Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,

Jak widac listopadowe dzieciaczki nie pchaja sie na ten swiat :)

Gagata ale teraz 15 go listopada ??? To chyba jakis szybki ten remont ;) ?

Ja wczoraj nigdzie nie wychodzilam bo glowa caly dzien mnie bolala a popoludniu oczywiscie znowu wymiotowalam nie wiem moze to od stresu :/
Dzisiaj niby mam wizyte ale jakos nie chce mi sie na nia isc.
Orientujecie sie czy w szpitalach nie jest tak ze jak juz wybija termin to mozna bez obaw zglosic sie na IP i poprosic zeby lekarz sprawdzil czy wszystko jest ok czy musi jednak cos mi dolegac zeby mnie i dziecko zbadali ?
Leniwe skorpiony ;)

Dzis juz druga opcję słyszałam ze nie wiadomo czy do końca roku się wyrobia

A sprawdzić zawsze możesz podjechać tyle ze licz się ze mogą cie juz wtedy nie puścić do domu
Waszym maluszkom chyba za dobrze w brzuszkach:).
Własnie jak byłam na IP na Klinicznej, to pani powiedziała mi, że na Zaspie jest remont i tam, aby dostać się na ktg granczy z cudem, bo trzeba swoje odczekać-nawet kilka godzin. Czy to prawda? Jak dziewczyny zostałyście przyjęte na patologię, to na Ip czekałyście dłuugo?

Ja ostatnio odczuwam dziwne bóle, nie wiem jak je opisać...tak jakby prąd przechodził mi od środka przed udo...hmm....myślę, że mała już troszkę się obniżyła i na jakiś nerw mi uciska, ehh mały łobuziak z niej. Dzisiaj w nocy...tak dała się we znaki, że od 3 do 5 spać nie mogłam.
Update z Wejherowa: patologia full :)
W Redlowie za to juz po remoncie;-) bo tez porodowke remontowali;-)
Dziewczyny, co te maluszki jeszcze robią w brzuszkach?;-)
Hej dziewczyny;)

faktycznie maluszki się zadomowiły konkretnie;p

Zaglądam kilka razy dziennie i nieustannie liczę, że jakaś nowa mamusia się ujawni a tu na razie cisza.
A szpitale zapełnione - jak tak dalej pójdzie to nie będzie gdzie rodzić;p
hejka

ja całą noc miałam skurcze, aż musiałam oddychać "po piesku" ;)

Nieciekawie z tymi remontami dziewczyny. Nie dość, że stres porodowy, to jeszcze czy będzie miejsce...
No jakoś nie chcą wyłazić, równy tydzień mi został do terminu
Mała mi się coś niemrawo rusza... poczekam do wieczora może łaskawie zaskoczy :)
A o wojewódzkim cisza, czy żadna nie bierze pod uwagę tego szpitala? My jednak bedzie najpierw jechać do wojewódzkiego, po pierwsze że bardzo dobrze znam ten szpital a po drugie że to najbliżej.

U nas dalej cisza czekamy do soboty ;)
Nie wszystkie skorpiony sa leniwe, nasz Synek mial byl strzelcem a Mu sie pospieszylo :) dzis byl szczepiony i wychodzi jutro do domku :D

Ja na IP pojechalam a wlasciwie bylam zmuszona pojechac w nocy i przyjeli mnie od razu ale bylo miejsce i i to bylo przed remontem.
a..nuka super że już jutro będzie w domku! cieszę się razem z wami :)
Chocolate my mamy bardzo podobny termin 😉 a gdzie chcesz rodzic? Na klinicznej? Ja obstawiam Zaspę bo tam juz znam szpital po pierwszym porodzie i lekarza tez mam z Zaspy.
Ja tez sypiam bardzo źle, czesto sie budzę a od dwóch dni synek troche przeziębiony budzi sie w nocy , nie spi z godzinę a ja później nie mogę zasnąć. Wczoraj mąż wyciągnął mnie do kina i myślałam ze w połowie filmu wyjdę, bo nie szło usiedzieć, kręciłam sie na boki, mała strasznie kopała. Dzisiaj idę do lekarza, ciekawe co powie.
Zapraszam do Wejherowa! Dzieciaczki się rodzą, więc i na patologii miejsca są.
Dużo pań chodzi po korytarzu, bo indukcje są w toku :)
Gosia9 ja się wybieram ale na razie pooglądać oddział, muszę się zmotywować bo nawet nie wiem którym wejściem iść na ip
Ja wciąż w Redłowie na patologii, dzisiaj na izbie przyjęć podobno tłumy, kilka dzieciaczków się urodziło, ale na patologi jest jeszcze sporo miejsca. Wczoraj przyjęli chyba z 5 babeczek i już urodziły. Ja straciłam nadzieję, że coś się zacznie, jutro będę po terminie i zacznę prosić o jakieś przyspieszacze.
Meldujemy się po wizycie.
Płyn, przepływy w normie. Szyjka pomału się skraca. Zrobił mi wymaz na paciorkowca. Tosia waży 3,150 kg. I znów się przypierniczył do mojej wagi, że przytyłam 3 kg w 3 tygodnie... Ja nie wiem, czy z moją wagą jest coś nie tak, czy z jego - dziś rano ważyłam 91,5, a u niego wieczorem 93! Kazał z tej okazji znów zrobił dobową utratę białka. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Mówił, że w Redłowie owszem dużo pacjentek, ale nie jest jeszcze tak źle.

Pozdrawiam :)
co sądzicie o tym materacu? http://allegro.pl/materac-piankowy-kokos-120x60-dzieciecy-lozeczko-i4705543661.html

Jun to normalne że wieczorem waży się więcej niż rano, poza tym ja w domu ważę się nago a u lekarza ubrana i tez mam zawsze wyższą wagę. A waga Tosi to chyba spora jak jeszcze miesiąc Ci został?

Ja idę jutro zobaczyć co słychać u małej i zrobić wymaz, muszę się zapytać czy widać światełko i przed światami uda się być w domu, mój chłopak przekonany ze będę rodzić wigilię.
i cel na najbliższe dni zamówić wózek Pani w mamaija załamała mnie mówiąc że czeka się do 4 tyg roboczych.
Powiedział, że waga dziecka w normie. W ciągu tych ostatnich 4 tygodni ma przybrać 500-600. No w sumie ma nie przekroczyć 4kg.
Juditt, i co z tym fotelikiem. Sprawdziłam oni maja BMW combi z 2000 roku
E46 czy jakos tak
Jun dużą córeczkę będziesz miała :) chciałabym aby moja przy porodzie w terminie miała chociaż 2 kg. A waga się nie przejmuj, niektórzy lekarze są lekko przewrazliwiony.
dziewczyny w szpitalach trzymajcie się ciepło, lada moment przytulicie Wasze Malenstwa!
Anuka super, że jutro do domku idziecie, w końcu będziecie razem.
Mia czy to u Ciebie juz?
jutro wyczekana wizyta, ciekawe jak Kropka i czy w końcu zrobi mi wymaz....
Spokojnego wieczoru

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry