Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ.XLII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczeta z wielka przyjemnoscia i radoscia zakladam nowy watek :)
mam andzieje, ze przyniesie Wam szczescie i ktoras z Was a najlepiej wszystkie po kolei bedziecie go zamykac :)

dwie rkeski pokazalymi sie rano w neidziele wielkanocna a wczorajsza beta wyszla 672 mIU/ml, wiec jest to jakis 3ci tydzien ;)

Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulacje :)

tripgirl wielke gratulacje !!! :)

bedziesz lutową mamusia :) ??
o ja pierdziu tripka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a wiesz, ze jak pisalas, ze Cie boli brzuch to tak nieśmiało pomyslalam, ale az sie bałam zapeszyc :)

GRATULACJE!!!!!
Tripgirl ale super!!!! G R A T U L U J E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzisz robienie planow rowerowyh na nastepne miesiace odpoczynku od staran przyniosly wlasciwy efekt! Extra!
wizyte u gina mam 10 maja, wiec mzoe cos powie o terminie ale wychdozi na to, ze chyba poczatek lutego ;)

sama jestem w szoku naprawde, w tym miesiacu odpuscilam sobie wszystko lacznie z wizytami u gina i moze to faktycznie byl sposob ;))
tripgirl

brawo, brawo, brawo:):):)
ale pozytyw z samego ranka:)

co do kubeczków... mnie najbardziej zastanowiła.... gama kolorów...

dalej kaszlę:( ale już jestem tak zmeczona, ze jakby mniej;P
chociaż z drugiej strony to moze dobrze, teraz mamy taką przerwę (przez choróbsko), za tydizeń @ a potem to po takim celibacie nie odkleimy się z meżem od siebie przez miesiąc:P
Tripka, to jest wlasnie to - odwrocenie myslenia. Musze isc w twoje slady i zaczac myslec o rowerach :-) Co do terminu to jestem pewna ze bedziesz styczniowa mamusia!
Ale super. Gratulacje:) My się staramy od tygodnia , mimo, że owulka dzisiaj. Wczoraj miałam jakieś kłucie w dole brzucha po prawej stronie i nie wiem co to było. Mam nadzieję , że majowa miesiączka nie przyjdzie....
aga, tylko pamietaj, co za duzo/czesto to nie zdrowo :P hihih
No jak miło..

Ogromne gratulacje :D

Ach ta wiosna oby dla nas wszystkich była taka szczęśliwa....
Marti - prawdopodobnie to właśnie była owulacja (z prawego jajnika)

starać się należy jak najbardziej PRZED owulacją
danych liczbowych nie pamietam (bedę musiała wygrzebać, bo egz za półtora miesiąca), ale największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest ze stosunku na dzień przed owulacją, potem na dwa dni przed, potem dzień owulacji, a potem kolejne dni przed owulacją
a póki nie ma owulacji, to nie utrafisz, prawda?;)
uwolnione jajeczko, co prawda żyje 24h, ale tylko przez 12h może zostać zapłodnione
więc zdecydowanie PRZED owulacją powinno się starać...

a Marti za 3 tygodnie nam nowy wątek założy :D
Trip, gratuluję :D
ale się wątki posypały. tak trzymać Dziewczęta!
Dziewczyny a nie było kiedyś takiego topiku , że przed owulką dziewczynka a po chłopak? Pamiętam , że komuś tam sie sprawdzało.
marti - piszę co wiem

plemniki X, żeńskie są mniejsze i cięższe (a co za tym idzie wolniejsze) od plemników Y, za to "cierpliwsze" - mogą dłużej poczekać w drogach rodnych kobiety, dłużej przeżyją
dlatego też ze "starego", wcześniejszego stosunku większe prawdopodobieństwo jest urodzenia dziewczynki, bo więcej ich przeżyje w dobrym stanie
z jednorazowego stosunku tuż przed owulacją, lub zaraz po owulacji jest większe prawdopodobieństwo chłopca - plemniki Y są po prostu szybsze

znalazłam te dane, jaki procent zajść jest ze współżycia w którym dniu
na pierwszym miejscu, 30% - drugi dzień przed owulacją
drugie miejsce, 27% - dzień przed
trzecie miejsce, 13% - cztery dni przed (zaskoczenie)
czwarte miejsce, 7-8% - owulacja lub trzy dni przed
5% - pieć dni przed
dane mam z wykresu z wykładu, jako źródło mam napisane: Wilcox et al. 1998
Marti - co znalazłam a propo płci dziecka: http://www.acifolik.pl/plec_dziecka.html

i te metody zwiększania prawdopodobieństwa miałam wskazywane jako zwiększające prawdopodobieństwo

pamietam jeszcze o jednej metodzie, nie mogę jej na razie wygooglać, która polegała na tym, że wysyłałaś szczegółowe dane - swoja datę urodzenia, pierwsza meisiączkę, coś tam jeszcze do jakiegoś instytutu we Francji, a oni wyliczali (za grubą kasę) kiedy i w jaki sposób twoja komórka jajowa polaryzuje - ponoć komórka jajowa polaryzuje cyklicznie przyciągając to plemniki X to Y; no i oni wyliczają to...
o, tu jest ta metoda z polaryzacją (metoda Selans) - http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/

wiecej już nie zaśmiecam wątku
tripgirl GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a niedawno się martwiłaś, że sama zostaniesz na `placu boju` hehehe a teraz nas odstawiłaś :) ale super!! jeszcze raz szczere gratulacje :)
Gosik ja mam nadzieje, ze neidlugo bedziecie odczytywac wynik tak samo zaskoczone jak ja w niedziele, naprawde szkoda, ze nikt mi wtedy foty nie pstryknal :)
Gratulacje! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry