Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Ja już bym tak chciała wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka...

Nusia85 czy na pierwszej wizycie z pakietu medycznego miałaś usg? Czy musiałaś mieć skierowanie i dopiero na drugiej?
mam pytanko do dziewczyn które są już po połówkowym. Czy Wasze brzdące już się odwróciły główką w dół czy jeszcze są pośladkowo?? Wiem, że jeszcze dużo czasu, więc pytam z ciekawości ;)
hej ja również witam noworocznie i przede wszystkim życzę nam lekkich porodów i wspaniałych, zdrowych dzieciaczków, które będą duuuużo spały :)

ja byłam 31.12 na usg i młoda (tak! będzie córeczka - cieszę się niesamowicie bo w domu mam synka) była główką do dołu, ale doktor powiedział, że jak będę wychodzić to zaraz może być juz głową do góry. więc teraz nasze dzieciaczki mają chyba tyle miejsca, że co chwila mogą zmieniać pozycje...
ja od razu miałam usg bo zapisując się na wizyte przez neta wpisałam konsultacja plus usg i wpisałąm tez który tydzień ciązy:)

ja tez chce już wiedzieć.....i czekac musze do 07.01...na połówkowe:/
Hej dziewczyny, chętnie dołącze do waszej grupy.
Termin mam na 12.06- płci jeszcze nie znam, dziecko nie chciało współpracować.

Zwracam się do was z pytaniem odnośnie szkół rodzenia na terenie Trójmiasta: w Gdyni bądź szpital wojewódzki ( tam planuje rodzić). Czy znacie jakieś bezpłatne szkoły/ namiary/porady???
witam, to i ja dołączę do czerwcowych mamusiek :)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
13.06 mimmossa
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
witam dziewczyny w nowym roku!
wszystkiego dobrego - przede wszystkim zdrowych maluchów!

witam też nowe mamusie - dopiszcie się dziewczyny!

ja znowu chora :(
a siedze w zasadzie ciagle w domu wiec nei wiem skad ta choroba :(

ja mam nadzeje, ze plec poznamy w polowie stycznia na polowkowym.
macie jakies sposoby, żeby się maluch rozłożył na badaniu? :P
Witam się w Nowym Roku!

Ja idę jutro na wizytę i mam nadzieję poznać płeć (poprzednio dzidziuś wszystko kompletnie zasłonił).
Połówkowe pewnie pod koniec stycznia mi wypadnie, bo mój gin woli jakoś USG później robić - w sensie pod koniec przedziału czasowego, w którym badanie powinno się odbyć :)
Maluch kopie mnie jak szalony :D
Diewczyny, jestem na poczatku 18 tygodnia 2 ciazy a nie czuje ruchow dzidzi..Kiedy Wy poczułyście?
ja niestety tez nie czuje (to moja pierwsza ciaza) :(
Cześć dziewczyny w nowym roku.Co do współpracy bobasów na usg to mój mi proponuje przed wizyrą coś słodkiego zjeść i działa,bobasy są bardziej aktywne.Co do ruchów to ja jestem w 3 ciąży i ruchy poczułam pod koniec 18 tyg a w 2 już po 17.Teraz waże tyle co przy porodzie jednym i drugim masakra jakaś 10 na plusie jestem załamana co będzie do końca.Szczuplejsze mamy szybciej czują bobaski.Pozdrawiam
Ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy synka w 18 tyg ciazy, a w drugiej pod koniec 14 tyg:)
Witam serdecznie w Nowym Roku! Wszystkim mamusiom życzę łatwego porodu i cudnych, zdrowych dzieciaczków:)
ja w drugiej ciąży jestem, ruchy poczułam na początku 21tyg dopiero... Juz myślałam że się nie doczekam:)
ja już 10kg mam na plusie,ale spoko,z dwójką maluchów uda się zrzucić raz dwa:) taką mam nadzieję;)
Ja ruchy malucha czuję od 2 tygodni czyli od około 16 tygodnia, teraz zaczynamy 19-nasty, niestety te atrakcje dzieją się głównie nad ranem, albo późnym wieczorem, gdyby nie pomoc koleżanek tych pękających w brzuchu bąbelków nie skojarzyłabym z r******i, zresztą na początku trochę mnie to wystraszyło :) Wydaje mi się, że wcześnie zaczęłam je odczuwać, ale może taki mój urok, ogólnie mam już spory brzuszek, w 14 tygodniu pojawiła mi się dosłownie z dnia na dzień, teraz spokojnie mogłabym konkurować z brzuszkami z 6 miesiącem :)

Dobra wiadomość jest też taka, że mam już +1kg, a tak się martwiłam, że nic nie przybrałam, także maluszek rośnie :)

Ja jestem już po kolejnym badaniu, jedzenie czekolady przed wizytą nic nie pomogło, maluch nie chce się ujawnić, także pozostaje mi czekanie na usg połówkowe.
LidkaJ, ja mam usg na praktycznie każdej wizycie (na 1 nie było) w ramach wizyty, nic nie zgłaszam. Podobnie było z usg genetycznym i pewnie z połówkowym - umawiam się na wizytę u mojego lekarza, a on podczas wizyty robi co trzeba ;) (dziś np zrobił cytologię).

A my już też wiemy - Bartuś będzie miał braciszka :D Imię też już wybraliśmy - Szymon :) I jak braciszek Szymek jest bardzo ruchliwy, już w 15 tygodniu dał o sobie znać :)
my tez wybralismy imie Szymon- tzn. brat mu.je wybral na czesc swojego kympla z przedszkola;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ponawiam prośbę:
Zwracam się do was z pytaniem odnośnie szkół rodzenia na terenie Trójmiasta: w Gdyni bądź szpital wojewódzki ( tam planuje rodzić). Czy znacie jakieś bezpłatne szkoły/ namiary/porady???
Właśnie dostałam sms o terminie wizyty. Wyznaczyli na środę, ale bym chciała się też dowiedzieć, patrzę że między nami tylko 9 dni różnicy w terminie to jest szansa dla mnie.
Moja córka jest przekonana, że to braciszek. Zobaczymy czy ma rację, ja myślę że druga córcia będzie.
Z imionami to u nas jest tragedia. Ja lubię mieć wybrane szybciej, mój mąż za to jeszcze ma czas. Jak ja coś wymyślę to przewraca tylko oczami. Dawid nie bo wie, że lubię Podsiadło więc mówi że może od razu Podsiadło na imię dajmy :P I tak ciągle głupoty mi gada. Antek nie... Wszystko na nie. Wiktor mi się jeszcze podoba. Z dziewczynkami mam już kłopot totalny zero pomysłu. Wszystkie piękne imiona to zawsze albo znamy kogoś niefajnego albo randkowaliśmy z kimś o tym imieniu. A z Magdusią bach i zaraz się zgodziliśmy i wybrane.
A przy szpitalu Wojewódzkim nie ma? Wpisz sobie w wyszukiwarkę na forum myślę, że znajdziesz jakieś wątki o tym. Wiem, że w Wejherowie są spotkania w szpitalu. Ja teraz nie idę.
nusia to widzę, że z mężem macie podobne gusta do naszych :) nasz pierworodny też Bartek, a drugi synek miał być Szymon (imiona wybrane już dawno temu) ;)
no ale, że będzie córa, to pomysłu na imię brak :P tzn jakieś są, ale bez większego przekonania, zatem pewnie pozostanie nam wylosować :P

ja chodziłam do szkoły rodzenia na Zaspie, więc nie mam pojęcia jakie są przy wojewódzkim a już na pewno nie wiem nic o Gdyni. Ale to do wojewódzkiego to najlepiej zadzwonić :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry