Widok

Rzadko spotykane imiona

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a mój syn ma na imię Ketelin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
szczerze mu współczuje :(
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeeeeeeeezuuu...ja tez:]
image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
staram się szanować wybory innych, ale w tym wypadku również współczuję dziecku
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie chciałam to napisać z całym szacunkiem do autorki wątku, ale nie rozumiem dlaczego rodzice tak krzywdzą swoje dzieci:( Nie wiem w jakim celu nadaje się imiona, których nawet nie ma w kalendarzu, czy to sposób zwrócenia na siebie uwagi nie wiem:( Jedno jest pewne polskie dzieci są tak bezkrytyczne, że aż strach pomyśleć co dzieci tak nazwane będą przeżywać w szkole:( Znam przypadek kiedy to dziecko ma żal do rodziców że zostało nazwane inaczej niż wszyscy, i czekało do ukończenia pełnoletności by móc je zmienić.
Zastanówcie się rodzice dwa razy zanim nazwiecie swoje dzieci tak, że potem dziecko wstydzi się swojego imienia.

Sorki za mój wywód ale nie mogłam się powstrzymać.
image
image

image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakiego pochodzenia jest to imię??

Z mniej spotykanych imion spotkałam sie z takimi w realu:
Ksawier
Ksawery
Pola - b. mi się podoba
Nela (Nel)
Marina
Marianna
Koletta
Marietta
Nikodem ( coraz częściej nadawane)
Mściwoj :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koletta to chyba spolszczenie Colette a Marina kojarzy mi się z nadbrzeżem ;)
a Nikodem faktycznie co raz częściej spotykane
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja ostatnio usłyszałam
-Narni ( dziewczynka ) :/
-Milian :/
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja ostatnio slyszalam jessica i colin masakra jak z mtv. z moich obserwacji wynika ze ludzie zamozni daja normalne imiona natomiast ci co nie maja czym sie w zyciu pochwalic to wymyslaja jak najdziwniejsze imie dla swojego dziecka zeby czym zaimponowc
U mojej corki w szkole jest rodzenstwo Barnim,Slawina,Damroka,jesli nic nie przekrecilam...
image

image
anna w tym co piszesz jest sporo prawdy :)
chociaż mi się bardzo podoba imię Kasjan dla chłopca ale nie miałam tyle odwagi, żeby tak nazwać synka ( pomijam, że mąż by się nie zgodził ;)

za to zdarzyło mi się usłyszeć, Marek ????
rany nie mogliście wybrać nic bardziej oryginalnego ?? phi Marek jak mój ojciec i wujek !

ha ha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja natomiast spotkałam sie z imieniem Ariel - chłopiec. masakra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasjan faktycznie ładne. Mi sie też podoba Marcel i Tristan- ale nadałam w końcu Krystian :) wszystko w tych okolicach :)

Nie mam nic przeciwko ale żeby z tą orginalnością nie posunąć się jednak za daleko. Ponoć w rodzinach patologicznych roi się od jesik, vanes itd. Tak prtzynajmniej słyszałam od znajomych co pracują w opiece społecznej :) Potrzeba nobilitacji jakaś. W normalnych rodzinach też są czasem udziwnione imiona, to nie jest reguła oczywiście.

Ale marek to faktycznie jakoś tak zbyt pospolicie. Nie mówiąc już,że osobiście znam Marka Mareckiego :) masakra :)

Spotkałam też roksanę, inez i stellę:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Larisa, 10 lat temu przechodziłam z mężem wiele rozmów na temat Kasjana :)
Niestety mój mąż, nie zgodził się, głupio mu się kojarzyło ;)
W ostateczności, jest Michał, zwykłe, proste imię :)

wiele osób dziwi się słysząc imię naszego synka :) ot - imię znane ale zapomniane :)

Gabriel :)

znam też jednego Jordana(czytane po polsku przez "j") :) i Mercedes :)
Gabriel to mi sie właśnie wydawało,że ostatnio robi się modne.

Ja mam przyjaciółkę Gabrielę :)
ha ha a my często mówimy do naszego Marka- Marku Marecki :):)

imię powinno też pasować do nazwiska ( słyszałam o Jennifer Szczurek np. !!! ), u nas ze wzlgędu na twarde nazwisko parę imion odpadło no i ważne, żeby imię się dobrze kojarzyło :)

Ja mam Wanesse i zapewniam was ze nie jestem zadna patologia hehe,jak wy dziewczyny cos czasem wymyslicie to pojecie ludzie przechodzi hehe
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ewcia, nie twierdzę,że to jest regóła :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja ostatnio słyszalam imie
JUDYTA-tez nie spotykane
Kasjan -MOJ KUZYN MA psa o takim imieniu
a i jeszcze
MARIKA- b ladne i tez małao spotykane]
RAMONA
Pracuję w Domu dziecka i to fakt, że patologia lubi dziwne (spolszczone) wersje imion: Dżesika, Wanesa, Amanda, Brajan, Kolin... (oczywiście nikogo nie chce urazić)
A ja mam pytanie do mam dzieci o obco brzmiących imionach:) Co Wami kierowało przy wyborze Briana, Jessiki czy Wanessy przez dwa "s"?;)
Nasz syn ma imię po dziadku (teraz dość popularne), bardzo polsko brzmiące, a my w sumie teraz mieszkamy za granicą i nie wiadomo kiedy wrócimy. Nawet przez chwilę nie zastanawialiśmy nad "zagranicznym" imieniem:)
Z nietypowych imion dorzucę: Santana, Kasandra... ;)
ja tez nie mieszkam w polsce ale jakos do glowy mi nie przyszlo zeby dac synkowi jakies ,,obce '' imie. dalismy mu jakub bo to i po polsku ladne i latwe i po angielsku tez pasuje:)
image[/url]

image
Ostatnio słyszałam o Modeście i Achillesie, no cóż ... o gustach sie nie dyskutuje. Ja mam w domu Jakuba i Kingę.
Kasjan-bardzo ładne imię i znalałam kiedyś chłopca o tym imieniu, a jeśli chodzi o zwierzęta to również można nazwać ludzkimi imonami, miałam kiedys psa, który wabił( a raczej wabiła) się Agata:)
Ewcia-Wanessa to uważam bardzo ładne i zupełnie normalnie brzmiące imie.nie widze w nim niczego ośmieszajacego dla dziecka ani zadnego dziwactwa ze strony rodziców.Tyle tylko,ze nie polskie,a to chyba mało istotne.grunt,zeby imie brzmiało jakos po ludzku:)
image
Najgorsze jest to,że rodzice nie kierują się tym czy imie jest ładne, tylko żeby było INNE lub mało spotykane... i z tego wychodzą te dziwactwa.
a co do zwierząt to dopiero ludziom odbija palma hehe jak wymyslaja imiona.
Kiedys szlam na spacerku z dzieckiem i mijala mnie kobita z psem.Kiedy zawolala na psa"Sara chodz" to mi szczena opadła doslownie i pomyslalam sobie co za glupota dawac psu ludzkie imie.Jakby nie istniały inne.Moj piesek nazywa sie np Karmel:D

Moja kolezanka z pracy tez ma psa o imieniu Sara...
Porażka normalnie heh...
image
Też miałam psa o imieniu Sara, była cudowna. Sąsiad ma psa o imieniu Henio, też fajnie jak dla mnie :)

Co do dziwnych imion to sama mam na imie Luiza i jeśi już słyszę komentarz na temat mojego imienia to zawsze jest on bardzo pozytywny a słyszałam już ich wiele przez całe moje życie.
Mam również kuzyna który ma na imię Fabian.
Justi, Sara to śliczne imię, ale niestety jeszcze rok temu, nawet przez myśl mi nie przeszło, że dzieci tak mają na imię ;)
Tak samo Nela. Ja mam sunię o imieniu Neli, bardzo podobnie do Nela. I pewnie nie jedna mama by się na mnie obraziła ;)

Kiedyś miałam natomiast psa Oskara, ale wtedy dzieci takich imion nie nosiły. ;)

Jeli chodzi o imiona dla psow to w mojej dalszej rodzinie jest Kuba (jak moj syn), kiedy spotkaam sie z tym, ze psy wabily sie Macius i Kazik.
Nasz synek ma na imię Kosma !! To nie jest dziwne imię , bo jest bardzo stare tylko zapomniane . Znam dwóch Kosmów i żaden nie miał problemów w szkole, dzieci się nie śmiały :) Nadaliśmy te imię naszemu szkrabowi nie dla szpanu i z nudów, tylko z miłości do naszego dziecka . Osobiście uważam że to dorośli mają problem z mniej znanymi imionami niż dzieci :)
image[/url]
pies henio?
rany,masakra jakas:PPP
image
mojej babci sąsiadka miała psa Kasia ;)
Moi rodzice kupili owczarka niemieckiego, w metryce miał na imię Patryk ( jak mój brat )
Oczywiście rodzice przechrzcili go ;)

mojej znajomej syn ma na imię Pascal i ładnych klka lat temu w szkole podstawowej dzieciaki dawały mu w kość, to fakt
spotkałam się z imieniem Maura a co do dziwnych zestawień to Władysław Jagiełło, Ambroży Gołąbek, Bernadetta Tenderenda jeden plus że tak jak milion Kasiek nie zapamiętam tak te osoby zapamiętałam do końca życia :)
A ja swojego drugiego syna nazwię Sambor (były książę pomorski), pierwszego nazwałam zwyczajnie i żałuję, bo sama mam mało zwyczajne imię, które w dorosłym życiu wyśmienicie się sprawdza. Sama znam Natana, Kosmę i uważam że to są naprawdę piękne imiona.
Nasz synek nazywa się Marcjan i wszystkim się podoba, a lekarze pytają skąd imię się wywodzi itp...?
image

A nasi znajomi nazwali synka IWO :) wszyscy mówią do niego IWO, IWEK, IWUŚ :)
image
image
moj pies ma na imie Maja i co mam powiedziec, chyba nikoo nie uraze, ze to imie dla dziewczynki tez bardzo podoba sie...

ja dla chlopca bardzo podoba sie Colin, nie mieszkam w PL o rowniez bardzo zwracalam uwage na wybor, aby i w jezyku polskim i angielskim wymiawiac w ten sam sposob i np. u mnie Jacub dla chlopca nie wichodzili w gre, bo czytam to jako Dzejkob i jest roznica , wg. mnie,

Gabriel i Gabrysia, b.popularne imione na wschodzie polski, naprawde wg. mnie, co drugie dziecko ma tak na imie tam, ale moze to sa moje wrazenia...

wszystkie znaki mowia na ziemi, ze ma byc dziewuszka i bedzie Blanka Nel i byla pewnych grupa ludzia, ze krzywdze nazywajac dziecko tak, ze w szkole beda wytykac palcami itp, ale nie przejmuje sie...

a co powiecie o nazwaniu corki Kitty? dla mnie to jest masakra...
image

image
A co myślicie o imieniu Mia dla dziewczynki? mnie się spodobało strasznie jak poznałam jedną mamę z córcią Mią i pierwszy raz je usłyszałam:)
image
Mia, bardzo podoba mi sie, bo jest krotkie i latwo wymowic...
image

image
nasz synek będzie miał na imię Kasjan;) pół roku temu usłyszałam je podczas ceremoni chrztu . mąż jeszcze nie jest przekonany, wszystko w moich rękach;)
mamy córkę Kornelię , mówimy do niej Nelka, lub Kornelka, ona sama bardzo lubi swoje imię
image image

Kosma

Nasz synek też nazywa się Kosma (Kosma Mikołaj:). Ma już 2,5 roku i jest cudowny! Wybraliśmy to imię z kilku powodów:
1. Od zawsze bardzo nam się podobało
2. Odpowiada nam jego etymologia - Kosma to "ozdoba rodu" i "człowiek szlachetny"
3. Nosił je św. Kosma - lekarz o wybitnym umyśle i szlachetności.
4. Idzie w parze z imieniem Damian (tak nazywa się mąż :).

PS. Gdy nazwisko kończy się na - ski (jak w naszym przypadku), nikt nie ma wątpliwości czy Kosma to imię chłopca:)

Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych Rodziców!

Moja kumpela pracuje w przedszkolu. Pomijając fakt ze jest tam kilka Amelek i Oliwek to jest jedna Rita, Lilia, Astor, Lena i Zina. To z tych bardziej orginalnych :) Z męskich podobają mi się Staś i Antoś. Gorzej jak będa strasi.. Stanisław na obiad ;)
image
ja też mam synka Kosmę :)
teraz skończył 10 lat i to imię jest częściej spotykane niż wtedy kiedy się urodził :)
Też mam Syna o imieniu Kosma, a na drugie ma Wawrzyniec. Uważam, że oba są stare, polskie i piękne.
ciesze się że podoba ci się imie Pola bo ja mam tak na imie
mojej kuzynki corka ma na imie Celestyna, kojarzy mi sie to niestety z brazylijskim serialem Maria Celeste :-)
image
image
Celestyna kojarzy mi sie z siostrą zakonną.
a co dziwnych imion to jest takie imię Taras, maskara.
Kosma kojarzy mi sie z kosmatym albo z kosmitą.
mam kota kubusia i psa czarka.
Sara to jest wstretne imie, brzmi jak stara, wiele kotów na osiedlu ma tak na imie, i niektore psy tez.
Niestety Gabrys to mało męskie imie, porazka
Mi Kitty i Mia kojarzy się jakoś tak z nazwą dla kotków....
image

beata
Nasz synek jest już w drodze i postanowiliśmy dać mu na imie (bo obydwojgu) nam się podobało- Alex :) a na drugie dla wyrównania chyba będzie Daniel :)

Taka kobieta u mnie z uilcy ma psinkę którą nazwała Zuza.Co ma myśleć takie dziecko jak słyszy że ktoś woła na psa tak samo jak rodzice na nią??
My mamy Milana Mariusza i w zasadzie widzę, że większy problem mają z tym dorośli niż dzieci.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Moja sąsiadka ma córeczkę o imieniu Nastka, ładnie i oryginalnie:)
image
image

image
ja szanują wybory rodziców jakie by nie były. ale przyznam że raz mało nie wpadłam pod stół jak przedstawiono mi uroczego dwulatka (zmieniam trochę bo nie będę podawać dokładnie czyjegoś imienia i nazwiska - ale serio zmieniam tylko warzywo) - uwaga uwaga - XAVIER BURAK
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córeczka ma na imię Rima,swoje imię zawdzięcza tatusiowi który ma na imię Rimas .Jest to żeńskie imię od Rimasa.Fakt jest to pewien problem bo każdemu muszę powtarzać jej imię,jak również tłumaczyć dlaczego takie imię wybraliśmy
A mój synek ma imię z dnia w którym się urodził :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Mój kuzyn ma córeczki o imionach: Roksana Prakseda i Nela.
Miałam koleżankę Rositę, ale miała ojca Hiszpana, który bardzo chciał, żeby miała na imię po babci- Mercedes, jednak mama się nie zgodziła :)
Właśnie w takim wypadku, jak dziecko ma "zagranicznego" rodzica, to wtedy dla mnie usprawiedliwieniem jest jak rodzice decydują się na jakieś egzotyczne imię.
image[/url]image[/url]
niezły ten burak:)

A co do imion nadawanych z dnia urodzin to u mojego męża w rodzinie tak dają. dobrze,że u mnie nie było tak bo zostałabym faustyną :)
sąsiedzi mieli psa Madzię. to dopiero masakra
Moja sąsiadka ma psa charta polskiego o imieniu OLA:)
image
image

image
ja znam doga "kasię" :(.
co do imion, mnie zawsze smieszy argument że dzieci sie będą śmiały.... to nie dzieci, tylko ich durni rodzice. Jak bylam w ciązy i sie ludzie pytali o imię - mówiłam Franciszek, albo Jagna - robli wieeelkie oczy - a teraz mam wrazenie że Franków jest mnóstwo. Pomine, ze nikomu z rodziny sie nie podobało. jak bedzie drugie to nadal Jagna albo Bolesław.
Agusia... ta Nastka to chyba zdrobnienie od Anastazjii.. sama rozważałam to imie..
Dokładnie Anastazja:)
image
image

image
a ja dostałam psa - Sonię i znałam dziewczynkę o takim imieniu;)

imiona, z którymi się zetknęłam wśród dzieci:
Onufry
Włodzimierz
Dorian
Nataniel
Ramona
Sabrina
Kordian
Mnie właśnie Sonia bardzo się podobała, ale mój mąż stwierdził, że to imię dla psa:( Nazwaliśmy córkę Patrycja
image
image

image
moja córeczka na drugie ma Olimpiia za to pierwsze bardzo znane i stare imię Hanna
moja koleżanka mysli nad Carmen, Michael (miszel - jakkolwiek się to pisze), Nadią... Mi osobiście kojarzy się to z ruskimi paniami przy drogach krajowych. Nikogo nie chce urazić i szanuje to ze komus to się moze podobać ale takei są moje skojarzenia, więc radze się zastanowić dobrze przed wyborem dziwacznych imion żeby dzieciak w przyszłości nie miał z tego powodu przykrości.
To jest nic, mój Narzeczony wymyślił, że jeśli będzie chłopiec to będzie Lew. Załamałam się :). Jak chłopiec Lew to dziewczynka Sarenka :). Never :)
od razu mi się skojarzyło
" -Kochanie masz nóżki jak sarenka.
-takie zgrabne?
-nie takie owłosione"
:))))))))))
mój mąż obstawiał Nataniel ... i tak urodziła się dziewczynka, ale w życiu bym się nie zgodziła na takie dziwaczne imię :O
papilio1@op.pl
Mam zanajomych,ktorych synek ma na imie Federico, corka Karla:)
a ja mam dwóch oryginalnych kumpli, jeden ma na imię Fabian a drugi Sobiesław :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dobrze be było wg mnie zeby dziecko mało łatwe imię do wymowienia równiez za granicą
Nataniel mi się podoba-tylko, że przy opisie imienia mało korzystnie wypada
Fabian też ładne

jeszcze przypomniało mi się imię gracjan- jak nosi je np. osoba mało z gracją mająca doczynienia to nie fajnie
mam sąsiada Gracjana i kuzyna Doriana
obydwu tych imion nie lubię..brrrrr

ale Nataniel jest spoko :)
image
image
Gracjan to mi się teraz już tylko z Roztockim kojarzy...nie wiem czy wiecie, który to? ;-)
szałowy Gracjan...." mój internecie"... :))
hehe :)
a widziałyście jego akty ?
obśmiałam się jak norka :))
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dzieci Michała Wiśniewskiego - Xavier, Fabienne, Etienette i Vivienne Vienna
Mnie się podobają takie imiona: Tatiana, Mercedes, Koletta, Wioletta, Luiza, Hubert, Szymon, Igor.
aa i jeszcze Brunon:).
mmm, mi się Brunon też bardzo podoba, ale mój mąż się w życiu nie zgodzi :)
papilio1@op.pl
Moim zdaniem to jest ładne i bardzo męskie imię. Dla dziecka może rzeczywiście średnie, ale dla dorosłego mężczyzny - uważam, że cudowne:). Nataniel swoją drogą też ładne, ale może ciut za mało męskie jak dla mnie.
hmm... tak się zastanawiam czy za parenaście lat kiedy będzie pełno Julii, Natanielów, Weronik, Brunonów, Nadii, Len, Klar itp. te nasze zwykłe polskie imiona nie bedą traktowane jak coś innego. U mnie na pewno będzie "Ola" lub "Dawid" straszzzzznie mnie się podobie. :P
chciałamym wiedzieć kiedy Rima obchodzi imieniny bo też spotkałam się z tym imieniem
:)

ja mam kolegę Rodryka.
i koleżankę Halszkę.
dzieci nie będa się śmiały i wyszydzały jeśli nie usłysza takich słow od swoich " mądrych" rodziców...ale z tego co widzę to niestety chyba tak będzie
u mojej córci w żłobku jest Jarema i Kosma moja córka jest Nadia nie wiedziałąm ze ostatnio zrobiło się to tak popularne,a porónywanie tego imienia do ruskich prostytutek jest żałosne i świadczy tylko o poziomie danej osoby...a mnie i moje dziecko obraża
mi się bardzo podobają słowiańskie imiona i może jak będe miałą drugą córke nazwę ja Tatiana
a Nadia tó również była sławna gimnastyczka rumuńska Nadia Komaneczi (w spolczszeniu ) i moi znajomi jak słyszą to imię to włąsnie wymieniają tą osobę (to dla tych którym to imię kojarzy sie tylko z jednym- ot tak dla poszerzenia horyzontów intelektualnych :))
Sąsiadka -Światosława;)

Mnie się też podobają słowiańskie- Tatiana jest piekne!!!!
image

image

Pola i Mia, to moje ulubione imiona, jesli chodzi o imię dla dziewczynki
Dla chłopca Iwo i Maksymilian, niestety mój mąż nie zgodził się na żadne z nich dlatego mój synek ma inaczej na imię :)
mam w rodzinie Igora i Iwa :) (Iwo)

znałam kiedyś jedną Dobrusię :) (Dobrosławę)
a swoją drogą naprawdę trzeba uważać na wybór imienia. trzeba je również dobrać do nazwiska, bo później wyjdzie beatrycze śledź i spaprane całe życie :)
ja musiałam nadać dzieciom dłuższe imiona ze względu na krótkie nazwisko
kolezanka ma corke o imieniu Selena
Podpisuję się pod tym co napisała Ewa.
Dla naszych dzieci inne wszelkie imiona będą zupełnie naturalne, o ile my rodzice ich nie uświadomimy w śmieszności tych nazw.

Moja córka kocha się aktualnie w Maracie. Nawet nie wiecie jak na dzień dzisiejszy piękne imię dla niej;)

Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Witam ja jeszcze dzieci nie mam ale już z mężem myśleliśmy jak nazwiemy nasze pociechy:
chłopiec- Jakub albo Allan
dziewczynka- Wiktoria albo Oliwia
:)
image
krotkie nazwisko to musi byc dlugie imie?
troche smieszna zaleznosc:)
Mam znajomą o imieniu Maja i nazwisku trzyliterowym.brzmi i wyglada normalnie.
image
ja mam Anię (która miała być Olwią),

jesli urodzi się druga córcia, bedzie Iza (ale nie Izabella),

jesli chłopczyk to Adam

proste i zwykłe

a słyszałyście imie Berenika ? ładnie brzmi, osatnio usłyszałam
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
prawie wszystkie imiona sa ładne ,najgorzej jak dorosli zaczynaja kombinowac i zdrabniac imiona swoich pociech ale tak to zdrobnic jak jeszcze nikt inny, moja kolezanka ma syna jakuba ,mówi do niego kuba ,kubus ,kubala, kubełek , ostatnio kubolec!! ,on ma 2 latka dopiero, juz sie zastanawiam jak bedzie mówiła do niego za rok??co jeszcze wymysli??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja kuzynka ma na imie Berenika i ma 27 lat :)
kubolec jest bezbłędny :) nieźle tak mówić do dziecka
image
kubolec :))))))hahhahahh
image
Kubolec to nie jest wedlug mnie zdrobnienie...
Zdrobnienia maja koncowki: -nia,-sia,-uś,-cia,-ek...itp
image
Berenika....znam jedną z podstawowki...klasa obok.teraz ma 29 lat.
mi sie nie podoba,ale osmieszajace nie jest.
image
kubala.......jesuuuuu :))))
Imię RIMA jest pochodzenia ormiańskiego.Moja córka też ma tak na imię- tak jak jej babcia która jest ormianką.
A ja mam na imie Władysława i wszystkim kojarzy sie z imieniem babci a nie mlodej osoby. Szkoda tylko że często nowi znajomi nie potrafią wymówić mojego imienia.
MOja córka ma na imię NEL. urzędniczka nie chciała nadać takiego imienia - gdyż określało płeć męską. ale uparliśmy sie i napisaliśy podanie i jest po naszemu....

anegdota z przedszkola...zbliża się 6 grudnia, mówię do córki "nie długo przyjdzie Mikołaj do przedszkola", a ona: "Mikołaj przychodzi codziennie" !!!!
My też mamy Nel :)
I nikt problemów nie robił :)
image
Nasza Nel ma już 6 lat- może wprowadzili to imię jako damskie do kalendarza :-)
to pewnie zależy na kogo się tam trafi bo znam niestety przypadki,że odmuwili nadania nel i jest nela. Tłumaczą,że nel to angielskie imie
image
no właśnie jak jeszcze byłam w ciazy to robiłam wywiad czy zarejstruja imie Nel i mówili, ze bez problemu i tak faktycznie było :)

Nam też zależało na imieniu Nel, a nie Nela :)

image
ASTRID tez fajne
U nas z imionami jest niezly problem, bo maz Irlandczyk i nasze dziecko bedzie w Irlandii dorastac... Nie mniej jednak trzeba znalezc takie imie przy ktorym obie rodziny nie polamia sobie jezykow... I tyle z naszych preferencji, bedzie raczej praktycznie... A szkoda bo ja jestem zakochana w tradycyjnych irlandzkich imionach... Np Roisin czy Grainne...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Mam wrażenie, że ostatnio rzadkim imieniem stało się imię Mariusz. Nie znam dzieci o tym imieniu a uważam, że jest piękne. Wśród dorosłych ludzi trochę Mariuszów jest ale wśród dzieci jest to imię rzadko spotykane.

A z damskich imion znam jedna Leę (Lea) i faktycznie Berenika...
Ja mam córeczke Antosie wołamy na nią Tośka lub Tosia mam sie bardzo podoba ale dużo ludzi sie dziwi i pytają a jak wołacie !!!!!
Mój synek ma na imię Mikołaj i jakoś nie wydaję mi się aby miał mieć problemy i nieprzyjemności w związku z imieniem ;)
Poza tym wszyscy zdrabniają do Miki , Mikuś ;)
MI się podoba kilka rzadko spotykanych imion, ale raczej pozostaję fanką tych tradycyjnych-> nie mam na mysli Władysława (przepraszam jeśli uraziłam), ale np. Michała, Magdalenę, itp...
Ps: Gabriel to bardzo ładno imię i mój kolegga który jest mega męski jest jego posiadaczem, więc nie uważam , aby było ono niemęskie ;)
ja sie chyba nie musze wypowiadac-wystarczy spojrzec na suwaczki ;)

Mieszkamy za granica i wszystko wskazuje na to,ze tutaj juz zostaniemy wiec nie zalujemy wyboru. Zreszta to sliczne imiona dla nas :)
image
image
moj synek KONRAD,znane imie a jakże rzadko spotykane nieprawdaż?
a moja kolezanka dala synowi imię DUSTIN

moja córka ma na imie Sandra ale mysle ze to jest raczej
'normalne" imie:) teraz staramy sie o kolejne dziecko wiec jak zajde i urodze chlopca nazwiemy go Gabriel
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje imie jest bardzo ciekawe..Edrienne.
Znam kobietę imieniem Delfina
Nasz synek ma na imię Nataniel(od zawsze bardzo mi się podobało) i wcale nie uważam,że to rzadkie imię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
To imie jest ładne
Moj tata nazwal naszego psa Bolek, a z mojej bardzo bliskiej rodziny nazwano suczki Iga i Aga.

Kolezanka ma 2 synow Jibril i Mikail, ale ma meza z Afryki, czyli to usprawiedliwia :).
image
image
A Bolebor albo Kornelia ? :-)
Autorskie foremki do ciastek, wykrawaczki do masy cukrowej
http://www.foremkowanie.pl
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kornelia piękne imię
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bazyli
Bernardeta
Medard (polskie imię)
Appolina
Izydor
Lublana
Ziemowit
Marcelina
Leopold
Judyta

Lubię oryginalne imiona, zwłaszcza polskie
Bliźniaki Mieszko i Gniewko😃znam z sąsiedztwa
Gniewko
Cała lista rzadko spotykanych imion co prawda w Gdańsku ale jednak :
http://www.gdansk.pl/biznes/Gdansk-w-liczbach,a,960
Współczuję Ketelinowi (o ile istnieje, a ty nie jesteś trollem). Sama nie mam nic przeciwko rzadko spotykanym imionom, sama mam dzieci o raczej oryginalnych imionach: Remigiusz (Remek), Mieszko i Anatol (Tolek). Jednak nie popieram takiego prześcigiwania się na to, kto będzie mial bardziej oryginalne imię. Jak mamie się podoba - super, ale jeśli kieruje się tylko popularnością, to już trochę gorzej, bo potem wychodzą jakieś potworki typu Dżejson, Dżastin, Brajan, Gracjan i nie wiadomo co jeszcze (oczywiście bez urazy).
Potworkiem to jest na pewno imię Anatol już wyobrażam sobie jak go koledzy w szkole będą przezywać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry