Widok

Przeciekanie pieluszki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co noc mam ten sam problem,przecieka małemu pieluszka.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.

Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja ma prawie 7 kg i już przechodze na 4 bo w 3 ostatnio kupa jej sie wylała :( ja mam taki patent ze jak sie rozmiar konczy w niebieskich to przechodze na 1 paczke bialych (one sa jakies wieksze ) i później wracam do niebieskich już rozmiar wyżej
ale Ty chyba juz uzywasz bialych -bo one sa do 9 kg, moze masz te nowe białe ekstra chłonne -one mi się wydają ciut mniejsze niż te stare ze słonikiem;
Moja Amelka od kiedy zaczęła ważyć 5,5 kg zaczęłą nosić 4 pampers. Miałam ten sam problem- co noc wszystko albo mokre albo zafajdane. Problem się skończył. Teraz waży 7400 i cały czas używamy 4:)

image

image
mielismy to samo. zmienilam na huggisy i problem znikł :)
Może za mały rozmiar już masz ,a tak wogóle to pampersy się spierniczyły (delikatnie mówiąc ) i to strasznie przy synku używałam pampersów i byłam zadowolona do czasu po 4 miesiącach przeszłam na "Touyours" z lidla ( 52 szt 28 zł i o wiele lepsze ,też mają elastyczne boczki )bo pampersy strasznie śmierdziały po siusiu i przeciekały myślałam że taka partia wadliwa ale nie 3,5 miesiąca temu urodziłam córeczkę i trochę pampersów dostalam i 1 pakę kupiłam w nadziei że są dobre niestety pomyliłam się są jeszcze gorsze niż 2 lata temu i o połowę mniej wkładu w środku mają,płaci się tylko za firmę i to nie mało bo jakości żadnej ,przeszłam na "Huggies'y" i "Touyours'y" i nie ma problemów z przeciekającą pieluchą ,chyba że po nocy za puzno zmienię ,zakładam o 21 i czasami do południa wytrzymuje bez przeciekania.
dobrze liczę ze to 15 h ? ja się zastanawiałam czy 12 h to nie za długo
Jeżeli nie jest dużo nasikane to nie ma potrzeby zmieniać
mam takie samo wrażenie jeśli chodzi o pampersy. Używałam 4-5 lat temu i były ok. Teraz przeciekają i w ogóle jakieś takie do d... są. Używam Huggiesów i Dada.
u nas jak pielucha zaczeła własnie przeciekać oznaczało to konieczność zmiany rozmiaru, zazwyczaj problem znikał.... niewazne było w sumie czy huggisy czy pampersy
uzywamy pamersów 4 (jakoś jak mały przekroczył 6 kg) i nie zdazyło nam się aby przesikał pampersa --> ani rozmiaru 3 ani 4; Fakt my dość często zmieniamy pieluchę --> w nocy max to 8h a w dzień to co 2 godziny (jedno siusiu = jedna zmiana);
Testowałam hugisy i mi zupełnie nie podpasowały - są grubsze i kiepskie na bardziej płynną kupkę (w pampkach nic nam nie wypłynęło a w hugisach sie zdarzało);
Zaś Bella to dla mnie zupełna pomyłka :/ Jako takie są tescowe (takie nowe zielone);
ja uzywam huggisy r.4, moim zdaniem sa duuuzo lepsze od pampersow, w ktorych jak jest sporo siku to robi sie taka galareta a huggisy sa bardziej " sztywne", a zmieniam w dzien max.co 3-4godz, czasem czesciej jak ma sporo a na noc jak zaloze ok.godz.21 to zmieniam od razu jak sie obudzi ok.7, czasem jednak sie zdarzy ale rzadko ze musze w nocy zmienic ale to jak sporo w nocy pije...teraz mam te huggisy super-flex z biedry;D
ja mam ten sam problem, maly wazy niecale 6kg i uzywam "3"
u mnie przy synku tez sie to zdarzalo! slyszalam, ze czesciej u chlopcow wlasnie :/ dlaczego? sama nie wiem, ale z coreczka nie mialam problemu! tez zmienialam pieluchy, szukalam roznych firm i roznym rozmiarow, az problem znikal, pozniej znowu wracalam do starych i tak na zmiane :)
u nas tez przeciekaly uzywamy 4 okazalo sie ze nie dkladnie doklejalam i przeciekalo i dalej 4 mala jest szczupla wzy 11,500 kg i 4 tak wiec byla moja wina nie pampkow;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to pora zmienić na większe,mam nadzieję że mały tego pampka nie będzie miał po pachy ;)
a mi tam nigdy nie przeciekła pielucha ani u Mrysia ani u Miski...nie liczę tu takich wypadków ze była totalnie napompowana po nocy i już nie miała gdzie wchłonąć kolejnej porcji ;)

Mryś waży ponad 8 kilosów i 3 mu zapinam bo została mi jeszcze jedna paczka i zadnych wpadek nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój mały nigdy nie miał napompowanej pieluchy,a mimo to od kilku dni mokra piżama i prześcieradło.

Z córką nigdy nie miałam takich problemów "mokrych" :)
też u nas przeciekały i mojego wówczas 7 kg bobasa wsadziłam w pieluchy od 12 kg, robiąc mu na dole pliskę, co nie przeszkadzało, teraz waży 10 kg i powoli znów zaczynam mieć problem, a większych pieluch chyba nie robią bo te co używamy to 5 Huggies
ja tam myślę, ze to nie jest kwestia rozmiaru pieluchy tylko kwestia ułożenia siusiaka w środku ;) bo widzę, że dziewczynek ten problem raczej nie dotyczy

mi się przecieki nie zdarzają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehehe ale się ubawiłam :)))
15 godzin dziecko w jednym pampersie????????
nie ważne czy mocno nasikane ale przecież w moczu są bakterie, jest ciepelko, idealne miejsce do rozwoju... ciekawa jestem jakie dziecko ma odparzenia
używamy Pampersów :) może ze 2-3 razy zdarzyło się, że Młody miał lekko mokrego pajaca - bo Tatuś za luźno zapiął i nie do końca wywinął na zewnątrz falbanki :]

jak pomyślę o 15 godzinach w 1 pampku to od razu staje mi przed oczami pobyt na Polankach z powodu ZUMu... ://///

u nas max to 12 godzin - czyli tyle ile Gabryś przesypia w nocy :)
Kupiłam huggies-y od 5kg i pierwsza noc sucha,także podejrzewam że jednak były za małe.
to straszne 15 godzin w pampku!!! może sama nie zmieniaj 15 godzin podpaski to zaczniesz innymi kategoriami myśleć....żal Maluszka
jestem jakaś ciemna...kto trzyma 15 godzin w jednym pampku dzieciona??
tak Wiper-15 godzin!
Ja swojego syna zawsze przewijam w nocy,ale tylko raz.Nie stosuję żadnych kremów na odparzenia ani innych takich wynalazków. Ma od ponad 4 m-cy nieskazitelną pupcię,i nigdy nawet krosty na niej nie miał. Po kąpieli wieczornej tylko oliwka Hipp i to wszystko :)

Pampek przeciekał do momentu przewinięcia.Jak napisałam wyżej,dzisiejsza noc była sucha. Założyłam ciut większego pampka.
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Spróbuję :) poza tym nie napisałam że codziennie tak robię więc nie tobie to oceniać ,też mam 2 dzieci jak ty i to nie znaczy że jestem gorsza od ciebie ,tak więc nie oceniaj innych po jednej wypowiedzi

a wyobraz sobie że moja dzidzia ma się świetnie ,ba nawet super i odparzeń też nie ma. :)
A jak jesteś ciekawa to ci powiem że żadnych :)
Uuuu, Pampersy się spierniczyły, bo już 15 godzin nie wytrzymują... Mam koleżankę, która używała trzech Pampersów na dobę, taka oszczędna była.

U nas się zdarzały przecieki, znaczyło to, że trzeba zmienić rozmiar.
Aż tak oszczędna nie jestem :)
A to że tak napisałam to nie znaczy że tak robie dzień w dzień pomyliłam godzinę i tyle,zresztą nie mam obowiązku się tłumaczyć i nie tobie mnie oceniać,
fajne masz koleżanki
A tak wogóle to czytaj ze zrozumieniem
kulka nie przejmuj się ignoruj po prostu i tyle.Każdy ma prawo robić co mu się podoba,a inni niech sobie komentują. Zawsze się znajdą wszechwiedzące :)

Ja nie wierzę że porządna matka może zaniedbać dziecko.

Pozdrawiam
Ta panie "porządne" ;))
Pozdrawiam
Ach, jaka akcja, już wszyscy zapomnieli o tych 15 godzinach, tak zręcznie obróciłaś kota ogonem, że to teraz reszta forum nie zmienia pieluch :D

Dobra, Kulka, rozumiem, że Ci wstyd i więcej tak nie zrobisz, dla mnie temat jest zamkniety ;)
Wstyd to kraść i z dupy spaść,zanim się zacznie po kimś jechać należy spojrzeć najpierw na siebie i swoje podwórko,a czy reszta zmienia pieluchy czy nie to nie moja sprawa tylko indywidualna każdej z was .
Miłego dnia :)
proponuję sprawdzić innej marki pieluszki, mnie Lidlowskie zaczęły przeciekac
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
kupilam pampersy tez "3" ale sensitive i nie przecieka :)
Moj synek wazy 9,5 kg. Jest dlugi i szczuply, dlatego nadal uzywamy 3. Probowalam 4, ale byly "luzy". My uzywamy Huggies Premium (w zwykłe Huggies 3 już się nie mieści, Premium są odrobinę większe). Bardzo polecam (próbowaliśmy Pampres, Happy i coś tam z Lidla i nic nam tak nie odpowiadało).

Pozdrawiam

PS. Nikogo nie oceniam, ale na przyszłość dziewczyny zastanówcie się trochę. 15h to za długo
My używamy pampersów '3" przy wadze około 8h i jak na razie bez niespodzianek :)

Ogólnie jestem bardzooooo zadowolona z pampersów. Teraz czekamy na norweskie pampki, ciekawe czy będą lepsze od naszych polskich, bo cena powalająco niska :)
najbardziej z tego wątku zapamiętałam "15godz" :D

jestem w wielkim szoku!

moja mała ma zmieniane pampki czasem nawet co godzinę-co pół a czasem nawet cztery na raz, bo nie zdąży "dosrać" a ja już jej zmieniam :)
nie wyobrażam sobie siedzieć z mokrą dupą cały dzien więc i moje dziecię nie siedzi...
zresztą mała przyzwyczaiła się do suchego i teraz jak ma mokro to "woła"...

ps ale można opiniować? chyba od tego jest forum?:)
ps my mamy obecnie huggisy nr 2 przy wadze 5640g...czasem zdarzy się przeciek, ale "przymierzyłam" jej 3 i są za duże...
Mój syn ma 4 m-ce i 2 tyg, waży 7400
przeszłam na pieluchy większe

Dziś w sklepie mama miała na rączkach dziewczynkę m-c starszą od mojego synka i była o głowę mniejsza.

Mój syn nie jest szczupły,taki mini pulpecik i długi.

U lekarza do pupy miał 44cm + nogi + wieka niewiadoma :D

Dziwnie teraz mierzą..
Dziewczyny u mnie pranie jest codziennie, przy każdej zmianie pieluszki zmieniamy i ciuszki, Mały ma 3 tygodnie używamy pampers premium care i nie wiem co źle robię, próbowałam już wszystkich sposobów, zawsze plecki mokre.
Mi się wydaje,że ważniejsze niż rozmiar pieluchy jest jej odpowiednie założenie-koniecznie zwróć uwagę czy siusiak nie jest skierowany na bok (no bo że musi być na dół to nawet nie piszę:-)) i czy body gdzieś za bardzo nie dotyka brzegu pieluchy (tych falbanek). Jak to nic nie da to może warto spróbować innej firmy (nam na przykład zupełnie nie pasują huggiesy,bo mają takie szerokie boczki,że nie umiem ich porządnie zapiąć)
Ja dwójke swoich szkrabów "odchowałam" na huggies -ach.
Pampersy były dla nas nieodpowiednie, miałam wrażenie że po 1 -1,5h pampek był mega zasikany.
wg mnie huggiesy sa bardziej chłonne, chociaz zdarza sie, że w nocy przeciekną.
Dla nas huggiesy okazały się rewelacyjne. Od urodzenia były pampersy premium i mała nabawiła się mega odparzenia. Po dwóch dniach stosowania huggiesów pupka jak nowa. One nie są niczym nasączane, mają fajne rzepy, zdarza się, że przeciekną w nocy, ale to jeśli nie dokładnie założę pieluszkę zmieniając w nocy. Teraz jesteśmy na 1 newborn, mamy już zapas 2:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry