Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

:)
No to i my po wizycie, trochę jestem przerażona bo po wymiarach wyszło że mała waży 4,5 kg! A do terminu jeszcze 11 dni a wiadomo że może być to jeszcze dłużej ;)

Na gimnastyce trochę poskakałyśmy trochę posapałyśmy a teraz mała mi się wyciąga i uciska jak szalona.

Muszę zmienić garderobę dla małej na większą, przygotowałam takie na 56 raczej więc skoro wychodzi taka duża to wolę przygotować coś większego. Ja biorę body z krótkim plus bawełniane pajace co namniej 3-4 zestawy.

No to co byle do czwartku :D
A Ja po wizycie...naszczescie rozwarcie się nie posunęło,szyjka oki także polegiwanie pomogło:-)...tylko przy badaniu lekarz stwierdził że mam brzuch opadnięty i zrobił już mi wymaz bo mówi że to może być przyczyną jakiejś infekcji także czekamy na wyniki. A czuję się strasznie zmęczona jeszcze synek cały czas choruje i już 2,5 tygodnia siedzi w domu
Mam tylko jedno body na 56 resztę newborn lub 0-3 m(next) nie wiem jak to się ma do polskiej rozmiarówki

Ale dzidziol ma być duzy to powinno być ok

Ja rożek odkupilam od koleżanki przy starszej nie uzywalam wogole bo ona nie nawidzila skrępowania luźno przykryta tylko mialam spiworek odrazu wiekszy chyba na 80 cm zeby byl luz a żeby nie skopala i ciepelko było ;)
Dalej w.szpitalu na zaspie, czekamy na dec kiedy cc, potwierdzona cholestaza, bo kwasy zolciowe mam podwyzszone dostaje leku na to, jutro mam usg, zobaczymy co tam u malej, nadal bardzo ruchliwa, najwazniejsze dla nas ze jestesmy obie pod kontrola :)
ja znalazłam rożek za 13zł i będę zamawiać. Podobno ojcowe się bardziej przekonują do dziecka w rożku. :P
http://allegro.pl/olo-rozek-becik-piekny-bawelna-100-i4737879679.html

A masz osobne komplety na 56 i 62 czy jakiś konkretny rozmiar?
Ja mam 2 z krótkim i dwa z długim
I 3 pajace zwykle bawelniane

Zawsze może ci ktos donieść :)

Zastanawiam się tylko czy rożek czy kocyk i chyba na początek wezmę kocyk
Czwartek powiadasz Dobry dzień ;)

Córkę w czwartek urodzilam nawet jak cc to w pon juz w domku byśmy byli
do szpitala body krótki czy długi rękaw?
Pajace bawełniane, frotte czy welurowe?
38 tydzień
Taaa pocwiczyc porod ;) Jak cos sie zmieni i nie bedziesz szla na gimnastyke to napisz ;)
wiolka a Ty ktory masz tydzien?
Czesc ja po wizycie maly wazy 3600 jutro mam sie wstawic na kliniczna w celu wywyolania porodu ciaza juz donoszona ale zobaczymy co oni powiedza moj lekarz mowi ze nie ma na co czekac malemu sie bardziej powiększyły te ukm na nerkach
Aga a co u Ciebie?
Cześć Dziewczyny, gratuluje wszystkim Mamusią, które są już po porodach😉 bardzo długo nie pisałam na forum ale czytam Was codziennie. U nas jest 36 tydzień, prowadzę bardzo intensywny tryb zycia przy 22mc synku😉 ale od kilku dni czuje straszny ucisk na dole, mam problemy ze snem i co chwila chodzę do toalety. Lekarz mówil, ze to normalne, starać sie dużo odpoczywać, co mamy, które mają dzieciaczki w domu dobrze wiedzą. Ale przyszedł czas by zwolnić tempo, dokończyć pakowanie i jeszcze troszkę mam nadzieje poczekać, przynajmniej z dwa tygodnie😉
Ja tam wam mówię że w czwartek się rozsypiemy :D

Jeszcze trochę i do lekarza ciekawe co mi powie ;)

madlenn na gimnastyce raczej będę, poskaczemy sobie a potem poćwiczymy poród ;)
Ja też serdecznie gratuluję wszystkim nowym mamusiom :) Mnie już dobija to czekanie... od piątkowego KTG, na którym lekarz obstawiał weekendowy poród, niewiele się dzieje. Skórcze są ale nieregularne, więc pozostaje tylko czekać.
Hej dziewczyny:)

gratuluje wszystkim "nowym" mamusiom;)!
Anuka kciuki zaciśnięte za twoją kruszynkę - zobaczysz za jakiś czas to wszystko będzie tylko złym wspomnieniem:*

Ja, biorąc pod uwagę termin z USG genetycznego, zaczynam dziś 36 tydzień. Ale u mnie -odpukać -nie jest najgorzej. Co prawda ucisk na pęcherz jest, rano spuchnięte dłonie i piersi mnie jakoś dziwnie pobolewają ale to wszystko do przeżycia.
Ostatnio chęci jakby mniej ale dziś się wzięłam i ostatnie rzeczy do łóżeczka zamówiłam. Staniki do karmienia mi zostały a poza tym mamy chyba plus minus komplet. A w pon lekarz:)
anulka ja tak w pierwszej ciaży byłam zupełnie nieprzygotowana;/ mam jednak nadzieję, że w tej wytrwam do 38 tygodnia:)
anuka, dzielna jesteś! Trzymam kciuki za szybki powrót Twojego maluszka do domu!
Dzieki za wsparcie :) gleboko wierze ze bedzie wszystko ok :)

Jesli mogeWam cos poradzic to nie czekajcie ze wszystkim do ostatniej chwili. Ja mialam na wszystko czas. Teraz mi go brakuje. Pokoj w ktorym bedzie Maluszek chyba w nocy bedziemy urzadzac, nie mowiac o sprzatnieciu mieszkania.w ciagu dnia nie ma na nic czasu, nie mamy samochodu a dojazdy do szpitala zajmuja troche czasu.
Anuka dużo sił :* Trzymajcie się dzielnie:) najważniejsze, ze maleństwo zdrowe, resztę przetrzymasz:)

ja jeszcze wczoraj miałam ochotę zająć się wyprawką a dzisiaj mi już przeszło:P Poczekam do poniedziałku, wtedy mam wizytę:) no i muszę jakiś proszek dzidziusiowy kupić
orientujecie się czy w tesco aktualnie sa przeceny na pajace?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry