Widok

STARAJĄCE SIĘ LV

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochane! Właśnie wróciłam z usg, widziałam serduszko.
Wszystko jest ok, modlę się aby już tak zostało.
Stokrotka trzymam za Ciebie mocno kciuki, mam nadzieje że szybko zakończysz mój wątek. Innym dziewczynom również życzę szybkiego zafasolkowania, nie traćcie nadziei:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
marzena od kilku dni mierze,a teraz mam zamair juz caly czas mierzyc:-)
Mam nadzieję, ze kobritta sie nie pogniewa za krótki wątek ;)

zapraszam :) http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-LVI-t277529,1,16.html
eeehhhhh :( no ale z jednej strony dobrze
stokrotka mierzysz tempkę ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dostalam @..bynajmniej wiem na czym stoje bo zaczynalam sie niepokoic..skoro nie ciaza to czemu nie ma tak dlugo @.. no ale mam..
dokładnie tripgirl ;)
dlatego ja się nie spieszę z pójściem do gina, wizytę mam umówioną na 7 listopada czyli końcówka 8 tygodnia, i tak samo mi gin powiedział, niech sie pani u mnie pojawi w tym terminie, wcześniej to bez sensu, jesli się pani dobrze czuje to i tak na razie za wiele pani nie powiem, i wcale mnie to nie zdziwiło, niektóre kolezanki jak tylko zrobiłam test ciążowy to krzyczały "leć do gina jutro", tylko sie pytam po co ??? co mi lekarz powie ? nic ..., ale teraz pierwsza beta potwierdziła ciąże, zobaczy co pokaze druga i jaki będzie wzrost :)
trzymam za Was dziewczynki kciuki :)
wogole uwazam, ze co gin to inna opinia, oni sie wogole boja robic jakiekolwiek nadzieje ponizej 8 tc....zero wystawiania zaswiadczen o ciazy itd - w sumie nawet sie juz nie dziwie skoro teraz takie czasy :/

ja pamietam, ze mi sie wszystko nalozylo z przygotowaniami na wielkanoc i myslalam, ze jestem zmeczona od gotowania sprzatania itd
jedyne co sie utrzymywalo bardzo dlugo i co bylo dla mnie dziwne to piersi - bolaly non stop o wiele bardziej niz w normalnym cyklu i byly od samego poczatku bardzo obrzmiale- mimo, ze zawsze mialam bolesne przed @ to w tamtym cyklu od razu zauwazylam te roznice
ja z kolei słyszałam, ze jest tam wszystko rozpulchnione, i na @ i na ciąże... i gin wzrokowo nic nie powie... a moze on nie chciał Ci dawać nadziei i stad kazał na usg ?

tripp :(
pamietam, ze jak bylam na wczesnym etapie ciazy i poszlam do gina to on powiedzial mi, ze widac zmiane zabarwienia w srodku - ponoc po tym sie poznaje ale ja podejrzewam, ze to nie jest na pewno nigdy podstawa do swteirdzenia ciazy bez bety i innych przeslanek - zaden lekarz sie na tym nie oprze.
dzis mam 39dc i pojawilo sie sladowe 'brudzenie', wiec mysle, ze do niedzieli przyjdzie @..
pyszotka to ja 3mam kciuki zeby sie wam udalo:-))

powiem Wam,ze czytalam,ze gin nie moze stwierdzic wczesnej ciazy po badaniu zwyklym, bez usg itd, no ale moge sie mylic a w necie to pisze kazdy co chce.., ale skoro test pokazal ,ze nie to juz nie jestem nastawiona..zrobie w pn bete to moze cos wyjdzie..ale watpie pewnie dostane @...
stokrotka Ty idź na bete, mi co w prawda w w 36 dniu cyklu wyszedł test pozytwny, w 41 dniu cyklu zrobiłam bete total i wyszło mi 5601 mlU/ml, dzis rano robiłam 2 betę żeby zobaczyc jak rosnie, wyniki bede miała w poniedziałek po popołudniu :) trzymam kciuki :)
Ja mam dziś 37 dc... zobaczymy co los przyniesie...
stokrotka :-((( przykro Mi... Ale jeszcze nic nie jest pewne-mogła sie pomylić,a zresztą bez badania krwi i USG to co Ona mogła tam zobaczyć... Radze zmienić lekarza,bo ten to tylko na odwal sie robił nie sznując tego,że dziewczyna tak bardzo pragnie dzidziusia i nie raz trzeba jej w tym pomóc... Głowa do góry i do przodu... Maleństwo jeszcze wypełni Twój świat i sprawi,że będzie kolorowy :-)))
w mojej przychodni jest tylko w jednym gabinecie usg i obsluguje je lekarz,ktory nie jest moim lekarzem stad to skierowanie, chcialam zmienic lekarza to sie okazalo,ze dopiero 3listopada moge miec wizyte, poczekam do pn i pojde na bete..a potem chyba zdecyduje sie prywatnie dostac..no i zmienie lekarza..
Ja tez chodzę i chciłam na nfz i zawsze mialam robione USG dowcipne. Szczególnie jak coś sie dzieje, powinni robić...
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do państwowej przychodni i takie badanie było normalnie częścią wizyty
Niby w standardzie u prywatnego, ale z nfztu mają limity i... nie każdy lekarz wykonuje stąd skierowanie :/
Stokrotka pomyśl nad zmianą lekarza, bo usg takie najzwyklejsze, to już lekarze mają w standardzie;/
Gratulacje dla kolejnych mamusiek:)
U mnie totalna tendencja spadkowa, niestety z upływem kolejnych miesięcy jest mi trudniej, a niby to ma działać odwrotnie:D
niestety nie jestem z trojmiasta..no a o becie myslalam rowniez,ale stwierdzilam,ze zrobie ja w pn jesli nie dostane @..bo to juz torche dlugo..za dlugo..a chcialabym wiedziec na czym stoje..lekarz wczoraj zapytala tylko czy robilam test..odp,ze tak i wynik neg a ona mi wreczyla skierownaie na usg..no poczekamy do pn..
stokrotka, a Ty jestes z trójmiasta ? moze da rade dzis isc na USG :) bo wczesnej ciąży gin bez usg moze nie zobaczyc, bo wszystko od srodka wyglada podobnie ;) albo ta beta...

tripka, za Ciebie tez mocno zaciskam !!!!!
stokrotka a robilaś bete? może wtedy być wiedziala na czym stoisz...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry