, od ostatniej wizyty z 5 kg przytylam:((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co lekarz to inaczej, wiec jak tak Ci kazał, to tak zrób. Mój kazał miedzy 21 a 23 tc, ale bierzemy pod uwagę tygodnie skończone czyli de facto miedzy 22 a 24.
ja sie tak zastanawiam, czy nei za szybko sie zapisałam.... bo ja 13.01 - to bedzie sam poczatek 21 tygodnia wg terminu z usg....
ale w sumie tak mi kazała lekarka u której byłAM.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry