Widok

Rzadko spotykane imiona

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a mój syn ma na imię Ketelin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
Potworkiem to jest na pewno imię Anatol już wyobrażam sobie jak go koledzy w szkole będą przezywać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Współczuję Ketelinowi (o ile istnieje, a ty nie jesteś trollem). Sama nie mam nic przeciwko rzadko spotykanym imionom, sama mam dzieci o raczej oryginalnych imionach: Remigiusz (Remek), Mieszko i Anatol (Tolek). Jednak nie popieram takiego prześcigiwania się na to, kto będzie mial bardziej oryginalne imię. Jak mamie się podoba - super, ale jeśli kieruje się tylko popularnością, to już trochę gorzej, bo potem wychodzą jakieś potworki typu Dżejson, Dżastin, Brajan, Gracjan i nie wiadomo co jeszcze (oczywiście bez urazy).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cała lista rzadko spotykanych imion co prawda w Gdańsku ale jednak :
http://www.gdansk.pl/biznes/Gdansk-w-liczbach,a,960
Gniewko
Bliźniaki Mieszko i Gniewko😃znam z sąsiedztwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bazyli
Bernardeta
Medard (polskie imię)
Appolina
Izydor
Lublana
Ziemowit
Marcelina
Leopold
Judyta

Lubię oryginalne imiona, zwłaszcza polskie
Kornelia piękne imię
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A Bolebor albo Kornelia ? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też mam Syna o imieniu Kosma, a na drugie ma Wawrzyniec. Uważam, że oba są stare, polskie i piękne.
Moj tata nazwal naszego psa Bolek, a z mojej bardzo bliskiej rodziny nazwano suczki Iga i Aga.

Kolezanka ma 2 synow Jibril i Mikail, ale ma meza z Afryki, czyli to usprawiedliwia :).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To imie jest ładne
Moje imie jest bardzo ciekawe..Edrienne.
Znam kobietę imieniem Delfina
Nasz synek ma na imię Nataniel(od zawsze bardzo mi się podobało) i wcale nie uważam,że to rzadkie imię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
moja córka ma na imie Sandra ale mysle ze to jest raczej
'normalne" imie:) teraz staramy sie o kolejne dziecko wiec jak zajde i urodze chlopca nazwiemy go Gabriel
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj synek KONRAD,znane imie a jakże rzadko spotykane nieprawdaż?
a moja kolezanka dala synowi imię DUSTIN

Imię RIMA jest pochodzenia ormiańskiego.Moja córka też ma tak na imię- tak jak jej babcia która jest ormianką.
ja sie chyba nie musze wypowiadac-wystarczy spojrzec na suwaczki ;)

Mieszkamy za granica i wszystko wskazuje na to,ze tutaj juz zostaniemy wiec nie zalujemy wyboru. Zreszta to sliczne imiona dla nas :)
Mój synek ma na imię Mikołaj i jakoś nie wydaję mi się aby miał mieć problemy i nieprzyjemności w związku z imieniem ;)
Poza tym wszyscy zdrabniają do Miki , Mikuś ;)
MI się podoba kilka rzadko spotykanych imion, ale raczej pozostaję fanką tych tradycyjnych-> nie mam na mysli Władysława (przepraszam jeśli uraziłam), ale np. Michała, Magdalenę, itp...
Ps: Gabriel to bardzo ładno imię i mój kolegga który jest mega męski jest jego posiadaczem, więc nie uważam , aby było ono niemęskie ;)
Ja mam córeczke Antosie wołamy na nią Tośka lub Tosia mam sie bardzo podoba ale dużo ludzi sie dziwi i pytają a jak wołacie !!!!!
Mam wrażenie, że ostatnio rzadkim imieniem stało się imię Mariusz. Nie znam dzieci o tym imieniu a uważam, że jest piękne. Wśród dorosłych ludzi trochę Mariuszów jest ale wśród dzieci jest to imię rzadko spotykane.

A z damskich imion znam jedna Leę (Lea) i faktycznie Berenika...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry