Widok

Październik 2010 ;) Część 10-ta

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
01.10.2010 - A.j. - Pensjonat Faltom

02.10.2010 - Malga - Kościół św. Leona (Konwikt), Salino "Gospoda pod Żubrem", zespół Vertim

02.10.2010 - Madziakin - Kościół św. Judy Tadeusza Gdańsk godz.15, sala Szarlota Kościerzyna, zespół Best

02.10.2010 - Mutti - Angelika i Dawid - Kościół św. Wojciecha, Bałtyk w Stegnie, zespół Labirynt

02.10.2010 - Francess - godz.15., sala Adler Zgorzele

02.10.2010 - Gatha - godz.15 sala Bumerang Kąty Rybackie, zespół Remanent

02.10.2010 - Neta26

02.10.2010 - Emabe

02.10.2010 - Adrienne

02.10.2010 - Madzina godz.15:30

02.10.2010 - Talkosia

09.10.2010 - Aga8418 godz.16

09.10.2010 - Basieniak - Kościół Matki Boskiej Różańcowej godz. 16, sala GOSIA w Kielnie

09.10.2010 - Lady_Jane - Kościół Św. Trójcy w Sulęczynie, sala Adler, Zgorzale

09.10.2010 - Farida - Kościół Św. Judy Tadeusza w Gdańsku

09.10.2010 - Lyneth - Kościół Św. Mikołaja Gdańsk, sala weselna: Restauracja Lukullus, Zespół Magic z Gdyni

09.10.2010 - Sallyann - Marzena i Adam - kościół pw. św. Judy Tadeusza w Gdańsku, Hotel Pod Lipami - Łęgowo, DJ Marcel

16.10.2010 - Kami* - Kolegiata w Wejherowie, Casilla w Kębłowie, zespół Yacotaco

16.10.2010 - Pusia105 - Kościół Pomieczyno, sala Dworek Barwik

22.10.2010 - Agata28 - Bojano

23.10.2010 - Gabolek - Gabi i Grzesiek - Kościół Św.Bernarda w Sopocie godz.15:30, zespol Fox art

23.10.2010 - Johana- godz. 16.00 w Parafii Dobrego Pasterza w Gdyni, Oleńka Tuchom

23.10.2010 - Kasik84

30.10.2010 - Maibe - Magda i Piotrek - Kościół św.Trójcy Kwidzyn godz.16

30.10.2010 - gomarried - Ola&Wojtek - Lech resort&spa Łeba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
neta26 a gdzie w Anglii mieszkasz??? ja w Londynie:)
Twoja suknia to maggie???

ja się właśnie zastanawiam czy tą poprawinową kupić;)
Madziakin ta twoja sukienka przepiękna :-]
Mieszkam w Anglii od kilku lat i akurat trafiłam na wyprzedaż sukien ślubnych niedaleko Manchaster poprostu mi sie udało. To co na ebay-u pokazałam to chodzi tylko o fotke bo nie umialam wkleić samego zdjęcia hehe
jeszcze raz linka wrzucę
http://www.lipsy.co.uk/store/party-dresses/lipsy-grecian-drape-dress/product-is-DR02047_041

tylko jakbym ją kupiła to kurczę nie wiem jakie dodatki...
Basienak wklejam zdjęcie tej sukienki, zdjęcie nie najlepszej jakości i sama se je robiłam więc tak super nie widać.....

image

image
Mutti właśnie dzwoniłam mamy się wstawić 20 minut wcześniej to nam pokażą co mieliście tak więc zobaczysz nas pierwszych na sali
na początek taniec zapoznawczy polonez

TANIEC ZAPOZNAWCZY I INTEGRACJA GOŚCI
Wesele to połączenie dwóch rodzin. Oczywiste jest że goście obu stron nie znają się nawzajem. Początek wesela tuż po pierwszym tańcu to najlepszy moment na zapoznanie się. Podczas tańca i krótkich, niewymagających zbytniego zaangażowania, dobrej kondycji fizycznej ani zdolności manualnych zabaw, w bardzo umiejętny sposób stwarzamy sytuację, które to zapoznanie znacznie ułatwiają. Po krótkiej części integracyjnej goście zaczynają czuć się jak jedna wielka rodzina.
teraz doczytałam że na oczepiny przeznaczają 40-60 min to nie wiem ile tych konkursów da radę się przeprowadzić... nie wklejałam wszystkich co mamy do wyboru, tylko te, które najbardziej nam się podobają:)

jest ktoś dziś w ogóle???
nie wiem czy te 3 będą gdyż nie wiadomo ile czasu będzie... będzie jeszcze taniec odbijany za pieniążki i rzucanie welonem i krawatem więc zależy jak się czasowo zmieścimy... trochę będzie atrakcji, tort, płonąca szynka, fajerwerki a goście też chcą się pobawić:):) oprócz tego nasz zespół na koniec oczepin robi familiadę

Na koniec oczepin ZAWSZE organizujemy zabawę, którą zapamiętają wszyscy goście! Nazywamy Ją Familiadą. Jest to gra, pomagająca szybko ‘zintegrować’ gości z obu rodzin oczepinami, przede wszystkim dlatego ze bezpośrednio bierze w niej udział dużo osób (14!), pośrednio wszyscy obecni na sali goście, a sama zabawa wywołuje zawsze kupę śmiechu :)!!!
*TANIEC Z GWIAZDAMI -ponoć robi furorę na weselach:)
Zapraszamy na parkiet 6-8 ‘roztańczonych’ panów; ustawiamy Ich w dwóch rzędach naprzeciwko siebie. Panowie w jednym rzędzie podwijają nogawki za kolana i automatycznie staja się ‘partnerkami’. Dobieramy panów w pary. Panowie mają do odtańczenia 4 tańce – tango, walca, rock&roll’a i taniec Go-go (jeden z panów w parze jest ‘rurą’, drugi tańczy :) ). Panie obecne na sali oceniają :)!

*SCENKI
Para Młoda wybiera 3 - 4 pary utalentowane aktorsko. Każda para dostaje za zadanie przedstawić w formie właśnie gry aktorskiej oświadczyny / zaloty, w danej epoce czasowej. I tak: para nr 1 przedstawia zaloty w prehistorii, para nr2 w średniowieczu itp. Dajemy parom 10-20 minut na przygotowania (my w międzyczasie prowadzimy z gośćmi inne zabawy oczepinowe). Oczywiście wszystkie rekwizyty i działania sceniczne jak najmilej widziane :)!
trzeba było np. pocałować kelnerkę, zdobyć papier toaletowy i takie tam...
*KTO PIERWSZY, TEN LEPSZY
Zapraszamy do zabawy 6 chętnych gości. Na środku parkietu ustawiamy 5 krzeseł. Zespół zaczyna grać, kiedy skończy zawodnicy muszą… nie, nie :)! Nie siadają na krzesło – zanim to zrobią, muszą wykonać zadanie, które w tej chwili zada zespół (np. zdobyć źdźbło trawy, zrobić 5 pompek itp. :) ), dopiero po wykonaniu ‘misji’ mogą jak najprędzej zajmować miejsce :)! Jak łatwo się domyślić jeden uczestnik zostanie bez krzesła – temu dziękujemy – niestety odpada. Zabieramy jedno krzesło. Schemat ten powtarza się do wyłonienia jednego zwycięzcy.

ten konkurs jest śmieszny i fajny ostatnio jak byłam na weselu było coś w tym stylu i było kupe śmiechu:)
Gabolek ten pomysł z kubkami nawet fajny:) ja gdzieś widziałam jak dawali takie lepsze alkohole zapakowane w taką przezroczystą falię czy coś było ładnie przyzdobione i było tam jeszcze kilka cukierków... widziałam też jak dawali alkohol z pucharami jakimiś... ostatnio jak oglądałam wesele koleżąnki to ona miała właśnie takie nagrody jak Mutti pisała i Ci goście na jakiś zachwyconych nie wyglądali a i śmiechu wcale dużo nie było... nie wiem ale to raczej goście jacyś smętni byli;))))
dziewczyny zaraz napiszę na czym te konkury polegają muszę odpalić laptopa bo tam mam kartę weselną:)
ojjj malaga to miałaś przeboje....:)

neta piękna Twoja suknia w greckim stylu:) a kupowałaś ją z ebaya??? cena jest powalająca!
Malga kurczę to mieliście przeboje. :( A może zadzwoń do nich i chodźcie dzisiaj. Wczoraj były podstawy (prosty mały kwadrat do walca) podstawa rumby, dwa małe układziki i jak rozpocząć taniec i jak zakończyć, ale wszystko to naprawdę podstawy, więc aż tak wiele nie stracilibyście. Ogólnie prowadzą bardzo fajnie, podobało nam się. :)
mutti sorki że nie odpisałam ale dopiero teraz wróciłam do domu i przeczytałam. Taki wczoraj wkur...w miałam że myślałam że mojego zabije i zakopie. Ale od początku. Mieliśmy się wczoraj wybrać na SOS do Tanga. Wysiadając z SKM była godzina 17:10 oczywiście mój się spóźnił bo zapomniał że jest objazd tak więc w domu byłam o 17:30 szybko obiad i już mieliśmy wyjeżdżać a ten mi oświadcza że jeszcze by się wykąpał. Wyjazd był o 17:55 odjechaliśmy kawałek to H mi mówi że skoczymy tylko do jego pracy po buty jest godzina 18:05. Po odebraniu butów dowiaduję się że zapomniał portfela no to znowu do domu o godzinie 18:20 okazało się że portfel był w bagażniku. Moje ciśnienie wzrosło o 100% no ale jedziemy spóźnimy się około 15 minut. Dojechaliśmy do Gdyni o 18:50 i co najgorsze z tego zdenerwowania pomyliły mi się numery zamiast 16/1 to ja 1/16 zanim znaleźliśmy szkołę tańca była godzina 19:10. Mieliśmy wejść ale jak już widzieliśmy że każdy tańczy to zrezygnowaliśmy. Jak to piszę to ciśnienie mi rośnie . A jak było ???
a co tam wrzuce kilka linków jak sie uda :-] taki mam płaszczyk do kościola ale jeszcze nie wiem czy go ubiore czy pozostane przy bolerku

http://cgi.ebay.co.uk/wedding-dress-bridal-winter-long-coat-any-size-colour-/270528456744?cmd=ViewItem&pt=UK_Wedding_Clothing&hash=item3efcc0a828
kopiuję *

kurde napisałam jak linki wyglądają, ale jak wyślę to tutaj to znikają
Kurczę, ale literówki strzeliłam :P
kupiuję *
usuwam *

pierwszy nawias ...........
ostatni

Musi zostać to od momentu .....link do zdjęcia
do góry