Widok
stokrotka24s - życzę powodzenia!!!! :-)
Ja zanim zaczęłam starania zrobiłam serię badań na poziom hormonów, cukru, żelaza itd, żeby wiedzieć że wszystko jest ok. Do tego oczywiscie łykanie kwasu foliowego i cierpliwe czekanie....
@ regularny co 28 dni wiec niby łatwo jest mi wyliczyć dni płodne, a mimo to minęło juz chyba pół roku i ciągle nic :/
W zeszłym tyg. dostałam na meila jakies darmowe zaproszenie do kliniki badania niepłodnosci invicta (dla par). Z jednej strony jestem ciekawa wyniku takich badań, ale z drugiej, czy to nie przesada? żeby po pół roku od staran robic sobie takie badania... ? hmm....
Pozdrawiam wszystkie starające sie :-)))
Ja zanim zaczęłam starania zrobiłam serię badań na poziom hormonów, cukru, żelaza itd, żeby wiedzieć że wszystko jest ok. Do tego oczywiscie łykanie kwasu foliowego i cierpliwe czekanie....
@ regularny co 28 dni wiec niby łatwo jest mi wyliczyć dni płodne, a mimo to minęło juz chyba pół roku i ciągle nic :/
W zeszłym tyg. dostałam na meila jakies darmowe zaproszenie do kliniki badania niepłodnosci invicta (dla par). Z jednej strony jestem ciekawa wyniku takich badań, ale z drugiej, czy to nie przesada? żeby po pół roku od staran robic sobie takie badania... ? hmm....
Pozdrawiam wszystkie starające sie :-)))
pyszotka - niestety,ale mam nieregularne..choc te 40 dni to pierwszy raz chyba taki dlugi cykl..
boje sie wizyty, choc juz nie moge sie jej doczekac - jesli wiesz co mam na mysli..z jednej str chce juz byc po wizycie,a z drugiej boje sie uslyszec,ze niestety,ale nie bedzie pani mamusia w najblizszym czasie..
boje sie wizyty, choc juz nie moge sie jej doczekac - jesli wiesz co mam na mysli..z jednej str chce juz byc po wizycie,a z drugiej boje sie uslyszec,ze niestety,ale nie bedzie pani mamusia w najblizszym czasie..
Stokrotka co ma być to będzie-myśl pozytywnie i mów sobie tak jak Ja,gdy zbliża się czas okresu trzymaj sie maleństwo,trzymaj :-))) To Mi bardzo pomaga!!!Może test nie wykrył,bo jak to pierwsza ciąża to podobno ciężko widoczna jest ta 2 kreska.Oby się udało :-))) Trzymam kciuki za dobrą wiadomość popołudniu :-)))
no i jestem po..i jestem wkurzona i zalamana..lekarz mnie zbadal (chyba tak jak zawsze) wzial wymaz do cytologii i dal skieorwanie na usg dopochwowe..mam je 7 listopada dopiero..wiec w ciazy nie jestem:( a to ze mam nieregularne cykle to taki moj urok bo tylko co 4 kobieta ma jak w zegarku :/ wrr...chyba musze zmienic lekarza..
no i mam nadal łykac kwas foliowy
no i mam nadal łykac kwas foliowy
stokrotka nie załamuj się - uszy do góry...:) Ja też dostałam okres a już myśłałam... więm że to żadne pocieszenie ale przyjdzie nasz czas :):):) napewno nam się uda. Ja też byłam u gin we wtorek i powiedziała mi że oprócz wyników - które zresztą mam ok to zmienić trzeba nastawienie... poprostu o tym nie myśleć i sie nie nastawiać bo stres może mieć wpływ na brak rezultatów w tym wypadku.
Kolejny cykl starań przed nami i trzeba być dobrej myśłi ja skończyłam przeliczać obliczać i szaleć z testami bo to nie warto tak się dołować , jak ma się udać to się uda. Ostatnio zaczełam porównywać już tą moją psychozę ze zdaniem prawa jazdy. Wiem że to głupie porównanie, ale było tak samo jak się stresowałam i myślałam to egzamin oblany, jak przestałam się przejmować i szłam z podejściem co będzie to będzie to zdałam, więc od tego miesiąca totalny luz...
Kolejny cykl starań przed nami i trzeba być dobrej myśłi ja skończyłam przeliczać obliczać i szaleć z testami bo to nie warto tak się dołować , jak ma się udać to się uda. Ostatnio zaczełam porównywać już tą moją psychozę ze zdaniem prawa jazdy. Wiem że to głupie porównanie, ale było tak samo jak się stresowałam i myślałam to egzamin oblany, jak przestałam się przejmować i szłam z podejściem co będzie to będzie to zdałam, więc od tego miesiąca totalny luz...
monika z tym prawkiem to dobre porównanie, bo miałam tak samo. czekałam, aż mnie wywołają chyba z 2 godz i byłam tak wściekła, że jak mnie wywołali to myślałam tylko, żeby już było po wszystkim, bo chce do domu. heh i zdałam. więc ten stres czy się już uda napewno też tworzy w nas jakąś blokadę. ja próbuję wyluzowac, ale kiedy już zbliżają się dni płodne, to jakoś nie potrafię zapomniec...jak przechodzę koło sklepów, a na wystawach widzę dziecięce ciuszki to mnie to strasznie rozczula...
dzieki dziewczyny za wsparcie, no i chyba pojde prywatnie..a potem zrobie badania choc moj gin mowla,ze na usg juz bedzie duzo widac no i oczywiscie psychicznie mam zmienic tok myslenia bo blokuje wszystko..ja tez tak mam..ze ok dostalam @ to dostalam..i nic..jest ok..a jak zbliza sie termin kolejnej @ to schizuje..ale koniec basta..ide na usg i co potem sie okaze..teraz trzeba sie cieszyc mezulkiem..
choc nadal nie mam @..
chcialam miec dla niego prezent na urodziny w sb a tu porazka no ale bywa..moze bedzie inna okazja:P
nasze dzieciatko sie nie spieszy..czeka na lepsza chwile..wiec i my czekamy:-)
choc nadal nie mam @..
chcialam miec dla niego prezent na urodziny w sb a tu porazka no ale bywa..moze bedzie inna okazja:P
nasze dzieciatko sie nie spieszy..czeka na lepsza chwile..wiec i my czekamy:-)
niestety nie jestem z trojmiasta..no a o becie myslalam rowniez,ale stwierdzilam,ze zrobie ja w pn jesli nie dostane @..bo to juz torche dlugo..za dlugo..a chcialabym wiedziec na czym stoje..lekarz wczoraj zapytala tylko czy robilam test..odp,ze tak i wynik neg a ona mi wreczyla skierownaie na usg..no poczekamy do pn..
w mojej przychodni jest tylko w jednym gabinecie usg i obsluguje je lekarz,ktory nie jest moim lekarzem stad to skierowanie, chcialam zmienic lekarza to sie okazalo,ze dopiero 3listopada moge miec wizyte, poczekam do pn i pojde na bete..a potem chyba zdecyduje sie prywatnie dostac..no i zmienie lekarza..
stokrotka :-((( przykro Mi... Ale jeszcze nic nie jest pewne-mogła sie pomylić,a zresztą bez badania krwi i USG to co Ona mogła tam zobaczyć... Radze zmienić lekarza,bo ten to tylko na odwal sie robił nie sznując tego,że dziewczyna tak bardzo pragnie dzidziusia i nie raz trzeba jej w tym pomóc... Głowa do góry i do przodu... Maleństwo jeszcze wypełni Twój świat i sprawi,że będzie kolorowy :-)))
pyszotka to ja 3mam kciuki zeby sie wam udalo:-))
powiem Wam,ze czytalam,ze gin nie moze stwierdzic wczesnej ciazy po badaniu zwyklym, bez usg itd, no ale moge sie mylic a w necie to pisze kazdy co chce.., ale skoro test pokazal ,ze nie to juz nie jestem nastawiona..zrobie w pn bete to moze cos wyjdzie..ale watpie pewnie dostane @...
powiem Wam,ze czytalam,ze gin nie moze stwierdzic wczesnej ciazy po badaniu zwyklym, bez usg itd, no ale moge sie mylic a w necie to pisze kazdy co chce.., ale skoro test pokazal ,ze nie to juz nie jestem nastawiona..zrobie w pn bete to moze cos wyjdzie..ale watpie pewnie dostane @...
pamietam, ze jak bylam na wczesnym etapie ciazy i poszlam do gina to on powiedzial mi, ze widac zmiane zabarwienia w srodku - ponoc po tym sie poznaje ale ja podejrzewam, ze to nie jest na pewno nigdy podstawa do swteirdzenia ciazy bez bety i innych przeslanek - zaden lekarz sie na tym nie oprze.
dzis mam 39dc i pojawilo sie sladowe 'brudzenie', wiec mysle, ze do niedzieli przyjdzie @..
dzis mam 39dc i pojawilo sie sladowe 'brudzenie', wiec mysle, ze do niedzieli przyjdzie @..
wogole uwazam, ze co gin to inna opinia, oni sie wogole boja robic jakiekolwiek nadzieje ponizej 8 tc....zero wystawiania zaswiadczen o ciazy itd - w sumie nawet sie juz nie dziwie skoro teraz takie czasy :/
ja pamietam, ze mi sie wszystko nalozylo z przygotowaniami na wielkanoc i myslalam, ze jestem zmeczona od gotowania sprzatania itd
jedyne co sie utrzymywalo bardzo dlugo i co bylo dla mnie dziwne to piersi - bolaly non stop o wiele bardziej niz w normalnym cyklu i byly od samego poczatku bardzo obrzmiale- mimo, ze zawsze mialam bolesne przed @ to w tamtym cyklu od razu zauwazylam te roznice
ja pamietam, ze mi sie wszystko nalozylo z przygotowaniami na wielkanoc i myslalam, ze jestem zmeczona od gotowania sprzatania itd
jedyne co sie utrzymywalo bardzo dlugo i co bylo dla mnie dziwne to piersi - bolaly non stop o wiele bardziej niz w normalnym cyklu i byly od samego poczatku bardzo obrzmiale- mimo, ze zawsze mialam bolesne przed @ to w tamtym cyklu od razu zauwazylam te roznice
dokładnie tripgirl ;)
dlatego ja się nie spieszę z pójściem do gina, wizytę mam umówioną na 7 listopada czyli końcówka 8 tygodnia, i tak samo mi gin powiedział, niech sie pani u mnie pojawi w tym terminie, wcześniej to bez sensu, jesli się pani dobrze czuje to i tak na razie za wiele pani nie powiem, i wcale mnie to nie zdziwiło, niektóre kolezanki jak tylko zrobiłam test ciążowy to krzyczały "leć do gina jutro", tylko sie pytam po co ??? co mi lekarz powie ? nic ..., ale teraz pierwsza beta potwierdziła ciąże, zobaczy co pokaze druga i jaki będzie wzrost :)
trzymam za Was dziewczynki kciuki :)
dlatego ja się nie spieszę z pójściem do gina, wizytę mam umówioną na 7 listopada czyli końcówka 8 tygodnia, i tak samo mi gin powiedział, niech sie pani u mnie pojawi w tym terminie, wcześniej to bez sensu, jesli się pani dobrze czuje to i tak na razie za wiele pani nie powiem, i wcale mnie to nie zdziwiło, niektóre kolezanki jak tylko zrobiłam test ciążowy to krzyczały "leć do gina jutro", tylko sie pytam po co ??? co mi lekarz powie ? nic ..., ale teraz pierwsza beta potwierdziła ciąże, zobaczy co pokaze druga i jaki będzie wzrost :)
trzymam za Was dziewczynki kciuki :)
Mam nadzieję, ze kobritta sie nie pogniewa za krótki wątek ;)
zapraszam :) http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-LVI-t277529,1,16.html
zapraszam :) http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-LVI-t277529,1,16.html