Widok
Przeciekanie pieluszki
Co noc mam ten sam problem,przecieka małemu pieluszka.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.
Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.
Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
Może za mały rozmiar już masz ,a tak wogóle to pampersy się spierniczyły (delikatnie mówiąc ) i to strasznie przy synku używałam pampersów i byłam zadowolona do czasu po 4 miesiącach przeszłam na "Touyours" z lidla ( 52 szt 28 zł i o wiele lepsze ,też mają elastyczne boczki )bo pampersy strasznie śmierdziały po siusiu i przeciekały myślałam że taka partia wadliwa ale nie 3,5 miesiąca temu urodziłam córeczkę i trochę pampersów dostalam i 1 pakę kupiłam w nadziei że są dobre niestety pomyliłam się są jeszcze gorsze niż 2 lata temu i o połowę mniej wkładu w środku mają,płaci się tylko za firmę i to nie mało bo jakości żadnej ,przeszłam na "Huggies'y" i "Touyours'y" i nie ma problemów z przeciekającą pieluchą ,chyba że po nocy za puzno zmienię ,zakładam o 21 i czasami do południa wytrzymuje bez przeciekania.
uzywamy pamersów 4 (jakoś jak mały przekroczył 6 kg) i nie zdazyło nam się aby przesikał pampersa --> ani rozmiaru 3 ani 4; Fakt my dość często zmieniamy pieluchę --> w nocy max to 8h a w dzień to co 2 godziny (jedno siusiu = jedna zmiana);
Testowałam hugisy i mi zupełnie nie podpasowały - są grubsze i kiepskie na bardziej płynną kupkę (w pampkach nic nam nie wypłynęło a w hugisach sie zdarzało);
Zaś Bella to dla mnie zupełna pomyłka :/ Jako takie są tescowe (takie nowe zielone);
Testowałam hugisy i mi zupełnie nie podpasowały - są grubsze i kiepskie na bardziej płynną kupkę (w pampkach nic nam nie wypłynęło a w hugisach sie zdarzało);
Zaś Bella to dla mnie zupełna pomyłka :/ Jako takie są tescowe (takie nowe zielone);
ja uzywam huggisy r.4, moim zdaniem sa duuuzo lepsze od pampersow, w ktorych jak jest sporo siku to robi sie taka galareta a huggisy sa bardziej " sztywne", a zmieniam w dzien max.co 3-4godz, czasem czesciej jak ma sporo a na noc jak zaloze ok.godz.21 to zmieniam od razu jak sie obudzi ok.7, czasem jednak sie zdarzy ale rzadko ze musze w nocy zmienic ale to jak sporo w nocy pije...teraz mam te huggisy super-flex z biedry;D
używamy Pampersów :) może ze 2-3 razy zdarzyło się, że Młody miał lekko mokrego pajaca - bo Tatuś za luźno zapiął i nie do końca wywinął na zewnątrz falbanki :]
jak pomyślę o 15 godzinach w 1 pampku to od razu staje mi przed oczami pobyt na Polankach z powodu ZUMu... ://///
u nas max to 12 godzin - czyli tyle ile Gabryś przesypia w nocy :)
jak pomyślę o 15 godzinach w 1 pampku to od razu staje mi przed oczami pobyt na Polankach z powodu ZUMu... ://///
u nas max to 12 godzin - czyli tyle ile Gabryś przesypia w nocy :)
Ja swojego syna zawsze przewijam w nocy,ale tylko raz.Nie stosuję żadnych kremów na odparzenia ani innych takich wynalazków. Ma od ponad 4 m-cy nieskazitelną pupcię,i nigdy nawet krosty na niej nie miał. Po kąpieli wieczornej tylko oliwka Hipp i to wszystko :)
Pampek przeciekał do momentu przewinięcia.Jak napisałam wyżej,dzisiejsza noc była sucha. Założyłam ciut większego pampka.
Pampek przeciekał do momentu przewinięcia.Jak napisałam wyżej,dzisiejsza noc była sucha. Założyłam ciut większego pampka.
Paulo Coelho
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Moj synek wazy 9,5 kg. Jest dlugi i szczuply, dlatego nadal uzywamy 3. Probowalam 4, ale byly "luzy". My uzywamy Huggies Premium (w zwykłe Huggies 3 już się nie mieści, Premium są odrobinę większe). Bardzo polecam (próbowaliśmy Pampres, Happy i coś tam z Lidla i nic nam tak nie odpowiadało).
Pozdrawiam
PS. Nikogo nie oceniam, ale na przyszłość dziewczyny zastanówcie się trochę. 15h to za długo
Pozdrawiam
PS. Nikogo nie oceniam, ale na przyszłość dziewczyny zastanówcie się trochę. 15h to za długo
najbardziej z tego wątku zapamiętałam "15godz" :D
jestem w wielkim szoku!
moja mała ma zmieniane pampki czasem nawet co godzinę-co pół a czasem nawet cztery na raz, bo nie zdąży "dosrać" a ja już jej zmieniam :)
nie wyobrażam sobie siedzieć z mokrą dupą cały dzien więc i moje dziecię nie siedzi...
zresztą mała przyzwyczaiła się do suchego i teraz jak ma mokro to "woła"...
ps ale można opiniować? chyba od tego jest forum?:)
jestem w wielkim szoku!
moja mała ma zmieniane pampki czasem nawet co godzinę-co pół a czasem nawet cztery na raz, bo nie zdąży "dosrać" a ja już jej zmieniam :)
nie wyobrażam sobie siedzieć z mokrą dupą cały dzien więc i moje dziecię nie siedzi...
zresztą mała przyzwyczaiła się do suchego i teraz jak ma mokro to "woła"...
ps ale można opiniować? chyba od tego jest forum?:)
Mój syn ma 4 m-ce i 2 tyg, waży 7400
przeszłam na pieluchy większe
Dziś w sklepie mama miała na rączkach dziewczynkę m-c starszą od mojego synka i była o głowę mniejsza.
Mój syn nie jest szczupły,taki mini pulpecik i długi.
U lekarza do pupy miał 44cm + nogi + wieka niewiadoma :D
Dziwnie teraz mierzą..
przeszłam na pieluchy większe
Dziś w sklepie mama miała na rączkach dziewczynkę m-c starszą od mojego synka i była o głowę mniejsza.
Mój syn nie jest szczupły,taki mini pulpecik i długi.
U lekarza do pupy miał 44cm + nogi + wieka niewiadoma :D
Dziwnie teraz mierzą..
Mi się wydaje,że ważniejsze niż rozmiar pieluchy jest jej odpowiednie założenie-koniecznie zwróć uwagę czy siusiak nie jest skierowany na bok (no bo że musi być na dół to nawet nie piszę:-)) i czy body gdzieś za bardzo nie dotyka brzegu pieluchy (tych falbanek). Jak to nic nie da to może warto spróbować innej firmy (nam na przykład zupełnie nie pasują huggiesy,bo mają takie szerokie boczki,że nie umiem ich porządnie zapiąć)
Dla nas huggiesy okazały się rewelacyjne. Od urodzenia były pampersy premium i mała nabawiła się mega odparzenia. Po dwóch dniach stosowania huggiesów pupka jak nowa. One nie są niczym nasączane, mają fajne rzepy, zdarza się, że przeciekną w nocy, ale to jeśli nie dokładnie założę pieluszkę zmieniając w nocy. Teraz jesteśmy na 1 newborn, mamy już zapas 2:)