Widok

Mamusie październikowe i listopadowe 2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To ja zakładam nowy. ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czasami, raczej rzadko. Moja się teraz strasznie ślini. Takie fajne bąbelki puszcza ze śliny. Bawi się tym. Jest zła jak jej buzię wyciram.
wiesz Basiu ja na początku też się denerwowałam że mały tak mało kupka ale co się okazało po prostu mnie które dzieci tak mają i tyle
nasz się załatwia raz codziennie albo raz na dwa dni
oj i też śmierdząco pierdzi a jak furczy to aż sam czasmi się przestraszy
a czy wasze dzieci chyrapią??

Chyba tak dla całkowitego zaleczenia. Oj kupki będą coraz bardziej śmierdzące, a bączki jakie śmierdzące moja córcia puszcza. Bo kupki to robi raz na 4 dni. Ale lekarka powiedziała, że ok. Po prostu tak ma.
Basiu mały już chyba się w miarę przyzwy7czaił, szybko nam mija na całe szczęście a jak tam twoja mała?? a dlaczego doktor kazał wam jeszcze nosić przecież kąt juz jest odpowiedni
ale mały dziś kupke śmierdzącą zrobił i powoli coraz gęstsze zaczyna robić:)

Oj tak. Właśnie wróciłyśmy pół godzinki temu. W sobotę to aż 2,5 godziny byłam. Piękna wiosna tej zimy!
czesc dziewczyny
czyż byście dziś spacerowały
dziś jest tak piękna pogoda że z mały 2 h tuptałam:)

Możesz pojechać jeszcze raz. Taka wizyta na 3 minuty nic nie kosztuje, on mówił żeby przyjeżdzać jakby co. Lepiej sprawdzić żeby źle nie zakładać.
wiesz on nam już pokazywał ale ciągle mi się wydaje że powinnam jeszcze podciągnąć
ale w końcu są rte 4h w ciągu dnia wolne ja zawsze po kąpieli zakładam i nie ma długiego bólu bo daje wtedt mu cycka I JEDZONKO I jakoś to przebolewa

Pojedz najlepiej do Sieliwończuka, on ci pokaże jak powinna być założona szyna. Ja pojechałam i zrobiłam długopisem kreski na pasku i wiedziałam jak zakładać. Ja też czasem małej robiłąm dłuższe przerwy. Ale dla dziecka lepiej nie robić, bo potem trudniej założyć jak za długo poczuje wolność. Ja po kąpieli małej trochę pozwalałam pobrykać.
no nasz mały też a teraz wolała bym aby spał bo przynajmniej ciało dosyć wiotkie i tak nie przeszkadza mu szyna a jak się budzi to pręży się i wyciąga i ta szyna bardzo mu wadzi ale na całe szczęście mamy 4h wolne

basiu nie wiesz czy mogę tak robić że ściągam mu szynę np.na 3h bo ja staram mu się trzymać jak najdłużej i robie mu potem blok 3h wolnych a potem znowu 20h tylko chwilowa przerwa na zmianę pieluchy , nie mogę się do doktora dodzwonić w tej sprawie
i nie jestem pewna czy dość wysoko mu podciągam nogi ale mam nadzieję że tak

U nas znowu cała noc przespana. Rośnie to moje maleństwo. Żadnych problemów po szczepieniu. Teraz zasnęła, jak się obudzi na spacerek idziemy. Ona w dzień ma krótkie drzemki.
my też u Seliwończuka byliśmy
no to my na 4 h możemy ściągać na całe szczęście ale jak myć maluchy w tej szynie zastanawiam się
mały dziś troszkę w nocy marudził ale jet już coraz lepiej jeszcze tylko 5 tyg:)

My też u Sieliwończuka. KAjuta nie przejmuj się. Julka też miała 3 dni przerwy. Nie zakładałam jej na Wigilię, Chrzest i jeszcze jeden dzień. Mam wrażenie że teraz jak nosi mniej bardziej się wkurza. Ale tylko przy wkładaniu. Moja córcia waży już 6kg. I była bardzo dzielna na szczepieniu. Wy jakoś taniej płacicie za szczepienie, u mnie 140zł.
Ja w przyszłym tygodniu idę w Gdyni. Do Gdańska niestety nie dam rady dojechać z małym.

Lenie szynę założyliśmy 30.10 miała ją nosic przez 3tyg non stop nie wolno nam było jej zdejmowac "kąpiel "ubieranie karmienie po 3 tyg ponowna wizyta i wtedy na 15 min do kąpieli mogłam zdjąc
ryczałam razem z nią ona tylko 1 dzień a ja przez 4 ale byłam twarda nie zdejmowałam.
teraz 15 do Seliwończyka i CHYBA juz koniec??? oby:)

a w gdyni ktos był?

My byliśmy i Sieliwończyka, we Wrzeszczu na USg

monia, jeśli Cię coś niepokoi jedź do szpitala na ktg :)

dziewczyny u kogo byłyście na usg bioderek?

ale chyba nic jej sie nie stanie teraz ot tak sobie bez innych objawów co?ja tez licze ze uciska na cos poprostu ,jak sie przewraca tam ,bo juz mało miejsca ma....wiem ze jak cos sie dzieje z maluszkiem to albo przestaje sie ruszac albo ma ruchy bardzo gwałtowne,a Lenka tak normalnie sie rusza-policzedziś chyba te ruchy dla pewnosci...jakos czuje ze to nie sa skurcze..kurde zwariwac mozna:(

monia ja nie miałam takich bóli od razu miałam skurcze
ale może to są przepowiadające albo dzidzia ci po prostu coś uciska:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry